kkrispl Opublikowano 23 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2025 Przydatne narzędzie sieciowe... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Robak82 Opublikowano 25 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2025 W dniu 24.11.2025 o 00:17, kkrispl napisał(a): Przydatne narzędzie sieciowe... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wolę... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Można wybrać kompilacje od "Home" po "IoT Enterprise Subscription" FILAGOL lubi to Cytuj
FILAGOL Opublikowano 25 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2025 W dniu 24.11.2025 o 00:17, kkrispl napisał(a): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] strona już nie działa Cytuj
stens Opublikowano 25 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2025 Działa 3 godziny temu, FILAGOL napisał(a): strona już nie działa [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA i FILAGOL lubią to Cytuj
FILAGOL Opublikowano 25 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2025 O prosze, a teraz działa swiniarobert69 lubi to Cytuj
Robak82 Opublikowano 25 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2025 Moim zdaniem dobra też jest strona... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Korzystająca z serwerów Microsoft. Możemy tam znaleźć przydatne programy i narzędzia. swiniarobert69, FILAGOL, jozef.k i 1 inny lubią to Cytuj
FILAGOL Opublikowano 25 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2025 Dobry Wieczór @Robak82 Bardzo przydatna skarbnica. Zwłaszcza dla takich osób jak ja, kolekcjonujcych systemy operacyjne Microsoft. Pozdrawiam swiniarobert69 lubi to Cytuj
aorz Opublikowano 26 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2025 Nie wiem dlaczego nie mogę dokonać aktualizacji po instalacji. Nie aktualizują się sterowniki i windows 11 Pro 25H2 pokazując błędy. Co robię nie tak jak w instrukcji? Cytuj
sasik007 Opublikowano 26 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2025 Zauważyłem że po uzyciu explorer blur mica i potem jej wyłaczeniu wystepuja artefakty w menu start jak na zdjeciu , ktos wie jak sie tego pozbyc?? Jak wlacze ponownie to problemu nie ma ale jak wyłacze to jest. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
NightRiderss87 Opublikowano 27 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2025 Hej jest nowa wersja DWMBlurGlass naprawiająca przezrocztość ale nie mogę u siebie uruchomić. Jak u was? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
adrian667 Opublikowano 27 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2025 Witam, mam pytanie po instalacji były do wyboru dwie opcje z aktywnymi aktualizacjami windows lub bez. I pytanie czy jest możliwość przywrócenia aktualizacji windows po wybraniu opcji bez ? Cytuj
ebrmaciek Opublikowano 28 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2025 Witam, napotkałem problem z zalogowaniem się do pakietu Office . Od początku uruchomiony tryb podstawowy. Czy może ktoś podpowie co można tutaj zaradzić? EDIT : Udało się rozwiązać temat po ponownym zastosowaniu trybu podstawowego i reset kompa wszystko się zalogowało normalnie. Cytuj
NightRiderss87 Opublikowano 28 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2025 System jest mega stabilny. Po swoich modyfikacjach wizualnych śmiga jak torpeda. Co na plus uważam że gdy jesteśmy na trybie microsoft i mamy zawieszone aktualizacje to i tak dostaniemy komunikat że są dostepne aktualizacje w okienku popup. Możemy zdecydować czy zainstalować ją czy nie. Mistrzu jeszcze raz wielkie brawa! [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] srom-otnik i swiniarobert69 lubią to Cytuj
Herakles12 Opublikowano 1 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2025 Witam. Po wgraniu powyższej wersji . Mam problem, bo nie mogę uruchomić windows update wyskakuje komunikat wystąpił błąd spróbuj później ponownie uruchomić ustawienia . Jak rozwiązać ten problem? swiniarobert69 lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 1 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2025 3 minuty temu, Herakles12 napisał(a): Witam. Po wgraniu powyższej wersji . Mam problem, bo nie mogę uruchomić windows update wyskakuje komunikat wystąpił błąd spróbuj później ponownie uruchomić ustawienia . Jak rozwiązać ten problem? A użyłeś Optymalizatora Usług, żeby móc uruchomić Windows Update? LAGUNA lubi to Cytuj
FILAGOL Opublikowano 1 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2025 Zapewne swiniarobert69 lubi to Cytuj
Herakles12 Opublikowano 1 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2025 Optymalizator usług co masz na myśli? Po wgraniu wersji 24h2 to było pytanie czy chce pobierać aktualizacje ,ale tu było tylko o defendera potem nic. Cytuj
swiniarobert69 Opublikowano 1 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2025 22 minuty temu, FILAGOL napisał(a): Zapewne czytanie instrukcji zapewne boli FILAGOL, wislak00, LAGUNA i 1 inny lubią to Cytuj
FILAGOL Opublikowano 1 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2025 @swiniarobert69Żebyś wiedział, ludzie nie czytają, a potem dopytują (również mi się to zdarza z roztargnienia, a nie z lenistwa). Pozdrawiam srom-otnik, swiniarobert69, plusik i 2 innych lubią to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 1 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2025 35 minut temu, Herakles12 napisał(a): Optymalizator usług co masz na myśli? Po wgraniu wersji 24h2 to było pytanie czy chce pobierać aktualizacje ,ale tu było tylko o defendera potem nic. Ja pie...le, nie, nic nie pytałem. Przepraszam... wislak00, Marecki, starcraft2fan i 1 inny lubią to Cytuj
Herakles12 Opublikowano 1 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2025 Teraz, srom-otnik napisał(a): Ja pie...le, nie, nic nie pytałem. Przepraszam... Spoko system zawsze pyta. Mój błąd sądziłem , że instrukcja jest taka sama jak do poprzednich systemów twojego autorstwa. Dzięki zrobione srom-otnik lubi to Cytuj
sasik007 Opublikowano 1 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2025 A ja zapytam, system za******a super wszystko jak narazie działa , ale czy będzie jakaś aktualizacja ?? Jakieś poprawki?? @srom-otnik czy siądziesz jeszcze nad nim żeby go dopieścić czy już raczej nie?? Ps. Zawsze chce się więcej i wiecej Cytuj
dewastat0req Opublikowano 4 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2025 Panowie na dniach przyjdzie mi nowy lapek (Ryzen 9 - 365, RTX 5070ti, 32GB RAM, 1TB SSD) i szukam już wstępnie systemu żeby go postawić, dotychczas bardzo sobie chwalę systemy od Srom-otnika (nawet aktualnie z niego korzystam na dotychczasowym lapku (choć inna wersja) lapek będzie slużył 80% do pracy i jakieś okazjonalne granie. Jest sens się bawić w tą wersję czy lepiej czyścioch? W praktyce wole jednak już wstępną optymalizację jak tutaj niż czysty system, bo dotychczas jednak widziałem różnice na plus w modyfikacjach ewentualnie @srom-otnik planujesz może jeszcze w Grudniu jakąś aktualizację czy coś? bo nie wiem czy się wstrzymać. Pozdr swiniarobert69 lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 4 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2025 21 minut temu, dewastat0req napisał(a): @srom-otnik planujesz może jeszcze w Grudniu jakąś aktualizację czy coś? bo nie wiem czy się wstrzymać. Pozdr Tak, pracuję nad podrasowanymi wydaniami moich w11stek. Ale to wymaga czasu. Chcę się z tym uwinąć w grudniu, życie pokaże co z tych planów wyjdzie Wardzislaw, stens, Dany1337 i 1 inny lubią to Cytuj
KOSU Opublikowano 4 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2025 W dniu 18.11.2025 o 11:28, KOSU napisał(a): nie musi być windowsowy ważne żeby mi w nocy uruchomił skrypt z robocopy i 3 pliki skopiował sprawdzę ten Syncthing , dzięki. P.S. to ten windowsowy działa na tej wersji czy nie ? Wrócę do mojego pytania czy w tej wersji działa windowsowy Task Scheduler ? Cytuj
Robak82 Opublikowano 4 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2025 A ja tam sam zoptymalizowałem Seryjny Win11 25h2 Enterprise dwoma programami i mam 70 procesów na gołym systemie... Pierw odinstalowałem nie potrzebne aplikacje Microsoft - Revo Uninstaler Później powyłączałem zbędne usługi - WinUtil Wszystko śmiga... LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 4 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2025 2 godziny temu, Robak82 napisał(a): A ja tam sam zoptymalizowałem Seryjny Win11 25h2 Enterprise dwoma programami i mam 70 procesów na gołym systemie... Można- można. I wreszcie dałeś powód żeby sobie @srom-otnik odpoczął , pokaże się Wam na Sylwestra............ 2027r. Każdy można system sobie zoptymalizować swoimi metodami kto chce może się pobawić tylko nie na tym systemie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ale to nigdy nie będzie to samo co zrobił Autor . Marecki i swiniarobert69 lubią to Cytuj
sasik007 Opublikowano 4 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2025 W dniu 4.12.2025 o 09:15, srom-otnik napisał(a): Tak, pracuję nad podrasowanymi wydaniami moich w11stek. Ale to wymaga czasu. Chcę się z tym uwinąć w grudniu, życie pokaże co z tych planów wyjdzie No to czekamy, ta jest całkiem niezła ale jak ma być jeszcze lepsza to super ps.moze zdradzisz choć trochę co tam planujesz?? PS. czy to normalne ze mam zdublowane procesy?? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] swiniarobert69 lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 9 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2025 W dniu 4.12.2025 o 18:55, sasik007 napisał(a): No to czekamy, ta jest całkiem niezła ale jak ma być jeszcze lepsza to super ps.moze zdradzisz choć trochę co tam planujesz?? PS. czy to normalne ze mam zdublowane procesy?? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tak, to normalne i prawidłowe Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi