Skocz do zawartości

Windows 11 - ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Co robić? Instalować już teraz czy jeszcze się wstrzymać?

Funkcje, o których wspomniałem powyżej, mogą okazać się zachętą do tego, by zainstalować aktualizację czym prędzej (choć faktem jest też, że te najlepsze nowinki pojawią się dopiero w październiku). Mimo to nie ma powodów do pośpiechu. Jeśli nie zależy ci na tych funkcjach, to nic nie stoi na przeszkodzie, by wstrzymywać się z aktualizacją nawet przez rok – dopiero 10 października 2023 roku wersja 22H2 będzie „obowiązującym minimum”. 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Jak widzę są problemy. Więc chyba zainstaluje normalnie wersję 21h2 i po problemie na razie. Tylko pytanie skąd ją pobrać w jakiś cywilizowany sposób? Widzę, że Microsoft daje możliwość pobierania tylko tego 22h2. Nie ukrywam, że najbardziej właśnie ufam źródłom prosto od Microsoftu. Wiem, że jest uupdump.net, nawet raz skorzystałem i działało ok, choć długo się tworzy ten obraz ISO. Ale jednak pozostaje nuta niepewności, czy na pewno jest to normalne, bezpieczne źródło. 

Opublikowano

Są problemy.

instalacją nowego Windowsa 11 22H2 - choć teoretycznie jest od teraz dostępny dla każdego chętnego - powinni się zainteresować w pierwszej kolejności ci, którzy nie mogą się doczekać nowych funkcji, mają kopię zapasową danych i biorą pod uwagę ewentualne problemy "wieku dziecięcego", które mogą się pojawić dopiero po instalacji aktualizacji Windowsa i które w praktyce poznamy dopiero na dniach.

Opublikowano
5 minut temu, Kosiara napisał:

Jak widzę są problemy. Więc chyba zainstaluje normalnie wersję 21h2 i po problemie na razie. Tylko pytanie skąd ją pobrać w jakiś cywilizowany sposób? Widzę, że Microsoft daje możliwość pobierania tylko tego 22h2. Nie ukrywam, że najbardziej właśnie ufam źródłom prosto od Microsoftu. Wiem, że jest uupdump.net, nawet raz skorzystałem i działało ok, choć długo się tworzy ten obraz ISO. Ale jednak pozostaje nuta niepewności, czy na pewno jest to normalne, bezpieczne źródło. 

Opublikowano

No cóż ja miałem problem z tą aktualizacją podnoszącą numerek na 521 i dopiero ręczne jej zainstalowanie dało radę, nie uświadczyłem na razie żadnych problemów jakich doznałem jak jakiś czas temu zaktualizowałem na 22H2...na razie nie doznałem ale jeszcze wszystko prze de mną :lol:

Opublikowano

Czy ten W11 z linkow jest aktywowany? Trzeba cos zrobic, zeby pobrac i uzywac ? Wczesbiej sciagalem zawsze pre activated od Generation2, ale chcialem mozliwie najnowsza wersje W11 i akurat wrzuciliscie.

Opublikowano
26 minut temu, RAZ napisał:

Czy ten W11 z linkow jest aktywowany? Trzeba cos zrobic, zeby pobrac i uzywac ? Wczesbiej sciagalem zawsze pre activated od Generation2, ale chcialem mozliwie najnowsza wersje W11 i akurat wrzuciliscie.

Musisz aktywować na własną rękę :) 

razor1995 lubi to
Opublikowano
4 minuty temu, Napromieniowany napisał:

Zgadza się , najlepiej metodą przez CMD (Wiersz Poleceń) dla tych co potrzebują:

Sprawdzone na wersji Windows 11 22H2 22621.521 

Najlepiej to kluczem z 7, 8.1, 10 :)

razor1995 lubi to
Opublikowano

Ja pierdzielę. od jakiejś godziny malwarebytes mi oszalał bombarduje mnie co chwila oknami że blokuje domenę  google.com pod różnymi postaciami, nie wiem może o port chodzi bo to cały czas ten sam 443...ani na pocztę ani na YT  nie mogę wejść, chyba ze setka powiadomień do tej pory a jedyne co zrobiłem od wczoraj to aktualizacja systemu, masakra jakaś. Skanowałem nortonem-nic, teraz od ponad pół godz, malwarebytes skanuje i dalej nic...może jakiś atak przeżywam na ten port? Już się odpala YT i mail ale jak wchodzę to komunikaty dalej lecą.

Opublikowano
4 minuty temu, ampa napisał:

Ja pierdzielę. od jakiejś godziny malwarebytes mi oszalał bombarduje mnie co chwila oknami że blokuje domenę  google.com pod różnymi postaciami,

Mam to samo ,widać putin działa:)

Nie wiem czy u Ciebie będzie taki sam efekt ,ale spróbuj go wyłączyć przeskanować cały system. 
Potem jeszcze raz zrobić pełny skan i powinno ustąpić pojawianie się komunikatów typu str. zablokowana. 

Opublikowano
Cytat

Nie wiem czy u Ciebie będzie taki sam efekt ,ale spróbuj go wyłączyć przeskanować cały system. 
Potem jeszcze raz zrobić pełny skan i powinno ustąpić pojawianie się komunikatów typu str. zablokowana. 

Po ponad dwu godzinnym skanowaniu w którym niczego nie znalazł wyłączyłem je i sprawdziłem aktualizacje (sprawdzałem jak to się zaczęło i nie było), jakaś wleciała i jest już spokój :D

LAGUNA lubi to
Opublikowano
16 minut temu, lukcio31 napisał:

Pytam z ciekawości:

Jak wrócić do Windows 11 21H2 bez instalowania na dysku systemowym na czysto jeśli to możliwe?

Robiłeś jako aktualizację przez windows update?

Opublikowano

Niestety nie wrócę  już do Windows 11 21H2. Udało mi sie raz wrócić do ostatniej konfiguracji Windows 11 22H2 i,muszę pozostać na 22H2 i może nie będzie źle.

Zapytam: Gdybym reinstalował Windows i na czysto instalował Win 11 22H2,  to czy nadal działa komenda: oobe\bypassnro wpisywana w CMD przy wyłączonym Internecie w momencie logowania do konta Microsoft-wstępna konfiguracja i można utworzyć konto lokalne w Windows 11 22H2 bez włączonego Internetu  i włączyć go po zakończeniu wstępnej konfiguracji?

Opublikowano
1 minutę temu, lukcio31 napisał:

Niestety nie wrócę  już do Windows 11 21H2. Udało mi sie raz wrócić do ostatniej konfiguracji Windows 11 22H2 i muszę pozostać na 22H2 i może nie bezie źle

Zapytam: Gdybym reinstalował Windows  to czy nadal działa komenda: oobe\bypassnro wpisywana w CMD przy wyłączonym Internecie w momencie logowania do konta Microsoft-wstępna konfiguracja i można utworzyć konto lokalne w Windows 11 22H2?

Działa,  dzisiaj jej nawet używałem.  Ale wróciłem na 21H2 ostatecznie.

Opublikowano

Gdzie można pobrać oficjalny obraz ISO Windows 11 22H2 z instalatorem w języku polskim,bo na stronie Microsoft pobiera się oficjalny obraz ISO Windows 11 22H2,ale instalator jest po angielsku i nie wiem czy po wybraniu języka polskiego i ustawień dla Polski,Windows 11 22H2 po instalacji będzie po polsku?

Opublikowano
9 minut temu, lukcio31 napisał:

Gdzie można pobrać oficjalny obraz ISO Windows 11 22H2 z instalatorem w języku polskim,bo na stronie Microsoft pobiera się oficjalny obraz ISO Windows 11 22H2,ale instalator jest po angielsku i nie wiem czy po wybraniu języka polskiego i ustawień dla Polski,Windows 11 22H2 po instalacji będzie po polsku?

JanKo6 lubi to
Opublikowano

Tutaj podam artykuł odnośnie  tego cofnięcia aktualizacji.(może komuś będzie pomocny)

Jak odinstalować Windows 11 22H2 i powrócić do poprzedniej wersji