Skocz do zawartości

Windows 11 - ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy ktoś miał problem z netem po kablu po instalacji kb5017383 ? Wczoraj zainstalowałem a dzisiaj po odpaleniu nie ładuje serwisów np YouTube, Facebook, winclub, allegro. Po deinstalacji problem zniknął.

dostawca Netia na łączach TP

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Godzinę temu, Addos napisał:

Witam czy ktoś miał problem z netem po kablu po instalacji kb5017383 ? Wczoraj zainstalowałem a dzisiaj po odpaleniu nie ładuje serwisów np YouTube, Facebook, winclub, allegro. Po deinstalacji problem zniknął.

dostawca Netia na łączach TP

Nie. Wszystko dobrze chodzi na tacy

Opublikowano
Godzinę temu, Addos napisał:

dzięki za info poczekam do następnej aktualizacji może będzie lepiej

18 minut temu, RamboVIII napisał:

📢 To w końcu która kompilacja jest ta oficjalna na basewin to 22621.382 datowane na 20.09.2022 a @Hip3r pisze że 22621.521 🤔

sWdYupg.png

Od dzisiaj oficjalnie wyszedł kolejny nowy numerek 22621/22622.601

Opublikowano
8 minut temu, RamboVIII napisał:

@Ryzenek to że jest już 22621.601 i 22622.601 to ja wiem tylko że mnie ciekawi jaka jest ta pierwsza oficjalna kompilacja.

No to już wiadomo że było już wiele razy że ogłoszono pierwszą finalną wersję 22621.382 z datą na 20.09.2022

Opublikowano
30 minut temu, RamboVIII napisał:

📢 To w końcu która kompilacja jest ta oficjalna na basewin to 22621.382 datowane na 20.09.2022 a @Hip3r pisze że 22621.521 🤔

To trochę skomplikowane ale spróbuje wytłumaczyć 22621.382 wyszło do testów już 9.08.2022, Microsoft ją sprawdził i udostępnił dla ogółu dopiero 20.09.2022 a w między czasie, a konkretnie 13.09.2022 wyszła aktualizacja z nr 22621.521 ale Microsoft jest na tyle leniwy że jej nie zintegrował do obrazu, przez co pobierając z strony Microsoftu/basewin.pl miało się nieaktualny obraz który trzeba było po instalacji zaktualizować przez Windows Update, piszę miało ponieważ dzisiaj już wyszedł 22621.607 i już mój obraz nie jest do końca aktualny ale i tak aktualniejszy od tego na stronie Microsoft/winclub.pl.

13 minut temu, RamboVIII napisał:

@Ryzenek to że jest już 22621.601 i 22622.601 to ja wiem tylko że mnie ciekawi jaka jest ta pierwsza oficjalna kompilacja.

22621.601 wyszedł wczoraj, dzisiaj już jest stabilny 22621.607.

4 minuty temu, Ryzenek napisał:

No to już wiadomo że było już wiele razy że ogłoszono pierwszą finalną wersję 22621.382 z datą na 20.09.2022

Która na dzień ogłoszenia była nieaktualna ponieważ od jej stworzenia wydaną nowszą stabilną komplilację.

W dniu 21.09.2022 o 21:34, lukcio31 napisał:

Gdzie można pobrać oficjalny obraz ISO Windows 11 22H2 z instalatorem w języku polskim,bo na stronie Microsoft pobiera się oficjalny obraz ISO Windows 11 22H2,ale instalator jest po angielsku i nie wiem czy po wybraniu języka polskiego i ustawień dla Polski,Windows 11 22H2 po instalacji będzie po polsku?

Np z tematu poniżej.

Opublikowano

Faktycznie na stronie uupdump jest oficjalna stabilna wersja 22621.607, nie można jeszcze pobrać 

Cytat

W tej aktualizacji znane są problemy uniemożliwiające utworzenie działającego systemu ISO. Z tego powodu możesz tylko ręcznie przeglądać jego pliki.

Więc na spokojnie jeszcze do jutra poczekam na manualną ręczną nową aktualizacje systemu

Opublikowano

KB5017389 Windows 11 22H2 [Pobieranie ręczne] jako opcjonalna aktualizacja 22621.607 (22622.607)

Microsoft wydał dziś nową aktualizację dla systemu Windows 11 22H2. KB 5017389 zwiększa numer wersji do Windows 11 22621.607 Wprowadzono wiele poprawek.

Znane problemy i poprawki:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
  • Jeśli instalujesz ręcznie, potrzebujesz małego narzędzia Win10UI i wszystkich trzech plików. Instrukcje i pobieranie: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] (zawsze zwracaj uwagę na bieżącą wersję)
  • [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
JanKo6 lubi to
Opublikowano

To po tym co piszą nie wiadomo czy warto na czysto instalować Windows 11 22H2. Trudno uwierzyć,że po wydaniu aktualizacji 22H2 już są problemy z instalacją aktualizacji,problemy nawet podczas grania i ciekawe czy problemy o jakich piszą w Internecie są potwierdzone,czy tak jest tylko napisane by zniechęcić ludzi do instalowania aktualizacji 22H2

Może zamiast Windows zainstalować linux i problemów nie będzie.

Opublikowano
1 minutę temu, lukcio31 napisał:

To po tym co piszą nie wiadomo czy warto na czysto instalować Windows 11 22H2. Trudno uwierzyć,że po wydaniu aktualizacji 22H2 już są problemy z instalacją aktualizacji,problemy nawet podczas grania i ciekawe czy problemy o jakich piszą w Internecie są potwierdzone,czy tak jest tylko napisane by zniechęcić ludzi do instalowania aktualizacji 22H2

Może zamiast Windows zainstalować linux i problemów nie będzie.

Ogromna ilość problemów jest zależna od posiadanego sprzętu :)

LAGUNA lubi to
Opublikowano

Ja bym się wstrzymał te parę dni.

Microsoft pracuje nad zestawem nowych funkcji o nazwie Moments, które ukażą się w październiku.

Zobaczymy co to wniesie te całe momenty.

Najsmutniejsze chyba jest w tym jednak to, że jeżeli ktoś się łudził, że wraz ze zmianą numerka  coś się zmieni, to te złudzenia właśnie raczej się rozwiały.

12 godzin temu, ampa napisał:

Martwić się należy dlaczego tych na nowym sprzęcie to dotyczy skoro win 11 ma być na takie sprzęty. 

Bo stary sprzęt jest dopracowany i problema nima 😄

Opublikowano

Potwierdzam problemy z wydajnością w grach gdy miałem kompilację 22H2 22622.598. Mój sprzęt to Ryzen 5 3600, RTX3060TI, 32GB, system na nvme 970 evo plus. Tak więc sprzęt na czasie, a problemy były. Dlatego wróciłem ze spokojem na 21H2 22000.1042 i wszystko śmiga bez problemowo. Jeszcze raz podziękowania dla @LAGUNA, @razor1995, @kp1971, @Ryzenek za udzielanie przydatnych informacji i podesłanie stronek, gdzie uzyskałem ponownie iso 21H2. Pozdrawiam

Ryzenek i LAGUNA lubią to
Opublikowano
8 minut temu, Portalnet napisał:

Ja wczoraj  zainstalowałem na czysto na laptopie , jakby cos wolniej chodził niz 21h2 , jakby jakieś takie lagi miał a laptop służy mi do prac biurowych

Jak miałem tego 22H2, to moim zdaniem sam system działał sprawniej i szybciej od 21H2, ale w grach była totalna klapa.

Opublikowano

Według tego 

te problemy były już dużo wcześniej .

problemy z wydajnością wersji 22H2 zostały zgłoszone przez użytkowników trzy miesiące temu

Wygląda jednak na to, że Microsoft pominął te raporty lub zostały one zignorowane

Opublikowano

Witam chcę się

zapytać czy  w wersji Win 64 Pro 22H2 tez tak macie ikony i foldery w oknach? Codzi mi o odstęp od krawedzi

W poprzedniej 21h2 tego nie ma jest normalny odstep (ustawienia kompaktowe i lista)

Może ktos wie jak to ustawić żeby było jak na 2 obrazku

Przechwytywanie.JPG.511e65828f1e6e94dcc32277bd534d6d.JPG