kp1971 Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2022 Tak. Spieprzyli coś ale system będzie po polsku. Następny problem jest (nie u wszystkich) z zainstalowaniem aktualizacji zbiorczej, która wyskakuje zaraz po postawieniu systemu. LAGUNA i Kosiara lubią to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2022 Co robić? Instalować już teraz czy jeszcze się wstrzymać? Funkcje, o których wspomniałem powyżej, mogą okazać się zachętą do tego, by zainstalować aktualizację czym prędzej (choć faktem jest też, że te najlepsze nowinki pojawią się dopiero w październiku). Mimo to nie ma powodów do pośpiechu. Jeśli nie zależy ci na tych funkcjach, to nic nie stoi na przeszkodzie, by wstrzymywać się z aktualizacją nawet przez rok – dopiero 10 października 2023 roku wersja 22H2 będzie „obowiązującym minimum”. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Kosiara Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2022 Jak widzę są problemy. Więc chyba zainstaluje normalnie wersję 21h2 i po problemie na razie. Tylko pytanie skąd ją pobrać w jakiś cywilizowany sposób? Widzę, że Microsoft daje możliwość pobierania tylko tego 22h2. Nie ukrywam, że najbardziej właśnie ufam źródłom prosto od Microsoftu. Wiem, że jest uupdump.net, nawet raz skorzystałem i działało ok, choć długo się tworzy ten obraz ISO. Ale jednak pozostaje nuta niepewności, czy na pewno jest to normalne, bezpieczne źródło. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2022 Są problemy. instalacją nowego Windowsa 11 22H2 - choć teoretycznie jest od teraz dostępny dla każdego chętnego - powinni się zainteresować w pierwszej kolejności ci, którzy nie mogą się doczekać nowych funkcji, mają kopię zapasową danych i biorą pod uwagę ewentualne problemy "wieku dziecięcego", które mogą się pojawić dopiero po instalacji aktualizacji Windowsa i które w praktyce poznamy dopiero na dniach. Cytuj
kp1971 Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2022 5 minut temu, Kosiara napisał: Jak widzę są problemy. Więc chyba zainstaluje normalnie wersję 21h2 i po problemie na razie. Tylko pytanie skąd ją pobrać w jakiś cywilizowany sposób? Widzę, że Microsoft daje możliwość pobierania tylko tego 22h2. Nie ukrywam, że najbardziej właśnie ufam źródłom prosto od Microsoftu. Wiem, że jest uupdump.net, nawet raz skorzystałem i działało ok, choć długo się tworzy ten obraz ISO. Ale jednak pozostaje nuta niepewności, czy na pewno jest to normalne, bezpieczne źródło. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
ampa Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2022 No cóż ja miałem problem z tą aktualizacją podnoszącą numerek na 521 i dopiero ręczne jej zainstalowanie dało radę, nie uświadczyłem na razie żadnych problemów jakich doznałem jak jakiś czas temu zaktualizowałem na 22H2...na razie nie doznałem ale jeszcze wszystko prze de mną Cytuj
razor1995 Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2022 2 godziny temu, Kosiara napisał: Tylko pytanie skąd ją pobrać w jakiś cywilizowany sposób? Serio? W belce nowe tematy masz jak byk: Cytuj
Kosiara Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2022 3 minuty temu, razor1995 napisał: Serio? W belce nowe tematy masz jak byk: Trochę się nie zrozumieliśmy. Ja mówiłem o 21H2 czyli 22000 build. razor1995 lubi to Cytuj
kp1971 Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2022 1 minutę temu, Kosiara napisał: Ja mówiłem o 21H2 czyli 22000 build. Basewin.pl jednak za mało wiarygodne? Kosiara lubi to Cytuj
razor1995 Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2022 1 minutę temu, Kosiara napisał: Trochę się nie zrozumieliśmy Fakt Pozostaje Ci: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - pobiera z serwerów Microsoftu. Kosiara lubi to Cytuj
Kosiara Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2022 7 minut temu, kp1971 napisał: Basewin.pl jednak za mało wiarygodne? Myślę, że jest ok. Dzięki za podpowiedź. Cytuj
WinXFan Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2022 9 godzin temu, SirGon napisał: @kairo1981 co to jest windows10.0-kb5017383-x64? update 22000.1042 Cytuj
LAGUNA Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2022 @Kosiara Tutaj sobie sprawdzałś? Jeśli by coś Ciebie interesowało. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kosiara lubi to Cytuj
Kosiara Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2022 44 minuty temu, LAGUNA napisał: @Kosiara Tutaj sobie sprawdzałś? Jeśli by coś Ciebie interesowało. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dzięki też sobie zobaczę. LAGUNA lubi to Cytuj
RAZ Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2022 Czy ten W11 z linkow jest aktywowany? Trzeba cos zrobic, zeby pobrac i uzywac ? Wczesbiej sciagalem zawsze pre activated od Generation2, ale chcialem mozliwie najnowsza wersje W11 i akurat wrzuciliscie. Cytuj
VACek Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2022 26 minut temu, RAZ napisał: Czy ten W11 z linkow jest aktywowany? Trzeba cos zrobic, zeby pobrac i uzywac ? Wczesbiej sciagalem zawsze pre activated od Generation2, ale chcialem mozliwie najnowsza wersje W11 i akurat wrzuciliscie. Musisz aktywować na własną rękę razor1995 lubi to Cytuj
VACek Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2022 4 minuty temu, Napromieniowany napisał: Zgadza się , najlepiej metodą przez CMD (Wiersz Poleceń) dla tych co potrzebują: Sprawdzone na wersji Windows 11 22H2 22621.521 Najlepiej to kluczem z 7, 8.1, 10 razor1995 lubi to Cytuj
ampa Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2022 Ja pierdzielę. od jakiejś godziny malwarebytes mi oszalał bombarduje mnie co chwila oknami że blokuje domenę google.com pod różnymi postaciami, nie wiem może o port chodzi bo to cały czas ten sam 443...ani na pocztę ani na YT nie mogę wejść, chyba ze setka powiadomień do tej pory a jedyne co zrobiłem od wczoraj to aktualizacja systemu, masakra jakaś. Skanowałem nortonem-nic, teraz od ponad pół godz, malwarebytes skanuje i dalej nic...może jakiś atak przeżywam na ten port? Już się odpala YT i mail ale jak wchodzę to komunikaty dalej lecą. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2022 4 minuty temu, ampa napisał: Ja pierdzielę. od jakiejś godziny malwarebytes mi oszalał bombarduje mnie co chwila oknami że blokuje domenę google.com pod różnymi postaciami, Mam to samo ,widać putin działa Nie wiem czy u Ciebie będzie taki sam efekt ,ale spróbuj go wyłączyć przeskanować cały system. Potem jeszcze raz zrobić pełny skan i powinno ustąpić pojawianie się komunikatów typu str. zablokowana. Cytuj
lukcio31 Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2022 Pytam z ciekawości: Jak wrócić do Windows 11 21H2 bez instalowania na dysku systemowym na czysto jeśli to możliwe? Cytuj
razor1995 Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2022 Do 10ciu dni po aktualizacji można wrócić z poziomu ustawień. Cytuj
ampa Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2022 Cytat Nie wiem czy u Ciebie będzie taki sam efekt ,ale spróbuj go wyłączyć przeskanować cały system. Potem jeszcze raz zrobić pełny skan i powinno ustąpić pojawianie się komunikatów typu str. zablokowana. Po ponad dwu godzinnym skanowaniu w którym niczego nie znalazł wyłączyłem je i sprawdziłem aktualizacje (sprawdzałem jak to się zaczęło i nie było), jakaś wleciała i jest już spokój LAGUNA lubi to Cytuj
Kosiara Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2022 16 minut temu, lukcio31 napisał: Pytam z ciekawości: Jak wrócić do Windows 11 21H2 bez instalowania na dysku systemowym na czysto jeśli to możliwe? Robiłeś jako aktualizację przez windows update? Cytuj
lukcio31 Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2022 Niestety nie wrócę już do Windows 11 21H2. Udało mi sie raz wrócić do ostatniej konfiguracji Windows 11 22H2 i,muszę pozostać na 22H2 i może nie będzie źle. Zapytam: Gdybym reinstalował Windows i na czysto instalował Win 11 22H2, to czy nadal działa komenda: oobe\bypassnro wpisywana w CMD przy wyłączonym Internecie w momencie logowania do konta Microsoft-wstępna konfiguracja i można utworzyć konto lokalne w Windows 11 22H2 bez włączonego Internetu i włączyć go po zakończeniu wstępnej konfiguracji? Cytuj
Kosiara Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2022 1 minutę temu, lukcio31 napisał: Niestety nie wrócę już do Windows 11 21H2. Udało mi sie raz wrócić do ostatniej konfiguracji Windows 11 22H2 i muszę pozostać na 22H2 i może nie bezie źle Zapytam: Gdybym reinstalował Windows to czy nadal działa komenda: oobe\bypassnro wpisywana w CMD przy wyłączonym Internecie w momencie logowania do konta Microsoft-wstępna konfiguracja i można utworzyć konto lokalne w Windows 11 22H2? Działa, dzisiaj jej nawet używałem. Ale wróciłem na 21H2 ostatecznie. Cytuj
lukcio31 Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2022 Gdzie można pobrać oficjalny obraz ISO Windows 11 22H2 z instalatorem w języku polskim,bo na stronie Microsoft pobiera się oficjalny obraz ISO Windows 11 22H2,ale instalator jest po angielsku i nie wiem czy po wybraniu języka polskiego i ustawień dla Polski,Windows 11 22H2 po instalacji będzie po polsku? Cytuj
kp1971 Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2022 9 minut temu, lukcio31 napisał: Gdzie można pobrać oficjalny obraz ISO Windows 11 22H2 z instalatorem w języku polskim,bo na stronie Microsoft pobiera się oficjalny obraz ISO Windows 11 22H2,ale instalator jest po angielsku i nie wiem czy po wybraniu języka polskiego i ustawień dla Polski,Windows 11 22H2 po instalacji będzie po polsku? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo6 lubi to Cytuj
razor1995 Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2022 Godzinę temu, lukcio31 napisał: nie wiem czy po wybraniu języka polskiego i ustawień dla Polski,Windows 11 22H2 po instalacji będzie po polsku? Będzie. Schrzanili coś w swoim generatorze i podstawia Angielski boot.wim, tyle. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 22 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2022 Tutaj podam artykuł odnośnie tego cofnięcia aktualizacji.(może komuś będzie pomocny) Jak odinstalować Windows 11 22H2 i powrócić do poprzedniej wersji [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Hells Angels lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 22 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2022 Błąd 0x800f0806 przy aktualizacji do Windows 11 22H2? Można to ominąć [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez JakubDriver,
Przydatna informacja :)
Rekomendacja dodana przez VACek
0 reakcji
Pokaż odpowiedź