Regfus Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2016 (edytowane) Witam. Poszukuje szybkiego systemu do rzeczy codziennych ( Internet itd...) i czasem do starych gierek pod mojego starego laptopa Toshibe C660D. Specyfikacja laptopa : Procesor Amd e-240 1,6 gHz Karta graf. Amd Radeon HD 6310 graphics 1GB Ram: 2GB. Myślę nad jakąś modyfikacją windowsa 8.1 - lecz nie pogardzę innymi systemami Edytowane 10 Czerwca 2016 przez Regfus
Avantu Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2016 Ja bym tu wpakował jakiegoś XPka, na netbooku Samsung NC10 z jedno rdzeniowym atomem mam zainstalowany system 51lite i chodzi to całkiem znośnie biorąc pod uwagę parametry. Jednakże sam system jest mocno okrojony więc nie wszystko może działać. Nie mniej polecam
Regfus Opublikowano 10 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2016 Ja bym tu wpakował jakiegoś XPka, na netbooku Samsung NC10 z jedno rdzeniowym atomem mam zainstalowany system 51lite i chodzi to całkiem znośnie biorąc pod uwagę parametry. Jednakże sam system jest mocno okrojony więc nie wszystko może działać. Nie mniej polecam Miałem XP-ka , ale niestety chyba karta audio się z nim gryzie tzn. Cały czas czy głośniki - czy słuchawki podczas słuchania czegoś miałem dziwne brzęczenie ( Tylko na XP-ku )
marcin19883 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2016 Na słaby sprzęt i dobre wsparcie to tylko Linux. Też mam wolnego netbooka i Linux działa doskonale. Tylko trzeba się trochę znać, żeby wszytko poinstalować. A jak wszytko zadziała to tylko korzystać do końca żywota.
Regfus Opublikowano 10 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2016 Na słaby sprzęt i dobre wsparcie to tylko Linux. Też mam wolnego netbooka i Linux działa doskonale. Tylko trzeba się trochę znać, żeby wszytko poinstalować. A jak wszytko zadziała to tylko korzystać do końca żywota.Ale na linuxa bedzie ciezko gry odpalic ...
marcin19883 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2016 Ale na linuxa bedzie ciezko gry odpalic ...Nie gram w gry, ale da się steam zainstalować. Tam dużo gier.
Regfus Opublikowano 10 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2016 Nie gram w gry, ale da się steam zainstalować. Tam dużo gier.Ale gry z plytek mam nie na steamie Wysłane z mojego Cirrus 4.5 przy użyciu Tapatalka
marcin19883 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2016 Ale gry z plytek mam nie na steamie Wysłane z mojego Cirrus 4.5 przy użyciu Tapatalka Na tak słabym sprzęcie coś odpali chociaż? Dzisiejsze gry są wymagające. Jak do gier to windows 8.1 instaluj. Potem go dobrze zooptymalizuj np. Aplikacje autostart wył. Itp.
Hells Angels Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2016 A może W 7 Starer? Mam na HP Compaq Mini CQ10-500 z 1GB RAM, procesor Intel Atom N270 1,6 GHz i działa całkiem nieźle.
Regfus Opublikowano 10 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2016 Na tak słabym sprzęcie coś odpali chociaż? Dzisiejsze gry są wymagające. Jak do gier to windows 8.1 instaluj. Potem go dobrze zooptymalizuj np. Aplikacje autostart wył. Itp. Tak dead island riptide na med. 29 fps:) Wysłane z mojego Cirrus 4.5 przy użyciu Tapatalka A może W 7 Starer? Mam na HP Compaq Mini CQ10-500 z 1GB RAM, procesor Intel Atom N270 1,6 GHz i działa całkiem nieźle.Ale starter max do 2gb i moze nie wczytac Wysłane z mojego Cirrus 4.5 przy użyciu Tapatalka [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Testował ktoś może na podobnym sprzęcie?
xkx Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2016 Spróbuj to: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Powinno działać lepiej niż Win 7 STARTER a jest okrojona na tyle sporo iż słaby procek sobie poradzi.
Regfus Opublikowano 11 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2016 Spróbuj to: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Powinno działać lepiej niż Win 7 STARTER a jest okrojona na tyle sporo iż słaby procek sobie poradzi. Sprawdziłem. No fakt jako sam system działa dobrze ale przy używania np. Gier typu SA nie odpala się tylko na tym kastracie @Sprawdzał ktoś [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] na podobnym sprzęcie? :v
gość01 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2016 Poszukuje szybkiego systemu do rzeczy codziennych ( Internet itd...) i czasem do starych gierek Zainstaluj wersję 32 bit. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zaktualizuj sterowniki. (niektóre, mogą być od VISTA) Z systemem W 8.1 > na tym sprzęcie - będą problemy !.
Regfus Opublikowano 11 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zainstaluj wersję 32 bit. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zaktualizuj sterowniki. Zasysam . A jest sens aktualizowania Catalyst'u do 15.7 z 13? :v
gość01 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2016 A jest sens aktualizowania Catalyst'u do 15.7 z 13? :v To już zależy (jak starszy działa prawidłowo - nie potrzeba)
Regfus Opublikowano 11 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2016 To już zależy (jak starszy działa prawidłowo - nie potrzeba) Aktualnie działa prawidłowo lecz słyszałem o Catalyst Crimson 15 , że bardziej zoptymalizowany i nie wiem czy nie zmienić
Miastowy Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2016 Ja na Twoim miejscu bym zainstalował Windows 7 Starter, ale z samodzielną optymalizacją - co czyste, to czyste i nie ma problemów, nie ma co bawić się w mody. Poczytaj w internecie co nie co o optymalizacji Windows 7, dasz radę. Zawsze lepiej, jak sterowniki są za aktualizowane do najnowszych. Z tego co wiem, to możesz wgrać Crimson.
