Skocz do zawartości

be quiet! czy SilentiumPC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, lvserwis napisał(a):

Seasonic nie wiem od zawsze wolę XFX

Widzisz, tak się znasz. XFX w większości modeli to nic innego, jak zwykły OEM Seasonic, tak jak mój z sygnatury. Stara platforma S12II, a chodzi już 9 lat i napięcia ani o 10mV nie drgnęły.

Opublikowano
33 minuty temu, BartAcid napisał(a):

Co oni tam, CWT jak prawie wszyscy, oklejają?

Oczywiście, że CWT, a czego się spodziewałeś w Adacie? Platformy Seasonic Focus Plus Gold? :22

I jeszcze jedna kwestia przy okazji - regulacja napięć DC/DC. Fajny bajer, ale tylko marketingowy. Kompletnie niepotrzebny i zbędny w dzisiejszych zasilaczach, gdzie obciążona jest w zasadzie tylko linia 12V. Wystarczy regulacja niezależna.

W dniu 4.02.2023 o 20:09, Bogdan75 napisał(a):

Budżet taki jak te które podałem w pierwszym poście czyli 500 - 600 zł.

Nie wiem w ogóle, po co ta dyskusja, skoro wybór jest tylko jeden w tej kwocie - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

A jak wystarczy 650W, to jeszcze taniej - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

TomOlej i lvserwis lubią to
Opublikowano

Nie wiem  ile w tym prawdy

12 minut temu, BartAcid napisał(a):

Gdyby nie ten temat to nie wiedział bym że adata też zaczęła oklejać soją marką PSU

Teraz wszyscy kleją :D

Opublikowano
35 minut temu, Widzior napisał(a):

Widzisz, tak się znasz. XFX w większości modeli to nic innego, jak zwykły OEM Seasonic, tak jak mój z sygnatury. Stara platforma S12II, a chodzi już 9 lat i napięcia ani o 10mV nie drgnęły.

Tutaj nie chodzi o to po prostu nigdy nie miałem Seasonica wiem, że robią dobre zasilacze i mogę ich polecić ale SPC już nie szczególnie po polecanym na polskim YT SPC Vero (które często padały jak muchy). Dlatego uważam, że skoro wybór jest z innych producentów i mamy większą pewność to nie warto iść w SPC z tego co wiem beQuiet też nie zbyt. Wiem, że dobre to: Corsair, Seasonic, Adaty pewnie nie wszystkie mam tylko CoreReactora 850w, XFX i raczej nie brałbym coś mniej pewnego skoro mogę wybrać coś co jest pewnikiem dobrej jakości. Jak wiemy zasilacz to podstawa nie warto oszczędzać jeśli kupić to coś porządnego na lata. 

Opublikowano
43 minuty temu, Widzior napisał(a):

Oczywiście, że CWT, a czego się spodziewałeś w Adacie? Platformy Seasonic Focus Plus Gold? :22

I jeszcze jedna kwestia przy okazji - regulacja napięć DC/DC. Fajny bajer, ale tylko marketingowy. Kompletnie niepotrzebny i zbędny w dzisiejszych zasilaczach, gdzie obciążona jest w zasadzie tylko linia 12V. Wystarczy regulacja niezależna.

Nie wiem w ogóle, po co ta dyskusja, skoro wybór jest tylko jeden w tej kwocie - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

A jak wystarczy 650W, to jeszcze taniej - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

@Bogdan75 Bierz tego Seasonica podanego przez  @Widzior nie będziesz zawiedziony.  Twoje propozycje w pierwszym poście czyli SPC czy beQuiet nie ma sensu, skoro masz coś lepszego i pewnego. 

Kurna napisałem drugiego posta admin/mod.. niechcący nie widzę opcji usuń..