Jump to content

Recommended Posts

Posted
W dniu 1.05.2024 o 23:14, wiktorynek napisał(a):

Analogicznie nie zadziała na kartach graficznych dla których skończyło się wsparcie w najnowsze sterowniki.

Za rok Photoshop przestanie działać na dowolnej/każdej wersji Win 10. Tylko Win 11 będzie wymagany. Takie praktyki Adobe. :O

No to ładnie ktoś kto robi proste grafiki musi zmienić system i kartę na nowszą dobrze że gimp działa na wszystkich systemach.

Posted

Wersja testowa Ver.3

jak widze poprzednia sie nie aktualizuje, może sie ktos zainteresuje

przyciety jak poprzenik bez łaczenia svchost.exe więc nie patrzec na procesy :D

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Dystopia, Arek2203, mirr and 3 others like this
Posted

Jeszcze chwilowo mam na kompie postawioną poprzednią v2 i teoretycznie wszystko wchodzi z update. Patrząc po internetach, wydaje mi się, że jest aktualne wszystko, bez błędów ? :)

Ogólnie od tego 10.07.2024, który widać na screenie - w zasadzie bez problemów. Aczkolwiek nie miałem go ostatnio uruchomionego zbyt często, więc i może na nic nie zdążyłem trafić 😴

Ale jak jest świeższa wersja to można będzie zerknąć wolną chwilą, przy najbliższym porządkowaniu kompa.

Posted

Ja użyłem wpisu z załacznika i problem zniknał

w wersji 3 też jes zintegrowany i nie występuje, instalowałem teraz na 2 PC-tach i nie było problemu

wiec zrozum nie umiem rozwiązac problemu , który u mnie nie występuje 
przykro mi

Posted

Przeinstalowałem wszystko,  jednak z inną poprawką jest problem, KB5041580 błąd 0x800f081f.

Wykonałem poniższe  operacje i z tego co widzę na ten moment aktualizacja się zainstalowała

• Copy and paste this command and hit Enter:
    sfc /scannow
  • Wait for the scan to finish.
  • As soon as it finishes, Windows will report whether integrity violations were found and if they could be fixed. Regardless of the outcome, use these commands next, pressing Enter after each:
    Dism /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
    Dism /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
    Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
  • Close down the Command Prompt and restart your PC.
Posted

Hej,

Potrzebuję skorzystać z projektu instalacji Windowsa w kontenerze Dockera: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

W projekcie tym można skorzystać z domyślnie wspieranych obrazów Windowsa jednak można też użyć swojego, a ja chcę skorzystać z tego. Problem jest taki, że obraz musi posiadać znormalizowane pola NAZWA i OPIS. Na tej podstawie w czasie instalacji wstrzykiwane są odpowiednie sterowniki, aby to działało. Gdy pozostawię te dane jako niezmienione, Winda się nie instaluje żądając nieokreślonego sterownika. Wrzuciłem zatem obraz Mr.T do NTLite i zmieniłem nazwę i opis na Windows 10 Pro, ale wynikł kolejny problem: w oknie "Wybierz system operacyjny, który chcesz zainstalować" mam "Brak dostępnych systemów". Czy moglibyście mi podpowiedzieć jak sobie z tm poradzić?

swiniarobert69 likes this
Posted

Witam, nowo postawiony system wersja 3 i taki błąd przy aktualizacji KB5044273 - 0x800f081f

Edit:

Zrobiłem tą instrukcje co kolega podał wyżej i poszło.

Edit2:

Jak można dograć inny język nić Polski?

Wybrałem Duński i mam Pakiet Językowy i cały czas oczekuje

Posted

Witam,

Chciałem zainstalować tą wersję na Elzab POS P20,  komputer z dotykowym ekranem na Intel(R) Atom(TM) CPU D2550 @ 1.86GHz.

Instalka nie widzi mi dysku. Brakuje mi sterownika do Intel(R) N10/ICH7 Family Serial ATA Storage Controller - 27C0 (tak jest widoczny z win7)

Może ktoś pomoże???

Z góry dzięki
Pozdrawiam

Posted
2 godziny temu, pietruchap napisał(a):

Intel(R) N10/ICH7 Family Serial ATA Storage Controller - 27C0

Przecież na każdym dysku SATA zainstaluje się system na standardowym sterowniku od M$, a potem spod windowsa możesz sobie zainstalować intelowski. Nigdy z tym problemu nie miałem. Chyba, że na tym Atomie masz jakieś dziwadło typu eMMC, to inna bajka.

swiniarobert69 likes this
Posted
Godzinę temu, beast napisał(a):

co to za go*****y serwer dales

Niecałe 8 minut z files.fm ci nie pasuje? No to trudno, dzieci neo z wymaganiami 1Gbps downloadu wypad do piaskownicy :22

LQJbd73.png

Posted

Co to jest  "Aplikacja przypisanego dostępu na ekran blokady" ??

Rzuciło wam się kiedyś to w oczy?

Pierwsze widzę coś takiego w Windows 10 w sumie, a trochę się przewaliło tych systemów, no te różne wersje typu Home, Pro, Core itd. itd.

Nie wiem skąd to ustrojstwo się wzięło czy coś zassało z Windows Update.

Legitne to, to jest(?) czy coś mi się zainstalowało cholera wie skąd?

A to piszę o tym w tym temacie bo zainstalowałem właśnie tą wersje V3 ,wcześniej leciałem na V2 i system udany.

Na tej wersji V2 tego nie zauważyłem raczej..

Na takim gruchocie z procesorem pierwszej generacji i5 ( dwa rdzenie ,cztery wątki) ,6 GB ramu , na dysku SSD jest dobrze.