Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 godzin temu, C9S napisał(a):

a co tam niby nie działa na ltsc?

LTSC to nie jest system do nowych gier online. Nie ma Sklepu (na siłę można doinstalować), Edge (w wersji 21H2 można łatwo doinstalować), apek, Cortany i wielu bibliotek i komponentów multimedialnych. Nowe gry mają z tym problemy.

LTSC nie będzie współpracować również z Adobe Photoshop.

redbull89 lubi to
Opublikowano
Godzinę temu, wiktorynek napisał(a):

LTSC to nie jest system do nowych gier online. Nie ma Sklepu (na siłę można doinstalować), Edge (w wersji 21H2 można łatwo doinstalować), apek, Cortany i wielu bibliotek i komponentów multimedialnych. Nowe gry mają z tym problemy.

LTSC nie będzie współpracować również z Adobe Photoshop.

szczerze mówiąc nigdy jak na lts latałem tego nie zauważyłem. na win 11 zostawiłem tylko sklep  sklep resztę wyciołem jak na razie wszystko działa 

Opublikowano
4 godziny temu, szary5757 napisał(a):

na poprzedniej wersji  -Win 10 Ltsc 2k22: Crysis 3 działa idealnie

A ja nie wierzę w to, że te systemy różnią się na tyle, żeby w wymienionych przez ciebie grach na jednym było dobrze, a na drugim nie. Masz coś zwalone ze sprzętem i tyle.

Opublikowano
W dniu 18.03.2024 o 18:44, Widzior napisał(a):

A ja nie wierzę w to, że te systemy różnią się na tyle, żeby w wymienionych przez ciebie grach na jednym było dobrze, a na drugim nie. Masz coś zwalone ze sprzętem i tyle.

to sobie zainstaluj cyberpunk 2077 i graj

Opublikowano
1 godzinę temu, krecik002 napisał(a):

Jak rozwiązać problem z tą instalacją Chipsetu AMD?

A dopiero co niedawno napisałem ten temat, bo instalator AMD Chipset Drivers to jakaś padaka -

1 godzinę temu, Mr.T napisał(a):

wyobrażam sobie ile zmian może wprowadzić uwalona gigowa poprawka :(

Czyli trzeba będzie zainstalować poprzedni LTSC i wyłączyć WU na amen, skoro parchy z M$ nie panują nad własnym produktem :angry:

krecik002 i stens lubią to
Opublikowano

@Mr.T Witaj. Jak przywrócić Fabryczny Explorator plików?

Przechwytywanie222.PNG.67b228cf32d98a940860d7e29b669d2f.PNG

Zamiast...

Przechwytywanie.JPG.ae22688e862b41fbcd48445403dbcdf6.JPG

Nie mogę nigdzie znaleźć rozwiązania :(  a chciałbym pozostać przy Twoich modach, bo zawsze najlepiej mi się na nich działa...

Opublikowano
W dniu 31.03.2024 o 11:05, Bartek1608 napisał(a):

uruchomic menadzera urzadzen w zaden sposob a wczoraj robilem formata moze ktos cos pomoc? z gory dzięki

pewnie zle zrobiony instalator, albo zle pobrany

sumy kontrolne sprawdzone?

W dniu 15.04.2024 o 23:26, MICKER napisał(a):

@Mr.T Witaj. Jak przywrócić Fabryczny Explorator plików?

pobrac [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

uruchomic i odinstalowac

26 minut temu, Ghost_tizzi napisał(a):

Jak dla mnie najlepszy Windows 

cieszy mnie to

redbull89 lubi to
Opublikowano

Przepraszam, moja wina, photoshopa instalowałem na poprzednią wersję okienek  "Mr.T".

Ale skoro pracuje nawet ze starszą wersją Windows LTSC ..

Chyba jakaś dobra "dusza" usunęła to ograniczenie z pobranej  przeze mnie wersji Photoshop.

A może problem leży w komponentach Windowsa. Sklepu nie instalowałem, ale instalowałem

oprogramowanie Visual C++.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
4 godziny temu, Pio76 napisał(a):

Ale skoro pracuje nawet ze starszą wersją Windows LTSC ..

Absolutnie nie ma szans na pracę poniżej 21H2, a obecnie podnieśli już wymagania do 22H2 dla niektórych komponentów.

4 godziny temu, Pio76 napisał(a):

Sklepu nie instalowałem

Bez tego nie zainstalujesz apek UWP, a to wyklucza działanie Creative Cloud. Podejrzewam, że używasz pirackiej lub portable (na jedno wychodzi) wersji Photoshop, która ma wyłączony/zablokowany Creative Cloud i nie ma dostępu do innych narzędzi. Wersja legalna wymaga stałego dostępu do internetu i zainstalowania Creative Cloud, gdzie masz dostęp do wszystkich narzędzi Adobe.

"LTSC is not made for cloud-connected apps"

"Version 2024 v25.0 of Photoshop is out and in the system requirements published by Adobe we read that LTSC versions of Windows are not supported. In creative cloud the update to the new 2024 version appears but if i select it it doesn't let me install it because it is seen as incompatible with my OS."

Są jakieś rozwiązania, aby działał na LTSC:

Tutaj jest wytłumaczone dlaczego Produkty Adobe nie działają na LTSC: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Analogicznie nie zadziała na kartach graficznych dla których skończyło się wsparcie w najnowsze sterowniki.

Za rok Photoshop przestanie działać na dowolnej/każdej wersji Win 10. Tylko Win 11 będzie wymagany. Takie praktyki Adobe. :O

genio1958 lubi to
Opublikowano

Uwielbiam te modyfikacje od Ciebie :) Kiedyś śmigałem na win 8.1, teraz na w10 2k22 ltsc i jestem mega zadowolony jak porządnie wypadają te modyfikacje podczas próby czasu ;) 
Mam takie skromne pytanko. W windows 11 wprowadzili taki bajer jak wybranie konkretnego GPU jakie ma byc uzyte przy odpalaniu programu, wygląda to tak:
 292619d1597259581-set-preferred-gpu-apps

Funkcja ta została wprowadzona i w windzie 10, lecz w buildzie 20190 który jest w dev channelu.
Jakby skombić twoją modyfikację z tym bajerem, byłaby ona wtedy dla mnie systemem dożywotnim na mym aktualnym sprzęcie ❤️ Stąd moje pytanko:
Czy jest możliwym aby w jakiś sposób zaktualizować pliki odpowiedzialne za "game mode" z wersji 21h2 na której oparty jest ten modzik, do wersji z buildu 20190?
A jeżeli taki wybiórczy patch nie jest możliwy, too czy jest chociaż możliwe przeprowadzenie update'u tej modyfikacji do jakiejś wersji która może to posiadać? 

Opublikowano
14 minut temu, hack21hack napisał(a):

Czyli jak?

Wróć do przedszkola, zapytaj smartfonowe dzieci, to ci odpowiedzą :22 Pan haker nie wie nawet jak odpalić instalację systemu, a zabiera się za mody. To są jakieś jaja.

Opublikowano
27 minut temu, Widzior napisał(a):

Wróć do przedszkola, zapytaj smartfonowe dzieci, to ci odpowiedzą :22 Pan haker nie wie nawet jak odpalić instalację systemu, a zabiera się za mody. To są jakieś jaja.

Słuchaj śmieciu jak taki jestes kozak to dawaj adresik to sie zaraz przekonasz kto bedzie taki cwany. Pewnie gruba spasiona świnia sieci 24/7 przed komputerem i sie bawi w wielkiego panicza. Wyjdz do ludzi grubasku wkoncu bo ci całe zycie spi****li przed tym komputerkiem.