Kaizen Posted July 6 Report Posted July 6 1. Czysty ISO Win 10 i Win 11 odpalany przez PXE iVentoy na VM z kartą sieciową E1000 instaluje się normalnie - wszelkie mody Sromotnika Win 10 i 11 wywalają się nie widząc plików instalacyjnych przez brak sieci. 2. Z kartą virtio czyste systemy jak i mody Somotnika - wywalają się przez brak sieci. 3. Wstrzyknięcie w iVentoy driveów netkvm z virtio 1.240 (nowsze nie wczytywały się) - czyste ISO instalują się normalnie, Mody wpadają w bootloop - wczytanie driverów restartuje do manu z wyborem ISO. Da się coś z tym zrobić? Quote
Widzior Posted July 6 Report Posted July 6 Godzinę temu, Kaizen napisał(a): Da się coś z tym zrobić? Tak, nie używać modów do takich kombinacji alpejskich Quote
Letho Posted July 7 Report Posted July 7 Prośba do administracji. Absolutnie nic nie mam do autorów postów. Każdy ma jakąś sprawę luźna guma. Ale proponuję zrobić osobny dział na coś takiego. Niektórzy wchodzą zobaczyć jakie systemy ma obecnie dany użytkownik, by zainstalować lub nim się pobawić. Zaczyna się robić śmietnik Proszę o interwencję. marcinwally likes this Quote
srom-otnik Posted July 7 Report Posted July 7 11 minut temu, Letho napisał(a): Prośba do administracji. Absolutnie nic nie mam do autorów postów. Każdy ma jakąś sprawę luźna guma. Ale proponuję zrobić osobny dział na coś takiego. Niektórzy wchodzą zobaczyć jakie systemy ma obecnie dany użytkownik, by zainstalować lub nim się pobawić. Zaczyna się robić śmietnik Proszę o interwencję. Święte słowa, bajzelek ... Letho likes this Quote
Kaizen Posted July 7 Author Report Posted July 7 Godzinę temu, Letho napisał(a): Zaczyna się robić śmietnik Temat dotyczy modów Sromotnika. To gdzie mam temat założyć? Quote
sebio Posted July 8 Report Posted July 8 W dniu 7.07.2026 o 00:45, Kaizen napisał(a): 1. Czysty ISO Win 10 i Win 11 odpalany przez PXE iVentoy na VM z kartą sieciową E1000 instaluje się normalnie - wszelkie mody Sromotnika Win 10 i 11 wywalają się nie widząc plików instalacyjnych przez brak sieci. 2. Z kartą virtio czyste systemy jak i mody Somotnika - wywalają się przez brak sieci. 3. Wstrzyknięcie w iVentoy driveów netkvm z virtio 1.240 (nowsze nie wczytywały się) - czyste ISO instalują się normalnie, Mody wpadają w bootloop - wczytanie driverów restartuje do manu z wyborem ISO. Da się coś z tym zrobić? Tak da zainstaluj oryginalnego moda i du*y nie zawracaj Quote
zdzisiek24 Posted July 8 Report Posted July 8 @sebio ... nie zdziw się jak na każde Twoje pytanie, problem dostaniesz odpowiedź - "du*y nie zawracaj". Chłopak na kłopot i zgłasza go w odpowiednim dziale a Wy zamiast próby pomocy pokazujecie swoje prostactwo lub klasę (jak kto woli). FILAGOL likes this Quote
Kaizen Posted July 8 Author Report Posted July 8 4 godziny temu, sebio napisał(a): Tak da zainstaluj oryginalnego moda i du*y nie zawracaj Włóż coś wartościowego do dyskusji. Chcesz kogoś zniechęcać do modów Sromotnika? Ja wolę, żeby były coraz lepsze. Quote
mojo Posted July 8 Report Posted July 8 W dniu 7.07.2026 o 00:45, Kaizen napisał(a): 1. Czysty ISO Win 10 i Win 11 odpalany przez PXE iVentoy na VM z kartą sieciową E1000 instaluje się normalnie - wszelkie mody Sromotnika Win 10 i 11 wywalają się nie widząc plików instalacyjnych przez brak sieci. 2. Z kartą virtio czyste systemy jak i mody Somotnika - wywalają się przez brak sieci. 3. Wstrzyknięcie w iVentoy driveów netkvm z virtio 1.240 (nowsze nie wczytywały się) - czyste ISO instalują się normalnie, Mody wpadają w bootloop - wczytanie driverów restartuje do manu z wyborem ISO. Da się coś z tym zrobić? heh a myślałem że to ja jestem niepełnosprytny: DELL E5450, JG11 24H2 IoT LTSC 05.06.26 JG11 25H2 Pro Lite 07.06.26 Puszczone z Ventoya Instalują się bez bez menu sromotnika z narzędziami! Nowy pendrive z nowym Ventoyem, stary wydaje mi się instalował normalnie a może to nowe mody coś knocą? Wypal;;am zwykłego pendraka żeby sprawdzić... Quote
sebio Posted July 8 Report Posted July 8 9 godzin temu, Kaizen napisał(a): Włóż coś wartościowego do dyskusji. Chcesz kogoś zniechęcać do modów Sromotnika? Ja wolę, żeby były coraz lepsze. Ty wolisz by ci pasowało co do modów sromotnika lepszych nie ma i basta Quote
iskier Posted July 9 Report Posted July 9 W dniu 8.07.2026 o 16:22, mojo napisał(a): heh a myślałem że to ja jestem niepełnosprytny Może tak być - iVentoy ≠ Ventoy Quote
Kaizen Posted Friday at 08:08 PM Author Report Posted Friday at 08:08 PM W dniu 8.07.2026 o 23:57, sebio napisał(a): Ty wolisz by ci pasowało co do modów sromotnika lepszych nie ma i basta I co to ma wspólnego z tym wątkiem? W dniu 8.07.2026 o 16:22, mojo napisał(a): Puszczone z Ventoya Instalują się bez bez menu sromotnika z narzędziami! Ani to iVentoy, ani PXE, ani Proxmox.... Nawet jeden człon z tematu się nie zgadza. Quote
Recommended Posts