Bogdan75 Posted February 4 Report Share Posted February 4 Który z tych zasilaczy warto wybrać? 1. be quiet! Pure Power 11 FM 750W 80 Plus Gold 2. SilentiumPC Supremo FM2 Gold 750W 80 Plus Gold Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Widzior Posted February 4 Report Share Posted February 4 Żaden z nich. Nie kupuje się zasilaczy full-modularnych, tylko pół-modularne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogdan75 Posted February 4 Author Report Share Posted February 4 No dobrze niech by był pół modularny to którego producenta wybrać? i dlaczego nie pełny modularny? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Widzior Posted February 4 Report Share Posted February 4 1 minutę temu, Bogdan75 napisał(a): dlaczego nie pełny modularny? Żebyś za 2 lata nie miał takich wtyczek Modelu ci nie polecę, nie jestem w temacie, ale jak chcesz na lata, to SeaSonic. SPC nie uznaję, ale podobno już nie są takie złe Bogdan75 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
podlos Posted February 4 Report Share Posted February 4 Jeśli chce się dzisiaj dobry zasilacz kupić to praktycznie tylko w pełni modularny zostaje bo tylko takie te lepsze robią. Poza tym nie widzę żadnych newsów że komuś się wtyczka przypaliła w pełni modularym zasilaczu a spora część pc takie ma i to od wielu lat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Widzior Posted February 4 Report Share Posted February 4 3 minuty temu, podlos napisał(a): Poza tym nie widzę żadnych newsów że komuś się wtyczka przypaliła w pełni modularym zasilaczu a milony pc obecnie takie mają. To mało widziałeś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
podlos Posted February 4 Report Share Posted February 4 1 minutę temu, Widzior napisał(a): To mało widziałeś Nawet jeśli dzisiaj te dobre to tylko w pełni modularne. Oczywiście są jakieś pół modularne ale ich jest bardzo mało i też nie za bardzo opłacalne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomOlej Posted February 4 Report Share Posted February 4 Jak szukałem psu dla siebie to myślałem żeby kupić pół modularny z myślą że będzie tańszy od tego w pełni modularnego, niestety się myliłem i to bardzo. Kupuj Seasonic to topka wśród zasilaczy. Bogdan75 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogdan75 Posted February 4 Author Report Share Posted February 4 Ok Seasonic najlepszy. Ale jak byście mieli wybrać z tych dwóch co podałem to który? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Widzior Posted February 4 Report Share Posted February 4 42 minuty temu, Bogdan75 napisał(a): Ok Seasonic najlepszy. Ale jak byście mieli wybrać z tych dwóch co podałem to który? Nie wierzę w to, co piszę, ale wziąłbym SPC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lvserwis Posted February 4 Report Share Posted February 4 @Bogdan75 Jaki budżet? Ani SPC ani BeQuiet. Moje propozycje: Adata XPG Core Reactor 750W albo 850W co wolisz. Gwarancja producenta 10 lat. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartAcid Posted February 4 Report Share Posted February 4 Jeśli zaoszczędzone siano ma sprawić że kupisz ciut lepszą grafę, mocniejszego procka, więcej ramu, większy i lepszy nvme to bym brał SPC i miał wywalone. Ja ich zasilacze uznaję za bardzo przyzwoite, seria Supremo to ta lepsza więc tym bardziej nie miałbym nic przeciwko. Ale jak siano to żaden problem to BeQ bo jest więcej punktów do za**bistości. Co do szczegółów platformowych to by trzeba googlać czy akurat nie są podobne. Choć zapewne SPC na nieco tańszej wersji. Ale są naprawdę nieźli. foxhound88 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogdan75 Posted February 4 Author Report Share Posted February 4 Budżet taki jak te które podałem w pierwszym poście czyli 500 - 600 zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LAGUNA Posted February 4 Report Share Posted February 4 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ja bym brał [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomOlej Posted February 4 Report Share Posted February 4 30 minut temu, Bogdan75 napisał(a): Budżet taki jak te które podałem w pierwszym poście czyli 500 - 600 zł. dołóż 30 zł i bierz ten: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hip3r Posted February 4 Report Share Posted February 4 6 godzin temu, Widzior napisał(a): Żebyś za 2 lata nie miał takich wtyczek [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Modelu ci nie polecę, nie jestem w temacie, ale jak chcesz na lata, to SeaSonic. SPC nie uznaję, ale podobno już nie są takie złe Może zasilacze marki krzak mają po 2 latach takie wtyczki. W poprzednim kompie miałem SilentiumPC Power 7 500W i był spoko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LAGUNA Posted February 5 Report Share Posted February 5 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] teraz to to [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartAcid Posted February 5 Report Share Posted February 5 Endorfy droższe od SilentiumPC. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LAGUNA Posted February 5 Report Share Posted February 5 Droższe ,nowa nazwa nowe ceny [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartAcid Posted February 5 Report Share Posted February 5 przeliczyli na eurosy bo światową ekspansje chcą robic i im wyszło ża tanio. Nikt by taniochy nie brał pod uwagę przy obecnych światowych markach. Tylko chyba słabo z testami i opiniami o tych endorfy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LAGUNA Posted February 5 Report Share Posted February 5 Stertują z wyższego segmentu (mogli by chociaż od 500 -tki wystartować) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Troszkę więcej Jak ktoś chce niech sobie czyta. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartAcid Posted February 5 Report Share Posted February 5 Albo od 550W. Ale zaszaleli, dorzucili całe 2 lata gwary za nieco wyższą cenę. Ale niech im się powiedzie ekspansja. Trzymam za nich kciuki. LAGUNA likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lvserwis Posted February 5 Report Share Posted February 5 Endorfy ma 7 lat gwarancji. Adata XPG ma 10 lat. Brałbym adatę i się nie zastanawiał... na byle g***o nie dają tyle lat gwary. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheStraight Posted February 5 Report Share Posted February 5 22 minutes ago, lvserwis said: Endorfy ma 7 lat gwarancji. Adata XPG ma 10 lat. Brałbym adatę i się nie zastanawiał... na byle g***o nie dają tyle lat gwary. I na co ci aż tyle gwarancji skoro po tych 7 latach ten zasilacz i tak będzie do wymiany a na gwarancji po takim czasie ci nie uwzględnią tego że coś nie działa po takim czasie bo jest to skutek takie użytkowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Widzior Posted February 5 Report Share Posted February 5 ADATA sama w sobie jest guanem i żadne ich "dobre" zasilacze tego nie zmienią, choćby nie wiem jakie dobre recenzje miały. I już to widzę, jak oni wymienią mi zasilacz po 8-9 latach, bo kondzioły sobie spuchły albo wyschły Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartAcid Posted February 5 Report Share Posted February 5 Zapodać siłę na zasilacz i wtedy reklamować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lvserwis Posted February 5 Report Share Posted February 5 Wolicie polecać tandetne SPC? a ADATA już zła zupełnie nie rozumiem podejścia zasilacze SPC to tragedia. Ale mniejsza niech każdy decyduje co chce ostatecznie kupić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LAGUNA Posted February 5 Report Share Posted February 5 Jest więcej producentów którzy udzielają 10 lat gwarancji. NP. Corsair udziela gwarancyji do 10 lat. modeli z serii AXi, HXi, RMi oraz RMx. Seasonic Focus SGX - Pierwsze zasilacze SFX z 10-letnią gwarancją Mniej istotna jest na ile jest ta gwarancja ,a co siedzi w środku. Żeby nie było że komuś wciskam na siłe,ale w cenie 600 zł również z 10 -cio letnią gwarancją jest. MSI MPG A750GF 750W 80 Plus Gold Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lvserwis Posted February 5 Report Share Posted February 5 Nie chodzi o gwarancję. Ten zasilacz ADATY akurat jest dobry. Corsaire też w porządku. Seasonic nie wiem od zawsze wolę XFX'a więc Seasonica nigdy nie miałem. Chodzi o to że pisząc takie coś jak @Widzior "Nie wierzę w to, co piszę, ale wziąłbym SPC " a potem napisanie że ADATA be to głupota. SPC bym unikał jak ognia. Niech weźmie ADATE, Seasonica lub Corsaira ma wybór. Ale SPC czy beQuiet'a bym unikał jeśli w tym budżecie ma wybór zasilaczy które są porządne. Co siedzi w Adacie Core Reactor złego? Nie widzę żeby ta konstrukcja była wadliwa w żaden sposób. LAGUNA likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LAGUNA Posted February 5 Report Share Posted February 5 ADAT-y nie miałem w reku więc nie powiem, ale nie znaczy to iż wszystko co z pod reki ADAT-a to zło [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] w testach mieści się spokojnie w TOP10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts