Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przecież ten błąd to typowo błąd pendriva albo samego obrazu źle ściągniętego, z błędnymi sumami kontrolnymi. Dlatego ja już praktycznie nie używam do instalacji pendrive, tylko wale system na docelowy dysk z programu WinNTSetup spod innego systemu, choćby LiveCD Strelca. I problemy się całkowicie skończyły.

Opublikowano
21 godzin temu, mardal napisał(a):

Nie pomogło 

Jednak pomogło co prawda po trzech formatach Ala teraz się daje zainstalować.

Dzięki 

9 godzin temu, jozef.k napisał(a):

Widać gościu to kompletna zielonka,nie może ogarnąć to oddać komuś co ma jakieś pojęcie o temacie.

... widzę że bardzo łatwo przychodzi ci ocenianie osób których nie znasz....pamiętaj karma wraca....ile dasz tyle dostaniesz...

Opublikowano
2 godziny temu, srom-otnik napisał(a):

Hejka,
Odświeżone ISO, w którym:
- opracowałem wygodny przełącznik wyglądu menu podręcznego Narzędzia (nowe panelowe/stare rozwijalne), znajdziecie w TUNING => WYGLĄD,

- wprowadziłem udoskonalony panel Performance, taki jak w LTSC.

Więcej prac przy tym systemie nie przewiduję. 

Pzdr

Do tej pory niezmiennie powracam do twojego wydania  Win JG10 LTSC Extreme 3. A testowałem Twoje systemy od windows 7.Poprzednią wersję LTSB również i teraz również to zrobię ,właśnie pobieram  i chyba w końcu to na nim pozostanę .Ma bowiem taki ciekawy szczegół ,że można na nim uruchamiać gry ze starego win 7 po skopiowaniu folderu do Files  Microsoft Games .Na przytoczonej wersji nie mogłem ich uruchomić. Dziękuję za  twoją pracę, miły prezent na Mikołaja ,jeszcze raz dziękuję ,życzę zdrowia spokojnych zdrowych świąt.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
W dniu 20.11.2025 o 08:39, wbak1102 napisał(a):

Żeby działał Kodi 22 trzeba skopiować plik api-ms-win-core-console-l1-2-0.dll  do System32 i SysWOW64 ewentualnie do głównego folderu Kodi.

Stronka pliku: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

@srom-otnik przy tworzeniu nowego iso wziąłeś to pod uwagę

wbak1102 i JanKo66 lubią to
Opublikowano
W dniu 1.12.2025 o 08:15, srom-otnik napisał(a):

Hejka,
Odświeżone ISO, w którym:
- opracowałem wygodny przełącznik wyglądu menu podręcznego Narzędzia (nowe panelowe/stare rozwijalne), znajdziecie w TUNING => WYGLĄD,

- wprowadziłem udoskonalony panel Performance, taki jak w LTSC.

Więcej prac przy tym systemie nie przewiduję. 

Pzdr

Jezu. Sromo znowu coś poprawił, ale może to i dobrze bo na wcześniejszym LTSB przestał mi działać optymalizator usług. Przy próbie jego uruchomienia wyświetla komunikat: "System nie może odnaleźć pliku C:\Windows\System\config\DEL2.cmd". I jak żyć, jak czyścić windę? :)

Opublikowano
9 godzin temu, Szymszel napisał(a):

"System nie może odnaleźć pliku C:\Windows\System\config\DEL2.cmd". I jak żyć, jak czyścić windę?

Możesz odzyskać ten plik z backupu. Albo wyciągnąć z instalki jak (jeszcze) nie robisz backupów.

Szymszel lubi to
Opublikowano

witam, mam pytanie do mądrzejszych ode mnie :

zainstalowałem tą wersje windowsa, poszlo nawet sprawnie, poprzednia to byla bardzo stara wersja WIN JGv2014, laptop uzywany glownie do filmow i pracy na exelu.  Zaczal mulic wiec chcialem w niego tknac nowe zycie ale... Instalacja przebiegla prawidlowo, problemy zaczely sie gdy chcialem zainstalowac pakiet office. Pobralem wersje 2021 (oczywiscie z winclub.pl), nie przeszla instalacja. Mysle, moze za wysoka wersja, pobralem wiec wersje 2013. tu inny blad (1920 cos z buforowaniem czcionek). 

Byloby fajnie miec nowsza wersje ale od bidy zainstalowalem office 2007 enterprise i ta dziala. prosze orade co zrobic. 

Pozdrawiam i zycze wszystkim Wesolych Swiat

Opublikowano

U mnie poszedł Office 2013 proplus a na wcześniejszym wydaniu Win10 Office 2016 Home/Business, bo mam do niego stary klucz.
Sprobuj sciagnac Office 2024 LTSC za pomocą Office Tool Plus.

Opublikowano
10 godzin temu, gonzini1976 napisał(a):

witam, mam pytanie do mądrzejszych ode mnie :

zainstalowałem tą wersje windowsa, poszlo nawet sprawnie, poprzednia to byla bardzo stara wersja WIN JGv2014, laptop uzywany glownie do filmow i pracy na exelu.  Zaczal mulic wiec chcialem w niego tknac nowe zycie ale... Instalacja przebiegla prawidlowo, problemy zaczely sie gdy chcialem zainstalowac pakiet office. Pobralem wersje 2021 (oczywiscie z winclub.pl), nie przeszla instalacja. Mysle, moze za wysoka wersja, pobralem wiec wersje 2013. tu inny blad (1920 cos z buforowaniem czcionek). 

Byloby fajnie miec nowsza wersje ale od bidy zainstalowalem office 2007 enterprise i ta dziala. prosze orade co zrobic. 

Pozdrawiam i zycze wszystkim Wesolych Swiat

1. Przed instalacją Office najlepiej włącz zestaw usług fabrycznych w optymalizatorze usług  - możesz spróbować z tym 2013 co ci błąd wywalił.

2. Potrzebny jest też VC++ 2010, 2012 i 2013 - tu masz paczkę: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

3. Na ltsb (1607) nie zainstalujesz nowszego Office niż 2016. Od 2018 wymagany jest co najmniej Win 10 1809. To jest 9 letni system i takich problemów będziesz miał więcej.

System był świetny, ale kilka lat temu, obecnie jeśli chcesz by wszystko działało to instaluj ten ltsc ⤵️

srom-otnik lubi to
Opublikowano

Witam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Bardzo dobra robota szczególnie uwielbiam stary styl "NARZĘDZIA" 

z niecierpliwością czekam na takie nie tylko ja wielu z nas czeka na wydanie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Witam 

zauważyłem 1 błąd

gdy ktoś wybierze w StartlsBack wygląd 1 10 to nie działa lupa wyszukiwania i to samo jest jak ktoś całkowicie odinstaluje StartlsBack też nie działa a kolejne 3 działa wyszukiwanie bez problemu

Opublikowano
W dniu 24.12.2025 o 07:04, wislak00 napisał(a):

1. Przed instalacją Office najlepiej włącz zestaw usług fabrycznych w optymalizatorze usług  - możesz spróbować z tym 2013 co ci błąd wywalił.

2. Potrzebny jest też VC++ 2010, 2012 i 2013 - tu masz paczkę: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

3. Na ltsb (1607) nie zainstalujesz nowszego Office niż 2016. Od 2018 wymagany jest co najmniej Win 10 1809. To jest 9 letni system i takich problemów będziesz miał więcej.

System był świetny, ale kilka lat temu, obecnie jeśli chcesz by wszystko działało to instaluj ten ltsc ⤵️

Właśnie zainstalowałem office 2024 Ltsc na win10ltsb. Bez problemow dziala

wislak00 lubi to
Opublikowano
11 minut temu, magg napisał(a):

Właśnie zainstalowałem office 2024 Ltsc na win10ltsb. Bez problemow dziala

Dziwne, bo w wielu miejscach idzie znaleźć, że min. 1809. Najważniejsze, że działa 😉 

Opublikowano
13 godzin temu, wislak00 napisał(a):

Dziwne, bo w wielu miejscach idzie znaleźć, że min. 1809. Najważniejsze, że działa 😉 

Puściłem przez office tool, "office 2024 Ltsc" . Przeszlo bez błędów. Word i Excel działa. Do wyboru był jeszcze home& business i inne odmiany.

System jak w temacie Win10ltsb extreme.

Niestety dalej nie mogę sobie poradzić z brakiem kamery i mic. w przeglądarce a potrzebuje do video konferencji, na Lite to samo.
BTW jesli ktos ma problem z ssl w powershell:

[Net.ServicePointManager]::SecurityProtocol = "tls12, tls11, tls"

Opublikowano
5 godzin temu, rafalwln napisał(a):

Siemka a da sie zrobić wygląd Win 10 sam sie zmienił na 7 ?

Bo jest zainstalowany StartIsBack i domyślnie jest wygląd siódemki.

Możesz zmienić: PPM na Start > Właściwości > Wygląd 

lub po prostu odinstalować całkowicie program

Opublikowano
15 godzin temu, jozef.k napisał(a):

Sam się nie zmieni na Win7,po zainstalowaniu systemu masz folder TUNING na pulpicie wchodzisz  i masz  WYGLĄD.

Właśnie sam się zmienił, nie wiem dlaczego hmmm chce klasyczny win 10 a nie 7 w tuning nic nie daje... 

Dopiero odinstalowanie dało radę ok dzieki

wislak00 lubi to