Skocz do zawartości

Program do odtwarzania filmów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy windows 10 ma jakiś program do odtwarzania filmów DVD z płyty ? Tak, żeby nie trzeba było instalować czego dodatkowego. Jeśli niema to jaki program do oglądania filmów byście mi mogli polecić ? Chciałem sobie zainstalować kmplayer 3.0.30 w wersji polskiej i w czasie instalacji odznaczyłem instalacje skórek, plików rozszezenia, podmienianie plików żeby kmplayer był domyślny, instalacje kodeków. Bez tego mi się zainstalowalo i gdy uruchomiłem to wszystko miałem w jezyku chińskim czyli jakies bohomazy. Wiec musialem odinstalować bo nie dalo się ustawić jezyka polskiego.
Może mi ktoś pomoc w mojej sprawie ?

Opublikowano

Ale VLC ma brak przewijania strzałkami klatka po klatce, niema zooma, podmienia pliki systemowe na swoje ikonki i najnowsza wersja 2.2.4 jest z grudnia  i ma wiele bledow a starsze wersje maja jeszcze wiecej bledow. Czytalem komentarze uzytkownikow, widzialem. Wiec nie jestem zachwycony tym programem.

Czy ktos moze mi poradzic cos dobrego i skutecznego ? zeby nie popsulo mi windowsa. Nie potrzebuje pierduł co będą mi podmieniać ikony plików systemowych na swoje.

Opublikowano

podmienia pliki systemowe na swoje ikonki

Jak zdefiniujesz go jako domyślny odtwarzacz danych plików to podmienia ikonki jak każdy inny program tego typu. ;)

najnowsza wersja 2.2.4 jest z grudnia i ma wiele bledow a starsze wersje maja jeszcze wiecej bledow. Czytalem komentarze uzytkownikow, widzialem. Wiec nie jestem zachwycony tym programem.

Nie czytaj za dużo - znakomity program i absolutnie bezbłędny - 99% błędów siedzi przed monitorem.

Alternatywa: KMPlayer, MPC-HC, PotPlayer - tutaj wszystkie portable: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

lub: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Do avi uzywam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

do mkv [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

km player portable [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

zreszta km player coraz gorszy i wiecej cudów w nim , ostatnia wersja porzadna to 3.3.0.30 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Zoom Player w podstawowej wersji nie ma wszystkich możliwości co płatny. Ja od dłuższego czasu używam PotPlayer. Ma on wszystkie najpopularniejsze kodeki, nie zżera RAM-u, odtwarza płynnie i kolory są normalne, jest też możliwość ustawień własnych i dużo więcej . Wersje x32 i x 64 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Mam pytanie odnośnie Kmplayera 3.3.0.30 czy jak podczas instalacji nie zaznacze nic, nie zaznacze kodeków zewnetrzych, wewnętrznych, nie zaznacze tez skojarzenia plikow, grup sieciowych i nic tam nie zaznacze to działać mi będzie na windows 10 ? W jezyku polskim ?

I skad wziąć fajną skórkę do kmplayera ?

Opublikowano

Tylko i wyłacznie program do video

K-Lite Mega codecs pack żandych VLC bo to nic nie warte badziewie. Ja swoim klientom , rodzinie znajomym instaluje właśnie K-Lite w wersji mega plus aktualizacja

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

do czego podales mi link ? bo nic tam nie widze.

W takim razie załóż okulary.

Przechwytywanie10.jpg

Przechwytywanie11.jpg

Przechwytywanie12.jpg

Przechwytywanie13.jpg

K-Lite Mega codecs

Największy śmieciarz i zamulacz systemu pod słońcem. Po co cokolwiek instalować, skoro portable działa, aż za dobrze?

Opublikowano

K-Lite Mega codecs pack żandych VLC bo to nic nie warte badziewie. Ja swoim klientom , rodzinie znajomym instaluje właśnie K-Lite w wersji mega plus aktualizacja

jestem dokładnie tego samego zdania

Opublikowano

Polecam od siebie potplayera + fanpack do tego. Aktualnie nigdzie nie można ściągnąć fanpacka już bo autor zawiesił jego wydawanie i wyłączył stronę. Ale dla chętnych mogę wstawić ostatnią wersję.

To wstaw ; Ja jestem chętny  :)

Opublikowano

Na co wam kodeki typu k-lite skoro Vlc ma wbudowane kodeki i jest zdecydowanie wystarczającym programem do odpalania filmów, na windows 7 nie trzeba żadnych k-litów czy innych "badziewi" 

Opublikowano

Na co wam kodeki typu k-lite skoro Vlc ma wbudowane kodeki i jest zdecydowanie wystarczającym programem do odpalania filmów

:good3: :clap3: :thumbsup: i każdy inny podobny portable: KMPlayer, PotPlayer, MPC-HC. Większość z nich nie pozostawia nawet śladu w systemie. Odtwarzają wszystko. Analogicznie odtwarzacze muzyki portable: foobar2000 czy AIMP.

Opublikowano

Zainstalowałem sobie program All player ale nie przypadł mi do gustu i odinstalowałem go. Teraz w menu rozwijanym w "wyślij do"zostawił mi po sobie takie coś jak android all player pilot tak jak widać na tym screenie w czerwonej ramce:  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Czy ktoś może mi pomóc to naprawić ? żeby tam tego nie było ?

Opublikowano

Wersja "Mega" instaluje masę pierdół zbędnych dla typowego oglądania filmów. Dość mocno zamula i obciąża system, co może nie przeszkadza na fafnastordzeniowych sprzętach, ale jest zauważalne dla pojedynczego procesu. Po odinstalowaniu miesza jeszcze bardziej. Służy raczej do umieszczenia w systemie wszelkiej maści kodeków potrzebnych do konwersji, z których mogą korzystać inne programy.

Jeśli K-Lite z wbudowanym MPC-HC służyć ma jedynie do oglądania, to nie ma sensu pchać się głębiej niż w wersję "Full".

Full posiada wszystko, co jest potrzebne do odtwarzania najbardziej egzotycznych formatów przez wbudowany MPC-HC oraz każdy inny odtwarzacz wykorzystujący systemowe kodeki.

Odkąd przejechałem się na "Mega", korzystam z "Full"... niezmiennie od 9-ciu lat. Gdy potrzebuję kodeków typowo do konwersji, instaluję tylko ten, który jest mi potrzebny.

Opublikowano

Zainstalowałem sobie program All player

Kolejny strzał w kolano. Kolejny mega syf. Tyle osób ci pisze o lepszych programach i w dodatku portable - do wyboru, do koloru, a Ty brniesz z uporem maniaka w bagno. Cierp ciało coś chciało. System też już ucierpiał.

P.S. Tak trudno zrozumieć złotą zasadę korzystania z odtwarzaczy multimediów? - nic nie instalujemy, żadnych programów, żadnych kodeków - zamulacze, malware itp itd.

Przy okazji dobra rada - 90% programów użytkowych też nie trzeba instalować - portable lub rip, to zdobycze dzisiejszego świata. Trzymasz gdzie chcesz, przenosisz kiedy i gdzie chcesz. Nudzi ci się - usuwasz. Niektóre zostawiają drobne, nieaktywne ślady w folderze użytkownika i/lub rejestrze które można łatwo usunąć. Są to pliki konfiguracyjne lub tymczasowe i tak jak zaznaczyłem, tylko niektóre tworzą coś takiego w ogóle. Nic nie trzeba odinstalowywać, czyścić, nie działa w tle, nie startuje z systemem, nie doinstalowuje zbędnych komponentów, nie posiada updaterów, nie szpieguje - to tylko przykłady.

Opublikowano

AllPlayer - tego nie zrobiłbym nawet byłej żonie. BTW... on w ogóle potrafi jeszcze filmy odtwarzać? Wielofunkcyjny kombajn służący... nikt nie wie czemu. Podobnie jak Nero, który nie wiadomo, czy potrafi jeszcze płyty nagrywać.

Opublikowano

Zainstalowałem kmplayer 3.0.30 bez dodatkowych kodeków i próbuje wlaczyć ten film z plyty z folderu video_ts i niechce mi się film wlaczyc. Mam czarny obraz w kmplayer i pisze "rozpocznij odtwarzanie".
Nie instalowałem po drodze zadnych kodeków w trakcie instalacji kmplayer. Czysty tylko sam odtwarzacz kmplayer zainstalowałem i film nie idzie. Może mi ktoś pomoc ? Trace już pomalu cierpliwość 

Opublikowano

KMPlayer by Cuta i nie ma nic lepszego na dzisiaj [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

To mój system windows 10 rozpoznaje jako wirusa i nie pozwala mi uruchomić tego na komputerze.

VLC tylko pomoże.

Pisalem, że VLC jest złe. Pisalem dlaczego i nie będę tego badziewia instalował skoro nie działa w nim nawet przewijanie filmu strzałkami itd.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie