Jump to content

be quiet! czy SilentiumPC

Bogdan75

Recommended Posts

1 minutę temu, Bogdan75 napisał(a):

dlaczego nie pełny modularny?

Żebyś za 2 lata nie miał takich wtyczek EC4Gzdk.jpg

Modelu ci nie polecę, nie jestem w temacie, ale jak chcesz na lata, to SeaSonic. SPC nie uznaję, ale podobno już nie są takie złe :E

Bogdan75 likes this

Jeśli chce się dzisiaj dobry zasilacz kupić to praktycznie tylko w pełni modularny zostaje bo tylko takie te lepsze robią.

Poza tym nie widzę żadnych newsów że komuś się wtyczka przypaliła w pełni modularym zasilaczu a spora część pc takie ma i to od wielu lat.

Jeśli zaoszczędzone siano ma sprawić że kupisz ciut lepszą grafę, mocniejszego procka, więcej ramu, większy i lepszy nvme to bym brał SPC i miał wywalone.

Ja ich zasilacze uznaję za bardzo przyzwoite, seria Supremo to ta lepsza więc tym bardziej nie miałbym nic przeciwko. Ale jak siano to żaden problem to BeQ bo jest więcej punktów do za**bistości.

Co do szczegółów platformowych to by trzeba googlać czy akurat nie są podobne. Choć zapewne SPC na nieco tańszej wersji. Ale są naprawdę nieźli.

foxhound88 likes this

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Ja bym brał [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

6 godzin temu, Widzior napisał(a):

Żebyś za 2 lata nie miał takich wtyczek [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Modelu ci nie polecę, nie jestem w temacie, ale jak chcesz na lata, to SeaSonic. SPC nie uznaję, ale podobno już nie są takie złe :E

Może zasilacze marki krzak mają po 2 latach takie wtyczki. W poprzednim kompie miałem SilentiumPC Power 7 500W i był spoko.

Stertują z wyższego segmentu (mogli by chociaż od 500 -tki wystartować)

Troszkę więcej  Jak ktoś chce niech sobie czyta.

22 minutes ago, lvserwis said:

Endorfy ma 7 lat gwarancji. Adata XPG ma 10 lat. Brałbym adatę i się nie zastanawiał... na byle g***o nie dają tyle lat gwary. 

I na co ci aż tyle gwarancji skoro po tych 7 latach ten zasilacz i tak będzie do wymiany a na gwarancji po takim czasie ci nie uwzględnią tego że coś nie działa po takim czasie bo jest to skutek takie użytkowania.

ADATA sama w sobie jest guanem i żadne ich "dobre" zasilacze tego nie zmienią, choćby nie wiem jakie dobre recenzje miały. I już to widzę, jak oni wymienią mi zasilacz po 8-9 latach, bo kondzioły sobie spuchły albo wyschły :E

Jest więcej producentów którzy udzielają 10 lat gwarancji. NP.

Corsair udziela gwarancyji do 10 lat. modeli z serii AXi, HXi, RMi oraz RMx.
Seasonic Focus SGX - Pierwsze zasilacze SFX z 10-letnią gwarancją

Mniej istotna jest  na ile jest ta gwarancja ,a  co siedzi w środku.

Żeby nie było że komuś wciskam na siłe,ale w cenie 600 zł również z 10 -cio letnią gwarancją jest.

MSI MPG A750GF 750W 80 Plus Gold

Nie chodzi o gwarancję. Ten zasilacz ADATY akurat jest dobry. Corsaire też w porządku. Seasonic nie wiem od zawsze wolę XFX'a więc Seasonica nigdy nie miałem.

Chodzi o to że pisząc takie coś jak @Widzior 

"Nie wierzę w to, co piszę, ale wziąłbym SPC :E" a potem napisanie że ADATA be to głupota. SPC bym unikał jak ognia. 

Niech weźmie ADATE, Seasonica lub Corsaira ma wybór. Ale SPC czy beQuiet'a bym unikał jeśli w tym budżecie ma wybór zasilaczy które są porządne. Co siedzi w Adacie Core Reactor złego? Nie widzę żeby ta konstrukcja była wadliwa w żaden sposób. 

LAGUNA likes this

ADAT-y nie miałem w reku więc nie powiem, ale nie znaczy to iż wszystko co z pod reki ADAT-a to zło:)

w testach  mieści  się spokojnie w TOP10