Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, morfeusz napisał(a):

Tylko nie jestem pewny czy ten Defender nadal tam jest.  Po czym sprawdzić  czy został wykasowany

a co mówi opcja  Prywatność i zabezpieczenia? jest aktywny czy nie.

Pierwsza strona 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

plusik lubi to
Opublikowano

▲ To zależy. Mam dwa laptopy MSI i na jednym Dragon center a na nowszym MSI Center. Na stronie producenta tak rekomendują. Nie próbowałem kombinować choć dla mnie, nieco lepiej wypada Dragon ... choćby przez obsługę baterii. Za to MSI Center ma MUXa i to jest zaleta. Musisz sam sprawdzić co przypasi. Obawy ???   Kopia i voilà ... na pewno nie wybuchnie.       :)

Opublikowano
2 godziny temu, zdzisiek24 napisał(a):

Obawy ???   Kopia i voilà ... na pewno nie wybuchnie.

Tak, kopia, bo sam  byłem świadkiem (i tu na forum też było opisywane), że instalacja MSI Center powodowała niestabilność pamięci RAM i nawet BSODy. Nie wiem co ten badziew odwala, ale chyba sam sobie robi nieumiejętnie OC pamięci:22

Opublikowano
3 godziny temu, Miodzi0 napisał(a):

Witam czy jeśli używam laptop można instalować MSI Center bez obaw ??

używam i polecam, program od producenta to blotware ciężki, który jak pisze Widzior może powodować niestabilność systemu (a śledzi i zamula kompa bardzo) 

Opublikowano
W dniu 16.03.2025 o 12:33, zdzisiek24 napisał(a):

@morfeusz ... to jak to jest?  Przedtem defender Ci przeszkadzał a teraz się pytasz czy on nadal jest? 

Czuję, że ktoś Ci wmówił jakie "to" zło i nieświadomie, na ślepo brniesz w ten trynd .        :tooth:  

Pytam się aby być pewnym czy pozbyłem się chwasta. 😜

Zło to było  raczej dekadę i więcej  temu, teraz  z tego co wiem Defender jest nawet  chyba lepszy od tych  darmowych antywirusów (pomijam oddzielne darmowe programy, bo  tu  bywa z  tym  różnie). Ale jeżeli zakupiłem okazyjnie Nortona Deluxe, to myślę, że Defender trochę odstaje, choć sam Norton to już nie ten sam co jeszcze parę lat temu.  

Sam Windows  to zło konieczne. Tylu pracowników, tak duża firma a nie mogą dopracować  systemu, robią z tego coraz  bardziej  cięższą kobyłę. Moim zdaniem, powinna być lekka podstawa  a reszta  odzielnie doinstalowywane  co, komu jest potrzebne.  Żeby nie Sromotnik i jego zmiany w obsłudze samego systmu, to oryginalny W11 to jak reklama leków a obsługa to istny koszmar.   

Opublikowano
15 godzin temu, katamaranes napisał(a):

Laptop Lenovo G550 na dysku SSD SP po instalacji zapętla się bootloader, chyba coś dobrze przykastrowane bo wersja 23 H2 poszła elegancko. Jakieś sugestie... gdzie pogrzebać ?

A procesor jaki tam u ciebie siedzi?  Najnowsza wersja Windows 11 wymaga SSE4.2 a twój może nie czyta tej instrukcji.

Opublikowano
22 godziny temu, katamaranes napisał(a):

Laptop Lenovo G550 na dysku SSD SP po instalacji zapętla się bootloader,

Nie jest to przypadkiem ten Pan w środku.

• Procesor: Intel Pentium Dual-Core CPU t4200
  • Cechy    MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, Enhanced Intel SpeedStep Technology (EIST), Intel 64, XD bit, iAMT2 (Intel Active Management)
plusik lubi to
Opublikowano
W dniu 21.03.2025 o 15:27, katamaranes napisał(a):

Laptop Lenovo G550 na dysku SSD SP po instalacji zapętla się bootloader, chyba coś dobrze przykastrowane bo wersja 23 H2 poszła elegancko. Jakieś sugestie... gdzie pogrzebać ?

W portfelu - to pierwsza możliwość - bo na tym sprzęcie 24H2 nie pójdzie (SSE4.2 i POPCNT) i trzeba kupić coś nowszego, a druga możliwość to zostać na 23H2.

Opublikowano

Witam! Instaluje się wam poprawka zbiorcza KB5053598? Próbowałem przez Update i ręcznie. Wchodzi tylko KB5043080 która jest częścią tej poprawki. 

Opublikowano
Godzinę temu, Grzegorz83 napisał(a):

Witam.  Czy w najbliższym czasie (tygodniach) jest spodziewana jakieś nowsze wydanie ? Mam planie instalację i wtedy bym się wstrzymał 😉  Pozdrawiam i życzę wszystkim udanego weekendu.

A temu coś brakuje?

Nieeee, teraz odpoczywam po 10 miesiącach prac nad 5 wydaniami.

Przynajmniej do.lata nie dotykam się modowania 😄

boniek lubi to
Opublikowano
3 godziny temu, srom-otnik napisał(a):

A temu coś brakuje?

Nieeee, teraz odpoczywam po 10 miesiącach prac nad 5 wydaniami.

Przynajmniej do.lata nie dotykam się modowania 😄

Dziękuje za informację, a więc tym bardziej udanego odpoczynku i nowych sił do nierównej walki 😉

srom-otnik lubi to
Opublikowano
W dniu 6.03.2025 o 09:21, Klaudeek98 napisał(a):

Ogólnie jestem mega zadowolony z tego systemu. Bardzo dobrze śmiga na moim kompie, który ma już kilka ładny lat.. 

Tylko mam jeden problem... jakby odpalam program bazujący na zasadzie  Cs2 Injector @manual map --- (można go użyć do cheatów, ale nie tylko) - i program polega na tym, że nie chcę się odpalić. Odpala się CMD z tego na chwilę i zaraz przestaję działać.. 

Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć dlaczego ? Na w10 nie było tego problemu.

Odświeżam pytanie, czy ktoś jest w stanie pomóc ?

Opublikowano

Witam Panowie!

Może ktoś się pochyli nad tematem:

Po odinstalowaniu Starts AllBack i zainstalowaniu OpenSchell - z wiadomych i niewiadomych powodów;P nie ma możliwości odblokowania paska zadań i dodania doń ikon.

Próbowałem już wszystkiego nm. explorex patcher, dodawania systemowego włącznie z ponowną instalacją SAB i opcji jak nie było tak nie ma...

-dwa różne kompy sprawdziłem żeby nie było (ale może było ich więcej tylko tam nie sprawdziłem) możliwe nawet że tej opcji nie było od początku?

Dajcie znać bo ciągle instaluję wypieki Sromotnika i nie wiem czy nie zabrnąłem w jakiś róg.