Jump to content

Windows 11 Enterprise LTSC 2024 [26100.268 pl-PL]

Recommended Posts

Posted

Jest to prosta modyfikacja, tworzona na potrzeby własne, oparta na obrazie ISO z leaku od BetaWorld.cn. Zawiera zintegrowany język polski (razem z paczkami językowymi od funkcji - przez co jest spolszczony Kalkulator, Notatnik i Paint) oraz KB5036908 (zawiera poprawki i łatki bezpieczeństwa z kwietniowego Patch Tuesday). Obraz również posiada włączony domyślnie .NET Framework 3.5. Oprócz powyższych modyfikacji, system nie był modyfikowany w żaden inny sposób (kompresja ESD, zintegrowane BypassNRO itp.)

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

FILAGOL, crypt, JanKo66 and 4 others like this
Posted
8 minut temu, Achon napisał(a):

Ooops...

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Rufusem ominiesz wymagania, wgraj iso w rufusie i zaznacz wszystko.

Posted
34 minuty temu, Ryzenek napisał(a):

Rufusem ominiesz wymagania, wgraj iso w rufusie i zaznacz wszystko.

No poradziłem sobie, tylko informuję, że nie dodano do obrazu pomijania wymagań dla windows 11 dla  Enterprise 2024 LTSC.

Jak się wybierze drugi obraz, czyli IoT Enterprise 2024 LTSC - wtedy instalacja na nieobsługiwanym sprzęcie pójdzie.

mirr likes this
Posted

Jest ok, działa, tylko jedno mam pytanie - nie zrobie sobie krzywdy, odpalając bitlocker na kompie bez TPMa?

W razie co mam kopię zapasową wszystkiego.

Posted
W dniu 3.06.2024 o 16:25, maciekk26xxx napisał(a):

Ile ta wersja będzie wspierana przez Microsoft? zainstalowałem aktywowałem wszystko śmiga :)

A jak aktywowałeś? Klucz home pewnie nie przejdzie?

Posted
W dniu 26.05.2024 o 02:22, Mcin napisał(a):

Jest ok, działa, tylko jedno mam pytanie - nie zrobie sobie krzywdy, odpalając bitlocker na kompie bez TPMa?

W razie co mam kopię zapasową wszystkiego.

A co miałoby Ci nie działać? TPM ma się nijak do bitlockera. TPM służy tylko do przechowywania kodu PIN, co pozwala odblokowywać dysk nie znając hasła - ale hasło i tak lepiej mieć gdzieś zapisane. Bez TPM po prostu musisz ustawić hasło, więc jest nieco dłuższe i chyba nie mogą to być same cyfry.  Przy czym TPM i tak nie ma co ufać bo wystarczy, że wypniesz jakieś urządzenie lub zaktualizujesz bios i TPM uznaje, że coś mu nie pasuje i prosi o pełne hasło.

Ale zasady szyfrowania, bezpieczeństwa itp. są takie same.

Lesio1 likes this