Slovian Posted December 10, 2021 Report Posted December 10, 2021 Witam Was. Prześlijcie mi informacje jak nazywa się kompatybilne narzędzie dzięki któremu zintegruje sterowniki do dotyku, oraz do klawiatury ekranowej z obrazem ISO Windows 7 Mod JG. Quote
zdzisiek24 Posted December 10, 2021 Report Posted December 10, 2021 Już zaczyna robić się śmieszno z tym Twoim biadoleniem. Jest granica przy której człowiek powinien się zatrzymać by nie wydawał się żałosny. Ile jeszcze tematów, wątków założysz na tym forum by ożywić tego Kiano złoma? Znajdź znajomego który to ogarnie ... tylko najlepiej wcześniej go upij by obiecał, że się nie wypnie gdy ujrzy to cudo. jarexpol and tadziu123 like this Quote
Slovian Posted December 10, 2021 Author Report Posted December 10, 2021 Witaj zdzisiek24 wszystkiego dobrego miej dziś wspaniały wieczór. Dziękuję Ci za odpowiedź ale nie jest to odpowiedź na moje pytanie. Jeszcze raz życzę Ci wszystkiego najlepszego. Quote
GT500s Posted December 10, 2021 Report Posted December 10, 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Slovian likes this Quote
Slovian Posted December 11, 2021 Author Report Posted December 11, 2021 (edited) W dniu 10.12.2021 o 23:08, GT500s napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ja przez WinTookit już kończę integrować. Czym się różni DISM++ od Win Toolkit ? W dniu 10.12.2021 o 23:08, GT500s napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jestem na etapie > [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Punkt ISO Maker c:\\temp\\WindowsISO\\w7d Witam serdecznie wszystkich. Proszę mi powiedzieć jak znaleźć tą lokalizację w Windows 10 Pro u mnie na Laptopie ? c:\\temp\\WindowsISO\\w7d Podążam według tego poradnika. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Serdecznie Proszę o pomoc ponieważ nie mogę stworzyć katalogu opisanego w poradniku na Dysku C. Na partycji "C" zakładamy następujące katalogi: "C:\\temp\\WindowsISO" "C:\\temp\\drivers" (tutaj wgrywamy sterowniki, które chcemy zintegrować z obrazem ISO - w naszym przypadku wgraliśmy je do katalogów "r" oraz "intel") [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Edited December 11, 2021 by Slovian Dodanie Lokalizacji c:\\temp\\WindowsISO\\w7d Quote
GT500s Posted December 11, 2021 Report Posted December 11, 2021 Nie możesz po prostu użyć klawiatury i myszki podczas instalacji? A następnie wgrasz sterowniki? Ja tak robię w swoim CHUWI i nie ma problemu. Jesteś pewny że sterowniki są przeznaczone dla Windows 7? Piszę to bo nie masz podstawowej wiedzy na temat obsługi systemu. [code]C:\\temp\\drivers[/code] To jest zły zapis, powinno być z jednym \: [code]C:\temp\drivers[/code] I to się interpretuje tak: Na dysku C:\ tworzymy folder temp, otwieramy ten folder i w nim tworzymy folder drivers. W środku folderu drivers umieszczamy sterowniki. Slovian likes this Quote
Slovian Posted December 11, 2021 Author Report Posted December 11, 2021 40 minut temu, GT500s napisał: Nie możesz po prostu użyć klawiatury i myszki podczas instalacji? A następnie wgrasz sterowniki? Ja tak robię w swoim CHUWI i nie ma problemu. Jesteś pewny że sterowniki są przeznaczone dla Windows 7? Piszę to bo nie masz podstawowej wiedzy na temat obsługi systemu. [code]C:\\temp\\drivers[/code] To jest zły zapis, powinno być z jednym \: [code]C:\temp\drivers[/code] I to się interpretuje tak: Na dysku C:\ tworzymy folder temp, otwieramy ten folder i w nim tworzymy folder drivers. W środku folderu drivers umieszczamy sterowniki. To prawda nigdy dla Tabletu nie tworzyłem obrazu ISO ze sterownikami. W związku z tym proszę o wsparcie. 44 minuty temu, GT500s napisał: Nie możesz po prostu użyć klawiatury i myszki podczas instalacji? A następnie wgrasz sterowniki? Ja tak robię w swoim CHUWI i nie ma problemu. Jesteś pewny że sterowniki są przeznaczone dla Windows 7? Piszę to bo nie masz podstawowej wiedzy na temat obsługi systemu. [code]C:\\temp\\drivers[/code] To jest zły zapis, powinno być z jednym \: [code]C:\temp\drivers[/code] I to się interpretuje tak: Na dysku C:\ tworzymy folder temp, otwieramy ten folder i w nim tworzymy folder drivers. W środku folderu drivers umieszczamy sterowniki. Mam już wypakowaną zawartość przez WinToolkit. W jaki sposób mam stworzyć z tego obraz ISO. W jaki sposób sprawdzić czy dodały się sterowniki ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
GT500s Posted December 11, 2021 Report Posted December 11, 2021 Nie wiem co jest w katalogu sources, jak jest tam plik install.wim to: wgrywasz ISO Windows 7 Mod by JG (nie przerabiane) na pendrive np. programem UltraISO wszystkie widoczne plik z folderu Extracted_ISO kopiujesz na pendrive z Windows 7 Mod by JG i zastępujesz wszystkie system gotowy Slovian likes this Quote
Slovian Posted December 23, 2021 Author Report Posted December 23, 2021 Witam jak w Menu Bios włączyć bootowanie z USB/ karty SD ? Serdecznie Proszę o podowiedź. Mam stworzoną instalkę z Windows 8,1 32 bit na karcie MicroSD. Pilnie potrzebuje uruchomić bootowanie z karty MicroSD. Ponieważ mam jednen port Micro USB - co ogranicza mnie do podłączenia jednego urządzenia USB. Czyli ładowarki do portu Micro USB. Z głębi pola mego serca zwracam się do Was z bardzo serdeczną Prośbą o Wasze wsparcie. Prześlijcie mi Wasze wsparcie i waszą pomoc. Proszę o informacje jak mam uruchomić bootwanie z karty MicroSD przez Menu Bios w tym Tablecie Kiano Intelect 8 MS. Z Wyrazami Szacunku Slovian [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Może przestawienie opcji w Menu Device Menedżer z PCI na AGP może uaktywnić opcje bootwiania się Windows z MicroSD Card ? Proszę o pomoc i wskazówki jak uruchomić bootowanie z MicroSD Card ? W dniu 11.12.2021 o 10:15, GT500s napisał: Nie wiem co jest w katalogu sources, jak jest tam plik install.wim to: wgrywasz ISO Windows 7 Mod by JG (nie przerabiane) na pendrive np. programem UltraISO wszystkie widoczne plik z folderu Extracted_ISO kopiujesz na pendrive z Windows 7 Mod by JG i zastępujesz wszystkie system gotowy Przyjacielu potrzebuje pomocy i wsparcia. Pomijam konfiguracje ISO. W tej chwili pracuje nad uruchomieniem bootownia Windows z MicroSD Card. Informuje że używam aplikacji AOMEI Partition Assistant 9.5 do utworzenia Windows To Go. Ale ta aplikacja wykrywa tylko PenDrvie USB. Proszę mi powiedzieć jak mam stworzyć Windows To Go z instalką Win 8,1. na karcie MicroSD 128 GB ? Kolejne pytanie jak mam uruchomić Botowanie w trybie Windows To Go w tym Tablecie ? Dziś nawet kolonowałem partycję z PenDrvie sektor po sektorze na kartę Micro SD aby mieć odbicie lustrzane tego co utworzyło mi się na PenDrvie. Ale nie przełożyło mi się to na efekty - ponieważ mie mogę uruchomić bootowania. Czy aplikacja Mini Tool Wizard jest lepszym software do tworzenia Windows To Go ? Quote
Dziadek13 Posted December 23, 2021 Report Posted December 23, 2021 O ile się nie myle to w kiano tryb rozruch wybieramy "przycisk zasilnia i przycisk zwiększania głośności aż na ekranie pojawi się logo KIANO, sprawdź. Mysz podłączona. Slovian likes this Quote
Slovian Posted December 24, 2021 Author Report Posted December 24, 2021 W dniu 23.12.2021 o 20:41, Dziadek13 napisał: O ile się nie myle to w kiano tryb rozruch wybieramy "przycisk zasilnia i przycisk zwiększania głośności aż na ekranie pojawi się logo KIANO, sprawdź. Mysz podłączona. Czy pomimo przeinstalowania Windows do wersji Desktop dalej mam te opcje Power + Vol + Power + Vol - ? Proszę o odpowiedź. Proszę obejrzeć filmik. Nie wczytuje mi się menu bootowania. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Testowałem i ta klawiatura działa w EFI Menu. Mogę strzałką się przemieszczać po obszarach Menu. Z Wyrazami Szacunku Slovian W dniu 23.12.2021 o 20:41, Dziadek13 napisał: O ile się nie myle to w kiano tryb rozruch wybieramy "przycisk zasilnia i przycisk zwiększania głośności aż na ekranie pojawi się logo KIANO, sprawdź. Mysz podłączona. Prześlij mi filmik Video jak poprawnie uruchomić sobie Menu Boot w Kiano. W jaki sposób ty działasz z klawiszami ? Trzymasz je czy wciskasz pulsacyjnie oba klawisze aż pojawi się napis Kiano, czy trzymasz, lub klikasz sobie aż pojawi się napis Menu Boot ? Prześlij mi pomoc. Czy te parametry dla PenDrive USB są dobre ? 64 GB / GPT / Fat32 Large - To jest poprawne dla Efi 16 GB Kiano Intelect 8 MS ? Kiano ma dysj 16 GB Flash. Jest tam GPT w tej chwili. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wrzucam teraz ISO na MicroSDXC 128 GB Dysk - te same parametry. Czy może mi Ktoś podać komendę do Bios CMD - jak mam uruchomić sobie Menu Boot i przestawić się na Bootowanie z Karty MicroSDCX 128 GB ? Pomyślnie uruchamia mi się in stalka z Windows 8.1. Ale nie puszcza mnie dalej, ponieważ nie ma wolnego 4.2 GB Miejsca na dysku. Czy mógłby mi Ktoś powiedzieć jak pomyślnie uzyskać pomoc i wsparcie - jak przez komendy CMD oczyścić dysk przez narzędzia do konserwacji ? Czyszczenie z poziomu aplikacji wbudowanej nie daje nic. Parę MB zwolni i tyle. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Slovian Posted December 25, 2021 Author Report Posted December 25, 2021 Ten Tablet należy do osoby która jest mi bardzo bliska - jest gorzej niż mógłbym zdziałać. Potrzebuje wsparcia. Proszę mi przesłać pomoc i wsparcie. Potrzebuje pomocy. Jak mam oczyścić Twardy Dysk Tabletu aby uzyskać 4,2 GB wolnego miejsca - potrzebnego aby uruchomił się mi instalator Windows 8,1 32 - bitowy w wersji Core/Home - ponieważ w tym Tablecie jest 16 GB Dysk/ 1 GB Ramu - więc nie uruchomi się inny Windows - jak tylko wersja 32 - bitowa Home/Core. Tak dobrym pomysłem było by zainstalowanie Win Mod By Jg - ale nie mam nawet 4,2 GB Wolnego miejsca w tej chwili. Czy mogę otrzymać pomoc dla mnie ? Nie radzę sobie już. Czy można stworzyć Windows To Go na nośniku typu Karta Micro SDCX 128 GB - czyli zrobić dwie partycje po 64 GB i czy można stworzyć pomyślnie aktywną partycję tak aby mieć Live Windowsa 8,1 - 32 - bitowego Home/Core ? A na drugiej partycji mieć instalator Windowsa 8,1 32-bitowy w wersji Home/Core - tak aby uruchomiła się in stalka dla mnie ? Proszę mi pomóc, wesprzeć mnie. Potrzebuje wsparcia dla Windows To Go na partycji Windows To Go 64 GB - wydzielonego miejsca z karty MicroSDXC 128 GB. Oraz potrzebuje pomocy aby stworzyć 64 GB Dysk z in stalką Windowsa 8,1 32-bitowy. Czyli podsumowując potrzebuje mieć: 1 - 64 GB Partycja z Windows To Go - na której znajdować się ma Windows 8,1 ISO 32 - bitowy Core/Home, 2 - 64 GB Partycja z Instalką Windowsa standardową - która uruchomi się i pomyślnie zainstaluje dla mnie Windows na partycji 16 GB w Tablecie. Ps. potrzebuje Windows To Go aby mieć więcej miejsca - przestrzeni - aby móc również uruchomić sobie zewnętrzny system operacyjny Windows 8,1 - aby móc oczyścić dysk w Tablecie 16 GB - partycje - ponieważ wewnętrzne narzędzia Microsoft Windows 8,1 wbudowane w ten Windows 8,1 na 16 GB Dysk nie dają rezultatu oczyszczenia dysku. Proszę o pomoc i wsparcie dla mnie. Chyba że da się pomyślnie oczyścić dysk 16 GB wbudowany w Tablecie - bez uruchamiania Windows To Go z zewnętrznego dysku typu karta MicroSDXC 128 GB. W takiej sytuacji jest pomocna dla mnie konsola CMD, czy Power Shell ? Na którym narzędziu Microsoft mogę uzyskać większy efekt oczyszczenia dysku 16 GB w tym Tablecie - przez Konsolę ? Proszę o dwie instrukcje pomocne dla mnie. Ponieważ nie wiem czy ma zadziałać dla mnie opcja przez Konsolę CMD/ Power Shell, czy opcja przez Windows To Go ? A do tego potrzebuje wiedzieć jak uruchomić sobie Menu Boot - tzn... wymusić włączenie się Menu Boot potrzeba - ponieważ na Power i Vol + ten Tablet nie włącza mi Menu Boot abym mógł przestawić sobie bootowanie na nośnik typu Karta Micro SDXC 128 GB. Informuje że karta Micro SDXC 128 jest poprawnie wykrywalna w tym Tablecie - w Windows 8,1 - tym który teraz jest - gdzie jest przepełniony twardy dysk. To znaczy partycja C System jest przepełniona - bo reszta partycji jest sprawna. Proszę o pomoc krok po kroku dla mnie. Z Szacunkiem Rozalewicz Łukasz Quote
Dziadek13 Posted December 25, 2021 Report Posted December 25, 2021 Jak brakuje miejsca włóż karte sd np 32GB i wskaż mu te wolne miejsce i powinno ruszyć. Ja mam kiano intelekt X3 HD ale podobnie się to robi. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Slovian Posted December 25, 2021 Author Report Posted December 25, 2021 Podążam według tego poradnika. HardReset.info: Twardy reset KIANO Intelect 8 Jak przywrócić ustawienia fabryczne KIANO Intelect 8? Jak wyczyścić wszystkie dane w KIANO Intelect 8? Jak obejść blokadę ekranu w KIANO Intelect 8? Jak przywrócić ustawienia domyślne w KIANO Intelect 8? Poniższy samouczek pokazuje wszystkie metody resetowania głównego KIANO Intelect 8. Sprawdź, jak wykonać twardy reset za pomocą sprzętowych i ustawień Androida 4.2 Jelly Bean. W rezultacie Twój KIANO Intelect 8 będzie jak nowy i Twój Intel Atom Z2580 będzie pracował szybciej. Jeśli chcesz wykonać operację twardego resetu na KIANO Intelect 8, powinieneś najpierw go wyłączyć, przytrzymując zasilania przez kilka sekund. HardReset.info: Po całkowitym wyłączeniu KIANO Intelect 8 należy przytrzymać zasilania, a po wibracjach urządzenia nacisnąć i przytrzymać przycisk zmniejszania głośności. HardReset.info: Możesz zwolnić wszystkie zaraz po pojawieniu się wykrzyknika na ekranie. HardReset.info: Następnie musisz nacisnąć w następującej kolejności Zwiększanie głośności -> Zmniejszanie głośności -> zasilania -> Zmniejszanie głośności, aby kontynuować. HardReset.info: Po tym hard reset rozpocznie się operacja twardego resetu i może to potrwać kilka minut. Następnie twój KIANO Intelect 8 zostanie ponownie uruchomiony i to wszystko. Ale to jest napisane dla Androida. Nie działa i mnie. Czy możesz mi pomóc wesprzeć mnie ponieważ Power i Vol + nie działa - Po wybraniu Power Tablet nie wibruje to oznacza że nie wiem kiedy mam wybrać Volume +. Proszę mi pomóc wesprzeć mnie. Ponieważ nie mam opcji wejść w Menu boot. Nie mam również ikonki wykrzyknika. Jak Ty masz Tablet z Windowsem to napisz czy u Ciebie jest ikonka z wykrzyknikiem czy jej nie ma ? 53 minuty temu, Dziadek13 napisał: Jak brakuje miejsca włóż karte sd np 32GB i wskaż mu te wolne miejsce i powinno ruszyć. Ja mam kiano intelekt X3 HD ale podobnie się to robi. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pomóż mi komendą przez CMD. Power Shell przejść do Menu Boot. Nie mam ikonki wykrzyknika na ekranie i Tablet nie Vibruje. Quote
Dziadek13 Posted December 25, 2021 Report Posted December 25, 2021 2 godziny temu, Slovian napisał: Ale to jest napisane dla Androida. Jaki android o czym ty piszesz mam kiano z windowsem 10 home x86 i ten link odnosił się do mojego kiano ale podobnie jest z innymi kiano może nie volume+ a -. W w Boot manager widzisz pendrive??? musi być tam widoczny chyba że źle jest zrobiony pendrive. Jest jeszcze taki proces. Należy wejść do UEFI podczas włączania. Czyli: Podłącz hub do portu microUSB. Teraz tworzymy pendrive do odzyskiwania systemu Windows 8 (można zrobić to na innym komputerze, nie ma to znaczenia) lub dowolny inny system operacyjny, który chcemy zainstalować. Podłączamy wspomniany pendrive "ORAZ klawiaturę" do hub USB. Przytrzymajmy (lub kilkakrotnie naciśnijmy) klawisz Esc podczas włączania tabletu. teraz jesteśmy w UEFI, możemy wybrać swoje urządzenie startowe. Uważaj: Bez względu na lokalizację, może się uruchamić odzyskiwanie w języku niemieckim, ale system jest nadal może zainstalowany w żądanym języku. Do odzyskiwania systemu np 8GB pendrive a program do jego wykonania to MediaCreationTool. Slovian likes this Quote
Slovian Posted December 26, 2021 Author Report Posted December 26, 2021 W dniu 25.12.2021 o 18:18, Dziadek13 napisał: Jaki android o czym ty piszesz mam kiano z windowsem 10 home x86 i ten link odnosił się do mojego kiano ale podobnie jest z innymi kiano może nie volume+ a -. W w Boot manager widzisz pendrive??? musi być tam widoczny chyba że źle jest zrobiony pendrive. Jest jeszcze taki proces. Należy wejść do UEFI podczas włączania. Czyli: Podłącz hub do portu microUSB. Teraz tworzymy pendrive do odzyskiwania systemu Windows 8 (można zrobić to na innym komputerze, nie ma to znaczenia) lub dowolny inny system operacyjny, który chcemy zainstalować. Podłączamy wspomniany pendrive "ORAZ klawiaturę" do hub USB. Przytrzymajmy (lub kilkakrotnie naciśnijmy) klawisz Esc podczas włączania tabletu. teraz jesteśmy w UEFI, możemy wybrać swoje urządzenie startowe. Uważaj: Bez względu na lokalizację, może się uruchamić odzyskiwanie w języku niemieckim, ale system jest nadal może zainstalowany w żądanym języku. Do odzyskiwania systemu np 8GB pendrive a program do jego wykonania to MediaCreationTool. Ja nie mam Hub-a Pozostaje mi opcja przez MicroSD Card. Proszę Cię czy mógłbyś u siebie sprawdzić jak się przełączyć na opcję boot z Micro SD Card ? Prześlij mi pomoc - jak się w Menu przełączyć na Boot z karty MicroSD ? Chodzi o to że podążam według poradnika dla Kinao Intelect 8 MS dla modelu z Android - ponieważ taki jest na stronie Hard Reset. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Chodzi o to że nie mogę znaleść poradnika dla Windows 8,1 Kiano Intelect 8 MS. - jak zrobić Hard Reset. Czy mógłbyś wysłać mi link do poradnika ? W dniu 25.12.2021 o 18:18, Dziadek13 napisał: Jaki android o czym ty piszesz mam kiano z windowsem 10 home x86 i ten link odnosił się do mojego kiano ale podobnie jest z innymi kiano może nie volume+ a -. W w Boot manager widzisz pendrive??? musi być tam widoczny chyba że źle jest zrobiony pendrive. Jest jeszcze taki proces. Należy wejść do UEFI podczas włączania. Czyli: Podłącz hub do portu microUSB. Teraz tworzymy pendrive do odzyskiwania systemu Windows 8 (można zrobić to na innym komputerze, nie ma to znaczenia) lub dowolny inny system operacyjny, który chcemy zainstalować. Podłączamy wspomniany pendrive "ORAZ klawiaturę" do hub USB. Przytrzymajmy (lub kilkakrotnie naciśnijmy) klawisz Esc podczas włączania tabletu. teraz jesteśmy w UEFI, możemy wybrać swoje urządzenie startowe. Uważaj: Bez względu na lokalizację, może się uruchamić odzyskiwanie w języku niemieckim, ale system jest nadal może zainstalowany w żądanym języku. Do odzyskiwania systemu np 8GB pendrive a program do jego wykonania to MediaCreationTool. Jak mam to interpretować - ten Kiano nie dostaje Vibracji - czyli mam poczekać aż wyświetli się napis Kiano tak ? Czyli Power > czekam napis Kiano i Vol - tak ? Quote
rrroberto Posted December 27, 2021 Report Posted December 27, 2021 Zamiast męczyć się już drugi tydzień spróbuj może Quote
Dziadek13 Posted December 27, 2021 Report Posted December 27, 2021 18 godzin temu, Slovian napisał: Ja nie mam Hub-a Pozostaje mi opcja przez MicroSD Card Ale pisze że podczas startu naciskaj Esc żeby w wybrać np pendrive lub sd to jak nie mając roździelacza Hub podłączysz klawiature i mysz, ile ten hab kosztuje z tym że wejście hub ma mieć micro usb co by pasowało do wejścia tableta inaczej nie widzę możliwości wgrania systemu w tym tablecie. 6 godzin temu, rrroberto napisał: Zamiast męczyć się już drugi tydzień spróbuj może Właśnie ale on nie umie wybrać nośnika z którego będzie on instalowany. Quote
Recommended Posts