am8 Posted November 7, 2021 Report Posted November 7, 2021 Witam, niedawno allegro zmieniło regulamin przez co zniknęły tanie klucze. Czy są jakieś strony godne polecenia z kluczami podobne do np. key-soft.pl? Pozdrawiam Quote
renatan Posted November 7, 2021 Report Posted November 7, 2021 16 minut temu, am8 napisał: Witam, niedawno allegro zmieniło regulamin przez co zniknęły tanie klucze. Czy są jakieś strony godne polecenia z kluczami podobne do np. key-soft.pl? Pozdrawiam spytaj w tym temacie Quote
kamiloxf Posted November 7, 2021 Report Posted November 7, 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
BartAcid Posted November 7, 2021 Report Posted November 7, 2021 Przykładowo dział aktywatory na forum. Ta sama legalność co tanie klucze z allegro. Bi123, DannyDog, adonx and 1 other like this Quote
Nieobecny Posted November 7, 2021 Report Posted November 7, 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
GT500s Posted November 7, 2021 Report Posted November 7, 2021 1 godzinę temu, BartAcid napisał: Przykładowo dział aktywatory na forum. Ta sama legalność co tanie klucze z allegro. Nie tak do końca. Prawo Unii Europejskiej pozwala handlować używanymi kluczami. Są wyroki itd w tej sprawie i M$ nie ma jak tego podważyć, dlatego obrał inną drogę, ale teraz nie o tym. Klucz możesz kupić za 1gr czy za 1000zł jak wolisz, ale musisz mieć fakturę na to i to jest Twoja podkładka jeżeli chodzi o legalność. WavePC robił taki zakup i telefonicznie weryfikował klucz. Nie było problemu. Jeżeli życzliwa osoba Cię podjembie na milicji to co najwyżej zabiorą Ci licencję i nakażą odinstalować oprogramowanie. Żadna sprawa karna Ci nie grozi bo nie jesteś paserem tylko oszukanym klientem, który może z powództwa cywilnego wyegzekwować od sprzedawcy zwrot pieniędzy za zakupione przedmioty oraz wszelakie koszty które poniosłeś przez ten proceder np. pisałeś pracę magisterską i przez to nie oddałeś jej w terminie. Quote
BartAcid Posted November 7, 2021 Report Posted November 7, 2021 Tak tak, z pewnością klucze po 10-20zł to sa prawdziwe jednokrotnie tylko komuś sprzedane i legalne klucze przede wszystkim. Jeśli są takie legalne to dlaczego nagle wyparowały z allegro? Quote
GT500s Posted November 7, 2021 Report Posted November 7, 2021 Ponieważ nie było na nich rachunków i zgłaszali się kupujący. Gdzieś to było napisane.... Teraz wprowadzili tylko sprzedaż nowych ESD, żeby mieć spokój. Ogólnie musisz mieć potwierdzenie odinstalowania i nie używania tej licencji przez sprzedającego - Takie daje chociażby Cyber-Sklep. Na Fakturze w pozycji produktu musi być napisany ten klucz. Quote
PannaAnna Posted December 28, 2021 Report Posted December 28, 2021 Dobrze, że wyparowały. Kupiłam na allegro wcale nie za małe pieniądze. Miał być unikatowy, odinstalowany, z certyfikacją etc. Nie chciał się zainstalować ani przez usługę online ani telefonicznie. Napisałam do sprzedawcy - sklepu komputerowego - dostałam drugi klucz. Też nie chciał się zainstalować. Dostałam trzeci. I przy trzecim okazało się że to gruppensex czyli pakiety firmowe na kilkadzieścia kluczy na jedną licencję. Po reinstalacji systemu już żaden z nich nie zaskoczył bo miejsce się zwolniło i ktoś wskoczył na mój klucz. Nigdy więcej takich oszustów. Człowiek chciał legalnie, to jeszcze po łapach dostał. PS. Do dziś mam maile, potwierdzenia zakupu na allegro etc. Oczywiście sprzedawca wyparował. O kant tyłka można to sobie wytrzeć. Bi123 likes this Quote
razor1995 Posted December 28, 2021 Report Posted December 28, 2021 Przeniosłem temat do odpowiedniego działu i podpiąłem. Quote
Recommended Posts