Guest Posted December 30, 2022 Report Posted December 30, 2022 Jakie jest zastosowanie driver booster? Aktualizacja systemu czy sterowników? Quote
qlimax20 Posted December 30, 2022 Report Posted December 30, 2022 @srom-otnik nasz Guru Systemowy czy zdradzisz kiedy wrzucisz 11 zrobioną przez Ciebie ?? uchylisz rąbka tajemnicy :) Quote
vojtas12 Posted December 30, 2022 Report Posted December 30, 2022 5 godzin temu, wbak1102 napisał(a): Było pisane dziesiątki razy ze mody się nie aktualizuje. Tu masz stery dość dobre >>[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Windows Update Blocker [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Przyjmuje do wiadomości. Tym nie mniej 22H2 by się przydało Quote
Pierwiastek Posted December 30, 2022 Report Posted December 30, 2022 W jaki sposób przywrócić do kontekst menu opcję pokaż ukryj pliki systemowe? Po aktualizacji wsysło mi tą opcję, a jest dość wygodna. Wersja full Pro. Quote
dwade4 Posted January 3, 2023 Report Posted January 3, 2023 Można aktualizować system czy nie bardzo ? Quote
tadziu123 Posted January 3, 2023 Report Posted January 3, 2023 3 minuty temu, dwade4 napisał(a): Można aktualizować system czy nie bardzo ? Lepiej nie aktualizować . Quote
dwade4 Posted January 3, 2023 Report Posted January 3, 2023 Pisze szczerze ale ten system działa mi wolniej niż seryjny Windows 10 pro Quote
plusik Posted January 3, 2023 Report Posted January 3, 2023 Witam właśnie czytałem instrukcję po instalacji i tam wyraźnie pisze : " stosuj czyszczenie po pobraniu i zainstalowaniu poprawek z WINDOWS UPDATE lub też po instalacji nowych sterowników ,programów wtyczek itp . Czyli wniosek jeden można pobierać wyżej wymienione pozycje . Pozdrawiam dwade4 likes this Quote
dwade4 Posted January 3, 2023 Report Posted January 3, 2023 To jest tragedia , gdybym wiedział że będą takie problemy to bym nie instalował tej wersji , update nie zrobisz bo coś blokuje , w nowsze gry nie pograsz bez update bo stary framework itd Quote
Franc Posted January 3, 2023 Report Posted January 3, 2023 Chłopaki zerknęliście na datę wydania moda? Ma już półtora roku, WU stosuje się tylko do wersji pełnej, a i tam nie wiadomo czy wszystkie obecne poprawki się zainstalują, bo mogą "gryźć" się z tweakami - to nie wina autora moda, że MS sam sobie czasami szkodzi wydając uaktualnienia. Chcecie grać w najnowsze gry i używać najnowszego oprogramowania - musicie zainstalować inny jakiś "świeży" mod. Sam musiałem przesiąść się na mod GRizzlyOS na kompie stacjonarnym i na GhostSpectre na laptopie ponieważ najnowsze CADy, którymi się czasem bawię, działają tylko pod najnowszymi wydaniami Win10 i 11. W innych wersjach tego moda niż pełna WU zostało (tylko wyłączone) ze względu na kompatybilność - np. do instalacji niektórych programów lub sterowników - instalator sprawdzał sobie obecność modułu WU w systemie, w razie braku - Error. Nowych modów Win 10 i 11 powstaje niewiele (przyznaję się - ostatnio rzadko coś testuję), ale jak Srom-otnik wyda nową wersję z chęcią ją zainstaluję na laptopie. srom-otnik, boniek and Audiofunky like this Quote
wbak1102 Posted January 3, 2023 Report Posted January 3, 2023 Tak się dzieje z ludźmi jak nie czytają pierwszej stronki moda,same lamenty i oszczerstwa. Quote
BobSley Posted January 5, 2023 Report Posted January 5, 2023 W programie DISM++ podczas próby czyszczenia, przy pozycji Elementy WinSxS za każdym razem wyskakuje mi błąd. Wie ktoś może o co chodzi ????? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
prorok1992 Posted January 5, 2023 Report Posted January 5, 2023 1 godzinę temu, BobSley napisał(a): W programie DISM++ podczas próby czyszczenia, przy pozycji Elementy WinSxS za każdym razem wyskakuje mi błąd. Wie ktoś może o co chodzi ????? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] to jest klasyk gatunku użyj opcji czyszczenie to samo się zrobi i nie trzeba to robić w DISM++ W dniu 3.01.2023 o 19:46, wbak1102 napisał(a): Tak się dzieje z ludźmi jak nie czytają pierwszej stronki moda,same lamenty i oszczerstwa. u mnie działa poprawnie narpiew do wersji 21H2 i 22H2 i wszystko działa poprawnie srom-otnik likes this Quote
arek184 Posted January 5, 2023 Report Posted January 5, 2023 @srom-otnik dziękuję, za ten system. Lite zapierdziela, aż miło srom-otnik likes this Quote
dobry_chlopak666 Posted January 10, 2023 Report Posted January 10, 2023 Dzięki za dobrą robote. Korzystam z twych modów od bodajże windows JG i jestem bardzo zadowolony .Dużo zdrowia życzę Quote
abc24abc Posted January 10, 2023 Report Posted January 10, 2023 Wersja Lite/Extreme mają usunięte niektóre rzeczy, a co jest zmienione w zwykłej wersji HOME/PRO od srom-otnik ? Quote
Franc Posted January 10, 2023 Report Posted January 10, 2023 53 minuty temu, abc24abc napisał(a): Wersja Lite/Extreme mają usunięte niektóre rzeczy, a co jest zmienione w zwykłej wersji HOME/PRO od srom-otnik ? Dodano - opis w pkt 1, oraz tweaki do optymalizacji systemu Quote
Longin001 Posted January 10, 2023 Report Posted January 10, 2023 1 godzinę temu, abc24abc napisał(a): Wersja Lite/Extreme mają usunięte niektóre rzeczy, a co jest zmienione w zwykłej wersji HOME/PRO od srom-otnik ? Bierz wersje Lite (lub inne oprócz Extreme) jeśli planujesz pograć jakieś nowe tytuły od Ubisoftu, gdyż wymagają Windows Media Plyera którego jest usunięty już w Extreme. Quote
abc24abc Posted January 11, 2023 Report Posted January 11, 2023 23 godziny temu, Longin001 napisał(a): Bierz wersje Lite (lub inne oprócz Extreme) jeśli planujesz pograć jakieś nowe tytuły od Ubisoftu, gdyż wymagają Windows Media Plyera którego jest usunięty już w Extreme. Chciałbym ale wersja Lite nie ma klawiatury ekranowej a jest ona mi potrzebna Quote
wojtas512 Posted January 21, 2023 Report Posted January 21, 2023 Witam ja mam takie pytanie czy pojawi się wersja 22h2 od pana sromotnika? Quote
mariusz16666 Posted January 22, 2023 Report Posted January 22, 2023 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]czy ktoś wie jak sie zalogować do sklepu w wersji pro lite ? Quote
damian5142 Posted January 22, 2023 Report Posted January 22, 2023 W dniu 21.01.2023 o 11:29, wojtas512 napisał(a): Witam ja mam takie pytanie czy pojawi się wersja 22h2 od pana sromotnika? Tutaj trzeba czekać cierpliwie na odpowiedź każdy ma swoje sprawy w życiu prywatnym, ale osobiście myślę, że @srom-otnik wyda odświeżoną wersje windowsa 10 lub nowy mod win 11 Pozdroo Quote
srom-otnik Posted January 23, 2023 Author Report Posted January 23, 2023 W dniu 21.01.2023 o 11:29, wojtas512 napisał(a): Witam ja mam takie pytanie czy pojawi się wersja 22h2 od pana sromotnika? Nie, zapowiadałem że W10 porzucam i będę pracował tylko nad W11. Oczywiście wydam pożegnalne wersje W7 i W8.1 gdy czas na to pozwoli. Sam będę potrzebował wszystkich wymienionych platform, więc nie ma obawy, doczekacie się. Pozdrawiam serdecznie wszystkich! tadziu123, Franz Maurer, damian5142 and 13 others like this Quote
Cardio Posted January 23, 2023 Report Posted January 23, 2023 Dla mnie to wspaniała wiadomość. Już nie będę kombinował z Conanem. Dziękuje i czekam na W11. Quote
wojtas512 Posted January 23, 2023 Report Posted January 23, 2023 6 godzin temu, srom-otnik napisał(a): Nie, zapowiadałem że W10 porzucam i będę pracował tylko nad W11. Oczywiście wydam pożegnalne wersje W7 i W8.1 gdy czas na to pozwoli. Sam będę potrzebował wszystkich wymienionych platform, więc nie ma obawy, doczekacie się. Pozdrawiam serdecznie wszystkich! Pozdrawiam dużo zdrowia życzę Franz Maurer likes this Quote
23235236546 Posted January 23, 2023 Report Posted January 23, 2023 Fajne jest to, że jest tu edycja Home. Tylko te ikonki są jakieś dziwne, one nie są eleganckie, ani ładne. Quote
gumish93 Posted January 23, 2023 Report Posted January 23, 2023 14 godzin temu, srom-otnik napisał(a): Nie, zapowiadałem że W10 porzucam i będę pracował tylko nad W11. Oczywiście wydam pożegnalne wersje W7 i W8.1 gdy czas na to pozwoli. Sam będę potrzebował wszystkich wymienionych platform, więc nie ma obawy, doczekacie się. Pozdrawiam serdecznie wszystkich! Zatem czekam na twojego moda W11 z ogromną niecierpliwością Pozdrawiam i zdrówka dla małego i reszty twojej familii srom-otnik, AWARIA and Ryzenek like this Quote
wib Posted January 23, 2023 Report Posted January 23, 2023 Srom-otniku, mam poinstalowane Twoje wersje W7, W10, a także XP pod CNC. Wszystkie wersje działają od 2016 roku i chodzą bez zająknięcia, bez żadnej awarii. I tym samym chciałem Ci podziękować za włożony wysiłek. Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia srom-otnik and AWARIA like this Quote
potrzebuje Posted January 24, 2023 Report Posted January 24, 2023 23 godziny temu, srom-otnik napisał(a): Nie, zapowiadałem że W10 porzucam i będę pracował tylko nad W11. Oczywiście wydam pożegnalne wersje W7 i W8.1 gdy czas na to pozwoli. Sam będę potrzebował wszystkich wymienionych platform, więc nie ma obawy, doczekacie się. Pozdrawiam serdecznie wszystkich! Ale by siadła taka 11 LTSC używam Twoich modów jeszcze za czasu XP 32bit jak się grało w Tibijkę Quote
Recommended Posts