drizzle77 Opublikowano 17 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2021 Cześć, zainstalowałem Windows 11, lecz niestety w każdej odpalonej grze (gdzie komputera używam w większości do grania) co 10 sekund gry się przycinają. Sam Windows był chyba świadomy tego problemu, gdyż od razu po wyłączeniu danej gry zapytali mnie w powiadomieniach, czy może twoje gry się zacinają? Ale to nie jest tematem mojego problemu. Chciałbym wrócić do Windows 10 i zachować swoje aplikacje. Nowa instalacja mi to uniemożliwi, a przy próbie wybrania downgradu do Windows 10 nic się nie dzieje. Klikam i cisza. Macie jakieś pomysły? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Hannibal Opublikowano 17 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2021 50 minut temu, drizzle77 napisał: przy próbie wybrania downgradu do Windows 10 nic się nie dzieje. Czy powyższy opis odnosi się do opcji "Go back"? - Jeśli tak, to pewnie albo minęło 10 dni, albo po pierwszej aktualizacji do Windows 11 wykonał Pan kolejną (aktualizacja z buildu .51 do .65 czy/i .71), albo - wszak to jednak system w wersji dalekiej od końcowej - mechanizm nie działa. Może Pan ew. sprawdzić czy folder Windows.old istnieje i ma zawartość odpowiadającą tej z Windows 10 - wtedy jest jeszcze jakaś szansa, by rzecz "odkręcić". W innym przypadku albo zostanie Pan przy Windows 11, albo czeka Pana reinstalacja "wszystkiego". jarexpol lubi to Cytuj
drizzle77 Opublikowano 17 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2021 Dokładnie po próbie kliknięcia na przycisk "Go back" nie dzieje się nic. Aktualizacja została wykonana, a folder Windows.old jeszcze istnieje. Również wydaje mi się, iż jest to problem samego stadium systemu ze sporą ilością błędów. Ciekawym jest to, iż wszelkie poradniki internetowe opisujące proces powrotu do Windowsa 10 opowiadają o właśnie tej ww. ścieżce - co znaczy tyle, że im działa. Chyba. Cytuj
Widzior Opublikowano 17 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2021 Są tacy, którzy robią backupy systemu, i tacy, którzy zaczną je robić. The end. bison616, jarexpol i vegeta80 lubią to Cytuj
jabirex Opublikowano 17 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2021 51 minut temu, Widzior napisał: Są tacy, którzy robią backupy systemu, i tacy, którzy zaczną je robić. The end. system to pikuś ale reszta danych to już problem Cytuj
VACek Opublikowano 18 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2021 Odbiegając od tematu dam radę dla innych. Zamiast usilnie instalować do użytku codziennego system który jest nawet daleki od stadium Beta, a później budzić się z ręką w nocniku bo coś nie działa czegoś się nie da zrobić, polecam zainwestować te 60zł w najtańszy dysk ssd 120gb i na nim przeprowadzać testy. Kwota śmieszna, a można sobie zaoszczędzić wiele godzin jak i wiele nerwów. vegeta80, jarexpol, robert190880 i 6 innych lubią to Cytuj
drizzle77 Opublikowano 19 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2021 forum zawsze będzie forum, dziękuję Panu Hannibalowi za jedyną odpowiedź bez morałów; temat do zamknięcia jak i moje konto na tym forum Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi