VACek Posted August 22, 2021 Report Share Posted August 22, 2021 by VACek Windows 11 PL Pro & Home x64 build: 22000.160 Wersja TPM (Czyste ISO W11) [4.12GB] {Sumy: CRC32: D4245EBF}: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wersja noTPM (Instaator od W11, install.wim od W11) [3.96GB] {CRC32: 1354CCD1}: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] install.esd (goły plik install.esd W11) [2.47GB] {CRC32: 2D1CDEAD}: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Instalator W10 (oryginalny Instalator W10) [669MB] {CRC32: B0E700DE}: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Instalator W11 (oryginalny Instalator W11) [849MB] {CRC32: 7C34A443}: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Poradnik: Opis: Wersja TPM - To czysty obraz Windows 11 bez jakichkolwiek modyfikacji, w oparciu o install.wim. Wersja noTPM - To oryginalny install.wim Windows 11 umieszczony w instalatorze Windows 10 pobranym z MCT, wersja przeznaczona do instalacji na starszych sprzętach bez tpm czy uefi. install.esd - To oryginalny install.wim Windows 11 skompresowany do install.esd, jest to pojedynczy plik do umieszczenia w instalatorze. Instalator W10 - To oryginalne ISO Windows 10 pobrane z MCT pozbawione install.esd. Instalator W11 - To oryginalne ISO Windows 11 pozbawione install.esd. Poradnik - To film przedstawiający sposób podmiany pliku install.esd/wim. tadziu123, dominick, moszter and 10 others like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
timothydalton Posted August 22, 2021 Report Share Posted August 22, 2021 Czekaj... bo czegoś nie rozumiem... Na filmie pokazujesz jak usunąć plik z instalatora Windows 10 i tworzysz z niego Windowsa 11? yyy jak to możliwe? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted August 23, 2021 Author Report Share Posted August 23, 2021 6 godzin temu, timothydalton napisał: Czekaj... bo czegoś nie rozumiem... Na filmie pokazujesz jak usunąć plik z instalatora Windows 10 i tworzysz z niego Windowsa 11? yyy jak to możliwe? Na filmie pokazuje jak z instalatora w10 usuwam install.wim (w10) i wrzucam instal.wim (w11) dzięki czemu omijamy sprawdzanie tpm itp. lubang, Spartakus28, JanKo6 and 1 other like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 23, 2021 Report Share Posted August 23, 2021 Brawo Ty! I w ten sposób można zawsze mieć aktualne iso na instalatorze win10 - wystarczy pobrać z np. - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - iso w wersji którą się chce - nie musi być home,pro - wyodrębnić instal.wim i podmienić w instalatorze win10 który udostepniłeś. Dodam tylko - gdyby ktoś nie wiedział - że instalator z MCT - to najbardziej uniwersalny instalator. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwqwq Posted August 24, 2021 Report Share Posted August 24, 2021 Niestety, nie instaluje się. Instalator zatrzymuje się na połączeniu z netem. Koniec instalacji. Nie ma opcji: "wybierz sieć", ani: "pomiń", a "dalej" jest pasywne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadziu123 Posted August 24, 2021 Report Share Posted August 24, 2021 21 minut temu, qwqwq napisał: Niestety, nie instaluje się. Instalator zatrzymuje się na połączeniu z netem. Koniec instalacji. Nie ma opcji: "wybierz sieć", ani: "pomiń", a "dalej" jest pasywne. Jaka wersja instalowana ? TPM czy noTPM trochę więcej informacji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwqwq Posted August 26, 2021 Report Share Posted August 26, 2021 Wersja no TPM. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vegeta80 Posted August 27, 2021 Report Share Posted August 27, 2021 W dniu 24.08.2021 o 15:20, qwqwq napisał: Niestety, nie instaluje się. Instalator zatrzymuje się na połączeniu z netem. Koniec instalacji. Nie ma opcji: "wybierz sieć", ani: "pomiń", a "dalej" jest pasywne. odłącz kabel do neta w pc lub laptopie to będziesz mógł zrobić konto lokalne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartAcid Posted August 27, 2021 Report Share Posted August 27, 2021 z kablem też się da. Przynajmniej w PRO od Razora przed wczoraj na bani mi się udało. Więc do końca bym nie był sam przekonany czy przypadkiem nie wyłączyłem w VM karty. Ale sam nie wiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 27, 2021 Report Share Posted August 27, 2021 Widocznie instaluje home. Więc musi odłączyć internet. Od pro jest wybór. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadziu123 Posted August 27, 2021 Report Share Posted August 27, 2021 15 godzin temu, qwqwq napisał: Wersja no TPM W edycji home : kiedy instalator sugeruje zakładanie konta odłączyć internet i cofnij o krok w tył i masz konto lokalne w edycji pro : pozycja - Więcej opcji i nawet można korzystać z konta lokalnego EXTRA likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 27, 2021 Report Share Posted August 27, 2021 Albo od razu odłączyc internet - jak wiesz że instalujesz home? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted August 27, 2021 Author Report Share Posted August 27, 2021 45 minut temu, enterprise2000 napisał: ps. Nie wiem czy zadziała, nie instalowałem home. Do wersji home potrzebne połączenie z internetem, do wersji pro nie. nudzija likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwqwq Posted August 27, 2021 Report Share Posted August 27, 2021 3 godziny temu, vegeta80 napisał: odłącz kabel do neta w pc lub laptopie to będziesz mógł zrobić konto lokalne. Niestety, połączenie z netem, ani odłączenie od neta - nie ma takiej możliwości. Już pisałem, że: "Nie ma opcji: "wybierz sieć", ani: "pomiń", a "dalej" jest pasywne." 2 godziny temu, zbigniew59 napisał: Widocznie instaluje home. Więc musi odłączyć internet. Od pro jest wybór. Dzieki, teraz juz wiem, w czym problem. Rzeczywisicie instaluje mi Home. Pozdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nudzija Posted August 27, 2021 Report Share Posted August 27, 2021 dało sie ominąć alt + f4 ale jak instalowałem 22000.130 to sie nie dało już, trzeba by było instalować którąś poprzednią ale nie wiem w której wersji załatali ten sposób VACek likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stens Posted August 27, 2021 Report Share Posted August 27, 2021 Właśnie zainstalowałem Home bez neta i utworzyłem konto lokalne. VACek likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ingnito Posted August 31, 2021 Report Share Posted August 31, 2021 na fx 8300 z tpm czy notpm ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted August 31, 2021 Author Report Share Posted August 31, 2021 22 minuty temu, Ingnito napisał: na fx 8300 z tpm czy notpm ? Kwestia płyty,ja na fx8120 mam na mbr bios Ingnito likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ingnito Posted August 31, 2021 Report Share Posted August 31, 2021 asus m5a97 taka plyta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hawrisor Posted August 31, 2021 Report Share Posted August 31, 2021 Pobrałem wersje no TPM podczas klikniecia instaluj po chwili wywala taki komunikat "instalator systemu windows system windows nie moze otworzyc wymaganego plilu install wim" Co moge z tym zrobic? Mam juz oslabionego neta wiec fajnie by bylo gdyby dalo rade to ogarnac bez zadnych pobran Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deyath Posted September 8, 2021 Report Share Posted September 8, 2021 a jak wyglada sprawa z W11noTPM .iso? moge wypalic na plyte dvd? i normalnie z biosu wystartowac? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted September 8, 2021 Author Report Share Posted September 8, 2021 25 minut temu, deyath napisał: a jak wyglada sprawa z W11noTPM .iso? moge wypalic na plyte dvd? i normalnie z biosu wystartowac? Kto w 2021roku używa płyt? Nwm ja płyt nie używam tylko usb Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadziu123 Posted September 8, 2021 Report Share Posted September 8, 2021 56 minut temu, deyath napisał: a jak wyglada sprawa z Zrób sobie bootowalny pendrive za pomocą Rufus: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deyath Posted September 8, 2021 Report Share Posted September 8, 2021 48 minut temu, M4T napisał: Kto w 2021roku używa płyt? Nwm ja płyt nie używam tylko usb Porty USB mi wysiadły a nowy pc dopiero w grudniu więc trzeba sobie radzić klawa na PS2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ingnito Posted September 13, 2021 Report Share Posted September 13, 2021 jak zainstaluje ten build to z wu aktualizacji wyskoczy nowszy ? i bedzie mozna instalowac czy jak to sie robi bo mysle nad ta instalacja od miesiaca xD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ampa Posted September 13, 2021 Report Share Posted September 13, 2021 Na razie aktualizacje są, nie ważne czy wersja no TPM czy zwykła. Co zaś MS wymyśli tego nie wie nikt, pewnie sam MS też nie do końca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
1hojlo Posted September 27, 2021 Report Share Posted September 27, 2021 Dwa instalatory (ostatnie) niedostępne(?) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted September 27, 2021 Author Report Share Posted September 27, 2021 1 godzinę temu, 1hojlo napisał: Dwa instalatory (ostatnie) niedostępne(?) Są dostępne w Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
1hojlo Posted October 10, 2021 Report Share Posted October 10, 2021 Dzięki. Odnalazłem. Świetna robota, szczególnie, że udało mi się przejść z W10 w praktyce z kompletnym softem (nawet Open-Shell). Mainboard tylko z "mbr" i Socket 1156. Również dzięki...za całokształt działania tej grupy. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiek88 Posted October 10, 2021 Report Share Posted October 10, 2021 Cześć. Podczas próby zrobienia USB instalacyjnego wyskakuje mi komunikat że nie jest bootowalny. Wersja No TPM GaWojtek likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts