Skocz do zawartości

Klucze Windows kupowane na Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

niedawno allegro zmieniło regulamin przez co zniknęły tanie klucze.

Czy są jakieś strony godne polecenia z kluczami podobne do np. key-soft.pl?

Pozdrawiam

Opublikowano
16 minut temu, am8 napisał:

Witam, 

niedawno allegro zmieniło regulamin przez co zniknęły tanie klucze.

Czy są jakieś strony godne polecenia z kluczami podobne do np. key-soft.pl?

Pozdrawiam

spytaj w tym temacie 

Opublikowano
1 godzinę temu, BartAcid napisał:

Przykładowo dział aktywatory na forum. Ta sama legalność co tanie klucze z allegro.

Nie tak do końca. Prawo Unii Europejskiej pozwala handlować używanymi kluczami. Są wyroki itd w tej sprawie i M$ nie ma jak tego podważyć, dlatego obrał inną drogę, ale teraz nie o tym. Klucz możesz kupić za 1gr czy za 1000zł jak wolisz, ale musisz mieć fakturę na to i to jest Twoja podkładka jeżeli chodzi o legalność. WavePC robił taki zakup i telefonicznie weryfikował klucz. Nie było problemu.

Jeżeli życzliwa osoba Cię podjembie na milicji to co najwyżej zabiorą Ci licencję i nakażą odinstalować oprogramowanie. Żadna sprawa karna Ci nie grozi bo nie jesteś paserem tylko oszukanym klientem, który może z powództwa cywilnego wyegzekwować od sprzedawcy zwrot pieniędzy za zakupione przedmioty oraz wszelakie  koszty które poniosłeś przez ten proceder np. pisałeś pracę magisterską i przez to nie oddałeś jej w terminie. 

Kocurek lubi to
Opublikowano

Tak tak, z pewnością klucze po 10-20zł to sa prawdziwe jednokrotnie tylko komuś sprzedane i legalne klucze przede wszystkim.

Jeśli są takie legalne to dlaczego nagle wyparowały z allegro?

Opublikowano

Ponieważ nie było na nich rachunków i zgłaszali się kupujący. Gdzieś to było napisane.... Teraz wprowadzili tylko sprzedaż nowych ESD, żeby mieć spokój.

Ogólnie musisz mieć potwierdzenie odinstalowania i nie używania tej licencji przez sprzedającego - Takie daje chociażby Cyber-Sklep. Na Fakturze w pozycji produktu musi być napisany ten klucz. 

Kocurek lubi to
Opublikowano

Dobrze, że wyparowały. Kupiłam na allegro wcale nie za małe pieniądze. Miał być unikatowy, odinstalowany, z certyfikacją etc. Nie chciał się zainstalować ani przez usługę online ani telefonicznie. Napisałam do sprzedawcy - sklepu komputerowego - dostałam drugi klucz. Też nie chciał się zainstalować. Dostałam trzeci. I przy trzecim okazało się że to gruppensex czyli pakiety firmowe na kilkadzieścia kluczy na jedną licencję. Po reinstalacji systemu już żaden z nich nie zaskoczył bo miejsce się zwolniło i ktoś wskoczył na mój klucz. Nigdy więcej takich oszustów. Człowiek chciał legalnie, to jeszcze po łapach dostał. PS. Do dziś mam maile, potwierdzenia zakupu na allegro etc. Oczywiście sprzedawca wyparował. O kant tyłka można to sobie wytrzeć. 

Bi123 i Kocurek lubią to