Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, boniek napisał(a):

Moja sugestia...odpuść sobie driverbooster (ostatnimi czasy skiepścił się totalnie). Najlepiej postaraj się o fabryczne, ostatnie wspierane stery do Twojego sprzętu ze strony producenta, w ostateczności spróbuj przez SDI albo SDI ORIGIN. Aktualizacje z WU odpuść, bo widzę, że jeszcze większy robią Ci kipisz niż u mnie. Czyli po instalacji sterów, oprogramowania, co tylko się da offline, jak już musisz to podłącz się online, aktywuj system, poinstaluj co musisz, odpuść WU - zrób optymalizację, czyszczenie i...daj znać 👍 powodzenia

Jeżeli chodzi o  sterowniki sugeruję  znaleźć  w sieci  programik " DriverEasy  portable"   jeszcze nigdy mnie nie zawiódł , na początku konieczna konfiguracja . Polecam!.

W dniu 8.01.2026 o 22:56, Achon napisał(a):

Systemy modowane to w zasadzie nie powinno się aktualizować. Tak bynajmniej drzewiej bywało.

Chcesz mieć pewność prawidłowej aktualizacji, to tylko niemodyfikowany oryginał.

Deinstalacja poprawki, to rada pracownika microsoftu:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Popieram wypowiedź  od dawna wiadomo że nie powinno się używać  aktualizacji na modach , bo cały misterny plan każdego modera (jak mawiał Siara) idzie w pi*du  ;) 

Opublikowano

Witam

Nie zamierzam krytykować testuje systemy od [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] nikomu w 100% nie dogodzisz bo są różne konfiguracje sprzętu i różne oczekiwania system się rozwija i trzeba pomóc twórcy w pracach zaletach i wadach.

Osobiście system z JG11 Enterprise IoT LTSC (Lite) 31.12.25 (26100.6584) u mnie nie stwierdziłem wad i tą versje bym polecał i na ten prowadził rozwój i ulepszenia

podziękowanie dla twórcy [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
17 godzin temu, boniek napisał(a):

Moja sugestia...odpuść sobie driverbooster (ostatnimi czasy skiepścił się totalnie). Najlepiej postaraj się o fabryczne, ostatnie wspierane stery do Twojego sprzętu ze strony producenta, w ostateczności spróbuj przez SDI albo SDI ORIGIN. Aktualizacje z WU odpuść, bo widzę, że jeszcze większy robią Ci kipisz niż u mnie. Czyli po instalacji sterów, oprogramowania, co tylko się da offline, jak już musisz to podłącz się online, aktywuj system, poinstaluj co musisz, odpuść WU - zrób optymalizację, czyszczenie i...daj znać 👍 powodzenia

No to jadziem.... 
03. Ten sam pen, dysk itd....ble,ble,ble... stery: część od producenta, część z Driver Boostera - system po restarcie wstał! Hurra! Ale, ale...
podczas instalacji jakieś dziwnie wielkie napisy, skala 150%,  potem małe okienko(rozdz 1920x1080) mam monitor 4k, no dobra, stery Nvidii, jest.
Sprawdzam wersję systemu... 26100.560 !!! System z  17maja 2024???? CO KURNA JEST? Powie mi kto jak toto zaktualizować bez WinUpdate?
Żeby mi znów nie rozpierniczyło systemu? Wystarczy najnowsza łatka? No i czy to bedzie ten zmodowany OS, czy już normalny?
Co tu się dzieje?

Opublikowano

witajcie...

gdyby ktoś miał chwile to testnijcie prosze opcje z panelu performance dotycznącą WU i pobierania sterowników... dokladnie chodzi o 1 uruchomienie WU po instalacji bez ustawienia tego checkboxa (pobieraj sterowniki)... u mnie to wyglada tak, że pomimo odznaczenia tej opcji, WU zasysa wszystko jak leci... ponowne (i kolejne) wywołanie performance i ustawienie opcji pobierania sterownikow, już działa zgodnie z oczekiwaniami... 

:browar Mistrzu za robote... zmiany widoczne i odczuwalne... jak bede miał wiecej czasu to się napewno więcej pobawie... :browar

srom-otnik lubi to
Opublikowano

Dobry Wieczór @kamilpl

Bardzo chętnie bym wydrukował sobie Twoje dzieło sztuki, jako okładkę na wydanie DVD/USB. 

Wersja Pro, myślę, że inni użytkownicy bardzo ciepło by przyjęli taki pomysł, aby zmaterializować dzieło @srom-otnik i postawić je obok swego PC.

Pozdrawiam 

Opublikowano (edytowane)

Dzień Dobry @kamilpl

Rozważ proszę swój projekt jako pełnowymiarowa okładka, którą można wydrukować u użyć jako fizyczne opakowanie na pudełku jak na płyty dvd lub usb

bardzo mi się podoba taki pomysł 🙂

wersja Windows 11 LTSC 2024/25 i wersja Pro By @srom-otnik

Posiadam oryginalny Windows 11 z i dwa pendrive zamiast Oficjalnego Windows 11 wgram sobie Windows 11 Pro @srom-otnik, a na drugi system @Kocurek również Windows 11 Pro.

Cyk na półkę, i gotowe 🙂

Lepsza połówka stwierdziła, że chyba gorączka mi się nasiliła, bo bredzę na jawie hahaha

Wiem, że szalony pomysł hahaha

Pozdrawiam

Edytowane przez FILAGOL
Jak zwykle literówki :-)
Kocurek i keri38 lubią to
Opublikowano

Bracie @kamilpl Łącze się z Tobą w Twym bólu cierpimy obaj.

Nasze Piękne Niewiasty nie rozumieją, że my się nie "Bawimy" lub "Weź się za porządną pracę, a nie tylko komputer i komputer". My zdobywamy nową wiedzę informatyczną i poszerzamy swe horyzonty.

(Kochanie, Pomożesz, bo coś mi wyskoczyło na ekranie i nie wiem, o co mu chodzi...) to wtedy jest cacy haha

Lecz, gdy my idziemy z nimi na zakupy, i niemal możemy prosić o meldunek w centrum handlowym, to Nasze Białogłowy stwierdzają "Oj nie przesadzaj jesteśmy tu dopiero KILKA chwil" hahaha

Pozdrawiam

P.S.

System się już instaluje @srom-otnik 🤩

Opublikowano
17 godzin temu, FILAGOL napisał(a):

Dobry Wieczór @kamilpl

Bardzo chętnie bym wydrukował sobie Twoje dzieło sztuki, jako okładkę na wydanie DVD/USB. 

Wersja Pro, myślę, że inni użytkownicy bardzo ciepło by przyjęli taki pomysł, aby zmaterializować dzieło @srom-otnik i postawić je obok swego PC.

Pozdrawiam 

Będzie na VHS?

Opublikowano (edytowane)

Część @magg

Specjalnie dla Ciebie będzie edycja na VHS 🤣

Teraz info dla @srom-otnik

IoT LTSC Zainstalowany na laptopie Huawei MRC-W50 

Szczerze ?

System zsuwa, aż miło, nie wiem, czy to przez to, że jestem chory, czy jak, lecz odnoszę, wrażenie, iż system zdecydowanie szybciej się instaluje w porównaniu z wcześniejszą kompilacją. 

Tak samo w przypadku wersji PRO.

Aktualizacje pobierają się bezproblemowo 

System bardzo szybko się uruchamia wszystkie ustawienia pozostawiłem na domyślnych opcjach, aby sprawdzić jak system sobie radzi.

Jest super ☺️

Edytowane przez FILAGOL
Literówka, nic nowego 😀
Opublikowano

System śmiga aż miło.Wszystko  zainstalowane,programy,stery,aktualizacje bez błędów.

Tylko po aktualizacji wyszły małe drobiazgi :pozmieniała notatnik2 na stary,po optymalizacji

w eksploratorze znika folder grafika a zostaje widok główny chyba że tak ma być.
Używam funkcje dzielenia ekranu ale to można włączyć w ustawieniach.

Opublikowano

Mistrzu... 2 tematy:
1) aktualizacja z WU - juz po wyszukiwaniu aktualizacji pobieranie jest "zamrożone" dla całej listy wyszukanych uaktualnień... obok każdego wyszukanego "elementu" jest
możliwość ewentualnego pobrania i instalacji, a na samej górze mamy pobierz i zainstaluj wszystko... u mnie wygląda to tak, że zezwalajac na pobranie i instalacje jednego-konkretnego
elementu, uruchamia się pobieranie dla pozostalych... czy tak powinno być? ...wolałbym decydować, poza tym na samej górze mam odpowiedni guzik... zerkniesz?? :browar

2) aktualizacja sterowników z poziomu okna managera urządzeń:
 - aktualizacja/instalacja prawoklikiem na instalowany(e) sterownik(i), daje zupełnie inny efekt niż instalacja poprzez Akcja --> Dodaj sterowniki - jest różnica w wielkosci instalacji jak i wpisach do rejestru...

mam akurat lapka, w którym po wrzuceniu na czysto mam do zainstalowania ok 20 sterowników + kilka aktualizacji dla już istniejących...
wszystko fajnie jak robi się to 1 raz (można pobawić się prawoklikiem) ale gdy robi się to któryś raz staje się to trochę ... nooo :))
jestem daleki od stosowania dziwnych automatów wyszukujących, pobierających i instalujących z matrixa nie wiadomo... zresztą wystarczy odrobina chęci i stery mamy na dysku... mając przy tym pewność, że jest to konkretnie to czego potrzebujemy...

taki przygotowany zestaw można uruchomić w oknie Managera urządzeń --> Akcja --> Dodaj sterowniki, wskazując folder z naszą bazą sterów...

zdziwiłem się bardzo gdy to uruchomiłem...
1) przy moich 20-tu kilku pozycjach instalacji/aktualizacji, cały proces trwa tyle, że mógłbym śmiało postawić na czysto 3-4 systemy... do tego niemiłośiernie puchnie katalog "DriverStore" (u mnie ponad 70GB!), którego nie da się później wyczyścić (chyba, że ręcznie) - skrypt co prawda po dłuuuugim mieleniu tego folderu pokazuje odzysk ok 35GB, ale to jedynie informacja - folder zostaje w kolosalnych rozmiarach...

... niewątpliwym plusem tego jest to, że instalacja w systemie jest wręcz "złota" - w rejestrach, autorun tylko to co potrzebne, bez żadnych wodotrysków wiszących niepotrzebnie w wątkach i procesach... no miód...

... instalacja z prawokliku daje kompletnie odwrotny efekt... w skrócie... mało miejsca + instalacja wszystkich bzdetów wpływających na dynamike systemu...

pamiętam, że w tych starszych systemach właśnie metodą prawokliku instalowało się najbardziej efektywnie...

będziesz miał "dobre zapasy" i chwilę czasu to rzuć na to okiem...

:browar :browar

Opublikowano

Witam, przede wszystkim chciałbym podziękować autorowi tego moda za kozacki system 😁 rozumiem że nie była to łatwa robota dlatego też pozwolę sobie napisać iż wszystko sprawnie działa...sterowniki do chipsetu jak i grafiki zainstalowały się elegancko, aktualizacja hmm...podczas instalacji grudniowej wyskoczył błąd a wcześniej użyłem dla pewności skryptu czyszczenie opcja 1 jaki i po tym 2 opcja i mimo to błąd ehh...ale co się okazało musiała się wtargnąć styczniowa aktualizacja między czasie jak grudniową instalowało, ponieważ po kolejnym czyszczeniu pojawiła się styczniowa, więc wniosek jest jeden, akurat chyba w złym momencie trafiłem na aktualizację 😅 no i styczniowa zainstalowała się bezproblemowo, więc jest cacy,.pomimo to świetna robota, póki co wszystko hula jeśli będą jakieś błędy to na pewno napiszę, pozdrowienia dla autora...good work💪🍄

Opublikowano

dobra a testy jakieś z gier czy tylko system bo zaznaczał wielokrotnie wam żeby w grach zobaczyć nikt nie gra w gry niezłe, czy tylko was na tyle stać żeby napisać pi****le lol, ja bym potestował ale widzę ile ludzi pisze bez sensowne komentarze konkretnie i tyle , jesli chodzi o modół tryb gier niestety obniza nadal do 10 fpsow nbez tego jest 130 a tak to 115-120 fps i to mam na każdej grze niby nie laguje i wgl nie scina ale chyba chodzi o sprzet jesli mam rtxa 3080 ti 12gb no ale sa straty z tym trybem 10 fps jesli juz wrzuce w ktorys dzien scren przed i po

srom-otnik lubi to
Opublikowano
16 minut temu, Icogoo napisał(a):

dobra a testy jakieś z gier czy tylko system bo zaznaczał wielokrotnie wam żeby w grach zobaczyć nikt nie gra w gry niezłe, czy tylko was na tyle stać żeby napisać pi****le lol, ja bym potestował ale widzę ile ludzi pisze bez sensowne komentarze konkretnie i tyle , jesli chodzi o modół tryb gier niestety obniza nadal do 10 fpsow nbez tego jest 130 a tak to 115-120 fps i to mam na każdej grze niby nie laguje i wgl nie scina ale chyba chodzi o sprzet jesli mam rtxa 3080 ti 12gb no ale sa straty z tym trybem 10 fps jesli juz wrzuce w ktorys dzien scren przed i po

Ale na najnowszym wydaniu masz straty?

Opublikowano

Witam 

pytanie do twórycy [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

czy w NARZĘDZIA - Czyszczenie musi robić restart kompa fajnie bym miał wybór tak jak w Dism++ co ma zrobić po czyszczeniu

osobiście bym wolał by był komunikat czy zrestartować komputer Tak lub Nie

Achon lubi to
Opublikowano

Nazwa urządzenia    DESKTOP-PQG7OA4
Procesor    Intel(R) Core(TM) i3-3110M CPU @ 2.40GHz   2.40 GHz
Zainstalowana pamięć RAM    8,00 GB
Pamięć    477 GB SSD SSDPR-CX400-512-G2
Karta graficzna    NVIDIA GeForce GT 720M (969 MB)
Bedzie to dzialać ?