Widzior Opublikowano 22 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2025 Przecież ten błąd to typowo błąd pendriva albo samego obrazu źle ściągniętego, z błędnymi sumami kontrolnymi. Dlatego ja już praktycznie nie używam do instalacji pendrive, tylko wale system na docelowy dysk z programu WinNTSetup spod innego systemu, choćby LiveCD Strelca. I problemy się całkowicie skończyły. LaptopIpc, kwasior500, swiniarobert69 i 1 inny lubią to Cytuj
jozef.k Opublikowano 22 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2025 Widać gościu to kompletna zielonka,nie może ogarnąć to oddać komuś co ma jakieś pojęcie o temacie. wbak1102 lubi to Cytuj
mardal Opublikowano 22 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2025 21 godzin temu, mardal napisał(a): Nie pomogło Jednak pomogło co prawda po trzech formatach Ala teraz się daje zainstalować. Dzięki 9 godzin temu, jozef.k napisał(a): Widać gościu to kompletna zielonka,nie może ogarnąć to oddać komuś co ma jakieś pojęcie o temacie. ... widzę że bardzo łatwo przychodzi ci ocenianie osób których nie znasz....pamiętaj karma wraca....ile dasz tyle dostaniesz... Cytuj
jozef.k Opublikowano 22 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2025 8 godzin temu, mardal napisał(a): Jednak pomogło co prawda po trzech formatach Ala teraz się daje zainstalować. A jednak ci pomogło,więc o co ci chodzi zielonko z tą karmą,wszystkim tak życzysz co ci pomogli. wbak1102 lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 1 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2025 Hejka, Odświeżone ISO, w którym: - opracowałem wygodny przełącznik wyglądu menu podręcznego Narzędzia (nowe panelowe/stare rozwijalne), znajdziecie w TUNING => WYGLĄD, - wprowadziłem udoskonalony panel Performance, taki jak w LTSC. Więcej prac przy tym systemie nie przewiduję. Pzdr boniek, LaptopIpc, Robert M i 6 innych lubią to Cytuj
janek917 Opublikowano 1 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2025 2 godziny temu, srom-otnik napisał(a): Hejka, Odświeżone ISO, w którym: - opracowałem wygodny przełącznik wyglądu menu podręcznego Narzędzia (nowe panelowe/stare rozwijalne), znajdziecie w TUNING => WYGLĄD, - wprowadziłem udoskonalony panel Performance, taki jak w LTSC. Więcej prac przy tym systemie nie przewiduję. Pzdr Do tej pory niezmiennie powracam do twojego wydania Win JG10 LTSC Extreme 3. A testowałem Twoje systemy od windows 7.Poprzednią wersję LTSB również i teraz również to zrobię ,właśnie pobieram i chyba w końcu to na nim pozostanę .Ma bowiem taki ciekawy szczegół ,że można na nim uruchamiać gry ze starego win 7 po skopiowaniu folderu do Files Microsoft Games .Na przytoczonej wersji nie mogłem ich uruchomić. Dziękuję za twoją pracę, miły prezent na Mikołaja ,jeszcze raz dziękuję ,życzę zdrowia spokojnych zdrowych świąt. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] swiniarobert69 i srom-otnik lubią to Cytuj
jozef.k Opublikowano 2 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2025 W dniu 20.11.2025 o 08:39, wbak1102 napisał(a): Żeby działał Kodi 22 trzeba skopiować plik api-ms-win-core-console-l1-2-0.dll do System32 i SysWOW64 ewentualnie do głównego folderu Kodi. Stronka pliku: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] @srom-otnik przy tworzeniu nowego iso wziąłeś to pod uwagę wbak1102 i JanKo66 lubią to Cytuj
Szymszel Opublikowano 21 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2025 W dniu 1.12.2025 o 08:15, srom-otnik napisał(a): Hejka, Odświeżone ISO, w którym: - opracowałem wygodny przełącznik wyglądu menu podręcznego Narzędzia (nowe panelowe/stare rozwijalne), znajdziecie w TUNING => WYGLĄD, - wprowadziłem udoskonalony panel Performance, taki jak w LTSC. Więcej prac przy tym systemie nie przewiduję. Pzdr Jezu. Sromo znowu coś poprawił, ale może to i dobrze bo na wcześniejszym LTSB przestał mi działać optymalizator usług. Przy próbie jego uruchomienia wyświetla komunikat: "System nie może odnaleźć pliku C:\Windows\System\config\DEL2.cmd". I jak żyć, jak czyścić windę? swiniarobert69 lubi to Cytuj
Kaizen Opublikowano 21 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2025 9 godzin temu, Szymszel napisał(a): "System nie może odnaleźć pliku C:\Windows\System\config\DEL2.cmd". I jak żyć, jak czyścić windę? Możesz odzyskać ten plik z backupu. Albo wyciągnąć z instalki jak (jeszcze) nie robisz backupów. Szymszel lubi to Cytuj
magg Opublikowano 23 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2025 Pojawiła się aktualizacja StartIsBack. @srom-otnik, czy do 1607 nie lepiej używać wersji 1.3.4? Cytuj
gonzini1976 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2025 witam, mam pytanie do mądrzejszych ode mnie : zainstalowałem tą wersje windowsa, poszlo nawet sprawnie, poprzednia to byla bardzo stara wersja WIN JGv2014, laptop uzywany glownie do filmow i pracy na exelu. Zaczal mulic wiec chcialem w niego tknac nowe zycie ale... Instalacja przebiegla prawidlowo, problemy zaczely sie gdy chcialem zainstalowac pakiet office. Pobralem wersje 2021 (oczywiscie z winclub.pl), nie przeszla instalacja. Mysle, moze za wysoka wersja, pobralem wiec wersje 2013. tu inny blad (1920 cos z buforowaniem czcionek). Byloby fajnie miec nowsza wersje ale od bidy zainstalowalem office 2007 enterprise i ta dziala. prosze orade co zrobic. Pozdrawiam i zycze wszystkim Wesolych Swiat [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
magg Opublikowano 24 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2025 U mnie poszedł Office 2013 proplus a na wcześniejszym wydaniu Win10 Office 2016 Home/Business, bo mam do niego stary klucz. Sprobuj sciagnac Office 2024 LTSC za pomocą Office Tool Plus. Cytuj
wislak00 Opublikowano 24 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2025 10 godzin temu, gonzini1976 napisał(a): witam, mam pytanie do mądrzejszych ode mnie : zainstalowałem tą wersje windowsa, poszlo nawet sprawnie, poprzednia to byla bardzo stara wersja WIN JGv2014, laptop uzywany glownie do filmow i pracy na exelu. Zaczal mulic wiec chcialem w niego tknac nowe zycie ale... Instalacja przebiegla prawidlowo, problemy zaczely sie gdy chcialem zainstalowac pakiet office. Pobralem wersje 2021 (oczywiscie z winclub.pl), nie przeszla instalacja. Mysle, moze za wysoka wersja, pobralem wiec wersje 2013. tu inny blad (1920 cos z buforowaniem czcionek). Byloby fajnie miec nowsza wersje ale od bidy zainstalowalem office 2007 enterprise i ta dziala. prosze orade co zrobic. Pozdrawiam i zycze wszystkim Wesolych Swiat [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 1. Przed instalacją Office najlepiej włącz zestaw usług fabrycznych w optymalizatorze usług - możesz spróbować z tym 2013 co ci błąd wywalił. 2. Potrzebny jest też VC++ 2010, 2012 i 2013 - tu masz paczkę: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 3. Na ltsb (1607) nie zainstalujesz nowszego Office niż 2016. Od 2018 wymagany jest co najmniej Win 10 1809. To jest 9 letni system i takich problemów będziesz miał więcej. System był świetny, ale kilka lat temu, obecnie jeśli chcesz by wszystko działało to instaluj ten ltsc srom-otnik lubi to Cytuj
PR74 Opublikowano 24 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2025 Witam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Bardzo dobra robota szczególnie uwielbiam stary styl "NARZĘDZIA" z niecierpliwością czekam na takie nie tylko ja wielu z nas czeka na wydanie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
magg Opublikowano 25 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2025 @srom-otnikmozesz dodać 'x' do optymalizatora w prawym, górnym rogu? Chodzi mi o to, że klikając na 'optymalizator' nie można z niego wyjść jak tylko poprzez wybór jednej z dwóch opcji ew ubić w procesach. Dzieki Cytuj
PR74 Opublikowano 25 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2025 Witam zauważyłem 1 błąd gdy ktoś wybierze w StartlsBack wygląd 1 10 to nie działa lupa wyszukiwania i to samo jest jak ktoś całkowicie odinstaluje StartlsBack też nie działa a kolejne 3 działa wyszukiwanie bez problemu swiniarobert69 lubi to Cytuj
magg Opublikowano 30 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2025 Czy kamera i mikrofon wylecialy z wersji extreme? Bo ani jedno ani drugie mi nie działa w przegladarce Cytuj
magg Opublikowano 1 Stycznia Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia W dniu 24.12.2025 o 07:04, wislak00 napisał(a): 1. Przed instalacją Office najlepiej włącz zestaw usług fabrycznych w optymalizatorze usług - możesz spróbować z tym 2013 co ci błąd wywalił. 2. Potrzebny jest też VC++ 2010, 2012 i 2013 - tu masz paczkę: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 3. Na ltsb (1607) nie zainstalujesz nowszego Office niż 2016. Od 2018 wymagany jest co najmniej Win 10 1809. To jest 9 letni system i takich problemów będziesz miał więcej. System był świetny, ale kilka lat temu, obecnie jeśli chcesz by wszystko działało to instaluj ten ltsc Właśnie zainstalowałem office 2024 Ltsc na win10ltsb. Bez problemow dziala wislak00 lubi to Cytuj
wislak00 Opublikowano 1 Stycznia Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 11 minut temu, magg napisał(a): Właśnie zainstalowałem office 2024 Ltsc na win10ltsb. Bez problemow dziala Dziwne, bo w wielu miejscach idzie znaleźć, że min. 1809. Najważniejsze, że działa [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] swiniarobert69 lubi to Cytuj
magg Opublikowano 1 Stycznia Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 13 godzin temu, wislak00 napisał(a): Dziwne, bo w wielu miejscach idzie znaleźć, że min. 1809. Najważniejsze, że działa [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Puściłem przez office tool, "office 2024 Ltsc" . Przeszlo bez błędów. Word i Excel działa. Do wyboru był jeszcze home& business i inne odmiany. System jak w temacie Win10ltsb extreme. Niestety dalej nie mogę sobie poradzić z brakiem kamery i mic. w przeglądarce a potrzebuje do video konferencji, na Lite to samo. BTW jesli ktos ma problem z ssl w powershell: [Net.ServicePointManager]::SecurityProtocol = "tls12, tls11, tls" swiniarobert69 lubi to Cytuj
rafalwln Opublikowano 8 Stycznia Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia Siemka a da sie zrobić wygląd Win 10 sam sie zmienił na 7 ? Cytuj
jozef.k Opublikowano 8 Stycznia Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia Sam się nie zmieni na Win7,po zainstalowaniu systemu masz folder TUNING na pulpicie wchodzisz i masz WYGLĄD. Cytuj
wislak00 Opublikowano 8 Stycznia Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 5 godzin temu, rafalwln napisał(a): Siemka a da sie zrobić wygląd Win 10 sam sie zmienił na 7 ? Bo jest zainstalowany StartIsBack i domyślnie jest wygląd siódemki. Możesz zmienić: PPM na Start > Właściwości > Wygląd lub po prostu odinstalować całkowicie program Cytuj
rafalwln Opublikowano 9 Stycznia Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 15 godzin temu, jozef.k napisał(a): Sam się nie zmieni na Win7,po zainstalowaniu systemu masz folder TUNING na pulpicie wchodzisz i masz WYGLĄD. Właśnie sam się zmienił, nie wiem dlaczego hmmm chce klasyczny win 10 a nie 7 w tuning nic nie daje... Dopiero odinstalowanie dało radę ok dzieki wislak00 lubi to Cytuj
jozef.k Opublikowano 9 Stycznia Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia Dokładnie nie przeczytałem ty chcesz wygląd 10 a nie 7. rafalwln lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi