C9S Posted July 1, 2024 Report Posted July 1, 2024 W dniu 1.05.2024 o 23:14, wiktorynek napisał(a): Analogicznie nie zadziała na kartach graficznych dla których skończyło się wsparcie w najnowsze sterowniki. Za rok Photoshop przestanie działać na dowolnej/każdej wersji Win 10. Tylko Win 11 będzie wymagany. Takie praktyki Adobe. No to ładnie ktoś kto robi proste grafiki musi zmienić system i kartę na nowszą dobrze że gimp działa na wszystkich systemach. Quote
Mr.T Posted July 24, 2024 Author Report Posted July 24, 2024 Wersja testowa Ver.3 jak widze poprzednia sie nie aktualizuje, może sie ktos zainteresuje przyciety jak poprzenik bez łaczenia svchost.exe więc nie patrzec na procesy [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dystopia, Arek2203, mirr and 3 others like this Quote
gasparus Posted July 24, 2024 Report Posted July 24, 2024 Jeszcze chwilowo mam na kompie postawioną poprzednią v2 i teoretycznie wszystko wchodzi z update. Patrząc po internetach, wydaje mi się, że jest aktualne wszystko, bez błędów ? Ogólnie od tego 10.07.2024, który widać na screenie - w zasadzie bez problemów. Aczkolwiek nie miałem go ostatnio uruchomionego zbyt często, więc i może na nic nie zdążyłem trafić Ale jak jest świeższa wersja to można będzie zerknąć wolną chwilą, przy najbliższym porządkowaniu kompa. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
adarol Posted August 27, 2024 Report Posted August 27, 2024 Dzień dobry, W ver 3 poprawka KB5034441 nadal próbuje sięinstalować ale bez powodzenia, w jaki sposób wpisać to w rejestr by było to pomijane? swiniarobert69 likes this Quote
Mr.T Posted August 27, 2024 Author Report Posted August 27, 2024 Ja użyłem wpisu z załacznika i problem zniknał w wersji 3 też jes zintegrowany i nie występuje, instalowałem teraz na 2 PC-tach i nie było problemu wiec zrozum nie umiem rozwiązac problemu , który u mnie nie występuje przykro mi [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
adarol Posted August 27, 2024 Report Posted August 27, 2024 Przeinstalowałem wszystko, jednak z inną poprawką jest problem, KB5041580 błąd 0x800f081f. Wykonałem poniższe operacje i z tego co widzę na ten moment aktualizacja się zainstalowała Copy and paste this command and hit Enter: sfc /scannow Wait for the scan to finish. As soon as it finishes, Windows will report whether integrity violations were found and if they could be fixed. Regardless of the outcome, use these commands next, pressing Enter after each: Dism /Online /Cleanup-Image /CheckHealth Dism /Online /Cleanup-Image /ScanHealth Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth Close down the Command Prompt and restart your PC. Quote
Mr.T Posted August 27, 2024 Author Report Posted August 27, 2024 u mnie było tak samo nie ma co panikować swiniarobert69 likes this Quote
martinii Posted September 3, 2024 Report Posted September 3, 2024 Hej, Potrzebuję skorzystać z projektu instalacji Windowsa w kontenerze Dockera: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] W projekcie tym można skorzystać z domyślnie wspieranych obrazów Windowsa jednak można też użyć swojego, a ja chcę skorzystać z tego. Problem jest taki, że obraz musi posiadać znormalizowane pola NAZWA i OPIS. Na tej podstawie w czasie instalacji wstrzykiwane są odpowiednie sterowniki, aby to działało. Gdy pozostawię te dane jako niezmienione, Winda się nie instaluje żądając nieokreślonego sterownika. Wrzuciłem zatem obraz Mr.T do NTLite i zmieniłem nazwę i opis na Windows 10 Pro, ale wynikł kolejny problem: w oknie "Wybierz system operacyjny, który chcesz zainstalować" mam "Brak dostępnych systemów". Czy moglibyście mi podpowiedzieć jak sobie z tm poradzić? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] swiniarobert69 likes this Quote
Mr.T Posted September 4, 2024 Author Report Posted September 4, 2024 banalne pytanie ei.cfg jest? swiniarobert69 likes this Quote
martinii Posted September 6, 2024 Report Posted September 6, 2024 Wszystko jasne, dzięki swiniarobert69 likes this Quote
krecik002 Posted October 22, 2024 Report Posted October 22, 2024 Witam, nowo postawiony system wersja 3 i taki błąd przy aktualizacji KB5044273 - 0x800f081f Edit: Zrobiłem tą instrukcje co kolega podał wyżej i poszło. Edit2: Jak można dograć inny język nić Polski? Wybrałem Duński i mam Pakiet Językowy i cały czas oczekuje Quote
pietruchap Posted October 24, 2024 Report Posted October 24, 2024 Witam, Chciałem zainstalować tą wersję na Elzab POS P20, komputer z dotykowym ekranem na Intel(R) Atom(TM) CPU D2550 @ 1.86GHz. Instalka nie widzi mi dysku. Brakuje mi sterownika do Intel(R) N10/ICH7 Family Serial ATA Storage Controller - 27C0 (tak jest widoczny z win7) Może ktoś pomoże??? Z góry dzięki Pozdrawiam Quote
Widzior Posted October 24, 2024 Report Posted October 24, 2024 2 godziny temu, pietruchap napisał(a): Intel(R) N10/ICH7 Family Serial ATA Storage Controller - 27C0 Przecież na każdym dysku SATA zainstaluje się system na standardowym sterowniku od M$, a potem spod windowsa możesz sobie zainstalować intelowski. Nigdy z tym problemu nie miałem. Chyba, że na tym Atomie masz jakieś dziwadło typu eMMC, to inna bajka. swiniarobert69 likes this Quote
Widzior Posted November 16, 2024 Report Posted November 16, 2024 Godzinę temu, beast napisał(a): co to za go*****y serwer dales Niecałe 8 minut z files.fm ci nie pasuje? No to trudno, dzieci neo z wymaganiami 1Gbps downloadu wypad do piaskownicy Quote
zdzisiek24 Posted November 17, 2024 Report Posted November 17, 2024 ▲ Zły to ptak, co własne gniazdo kala. Quote
0bcy Posted December 21, 2024 Report Posted December 21, 2024 Co to jest "Aplikacja przypisanego dostępu na ekran blokady" ?? Rzuciło wam się kiedyś to w oczy? Pierwsze widzę coś takiego w Windows 10 w sumie, a trochę się przewaliło tych systemów, no te różne wersje typu Home, Pro, Core itd. itd. Nie wiem skąd to ustrojstwo się wzięło czy coś zassało z Windows Update. Legitne to, to jest(?) czy coś mi się zainstalowało cholera wie skąd? A to piszę o tym w tym temacie bo zainstalowałem właśnie tą wersje V3 ,wcześniej leciałem na V2 i system udany. Na tej wersji V2 tego nie zauważyłem raczej.. Na takim gruchocie z procesorem pierwszej generacji i5 ( dwa rdzenie ,cztery wątki) ,6 GB ramu , na dysku SSD jest dobrze. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Kocurek Posted December 24, 2024 Report Posted December 24, 2024 Dyskusja nie powinna się toczyć w temacie nowszej wersji? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] WiesioKa likes this Quote
Recommended Posts