Regfus Opublikowano 11 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2016 Ja na Twoim miejscu bym zainstalował Windows 7 Starter, ale z samodzielną optymalizacją - co czyste, to czyste i nie ma problemów, nie ma co bawić się w mody. Poczytaj w internecie co nie co o optymalizacji Windows 7, dasz radę. Zawsze lepiej, jak sterowniki są za aktualizowane do najnowszych. Z tego co wiem, to możesz wgrać Crimson.No watpie. Starter moglby wczytac tylko 1gb bo of 2gb zalecany jest win home Prem. Wysłane z mojego Cirrus 4.5 przy użyciu Tapatalka
Miastowy Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2016 Starter moglby wczytac tylko 1gb bo of 2gb zalecany jest win home Prem Co Ty bredzisz? Ja miałem w Aspire One 522 2GB i jakoś Starter normalnie czytał...
Regfus Opublikowano 11 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2016 Co Ty bredzisz? Ja miałem w Aspire One 522 2GB i jakoś Starter normalnie czytał... Mi nie wczytywał.A do home premium - mam legalny klucz OEM
gość01 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2016 Ja na Twoim miejscu bym zainstalował Windows 7 Starter To najprymitywniejszy W 7 - okrojony ze wszystkiego i gorszy niż Windows Thin
Miastowy Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2016 To dziwne, a powinien. W ogóle nie wiem co to był za sens, żeby producenci do tak słabych gratów instalowali 7mkę. Skandal. Ale masz na myśli OEM Windowsa od producenta, ten który był fabrycznie, tak?Tak czy siak Home Premium to tylko okładka jak na jednordzniowy procesor z 512KB cache... aż się dziwię, że Ci to działa.
Regfus Opublikowano 11 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2016 To dziwne, a powinien. W ogóle nie wiem co to był za sens, żeby producenci do tak słabych gratów instalowali 7mkę. Skandal. Ale masz na myśli OEM Windowsa od producenta, ten który był fabrycznie, tak? Tak czy siak Home Premium to tylko okładka jak na jednordzniowy procesor z 512KB cache... aż się dziwię, że Ci to działa. Ale jak tele02 napisał - Starter to jakby okrojona siódemka Home premium- a co do OEM - Tak Fabrycznie.
Miastowy Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2016 To najprymitywniejszy W 7 - okrojony ze wszystkiego i gorszy niż Windows Thin Jakoś ja nie miałem z nim nigdy problemu i sobie go chwaliłem zza czasów Acerka. Nawet 1080p na YT mi odtwarzało bez najmniejszej ścinki, co dla dzisiejszych sprzętów o wiele lepszej specyfikacji jest jeszcze problemem... Gdy się wie, jak dobrze zoptymalizować system to podziała. Według mnie w Home Premium jest tyle niepotrzebnych rzeczy dla normalnego użytkownika, na takim Starterze to w DmC miałem jakieś 45fps... jak się chce to się da. Ale dobra, jak Ci zależy na OEMowych kluczu, to zostań przy HP, tylko go sobie zoptymalizuj - wyłącz efekty wizualne (przezroczystość i w ogóle) bo to tylko osłabia APU, można się też pobawić w wyłączanie zbędnych usług (lista jest na necie).
Regfus Opublikowano 11 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2016 Jakoś ja nie miałem z nim nigdy problemu i sobie go chwaliłem zza czasów Acerka. Nawet 1080p na YT mi odtwarzało bez najmniejszej ścinki, co dla dzisiejszych sprzętów o wiele lepszej specyfikacji jest jeszcze problemem... Gdy się wie, jak dobrze zoptymalizować system to podziała. Według mnie w Home Premium jest tyle niepotrzebnych rzeczy dla normalnego użytkownika, na takim Starterze to w DmC miałem jakieś 45fps... jak się chce to się da. Ale dobra, jak Ci zależy na OEMowych kluczu, to zostań przy HP, tylko go sobie zoptymalizuj - wyłącz efekty wizualne (przezroczystość i w ogóle) bo to tylko osłabia APU. Ja zawsze maksymalnie optymalizuje tzn. wygląd , zmiana skórki na 95-98 , usługi , itd. Ale chociaż.. jakbym miał oryginalny key do Startera - to bym używał
Miastowy Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2016 zmiana skórki na 95-98 Nie no, aż tak nie musisz jechać, wystarczy włączyć standardowy wygląd Windowsa (bez przeźroczystości). Wiadomo, na stylu 98 zawsze mniej RAM zżera.
gość01 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2016 @ > [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], komputer służy nie tylko do "gierek"
Regfus Opublikowano 11 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2016 Ma ktoś linka do czystego Win 7 startera? CD-keya z neta wezme na aktualną chwile - jak mi się uda to kupie Keya :/ @Edit już mam. Teraz mam do was pytanie - Czy wejdzie do startera Klucz z Home Premium ?
gość01 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2016 Ma ktoś Piszesz i masz (dla uprzedzenia Twoich przyszłych pytań) - wszystko TU > [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Czy wejdzie do startera Klucz z Home Premium ? NIE
arnon Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2016 Czysty starter, to porażka. Nawet tapety sobie w nim nie można zmienić. Niby jest tak mocno okrojony, ale chodzi jak g**no w betoniarce. Uwierz mi, że z jego pracy nie bedziesz zbytnio zadowolony. Polecam tą modyfikacje na słabego kompa: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ewentualnie Windows JG Seven SP1 Starter Lite (o ile masz dostęp do tej modyfikacji...)
Rekomendowane odpowiedzi