Jump to content

Recommended Posts

Posted
23 minuty temu, alsej12 napisał(a):

Witam  mam takie pytanie ,wie ktoś może dlaczego Roblox  z Microsoft Store zatrzymuje się na napisie stadowym ale nie tylko na tym Windowsie , (córka koleżanki czasem zagra ).A druga sprawa jak przywrócić  grupę folderów w mój komputer bo mam tylko same dyski i z boku szybkie uruchamianie.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pobierz stąd

Posted

Witam. Mam kompa z Windowsem 10 Home. To jest HP ze zintegrowanym dyskiem na płycie więc jego pojemność to niecałe 29Gb. Zainstalowałem tą wersję Lite i nie mogę go aktywować. Jak rozumiem dlatego że to enterprise. Czy jest wersja lite w wersji home? Albo czy tą wersję da się ajkoś aktywować mając klucz od home?

Posted
6 minut temu, hudy78 napisał(a):

Witam. Mam kompa z Windowsem 10 Home. To jest HP ze zintegrowanym dyskiem na płycie więc jego pojemność to niecałe 29Gb. Zainstalowałem tą wersję Lite i nie mogę go aktywować. Jak rozumiem dlatego że to enterprise. Czy jest wersja lite w wersji home? Albo czy tą wersję da się ajkoś aktywować mając klucz od home?

Nie, użyj kms. To licencja LTSB za 1000 złotówek

Posted
4 godziny temu, hudy78 napisał(a):

Kms? Nie bardzo wiem o co chodzi. Mogę jakąś podpowiedź?

Do wyboru do koloru -> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 😎

Posted
7 godzin temu, hudy78 napisał(a):

Kms? Nie bardzo wiem o co chodzi. Mogę jakąś podpowiedź?

Nie słuchaj głupot, tylko użyj odpowiedniej komendy w PowerShell'u - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Steceb likes this
Posted

Ostatnio wrzuciłem na 2 kompy.

Na na jednym po tygodniu brak głosu wogle.

Na drugim nie wyświetla windowsa, staje na napisie z płyty gł. Restarty wyświetlają błąd rozruchu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Spróbuję LTSC Final, hmm tam też różne rzeczy zgłaszane 🙄

Posted

Cześć, jak przywrocic wyszukiwanie windows search po nacisnienciu przycsiku windows na klawiaturze. Uruchomiłem już z services pokazalem na pasku ale nie przyjmuje tresci

Posted
6 godzin temu, pirotaro napisał(a):

Na na jednym po tygodniu brak głosu wogle.

Na drugim nie wyświetla windowsa, staje na napisie z płyty gł. Restarty wyświetlają błąd rozruchu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

I co uważasz, ze to wina moda? Bo mi się nie wydaje.

Posted
11 godzin temu, BrotherLuu napisał(a):

Co to znaczy, że system można instalować tylko w wersji pełnej?

Aktualizować, to znaczy, ze EXTREME nie ma WU i funkcji z tym związanych, np nie pobierze sterowników

Posted

cytuje "Do instalacji nowo podpiętego sprzętu, aktualizacji z Windows Update, pakietu MS Office, należy włączyć w Optymalizatorze Usług na czas instalacji - tryb serwisowy z pełnym zestawem uruchomionych usług, a po udanej instalacji należy ustawić usługi wg własnych minimalnych potrzeb."

super dzięki system śmiga na starym i3 4 gen, ale nie wiem jakie minimalne potrzeby mam po wyłączeniu trybu serwisowego, tzn jakie są domyślne ustawienia autora!

pozdrawiam

Posted
W dniu 23.03.2025 o 15:39, Widzior napisał(a):

I co uważasz, ze to wina moda? Bo mi się nie wydaje.

Chyba znalazłem winowajce. Po instalce zostawiałem pena w kompie i po czasie sypał się rozruch. Dodawałem dyski po sata i usb z danymi i je obwiniałem. Raz podczas rozruchu pojawił się komunikat że rufus coś namieszał i wybierz jakieś dane 🙄 

Posted

Mam o to taki problem, szukalem w google ale zero odpowiedzi, podejrzewam ze to sprawa systemu i wylaczonej jakiejs funkcji, tylko jakiej ?

Posted

Cześć wszystkim!
Mam problem z instalacją sterowników do karty graficznej AMD na zmodyfikowanym Windowsie. Podczas instalacji wyskakuje błąd 184 i proces się zatrzymuje. Próbowałem już różnych wersji sterownika, ale bez skutku.

Próbowałem też użyć programu Display Driver Uninstaller
Czy ktoś z Was spotkał się z tym problemem i wie, jak to obejść? Może to kwestia brakujących komponentów w systemie?

Z góry dzięki za pomoc!

Posted
5 godzin temu, 12qqqq napisał(a):

Mam problem z instalacją sterowników do karty graficznej AMD na zmodyfikowanym Windowsie.

Oczywiście mamy sobie wywróżyć, o jaką kartę chodzi? A więc strzelam - za nowa karta dla LTSB, sterowniki się nie zainstalują. Amen.

Posted

Byłby moim domyślnym systemem gdyby działał na Lenovo Thinkpad L15-Gen1. Po instalacji driverów czy to DriveBooster, czy ze źrodła Lenovo , bsod i dupa ; ) . 

Posted
7 godzin temu, gumish93 napisał(a):

Byłby moim domyślnym systemem gdyby działał na Lenovo Thinkpad L15-Gen1. Po instalacji driverów czy to DriveBooster, czy ze źrodła Lenovo , bsod i dupa ; ) . 

Podobnie Dell E5470. Instalacja - pulpit - sterowniki  - BSOD. Za to na Lenovo T410 - system rakieta.

srom-otnik likes this
Posted
4 minuty temu, pankleks napisał(a):

Postanowiłem spróbować wersji extreme jako dialiy ale nie daje rady na nim odpalić Epic Games Launcher ktoś ma podobnie czy tylko u mnie takie bajery? 

Być może zbyt stary build, przecież to RS1 - 1607, archaizm....

2 minuty temu, srom-otnik napisał(a):

Być może zbyt stary build, przecież to RS1 - 1607, archaizm....

Sprawdz jeszcze działanie skryptow w folderze Administrator

wislak00 likes this
Posted

10 JG EXTREME z 9 maja 2021 waga 1.61.gb wycięta , wszystko działa, nvidia, photoshop itp. sklep wywalony, defender też z usług... internet explorer.... edge...i wiele śmieci jeszcze ....  jest 29 procesów.... i to jest NANO EXTREME !!!

1607 jest lux lecz nvidia nie idzie już i zadne pakiety adobe.... na blaszaka do samego neta bez grafiki.

wislak00 and srom-otnik like this
Posted
11 godzin temu, profilm34 napisał(a):

10 JG EXTREME z 9 maja 2021 waga 1.61.gb wycięta , wszystko działa, nvidia, photoshop itp. sklep wywalony, defender też z usług... internet explorer.... edge...i wiele śmieci jeszcze ....  jest 29 procesów.... i to jest NANO EXTREME !!!

1607 jest lux lecz nvidia nie idzie już i zadne pakiety adobe.... na blaszaka do samego neta bez grafiki.

Tamten obraz tyle waży bo tam jest tylko Extreme a nie jak w nowszych modach Lite i Extreme, gdyby nie to, to byłoby pewnie podobnie. Procesów rzeczywiście ciut mniej i ramu też. W sumie to ciekawe jakby się tamten system sprawował odświeżony najnowszymi pomysłami autora na tweaki.