Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, wbak1102 napisał(a):

Było pisane dziesiątki razy ze mody się nie aktualizuje.;)

Tu masz stery dość dobre >>[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Windows Update Blocker

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Przyjmuje do wiadomości.  Tym nie mniej 22H2 by się przydało

Opublikowano

Witam właśnie czytałem instrukcję po instalacji i tam wyraźnie pisze : " stosuj czyszczenie po pobraniu i zainstalowaniu poprawek z WINDOWS UPDATE lub też po instalacji nowych sterowników ,programów wtyczek itp .

Czyli wniosek jeden można pobierać wyżej wymienione pozycje .

Pozdrawiam   

dwade4 lubi to
Opublikowano

To jest tragedia , gdybym wiedział że będą takie problemy to bym nie instalował tej wersji , update nie zrobisz bo coś blokuje , w nowsze gry nie pograsz bez update bo stary framework itd

Opublikowano

Chłopaki zerknęliście na datę wydania moda? Ma już półtora roku, WU stosuje się tylko do wersji pełnej, a i tam nie wiadomo czy wszystkie obecne poprawki się zainstalują, bo mogą "gryźć" się z tweakami - to nie wina autora moda, że MS sam sobie czasami szkodzi wydając uaktualnienia. Chcecie grać w najnowsze gry i używać najnowszego oprogramowania - musicie zainstalować inny jakiś "świeży" mod. Sam musiałem przesiąść się na mod GRizzlyOS na kompie stacjonarnym i na GhostSpectre na laptopie ponieważ najnowsze CADy, którymi się czasem bawię, działają tylko pod najnowszymi wydaniami Win10 i 11.

W innych wersjach tego moda niż pełna WU zostało (tylko wyłączone) ze względu na kompatybilność - np. do instalacji niektórych programów lub sterowników - instalator sprawdzał sobie obecność modułu WU w systemie, w razie braku  - Error.  Nowych modów Win 10 i 11 powstaje niewiele (przyznaję się - ostatnio rzadko coś testuję), ale jak Srom-otnik wyda nową wersję z chęcią ją zainstaluję na laptopie.

Opublikowano

W programie DISM++ podczas próby czyszczenia, przy pozycji Elementy WinSxS za każdym razem wyskakuje mi błąd. Wie ktoś może o co chodzi 😕 😕 ????? 

Opublikowano
1 godzinę temu, BobSley napisał(a):

W programie DISM++ podczas próby czyszczenia, przy pozycji Elementy WinSxS za każdym razem wyskakuje mi błąd. Wie ktoś może o co chodzi 😕 😕 ????? 

to jest klasyk gatunku użyj opcji czyszczenie to samo się zrobi i nie trzeba to robić w DISM++

W dniu 3.01.2023 o 19:46, wbak1102 napisał(a):

Tak się dzieje z ludźmi jak nie czytają pierwszej stronki moda,same lamenty i oszczerstwa.:laie_67:  

u mnie działa poprawnie narpiew do wersji 21H2 i 22H2 i wszystko działa poprawnie 

srom-otnik lubi to
Opublikowano
53 minuty temu, abc24abc napisał(a):

Wersja Lite/Extreme mają usunięte niektóre rzeczy, a co jest zmienione w zwykłej wersji HOME/PRO od srom-otnik ?

Dodano - opis w pkt 1, oraz tweaki do optymalizacji systemu

Opublikowano
1 godzinę temu, abc24abc napisał(a):

Wersja Lite/Extreme mają usunięte niektóre rzeczy, a co jest zmienione w zwykłej wersji HOME/PRO od srom-otnik ?

Bierz wersje Lite (lub inne oprócz Extreme) jeśli planujesz pograć jakieś nowe tytuły od Ubisoftu, gdyż wymagają Windows Media Plyera którego jest usunięty już w Extreme.

Opublikowano
23 godziny temu, Longin001 napisał(a):

Bierz wersje Lite (lub inne oprócz Extreme) jeśli planujesz pograć jakieś nowe tytuły od Ubisoftu, gdyż wymagają Windows Media Plyera którego jest usunięty już w Extreme.

Chciałbym ale wersja Lite nie ma klawiatury ekranowej a jest ona mi potrzebna

Opublikowano
W dniu 21.01.2023 o 11:29, wojtas512 napisał(a):

Witam ja mam takie pytanie czy pojawi się wersja 22h2 od pana sromotnika?

Tutaj trzeba czekać cierpliwie na odpowiedź każdy ma swoje sprawy w życiu prywatnym, ale osobiście myślę, że @srom-otnik wyda odświeżoną wersje windowsa 10 lub nowy mod win 11 ;) Pozdroo

Opublikowano
W dniu 21.01.2023 o 11:29, wojtas512 napisał(a):

Witam ja mam takie pytanie czy pojawi się wersja 22h2 od pana sromotnika?

Nie, zapowiadałem że W10 porzucam i będę pracował tylko nad W11. 

Oczywiście wydam pożegnalne wersje W7 i W8.1 gdy czas na to pozwoli. Sam będę potrzebował wszystkich wymienionych platform, więc nie ma obawy, doczekacie się. 

Pozdrawiam serdecznie wszystkich! 

Opublikowano
6 godzin temu, srom-otnik napisał(a):

Oczywiście wydam pożegnalne wersje W7 i W8.1 gdy czas na to pozwoli. Sam będę potrzebował wszystkich wymienionych platform, więc nie ma obawy, doczekacie się. 

Pozdrawiam dużo zdrowia życzę 

Opublikowano
14 godzin temu, srom-otnik napisał(a):

Zatem czekam na twojego moda W11 z ogromną niecierpliwością :) Pozdrawiam i zdrówka dla małego i reszty twojej familii

Opublikowano

Srom-otniku, mam poinstalowane Twoje wersje W7, W10, a także XP pod CNC.  Wszystkie wersje działają od 2016 roku i chodzą bez zająknięcia, bez żadnej awarii. 

I tym samym chciałem Ci podziękować za włożony wysiłek. 

Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia

AWARIA i srom-otnik lubią to
Opublikowano
23 godziny temu, srom-otnik napisał(a):

Ale by siadła taka 11 LTSC :D  używam Twoich modów jeszcze za czasu XP 32bit jak się grało w Tibijkę