Skocz do zawartości

Windows 11 - ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Zaktualizowałem w końcu do najnowszej wersji 675 ale z pobranego gotowego ISO Win11

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Ciekawe czy następne pójdą już normalnie czy będę musiał za każdą razą instalować przez ISO.?

Godzinę temu, VACek napisał:

Nie wiem czy chodzi ci o laptopa czy o płytę główną, sam posiadam PC z płytą asus tuf gaming b450m pro 2 i od listopada każda comiesięczna aktualizacja instaluje się bez problemu obecnie mam 22000.675, z tym że mam czysty system bez użycia "zewnętrznych optymalizatorów"

A kto zmusza do używania w11?? Wersja oficjalna czysta bez grzebania na wspieranym sprzęcie działa bez zarzutu.

O Laptopa ASUS TUF GAMING F15 - i5 10300H. Mam i stacjonarny z i9 9900K i tam bez problemów, tylko na lapku

Opublikowano

‎Pierwsze wydanie 103 jest teraz dostępne do testowania w aktualizacji deweloperów w tym tygodniu. Wersja 103.0.1253.0 jest stosunkowo niewielką aktualizacją, a najważniejszą nową funkcją jest obsługa naturalnego głosu do wyszukiwania w historii. Możesz otworzyć okno wysuwane historii i wpisać coś podobnego do "YouTube z zeszłego tygodnia".‎

qrUkyDB.jpg

Co nowego w programie Microsoft Edge Dev 103.0.1253.0?:

Możesz pobrać Microsoft Edge Dev na Windows, macOS, Linux i Android ‎‎z oficjalnej strony Edge Insider‎‎ [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

JanKo6 i Jerzy68 lubią to
Opublikowano

Maj 2022 Aktualizacja Windows 11 KB5013943 może uszkodzić aplikacje

"  Jeśli zainstalowano aktualizację zbiorczą systemu Windows 11 z maja 2022 r., mogły wystąpić problemy z aplikacjami. Niektóre aplikacje mogą ulegać awarii, nie otwierać się lub mieć inne problemy na urządzeniach, których dotyczy problem. "

już od wersji  22000.651   problem goni problem  więc jak zwykle  u MS  pierdoły , zmiana kolorków i cyferek  a konkrety  leżą odłogiem  :doh:.

Opublikowano

Kilka dni po aktualizacji i niby wszystko działało. Pomimo info że coś się tam psuje i jest jakieś obejście nic sobie z tego nie robiłem bo niby wszystko działa do czasu aż sobie pomyślałem że zobaczę co tam w dzienniku zdarzeń....i cyk dokładnie opisany problem z błędem i rozwiązanie z net framework. Kto wie czego jeszcze normalny użytkownik nie sprawdził. :)

Opublikowano

A ja już polubiłem te wpadki i niedoróbki microsoftu. Przynajmniej nie jest nudno i coś się dzieje. Systemy tworzą ludzie i dla ludzi ... reszta to życie.

A w życiu tak już jest, że jednemu diabeł dzieci kołysze a drugiemu wiecznie wiatr w oczy.  

Ja jak na razie trzymam diabła za ogon i nie narzekam. Gorzej mają Ci co zarabiają pracując na takich babolach ale cóż ... to już ma swoją nazwę "ryzyko zawodowe nie objęte gwarancją".    :laie_67:

PS  tym ogonem to oczywiście kopia.

Opublikowano
Godzinę temu, zdzisiek24 napisał:

Gorzej mają Ci co zarabiają pracując na takich babolach ale cóż ... to już ma swoją nazwę "ryzyko zawodowe nie objęte gwarancją". 

i ci  co  to muszą poprawiać  żeby  te ich " babole "  w miarę  działały  - och nieraz  sam  KBAKM  sam się  repetuje :doh:.

Opublikowano

‎‎KB5014019 Windows 11 22000.708 [Pobieranie ręczne] jako opcjonalna aktualizacja z maja 2022 r.‎

Lista rozwiązanych problemów:

‎Ręczne pobieranie aktualizacji KB5014019‎:

• X64: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
  • ARM: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Opublikowano

Nie wiem czy ostatnia aktualizacja Windows 11 Pro / 22H2 / 12.‎05.‎2022 / 22621.1

Ale jak klikam Eksplorator Plików (Katalog) to zanim pojawi się zawartość to mija kilka sek (12+) a nie od razu jak poprzednio.

Wina aktualizacji czy któryś dysk ma problem i się kończy jego żywot?

Opublikowano
32 minuty temu, TediPower napisał:

Nie wiem czy ostatnia aktualizacja Windows 11 Pro / 22H2 / 12.‎05.‎2022 / 22621.1

Ale jak klikam Eksplorator Plików (Katalog) to zanim pojawi się zawartość to mija kilka sek (12+) a nie od razu jak poprzednio.

Wina aktualizacji czy któryś dysk ma problem i się kończy jego żywot?

Sprawdź w Windows update czy nie masz opcjonalnych sterowników (chipset itp.) do zainstalowania. Ja miałem problem z USB, pomogło.

Opublikowano

Sprawdzałem nic nie ma.. tak klikałem sprawdzałem i to jak klikamy Eksplorator Plików ten co mamy na pasku od razu otwiera Widok główny ale jak jestem szybki i kliknę jakikolwiek inny dysk to się od razu wyświetli i tak każdy jeden po drugim. Ale gdy dam Eksplorator Plików zawiesza si na te kilkanaście sek z napisem Pracujemy nad tym a w Widok główny przesuwa ten zielony pasek.

ile razy bym nie wszedł Eksplorator Plików to za każdym razem przelicza sprawdza coś robi.

Opublikowano

A u mnie wczoraj nastąpił zgrzyt. Chyba chodzi o defendera ale ja od samego początku mam go wyłączonego przez nortona i tyle aktualizacji zabezpieczeń już było...dlaczego teraz?

Opublikowano

czy można obecnie pobrać ISO Windows 11 22H2, które nie będzie obrazem z programu insider? Chodzi o to że nie jestem w tym programie (i nie zamierzam) ale chce postawić system od nowa i chciał bym machnąć od razu 22H2. 

Opublikowano

Microsoft przypadkowo zezwolił nieobsługiwanym komputerom na uaktualnienie do systemu Windows 11 22H2

co za wspaniały  MS  :22  

" Niektórym użytkownikom systemu Windows 10 powiedziano, że ich komputery są zgodne z systemem Windows 11.   

Firma Microsoft zaczęła oferować aktualizację Windows 11 22H2 niejawnym testerom systemu Windows w kanale Release Preview na początku tego tygodnia. Ale aktualizacja nie trafiła tylko do osób, które miały ją otrzymać — została również wydana na wiele komputerów, które nie spełniają rygorystycznych nowych wymagań systemowych systemu Windows 11.  "

Opublikowano
1 godzinę temu, Portalnet napisał:

czyli na czysto nie da się oficjalnie zainstalować :(

Co się nie da !?  wszystko się da no prawie wszystko  w końcu kto tu rządzi Leon czy jego dzieci :tooth:.

Jak chcesz to poczekaj  trochę  właśnie testuje go dla klienta  to jak będzie ok to wstawię go ?