2mnemonic Opublikowano 28 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2021 Dzięki autorowi za wysiłek!! Cytuj
damian5142 Opublikowano 28 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2021 17 godzin temu, klarion napisał: Używam modów SROM-otnika w wersji Lite od 13 lat i nigdy podkreślam NIGDY nie miałem żadnych problemów. Również tak jak Ty i inni Używam aktualnie systemu Extreme od ponad 3 miesięcy i wielkich problemów nie miałem, a jak jakieś małe były to w google i znalazłem rozwiązanie Więc, oby tak dalej @srom-otnik a tymi co robią z igły widły to się nie przejmuj! srom-otnik i nudzija lubią to Cytuj
BSzmiszke Opublikowano 28 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2021 Można na jakiś inny hosting? Jakoś dziwnie wolno mi to pobiera a na speedtest prędkość ok ;/ Cytuj
the_naturat_com Opublikowano 28 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2021 @srom-otnik już sobie poradziłem. Znalazłem w google co trzeba wyłączyć by usunąć ten komunikat. Serdeczne dzięki, że jak zwykle nie można było liczyć na Twoją pomoc.. @kichu66 poradziłeś sobie? Cytuj
nudzija Opublikowano 28 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2021 @BSzmiszke użyj megabastered lub megadownloader Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 28 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2021 @BSzmiszke ... ze mną jak z dzieckiem. Prosisz i masz [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo6 lubi to Cytuj
Disconnected Opublikowano 28 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2021 W dniu 18.11.2021 o 11:29, Eleks napisał: Bez jaj, ale jesteś ograniczony. Zapytam bardziej fachowo, może zrozumiesz jakim uparciuszkiem jesteś. Kolega pyta, czy jest jakaś opcja np. jakaś paczka, polecenie w Powershellu, albo ktokolwiek wie, co innego, co DODA do wersji lite usuniętą z niej funkcję tablet. Ty mu odpisałeś "Wersja Lite nie ma tableta, hur dur, naucz się czytać!!!1....oneoneone." Jeśli nie ma takiej opcji, to mu napisz "Nie da się dodać - usuniętę na etapie przygotowywania obrazu - usunięte na zawsze. Jak chcesz korzystać z tableta to jesteś zmuszony korzystać z wersji Full. Cieszę się, że pomogłem" Spoko, pewnie nadal nie widzisz różnicy - wróć tutaj do pierwszego zdania z mojego posta. Hej, dzięki za odpowiedź. Szczerze to spodziewałem się takiej kontynuacji wątku bo z tego co widzę jest tu dużo g***o wiedzących cwaniaków, jak osoba z którą się konfrontowałeś. Nie trać na niego czasu. Ja już znalazłem odpowiedź w internecie Pozdrawiam Cytuj
strony1984 Opublikowano 29 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2021 W dniu 15.07.2021 o 10:15, srom-otnik napisał: Win JG10 x64 21H1 Home & Pro 19.07.2021 Dlaczego warto zainstalować? Wystarczy porównać wyniki pomiarów wydajności mojej modyfikacji na tej samej platformie testowej względem oryginalnego systemu Microsoftu. Aby osiągnąć wyższą wydajność należy w systemie użyć udoskonalonego autorskiego narzędzia: Optymalizator Usług Znajdziesz go w menu podręcznym pulpitu, należy w nim wybrać każde inne ustawienia niż usługi domyślne [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ==>Optymalizator Usług ==> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jak widać na załączonych screenach - potrafię uzyskać znacznie lepsze poziomy wydajności na testowanym sprzęcie od wartości standardowych. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] I. Dodano: Notepad2, HashChek, StartIsBack, Dism++, WinaeroTweaker, wsparcie dla obcych kompozycji graficznych, udoskonalony Optymalizator Usług, funkcję Czyszczenie oraz tryb pracy na dyskach SSD. Ponadto uaktywniono DirectPlay oraz wszystkie pakiety FrameWork. Dodałem plan zasilania "Najwyższa wydajność". Wersja Home ma dodany GPEDIT.msc II. Usunięto (Instalator systemu umożliwia wybór 4 wersji systemu Home i 4 Pro - dwóch tylko tweakowanych i dwóch - dodatkowo odchudzonych): Wersja Lite: - aplikacje ModernUI - pozostał XBOX i Sklep; - "łatwy transfer"; - Defender, SmartScreen; - część telemetrii; - geolokacja; - Windows Mail; - język naturalny, języki, większość układów klawiatur; - pomoc; - tablet; - centrum powitalne; - obrazy, wygaszacze ekranu, dźwięki systemowe; - Windows Media Center; - diagnostyka; - klawiatura ekranowa; - index wydajności; - kopia zapasowa i przywracanie systemu; - zdalne wsparcie, rejestr zdalny, - wyczyszczono folder WinSxS w stopniu uniemożliwiającym włączanie/wyłączanie funkcji przez panel sterowania. Wersja Extreme: - wszystko jak wyżej w Lite; - przeglądarka XPS; - Wordpad; - systemowy zip; - Internet Explorer; - Windows Media Player; - rozpoznawanie mowy; - kontrola rodzicielska. III. Instalacja: Po zbootowaniu nośnika, do wyboru jest: - Home, - Home (DEFENDER OFF), - Home LITE, - Home EXTREME, - Pro, - Pro (DEFENDER OFF), - Pro LITE, - Pro EXTREME. Jeśli nie ukazuje się ich pełna lista, należy dodać do folderu SOURCES na pendrive plik ei.cfg z linku [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Na etapie kreatora wstępnej konfiguracji sugeruję udzielać przy każdym pytaniu odpowiedzi "NIE" - dzięki temu ograniczymy telemetrię. Gdy ukaże się PULPIT należy krótką chwilkę poczekać i nic nie klikać aż pojawi się okno instalatora z pytaniem: "Czy system został zainstalowany na dysku SSD?" - przy poprawnej odpowiedzi zostanie wprowadzony cały pakiet stosownych ustawień. Po instalacji zastosuj bardzo ważne wskazówki do końcowych ustawień systemu -> wszystko w INSTRUKCJI na pulpicie. IV. Użytkowanie: 1. !!! INSTRUKCJA na pulpicie - to pierwsze co macie przeczytać !!! Do instalacji nowo podpiętego sprzętu, aktualizacji z Windows Update, pakietu MS Office, bezpiecznie jest włączyć w Optymalizatorze Usług na czas instalacji - konfigurację domyślną usług, a po udanej instalacji należy ustawić usługi wg własnych minimalnych potrzeb. 2. System można aktualizować oraz pobierać aplikacje ze Sklepu. Polecam używać funkcji "Czyszczenie" z menu prawokliku, zawsze po instalacji nowych sterowników, programów i wtyczek do przeglądarek - wygasza on dodatkowe obciążające wpisy rozruchowe oraz głęboko oczyszcza system ze śmieci, redukując rozmiar zajmowanego miejsca na dysku. Po zainstalowaniu aktualizacji, proces usuwania kopii poprawek z magazynu WinSxS może trwać zależnie od sprzętu 10 - 15 minut, nie wolno go przerywać, nawet jak wskaźnik postępu zatrzyma się na dłuższą chwilę! CIERPLIWOŚĆ w tym przypadku się opłaca... Kolejne czyszczenia przebiegają znacznie szybciej. System można dodatkowo skompresować i zyskać kilka GB miejsca na dysku - w folderze TUNING jest odpowiedni skrypt. Pamiętajcie, że jest to kosztem spadku wydajności o 1-2%, zwłaszcza na dyskach tależowych. Na SSD jest zdecydowanie lepiej. 3. Nie używać ŻADNYCH dodatkowych optymalizatorów - programów/kombajnów ingerujących w usługi i rejestr, bo później będzie sporo Waszych pytań, ale bez żadnej mojej odpowiedzi. Wszystko co potrzebne do długotrwałego korzystania z systemu jest już w niego wbudowane. Jedyny możliwy do zaakceptowania soft dodatkowo czyszczący to CCleaner ustawiony domyślnie. Nie polecam również żadnych skryptów antyszpiegowskich, gdyż podobnie jak wspomniane programy - zmieniają dostarczone przeze mnie ustawienia. 4. System nieaktywowany - należy podać swój klucz. Rozmiar ISO: 4,14 GB SHA-1: b47762ce13ad710822dd0ac2bb2dc639022690d0 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] System można dodatkowo skompresować i zyskać kilka GB miejsca na dysku - w folderze TUNING jest odpowiedni skrypt. który to dokładnie skrypt ? zainstalowałem na lenovo yb1-x91l na razie testuje ale jestem zadowolony w porównaniu do innych obrazów. Cytuj
lezzi Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2021 Witam. Chciałbym zainstalować wersję extreme, tylko że potrzebuję jednak posiadać defendera. Czy da się zainstalować ten system extreme i dograć go? Cytuj
nudzija Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2021 @lezzi nie, musisz wgrać innego antywirusa Cytuj
lezzi Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2021 Bardzo serdecznie proszę o stworzenie wersji instalacji Extreme + Defender ON. Cytuj
jorg35 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2021 @lezzi wątpię w to że @srom-otnik zrobi tylko dla ciebie taką instalkę Extreme,on i tak się bardzo napracował i nie ma co od niego wymagać,zainstaluj wersje pełną. nudzija lubi to Cytuj
piotrk123 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2021 @srom-otnik Wywalałeś w pełnej wersji coś związane z WSL? Przy próbie włączenia tego w programy i funkcje wywala mi 0x80070002. EDIT Poszło manualnie dismem z pod powershella. Cytuj
the_naturat_com Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2021 Wersja pełna PRO Delefder OFF nie działa sklep. W optymalizatorze ustawione na full. Cytuj
patryl155 Opublikowano 3 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2021 da sie usunac z menu kontekstowego restart komputera, oproznij kosz itp? Cytuj
janek917 Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2021 11 godzin temu, patryl155 napisał: da sie usunac z menu kontekstowego restart komputera, oproznij kosz itp? jest taki program nawet portable-[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
kapec666 Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2021 Miałem dość dziwny błąd z siecią/internetem. Wszystko poprawnie ustawione i podpięte, a system zgłaszał problem - brak dostępu do Internetu. Oczywiście dostęp był i wszystko działało. Poza ikonką braku netu niektóre programy odmawiały łączenia się z netem - na przykład Outlook. Rozwiązanie: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Aha, wcześniej miałem wersję 1909, tam ten błąd nie występował. Nie wiem co go powoduje, stawiam na klient vpn, którego używam do pracy. Cytuj
bittix Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2021 Witam chce zainstalować owy system jaki polecicie osobie która siedzi na Youtubie,FB nie gram.Słucham muzyki,oglądam filmy,przeglądam strony.Nie robie nic skomplikowanego co pożera dużo ram czasem przerobie film mkv na mp4.Jaka wersja tego systemu będzie dla mnie najlepsza home?? Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2021 @up Wersja ta na którą masz klucz. PS do takich rzeczy aktualny czyścioch a nie kastrat... żeby potem nie było "zgrzytania zębami". Cytuj
seboo Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2021 Cześć mam problem z wifi na wersi HP EXTREME jak klikam w ikonkę od sieci na pasku i klikam rozwiąż problemy to wyskakuje mi to [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
profilm34 Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2021 SROMOTNIKU !!! KRÓLU !!! Ta wersja z Twoch wszystkich jest nr.1 na extreme i wszystkich sterach mam między 30 a 38 procesów, system rakieta, a samsung magican m2 950 pro zamiast 2500/1600 jak ma w opisie śmiga 5400/1200 a drugi ssd samsunga w RAPID MODE zamiast 540/520 śmiga 4800/4600 Dzięki wielkie..... to jest arcydzieło nr 1 na cały świat. EXTREME waży ok z maja waży 7 gb a ten extreme waży 5.6 gb więc pięknie. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] srom-otnik lubi to Cytuj
nerxu Opublikowano 6 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2021 Hej, też ktoś zauważył problem z obciążeniem procka na niektórych laptopach ? np. MSI GL75 i59300h + GTX i kilku stacjonarkach (dla graczy podobny konfig) miałem jazdy. Kompy chodziły powoli okazało się ,że procek i5 9300h wisi na 100% na samej przeglądarce (tak jakby widziało tylko jeden rdzeń) System instalowany kilkakrotnie bez poprawy. Dopiero zmiana np. na DJRYS lub oryg. system naprawiała problem. Spotkał się ktoś z czymś podobnym ? Cytuj
lezzi Opublikowano 6 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2021 Chyba najlepsza byłaby instalka w której dokładnie wybiera się co ma być zainstalowane, wtedy każdy by sobie wybrać jaki chce mieć windows. Cytuj
K4M Opublikowano 6 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2021 A szansa na jakiś darmowy hosting istnieje? Cytuj
tadziu123 Opublikowano 6 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2021 38 minut temu, K4M napisał: A szansa na jakiś darmowy hosting istnieje? Zobacz na tej stronie ktoś dał linka do pobrania [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jarexpol i K4M lubią to Cytuj
profilm34 Opublikowano 6 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2021 Człowieku to jest na 1 stronie i serwer darmowy.... czego nie rozumiesz ? Cytuj
K4M Opublikowano 6 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2021 Godzinę temu, profilm34 napisał: Człowieku to jest na 1 stronie i serwer darmowy.... czego nie rozumiesz ? Mega nie jest darmowe kolego Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 6 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2021 Dzisiaj mikołaja więc jeszcze raz dla grzecznych [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] hoł, hoł, hoł K4M lubi to Cytuj
peszo Opublikowano 6 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2021 W dniu 29.11.2021 o 21:03, strony1984 napisał: System można dodatkowo skompresować i zyskać kilka GB miejsca na dysku - w folderze TUNING jest odpowiedni skrypt. który to dokładnie skrypt ? zainstalowałem na lenovo yb1-x91l na razie testuje ale jestem zadowolony w porównaniu do innych obrazów. SKRYPTY - uruchom jako administrator=>KOMPRESJA Cytuj
dziadzio Opublikowano 7 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2021 Witam dlaczego nie mozna aktualizwac ani home (no defender) ani home lite bład optymalizacja usług ustawiona na domyslne Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi