LAGUNA Opublikowano 16 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2025 Godzinę temu, morfeusz napisał(a): Tylko nie jestem pewny czy ten Defender nadal tam jest. Po czym sprawdzić czy został wykasowany a co mówi opcja Prywatność i zabezpieczenia? jest aktywny czy nie. Pierwsza strona [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] plusik lubi to Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 16 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2025 @morfeusz ... to jak to jest? Przedtem defender Ci przeszkadzał a teraz się pytasz czy on nadal jest? Czuję, że ktoś Ci wmówił jakie "to" zło i nieświadomie, na ślepo brniesz w ten trynd . Cytuj
Miodzi0 Opublikowano 16 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2025 Witam czy jeśli używam laptop można instalować MSI Center bez obaw ?? Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 16 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2025 ▲ To zależy. Mam dwa laptopy MSI i na jednym Dragon center a na nowszym MSI Center. Na stronie producenta tak rekomendują. Nie próbowałem kombinować choć dla mnie, nieco lepiej wypada Dragon ... choćby przez obsługę baterii. Za to MSI Center ma MUXa i to jest zaleta. Musisz sam sprawdzić co przypasi. Obawy ??? Kopia i voilà ... na pewno nie wybuchnie. Cytuj
Widzior Opublikowano 16 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2025 2 godziny temu, zdzisiek24 napisał(a): Obawy ??? Kopia i voilà ... na pewno nie wybuchnie. Tak, kopia, bo sam byłem świadkiem (i tu na forum też było opisywane), że instalacja MSI Center powodowała niestabilność pamięci RAM i nawet BSODy. Nie wiem co ten badziew odwala, ale chyba sam sobie robi nieumiejętnie OC pamięci Cytuj
starcraft2fan Opublikowano 16 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2025 3 godziny temu, Miodzi0 napisał(a): Witam czy jeśli używam laptop można instalować MSI Center bez obaw ?? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] używam i polecam, program od producenta to blotware ciężki, który jak pisze Widzior może powodować niestabilność systemu (a śledzi i zamula kompa bardzo) Cytuj
morfeusz Opublikowano 18 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2025 W dniu 16.03.2025 o 12:33, zdzisiek24 napisał(a): @morfeusz ... to jak to jest? Przedtem defender Ci przeszkadzał a teraz się pytasz czy on nadal jest? Czuję, że ktoś Ci wmówił jakie "to" zło i nieświadomie, na ślepo brniesz w ten trynd . Pytam się aby być pewnym czy pozbyłem się chwasta. Zło to było raczej dekadę i więcej temu, teraz z tego co wiem Defender jest nawet chyba lepszy od tych darmowych antywirusów (pomijam oddzielne darmowe programy, bo tu bywa z tym różnie). Ale jeżeli zakupiłem okazyjnie Nortona Deluxe, to myślę, że Defender trochę odstaje, choć sam Norton to już nie ten sam co jeszcze parę lat temu. Sam Windows to zło konieczne. Tylu pracowników, tak duża firma a nie mogą dopracować systemu, robią z tego coraz bardziej cięższą kobyłę. Moim zdaniem, powinna być lekka podstawa a reszta odzielnie doinstalowywane co, komu jest potrzebne. Żeby nie Sromotnik i jego zmiany w obsłudze samego systmu, to oryginalny W11 to jak reklama leków a obsługa to istny koszmar. Cytuj
katamaranes Opublikowano 21 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2025 Laptop Lenovo G550 na dysku SSD SP po instalacji zapętla się bootloader, chyba coś dobrze przykastrowane bo wersja 23 H2 poszła elegancko. Jakieś sugestie... gdzie pogrzebać ? Cytuj
pawelek1980 Opublikowano 22 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2025 15 godzin temu, katamaranes napisał(a): Laptop Lenovo G550 na dysku SSD SP po instalacji zapętla się bootloader, chyba coś dobrze przykastrowane bo wersja 23 H2 poszła elegancko. Jakieś sugestie... gdzie pogrzebać ? A procesor jaki tam u ciebie siedzi? Najnowsza wersja Windows 11 wymaga SSE4.2 a twój może nie czyta tej instrukcji. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
LAGUNA Opublikowano 22 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2025 22 godziny temu, katamaranes napisał(a): Laptop Lenovo G550 na dysku SSD SP po instalacji zapętla się bootloader, Nie jest to przypadkiem ten Pan w środku. Procesor: Intel Pentium Dual-Core CPU t4200 Cechy MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, Enhanced Intel SpeedStep Technology (EIST), Intel 64, XD bit, iAMT2 (Intel Active Management) plusik lubi to Cytuj
katamaranes Opublikowano 22 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2025 Tak Panowie zgadza się odkryłem to po próbie zainstalowania Photoshop 2021 na 23H2 na tym G550 i nie da rady, tylko SSE4.2 podobnie nowsze wersje Corel X DRAW tylko z Open CL. Dzięki za info. Cytuj
sasza76 Opublikowano 22 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2025 śmiga jak wściekły na Dell latitude 3350 z dotykowym ekranem.Dzięki wielkie Sromotnik srom-otnik lubi to Cytuj
zen888 Opublikowano 22 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2025 W dniu 21.03.2025 o 15:27, katamaranes napisał(a): Laptop Lenovo G550 na dysku SSD SP po instalacji zapętla się bootloader, chyba coś dobrze przykastrowane bo wersja 23 H2 poszła elegancko. Jakieś sugestie... gdzie pogrzebać ? W portfelu - to pierwsza możliwość - bo na tym sprzęcie 24H2 nie pójdzie (SSE4.2 i POPCNT) i trzeba kupić coś nowszego, a druga możliwość to zostać na 23H2. Cytuj
jrj Opublikowano 24 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2025 Witam! Instaluje się wam poprawka zbiorcza KB5053598? Próbowałem przez Update i ręcznie. Wchodzi tylko KB5043080 która jest częścią tej poprawki. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 24 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2025 @jrj czytałeś. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] plusik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 24 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2025 24 minuty temu, LAGUNA napisał(a): @jrj czytałeś. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Po to robię wlasnie wersje Extreme.... LAGUNA i plusik lubią to Cytuj sebio Opublikowano 25 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2025 12 godzin temu, srom-otnik napisał(a): Po to robię wlasnie wersje Extreme.... hej a kiedy sie pojawi mi po aktualizacji zaczal wyskakiwac niebieski ekran Cytuj LAGUNA Opublikowano 25 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2025 coś w ten deseń Cytuj srom-otnik Opublikowano 25 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2025 11 minut temu, sebio napisał(a): hej a kiedy sie pojawi mi po aktualizacji zaczal wyskakiwac niebieski ekran Podziękuj M$, wlasnie wydali kolejną "udaną " aktualizację :-)) LAGUNA i starcraft2fan lubią to Cytuj sebio Opublikowano 25 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2025 9 minut temu, LAGUNA napisał(a): coś w ten deseń [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] tak włąsnie to Cytuj LAGUNA Opublikowano 25 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2025 Wstrzymaj aktualizacje ,naród powiada że ma same kłopoty. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] plusik lubi to Cytuj piesontofia Opublikowano 28 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2025 Panie Sromotniku, jest Pan wielki! srom-otnik lubi to Cytuj srom-otnik Opublikowano 28 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2025 Godzinę temu, piesontofia napisał(a): Panie Sromotniku, jest Pan wielki! Widziałeś mnie na gołasa, czy co? wbak1102, say i starcraft2fan lubią to Cytuj Grzegorz83 Opublikowano 29 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2025 Witam. Czy w najbliższym czasie (tygodniach) jest spodziewana jakieś nowsze wydanie ? Mam planie instalację i wtedy bym się wstrzymał Pozdrawiam i życzę wszystkim udanego weekendu. Cytuj srom-otnik Opublikowano 29 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2025 Godzinę temu, Grzegorz83 napisał(a): Witam. Czy w najbliższym czasie (tygodniach) jest spodziewana jakieś nowsze wydanie ? Mam planie instalację i wtedy bym się wstrzymał Pozdrawiam i życzę wszystkim udanego weekendu. A temu coś brakuje? Nieeee, teraz odpoczywam po 10 miesiącach prac nad 5 wydaniami. Przynajmniej do.lata nie dotykam się modowania boniek lubi to Cytuj Grzegorz83 Opublikowano 29 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2025 3 godziny temu, srom-otnik napisał(a): A temu coś brakuje? Nieeee, teraz odpoczywam po 10 miesiącach prac nad 5 wydaniami. Przynajmniej do.lata nie dotykam się modowania Dziękuje za informację, a więc tym bardziej udanego odpoczynku i nowych sił do nierównej walki srom-otnik lubi to Cytuj Klaudeek98 Opublikowano 30 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2025 W dniu 6.03.2025 o 09:21, Klaudeek98 napisał(a): Ogólnie jestem mega zadowolony z tego systemu. Bardzo dobrze śmiga na moim kompie, który ma już kilka ładny lat.. Tylko mam jeden problem... jakby odpalam program bazujący na zasadzie Cs2 Injector @manual map --- (można go użyć do cheatów, ale nie tylko) - i program polega na tym, że nie chcę się odpalić. Odpala się CMD z tego na chwilę i zaraz przestaję działać.. Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć dlaczego ? Na w10 nie było tego problemu. Odświeżam pytanie, czy ktoś jest w stanie pomóc ? Cytuj stens Opublikowano 30 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2025 21 godzin temu, srom-otnik napisał(a): Przynajmniej do.lata nie dotykam się modowania No to chyba się weźmiesz za 25H2? hadabra lubi to Cytuj mojo Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Witam Panowie! Może ktoś się pochyli nad tematem: Po odinstalowaniu Starts AllBack i zainstalowaniu OpenSchell - z wiadomych i niewiadomych powodów;P nie ma możliwości odblokowania paska zadań i dodania doń ikon. Próbowałem już wszystkiego nm. explorex patcher, dodawania systemowego włącznie z ponowną instalacją SAB i opcji jak nie było tak nie ma... -dwa różne kompy sprawdziłem żeby nie było (ale może było ich więcej tylko tam nie sprawdziłem) możliwe nawet że tej opcji nie było od początku? Dajcie znać bo ciągle instaluję wypieki Sromotnika i nie wiem czy nie zabrnąłem w jakiś róg. Cytuj stens Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2025 10 minut temu, mojo napisał(a): nie wiem czy nie zabrnąłem w jakiś róg. Za dużo "grzebałeś" bo ja też miałem odinstalowanego i wszystko działało. Odinstaluj OpenSchell i sprawdź. swiniarobert69 lubi to Cytuj Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 5 z 34 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Ładowanie × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij https://winclub.pl/topic/48465-win-jg11-24h2-iot-ltsc-110126/ Więcej opcji udostępniania... Obserwujący 15
sebio Opublikowano 25 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2025 12 godzin temu, srom-otnik napisał(a): Po to robię wlasnie wersje Extreme.... hej a kiedy sie pojawi mi po aktualizacji zaczal wyskakiwac niebieski ekran Cytuj
srom-otnik Opublikowano 25 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2025 11 minut temu, sebio napisał(a): hej a kiedy sie pojawi mi po aktualizacji zaczal wyskakiwac niebieski ekran Podziękuj M$, wlasnie wydali kolejną "udaną " aktualizację :-)) LAGUNA i starcraft2fan lubią to Cytuj
sebio Opublikowano 25 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2025 9 minut temu, LAGUNA napisał(a): coś w ten deseń [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] tak włąsnie to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 25 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2025 Wstrzymaj aktualizacje ,naród powiada że ma same kłopoty. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] plusik lubi to Cytuj
piesontofia Opublikowano 28 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2025 Panie Sromotniku, jest Pan wielki! srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 28 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2025 Godzinę temu, piesontofia napisał(a): Panie Sromotniku, jest Pan wielki! Widziałeś mnie na gołasa, czy co? wbak1102, say i starcraft2fan lubią to Cytuj
Grzegorz83 Opublikowano 29 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2025 Witam. Czy w najbliższym czasie (tygodniach) jest spodziewana jakieś nowsze wydanie ? Mam planie instalację i wtedy bym się wstrzymał Pozdrawiam i życzę wszystkim udanego weekendu. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 29 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2025 Godzinę temu, Grzegorz83 napisał(a): Witam. Czy w najbliższym czasie (tygodniach) jest spodziewana jakieś nowsze wydanie ? Mam planie instalację i wtedy bym się wstrzymał Pozdrawiam i życzę wszystkim udanego weekendu. A temu coś brakuje? Nieeee, teraz odpoczywam po 10 miesiącach prac nad 5 wydaniami. Przynajmniej do.lata nie dotykam się modowania boniek lubi to Cytuj
Grzegorz83 Opublikowano 29 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2025 3 godziny temu, srom-otnik napisał(a): A temu coś brakuje? Nieeee, teraz odpoczywam po 10 miesiącach prac nad 5 wydaniami. Przynajmniej do.lata nie dotykam się modowania Dziękuje za informację, a więc tym bardziej udanego odpoczynku i nowych sił do nierównej walki srom-otnik lubi to Cytuj
Klaudeek98 Opublikowano 30 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2025 W dniu 6.03.2025 o 09:21, Klaudeek98 napisał(a): Ogólnie jestem mega zadowolony z tego systemu. Bardzo dobrze śmiga na moim kompie, który ma już kilka ładny lat.. Tylko mam jeden problem... jakby odpalam program bazujący na zasadzie Cs2 Injector @manual map --- (można go użyć do cheatów, ale nie tylko) - i program polega na tym, że nie chcę się odpalić. Odpala się CMD z tego na chwilę i zaraz przestaję działać.. Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć dlaczego ? Na w10 nie było tego problemu. Odświeżam pytanie, czy ktoś jest w stanie pomóc ? Cytuj
stens Opublikowano 30 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2025 21 godzin temu, srom-otnik napisał(a): Przynajmniej do.lata nie dotykam się modowania No to chyba się weźmiesz za 25H2? hadabra lubi to Cytuj
mojo Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Witam Panowie! Może ktoś się pochyli nad tematem: Po odinstalowaniu Starts AllBack i zainstalowaniu OpenSchell - z wiadomych i niewiadomych powodów;P nie ma możliwości odblokowania paska zadań i dodania doń ikon. Próbowałem już wszystkiego nm. explorex patcher, dodawania systemowego włącznie z ponowną instalacją SAB i opcji jak nie było tak nie ma... -dwa różne kompy sprawdziłem żeby nie było (ale może było ich więcej tylko tam nie sprawdziłem) możliwe nawet że tej opcji nie było od początku? Dajcie znać bo ciągle instaluję wypieki Sromotnika i nie wiem czy nie zabrnąłem w jakiś róg. Cytuj
stens Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2025 10 minut temu, mojo napisał(a): nie wiem czy nie zabrnąłem w jakiś róg. Za dużo "grzebałeś" bo ja też miałem odinstalowanego i wszystko działało. Odinstaluj OpenSchell i sprawdź. swiniarobert69 lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik