Kosiara Opublikowano 18 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2025 23 minuty temu, alsej12 napisał(a): Witam mam takie pytanie ,wie ktoś może dlaczego Roblox z Microsoft Store zatrzymuje się na napisie stadowym ale nie tylko na tym Windowsie , (córka koleżanki czasem zagra ).A druga sprawa jak przywrócić grupę folderów w mój komputer bo mam tylko same dyski i z boku szybkie uruchamianie. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pobierz stąd Cytuj
hudy78 Opublikowano 20 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2025 Witam. Mam kompa z Windowsem 10 Home. To jest HP ze zintegrowanym dyskiem na płycie więc jego pojemność to niecałe 29Gb. Zainstalowałem tą wersję Lite i nie mogę go aktywować. Jak rozumiem dlatego że to enterprise. Czy jest wersja lite w wersji home? Albo czy tą wersję da się ajkoś aktywować mając klucz od home? Cytuj
starcraft2fan Opublikowano 20 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2025 6 minut temu, hudy78 napisał(a): Witam. Mam kompa z Windowsem 10 Home. To jest HP ze zintegrowanym dyskiem na płycie więc jego pojemność to niecałe 29Gb. Zainstalowałem tą wersję Lite i nie mogę go aktywować. Jak rozumiem dlatego że to enterprise. Czy jest wersja lite w wersji home? Albo czy tą wersję da się ajkoś aktywować mając klucz od home? Nie, użyj kms. To licencja LTSB za 1000 złotówek Cytuj
hudy78 Opublikowano 20 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2025 Kms? Nie bardzo wiem o co chodzi. Mogę jakąś podpowiedź? Cytuj
sudione Opublikowano 20 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2025 4 godziny temu, hudy78 napisał(a): Kms? Nie bardzo wiem o co chodzi. Mogę jakąś podpowiedź? Do wyboru do koloru -> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Widzior Opublikowano 21 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2025 7 godzin temu, hudy78 napisał(a): Kms? Nie bardzo wiem o co chodzi. Mogę jakąś podpowiedź? Nie słuchaj głupot, tylko użyj odpowiedniej komendy w PowerShell'u - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Steceb lubi to Cytuj
pirotaro Opublikowano 23 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2025 Ostatnio wrzuciłem na 2 kompy. Na na jednym po tygodniu brak głosu wogle. Na drugim nie wyświetla windowsa, staje na napisie z płyty gł. Restarty wyświetlają błąd rozruchu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Spróbuję LTSC Final, hmm tam też różne rzeczy zgłaszane Cytuj
ptasaok Opublikowano 23 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2025 Cześć, jak przywrocic wyszukiwanie windows search po nacisnienciu przycsiku windows na klawiaturze. Uruchomiłem już z services pokazalem na pasku ale nie przyjmuje tresci Cytuj
Widzior Opublikowano 23 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2025 6 godzin temu, pirotaro napisał(a): Na na jednym po tygodniu brak głosu wogle. Na drugim nie wyświetla windowsa, staje na napisie z płyty gł. Restarty wyświetlają błąd rozruchu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] I co uważasz, ze to wina moda? Bo mi się nie wydaje. Cytuj
BrotherLuu Opublikowano 26 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2025 Co to znaczy, że system można instalować tylko w wersji pełnej? Cytuj
Widzior Opublikowano 26 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2025 20 minut temu, BrotherLuu napisał(a): Co to znaczy, że system można instalować tylko w wersji pełnej? A gdzie jaśnie Pan to wyczytał, bo ja czegoś takiego nie widzę. srom-otnik i wbak1102 lubią to Cytuj
kwasior500 Opublikowano 27 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2025 11 godzin temu, BrotherLuu napisał(a): Co to znaczy, że system można instalować tylko w wersji pełnej? Aktualizować, to znaczy, ze EXTREME nie ma WU i funkcji z tym związanych, np nie pobierze sterowników Cytuj
ewa2 Opublikowano 27 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2025 cytuje "Do instalacji nowo podpiętego sprzętu, aktualizacji z Windows Update, pakietu MS Office, należy włączyć w Optymalizatorze Usług na czas instalacji - tryb serwisowy z pełnym zestawem uruchomionych usług, a po udanej instalacji należy ustawić usługi wg własnych minimalnych potrzeb." super dzięki system śmiga na starym i3 4 gen, ale nie wiem jakie minimalne potrzeby mam po wyłączeniu trybu serwisowego, tzn jakie są domyślne ustawienia autora! pozdrawiam Cytuj
pirotaro Opublikowano 30 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2025 W dniu 23.03.2025 o 15:39, Widzior napisał(a): I co uważasz, ze to wina moda? Bo mi się nie wydaje. Chyba znalazłem winowajce. Po instalce zostawiałem pena w kompie i po czasie sypał się rozruch. Dodawałem dyski po sata i usb z danymi i je obwiniałem. Raz podczas rozruchu pojawił się komunikat że rufus coś namieszał i wybierz jakieś dane Cytuj
jurekosp Opublikowano 31 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2025 wersja extreme nie dziala bluetooth Cytuj
pirotaro Opublikowano 31 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2025 LTSC Lite już śmiga na 2 pc. Aktualizacje zassane. Na słabszym wu nie zassał sterowników do integry intela bo jakiś błąd ale działa. Testujemy srom-otnik lubi to Cytuj
magg Opublikowano 15 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2025 Po uruchomieniu systemu pojawia się ramka service.exe Cytuj
oXeen Opublikowano 15 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2025 Czy można dodać funkcję bluetooth? Bo nie mogę połączyć z urządzeniem? Czy całkowicie jest wykrojone? Cytuj
trututus Opublikowano 14 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2025 Mam o to taki problem, szukalem w google ale zero odpowiedzi, podejrzewam ze to sprawa systemu i wylaczonej jakiejs funkcji, tylko jakiej ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
12qqqq Opublikowano 27 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2025 Cześć wszystkim! Mam problem z instalacją sterowników do karty graficznej AMD na zmodyfikowanym Windowsie. Podczas instalacji wyskakuje błąd 184 i proces się zatrzymuje. Próbowałem już różnych wersji sterownika, ale bez skutku. Próbowałem też użyć programu Display Driver Uninstaller Czy ktoś z Was spotkał się z tym problemem i wie, jak to obejść? Może to kwestia brakujących komponentów w systemie? Z góry dzięki za pomoc! [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Widzior Opublikowano 27 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2025 5 godzin temu, 12qqqq napisał(a): Mam problem z instalacją sterowników do karty graficznej AMD na zmodyfikowanym Windowsie. Oczywiście mamy sobie wywróżyć, o jaką kartę chodzi? A więc strzelam - za nowa karta dla LTSB, sterowniki się nie zainstalują. Amen. Cytuj
gumish93 Opublikowano 12 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2025 Byłby moim domyślnym systemem gdyby działał na Lenovo Thinkpad L15-Gen1. Po instalacji driverów czy to DriveBooster, czy ze źrodła Lenovo , bsod i dupa ; ) . Cytuj
cloud2000 Opublikowano 12 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2025 7 godzin temu, gumish93 napisał(a): Byłby moim domyślnym systemem gdyby działał na Lenovo Thinkpad L15-Gen1. Po instalacji driverów czy to DriveBooster, czy ze źrodła Lenovo , bsod i dupa ; ) . Podobnie Dell E5470. Instalacja - pulpit - sterowniki - BSOD. Za to na Lenovo T410 - system rakieta. srom-otnik lubi to Cytuj
cloud2000 Opublikowano 18 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2025 Stary Core 2 Duo dostał drugie życie, coś pięknego [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] srom-otnik lubi to Cytuj
pankleks Opublikowano 18 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2025 Postanowiłem spróbować wersji extreme jako dialiy ale nie daje rady na nim odpalić Epic Games Launcher ktoś ma podobnie czy tylko u mnie takie bajery? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 18 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2025 4 minuty temu, pankleks napisał(a): Postanowiłem spróbować wersji extreme jako dialiy ale nie daje rady na nim odpalić Epic Games Launcher ktoś ma podobnie czy tylko u mnie takie bajery? Być może zbyt stary build, przecież to RS1 - 1607, archaizm.... 2 minuty temu, srom-otnik napisał(a): Być może zbyt stary build, przecież to RS1 - 1607, archaizm.... Sprawdz jeszcze działanie skryptow w folderze Administrator wislak00 lubi to Cytuj
profilm34 Opublikowano 18 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2025 10 JG EXTREME z 9 maja 2021 waga 1.61.gb wycięta , wszystko działa, nvidia, photoshop itp. sklep wywalony, defender też z usług... internet explorer.... edge...i wiele śmieci jeszcze .... jest 29 procesów.... i to jest NANO EXTREME !!! 1607 jest lux lecz nvidia nie idzie już i zadne pakiety adobe.... na blaszaka do samego neta bez grafiki. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wislak00 i srom-otnik lubią to Cytuj
pankleks Opublikowano 18 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2025 odszczekuje to nie ten wątek chodziło o wydanie Win JG10 LTSC 21H2 ale i tak nie działa bez względu na wersje chyba muszę wrócić do 22h2 Cytuj
wislak00 Opublikowano 19 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2025 11 godzin temu, profilm34 napisał(a): 10 JG EXTREME z 9 maja 2021 waga 1.61.gb wycięta , wszystko działa, nvidia, photoshop itp. sklep wywalony, defender też z usług... internet explorer.... edge...i wiele śmieci jeszcze .... jest 29 procesów.... i to jest NANO EXTREME !!! 1607 jest lux lecz nvidia nie idzie już i zadne pakiety adobe.... na blaszaka do samego neta bez grafiki. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tamten obraz tyle waży bo tam jest tylko Extreme a nie jak w nowszych modach Lite i Extreme, gdyby nie to, to byłoby pewnie podobnie. Procesów rzeczywiście ciut mniej i ramu też. W sumie to ciekawe jakby się tamten system sprawował odświeżony najnowszymi pomysłami autora na tweaki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi