Jump to content

Win 10 Ltsc 2k24 ver.2

Mr.T

Recommended Posts

Win 10 Ltsc 2k24  ver. 2

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Mod "Win 10 2024 LTSC zbudowany został na bazie "Windows 10 Enterprise 2021 PL" .

Wyjaśniam: Tego systemu na innej podstawie nie będzie, udostępniam tylko to na czym ja pracuje, więc nie marudzić...

że coś nie działa, jak odinstalować czy usunąć,

system na moje potrzeby u mnie działa wszystko co mi potrzeba.

Jest to odnowiona ostatnia wersja, może parę zmian :D mało istotnych

Nieaktywowany

Zero opisywania - jak nie zainstalujesz to się nie przekonasz.

Zmiany względem oryginału:

- Zintegrowane wszystkie poprawki

- Uaktywniono pakiety DotNet. Framework

- Dodano HashCheck

- Dodano 7-zip,

- Dodano nowe funkcje w panelu sterowania HD tune Pro, Gpu-Z. Cpu-Z, Rufus i Konta zawansowane

- Dodano przydatne skróty pod PPM, 

- Zintegrowane StartIsBack 

- Usunięto Easy transfer

-  Odinstalowano EDGE

-  Usunięto Język naturalny

- Wygląd Windows 7

- Pełne prawa administratora

z.png

Co do telemetrii jedni lubią inni nie, innym potrzebna do pracy

więc usunięcie zostawiam wam

każdy czym lubi i jak chce

Co do KB5034441, to został dodany do rejestru wpis symulujący zainstalowanie wyższej wersji WinRE i felerna poprawka nie jest już wyszukiwana

Jest to wersja testowa, nie sprawdzałem wszystkiego może znajdziecie błędy !!!

Co poprawić, co usunąć.

========================================================================================================================

Wielkość ISO - 2.86 Giga

mucha6630, 1835, JanKo66 and 8 others like this

Udostępniam drugą wersje testową!

MS mocno namieszał poprawkami przez ostatnie dwa miesiące, przebudowują one dość znacznie układ plików w systemie Windows. 

Na przykład "Paint", "Narzędzie wycinania" czy" Pulpit zdalny" trafiły teraz do "Odinstaluj lub zmień program". 

Wersje "WInReducer" i NTlite" sa sprzed poprawek i przynajmniej u mnie użycie ich do obróbki powodowały błędy.

Dlatego mod został zrobiony po staremu czyli cięty ręcznie.

Miłego testowania i czekam na opinie.

starcraft2fan, rubel and JanKo66 like this

2 godziny temu, Mr.T napisał(a):

MS mocno namieszał poprawkami przez ostatnie dwa miesiące, przebudowują one dość znacznie układ plików w systemie Windows. 

Na przykład "Paint", "Narzędzie wycinania" czy" Pulpit zdalny" trafiły teraz do "Odinstaluj lub zmień program". 

Wersje "WInReducer" i NTlite" sa sprzed poprawek i przynajmniej u mnie użycie ich do obróbki powodowały błędy.

ostanio się zastawiałem o co chodzi z tym myślałem że poprostu usuneli te programy a ty je dodałeś w sumie dobrą opcje dali jak ktoś nie używa to odinstaluje jak zwykły program 

7 godzin temu, Mr.T napisał(a):

powiesz czym tniesz Windowsa i jakim cudem iso jest takie male bo u mnie zawsze bylo ogromne

57 minut temu, netnautier napisał(a):

dzięki za fajny sprzęt, BRAVO!. Pytanko powie ktoś jak wyłaczyć podpis cyfrowy? Może jskiś skrypcik? Hm

Pozdro dzieki

mi  się coś takiego kiedyś udało ale nie pamiętam jak lepiej zainstaluj czyściocha jak masz licencje i powyłączaj zbędne rzeczy 

Cóż potestowalem.....zawsze cenilem mody autora,tym razem sytuacja mnie zmusila równiez do grania....i tak zadna z 3-ch gier(Call of Duty Black Ops II, Call of Duty 4 Modern Warfare, Crysis 3 Remastered) nie działa prawidłowo

Na oryginalnym windows_10_enterprise_ltsc_2021__update_19044.3803 chodzą idealnie. Ten mod niestety nie dla mnie.....byc moze w innych celach jest SUPER.

Rozumiem, ja potrzebowałem szybko cos postawic , bo modernizuje kompa....a ten durny procek AMD Ryzen 5 5600 coś nie chce wspołpracowac za starym RAM-em na kosciach B-Die...( chce miec mały ITX,ale wydajny, tanim kosztem....)

Teraz, SeeJay91 napisał(a):

Pytanie:
Jak obecnie z grami pod tym modem? Nadaje się?

po co takie pytania zadajesz gry ci będą chodzić tak samo jak na zwykłej 10 ltsc tu nie ma nic takiego wyciętego tylko parę tweaków i doczyszczony obraz  

Mr.T coś nie tak jest z transferem przy pobieraniu obrazu z Twojego linku. 3-krotnie próbowałem pobrać i w każdym razie pobiera do 69% i nie ma transferu aby pobrać do końca :(

Screen tej sytuacji: