LAGUNA Opublikowano 3 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2022 Windows 11 pnie się ku górze, ale na horyzoncie jest już Windows 12. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo6 lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 4 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2022 Aktualizacja do Windowsa 11 znowu popsuła kluczową funkcję Aktualizacja 22H2 przeznaczona dla Windowsa 11 sprawiała przez długi okres trudności graczom posiadającym określone karty graficzne. Teraz KB5020044 zamykający jedną sprawę, otworzył kolejną. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Ryzenek Opublikowano 4 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2022 Oto 5 ciekawych funkcji, które wkrótce pojawią się w systemie Windows 11 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA i JanKo6 lubią to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 5 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2022 To ja jeszcze to samo co podał kolega @Ryzenek ale po naszemu (myślę że się nie obrazi) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a tutaj na Mikołaja jak by ktoś coś potrzebował. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Hells Angels i Ryzenek lubią to Cytuj
as1970 Opublikowano 6 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2022 Miał ktoś tak jak na zrzucie z ikonami paska . Dzieje się tak po uśpieniu . Wybudzam kompa i brak ikon na pasku. Pomysł !?![Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
LAGUNA Opublikowano 7 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2022 Może to Tobie coś podpowie. Nie mówię że to rozwiąże problem ale może coś zasugeruje. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
as1970 Opublikowano 7 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2022 2 godziny temu, LAGUNA napisał(a): Może to Tobie coś podpowie. Nie mówię że to rozwiąże problem ale może coś zasugeruje. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dzięki, obadam Cytuj
TediPower Opublikowano 7 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2022 Wyłączam komputer a on się uruchamia na nowo, przechodzi w tryb uśpienia ale się wybudza. Czasami wyłączy się normalnie czy uśpi ale to raz na 20 razy np. Tak od tygodnia jakoś się to dzieje. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 8 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2022 Sporo poprawek na pasku zadań Windows 11 22H2 (build 22623.1028 w Beta Channel) Windows 11 2022 Update (22H2) zaliczył aktualizację KB5021866 w Beta Channel. Jak zwykle są dwa buildy: 22623.1028 z dostępnymi nowymi funkcjami i 22621.1028 bez nowych funkcji. Tym razem na liście zmian znalazły się poprawki w takich obszarach, jak pasek zadań i zasobnik systemowy, wyszukiwanie, ustawienia, Menedżer zadań i nie tylko. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
LAGUNA Opublikowano 9 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2022 Aktualizacja darmowych maszyn wirtualnych z Windows 11 Po wydaniu nowych, darmowych maszyn wirtualnych z Windows 11 22H2 w zeszłym miesiącu Microsoft powraca z kolejną aktualizacją. Windows 11 Development Environment 2212 jest już dostępny do pobrania w czterech opcjach dla oprogramowania do wirtualizacji: VMWare, Hyper-V (2. generacji), VirtualBox i Parallels. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
LAGUNA Opublikowano 11 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2022 Aktualizacje Media Playera i Widżetów w Windows 11 Insider Preview [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Bo_dzio Opublikowano 16 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2022 Możesz zainstalować narzędzie do wycinania systemu Windows 11 z opcją nagrywania wideo na stabilnym kanale, oto jak to zrobić [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Portalnet Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2022 Ostatnio zauważyłem że po uruchomieniu 11 (najnowszą oficjalna wersja) na partycji systemowej raz mam 50GB wolnego a raz tylko 40GB - od czego to zależy ze tak się dzieje ? (dodam ze plik wymiany mam wyłączony) Cytuj
ampa Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2022 Eeee...też zauważyłem że dziwnie mi znikło miejsce choć mam włączone punkty przywracania (zawsze miałem) ale jak zwykle tylko 2. Przed aktualizacją miałem ponad 60GB, później spadło do 48GB a teraz mam 54GB. Nie ma już oczyszczania dysku z pozycji jego właściwości, ciekawe jak długo już bo dopiero teraz zauważyłem. Cytuj
Portalnet Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2022 No ja punkty przywracania mam wyłączone - i raz gdy uruchomie mam 40GB wolnego a innym razem 50GB - taka loteria i tez nie wiem od kiedy to jest ale chyba od wersji 22h2, bo jakoś wczesnej tego nie zauważałem aż tak Cytuj
LAGUNA Opublikowano 20 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2022 Jak by ktoś chciał taką metodę odnośnie czyścika. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wesołych Świąt.. JanKo6 lubi to Cytuj
stens Opublikowano 20 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2022 W dniu 18.12.2022 o 11:07, Portalnet napisał(a): raz gdy uruchomie mam 40GB wolnego a innym razem 50GB To system sobie rezerwuje na instalkę. Można to usunąć wpisem w rejestr Cytat Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ReserveManager] "ShippedWithReserves"=dword:00000000 Portalnet i Ryzenek lubią to Cytuj
helmut112 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2022 4 godziny temu, stens napisał(a): To system sobie rezerwuje na instalkę. Można to usunąć wpisem w rejestr Albo tak ; dism /Online /Set-ReservedStorageState /State:Disabled JanKo6 i Portalnet lubią to Cytuj
Portalnet Opublikowano 21 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2022 To tamto to bylo co innego - te 10GB, gdyż po prowadzeniu tego powyższego zmalało jeszcze o 7GB i teraz mam 57GB wolnego Cytuj
SirGon Opublikowano 21 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2022 16 godzin temu, stens napisał(a): To system sobie rezerwuje na instalkę. Można to usunąć wpisem w rejestr Cytat Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ReserveManager] "ShippedWithReserves"=dword:00000000 Jaką instalkę, czego? Cytuj
Portalnet Opublikowano 21 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2022 12 minut temu, SirGon napisał(a): Jaką instalkę, czego? dla windows Update , na aktualizacje Cytuj
SirGon Opublikowano 21 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2022 Mi tak ginie 7-9 Gb miejsca na dysku a nic nie instaluje i żadnych aktualizacji też. Z jakiego to powodu? Cytuj
Portalnet Opublikowano 21 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2022 13 minut temu, SirGon napisał(a): Mi tak ginie 7-9 Gb miejsca na dysku a nic nie instaluje i żadnych aktualizacji też. Z jakiego to powodu? Rezerwuje z gory na wypadek jakby sie pojawiła aktualizacja i aby nie zabrakło na nią miejsca na partycji systemowej Cytuj
Addos Opublikowano 21 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2022 (edytowane) Nan pytanie czy macie problem na W11 z serwisem YouTube, u mnie jak otwieram adres [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]w lewym rogu mam info ze wersja RU. Komputer stacjonarny brak lokalizacji ,antivir Eset Internet Security nic nie wynalazł adwcleaner też żadnych alertów. Jak zamienię w adresie ręcznie com na pl to przez chwilę mam adres [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a za chwile przeładowanie strony i już jest wersja PL. Ale jak otworze nowa zakładkę znów jest wersja RU [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Edytowane 21 Grudnia 2022 przez Addos dodano nowe informacje crypt lubi to Cytuj
TheStraight Opublikowano 21 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2022 @Addos Nie ale ta różnica wynika z lokalizacji adresu IP stąd masz taką zmianę. Może jakieś proxy czy coś? Cytuj
Addos Opublikowano 21 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2022 2 minuty temu, TheStraight napisał(a): @Addos Nie ale ta różnica wynika z lokalizacji adresu IP stąd masz taką zmianę. Może jakieś proxy czy coś? IP narzucany przez usługodawcę Netia , brak proxy Cytuj
TheStraight Opublikowano 21 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2022 Just now, Addos said: IP narzucany przez usługodawcę Netia , brak proxy A weź sprawdź sobie swoje publiczne IP chociażby wpisując w google "What's my IP" i sprawdź lokalizacje tego. Inną przeglądarkę czy coś? Ja miałem dokładnie to samo w momencie korzystania z proxy/ VPN'a. Cytuj
Addos Opublikowano 21 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2022 2 minuty temu, Addos napisał(a): IP narzucany przez usługodawcę Netia , brak proxy IP i DNS jest ustawiany automatycznie 1 minutę temu, TheStraight napisał(a): A weź sprawdź sobie swoje publiczne IP chociażby wpisując w google "What's my IP" i sprawdź lokalizacje tego. Inną przeglądarkę czy coś? Ja miałem dokładnie to samo w momencie korzystania z proxy/ VPN'a. 3 pezgladarki ( opera , firefox i IE) wszedzie tak samo Cytuj
TheStraight Opublikowano 21 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2022 Chodzi o publiczne IP nie twoje prywatne w sieci. Cytuj
Addos Opublikowano 21 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2022 po sprawdzeniu IP wszystko wydaje się ok IPv6 AddressChecking... IP LocationGoreczyno, Pomorskie (PL) [Details] Host Name77-253-21-177.adsl.inetia.pl ISPNetia Telekom SA Proxy77.253.21.177 PlatformWindows 10 BrowserFirefox 108.0 User AgentMozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:108.0) Gecko/20100101 Firefox/108.0 Screen Size1536px X 864px JavascriptEnabled CookieEnabled widzę że google błędnie lokalizuje moje miejsce [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Godzinę temu, Addos napisał(a): widzę że google błędnie lokalizuje moje miejsce [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] po włączeniu w Operze opcji VPN Przeglądanie internetu jest chronione mam teraz youtube holenderskie , poprawiła się lokalizacja ale nie wyszukiwanie RU [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] na 2-gim komputerze u synów też jest wersja RU wiec widać że chyba wina leży po stronie Neti Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez JakubDriver,
Przydatna informacja :)
Rekomendacja dodana przez VACek
0 reakcji
Pokaż odpowiedź