Skocz do zawartości

Windows 11 - ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Dziadek13 napisał:

Ale jest już w update.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Może jutro wrzucę upgrade mojej modyfikacji z tą aktualizacją :)

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
5 godzin temu, Jasnacholera napisał:

Witam... 

Mam półrocznego lapka ASUS TUF GAMING i Win 11 na wspieranym sprzęcie.

Wszystkie aktualizacje przechodziły bez problemu, aż do teraz... Ktoś wie o co chodzi.?

xeRRr9g.jpg

Mam ten sam sprzęt, nic się nie dzieje wszystko mam zaaktualizowane 100%

Opublikowano
7 godzin temu, Jasnacholera napisał:

Witam... 

Mam półrocznego lapka ASUS TUF GAMING i Win 11 na wspieranym sprzęcie.

Wszystkie aktualizacje przechodziły bez problemu, aż do teraz... Ktoś wie o co chodzi.?

Czasem się zdarza że aktualizacje opcjonalne nie chcą się instalować i trzeba po prostu poczekać. Jak Ci się spieszy żeby mieć aktualna wersję Windows 11 zapraszam tu. 

Opublikowano
W dniu 27.04.2022 o 10:02, Jerzy68 napisał:

Świetny mod  Windows 11 22000.652, tylko trzeba zmienić język na polski, ale z tym nie ma problemu

Jak byś mógł dać link do tego moda Phoenix LiteOS 10 IoT LTSC Plus (19044.1682) byłbym wdzięczny.

Opublikowano

nie wiem, czy bylo to wczesniej wspomniane na forum, ale Windows Server 2022 (Insider Preview) od jakiegoś czasu jest bazowany na Windows 11.

jest to najbliższy odpowiednik wersji LTSC Windowsów.

Nie trzeba tworzyć konta Microsoft w trakcie instalacji, nie trzeba ustawiać głupich pytań pomocniczych do hasła (tylko "wskazówkę", tak jak kiedyś).  Ilość bloatware'u microsoftu jest ograniczona do absolutnego minimum (co, niestety, tworzy dodatkowe problemy o których piszę poniżej)

problemy które napotkałem:

1.  Applet "Turn Windows Features On and Off" nie działa, należy używać "Server Manager"
    1.  A "Server Manager" wywala błąd gdy próbuje się coś zmienić
  2.  Aplikacje UWP trzeba instalować ręcznie - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - instrukcje w google
  3.  Microsoft Store odpala się, ale nie da się nic zainstalować (przycisk Instaluj nic nie robi)
  4.  Windows Update (na Insider Preview) po prostu nie działa
  5. Masa pomniejszych usterek o których zapomniałem bo już je naprawiłem, ale niesmak pozostał

zainteresowanych odsyłam do tematu na MDL

ktoś bardziej obeznany powinien zrobić (albo już zrobił i o tym nie wiem) zmodowaną wersję Windows Server 2022 jako de-facto Windows 11 LTSC.

PS. zaokrąglone narożniki z Windowsa 11 wyłączyłem tym programikiem

4iDlSNu.png

MarcinGX lubi to
Opublikowano

48QeC09.png

Niejawni testerzy deweloperów będą mogli przełączyć się na pierwszą aktywną kompilację rozwojową dla późniejszego systemu Windows 11 23H2. Ciekawi mnie tylko, czy Microsoft zaoferuje je ponownie równolegle, czyli jako opcjonalną aktualizację. Lub czy 23xxx zostanie zainstalowany. Więc jeśli wolisz pozostać przy obecnym 22H2, nie zapomnij przełączyć się na kanał beta.‎

‎Te numery wersji również mają sens. Ponieważ Windows 11 21H2 22000 oznacza rok 2022. Nowy Windows 11 22H2 będzie również dostarczany z 22xxx. Pierwsi insiderzy w wersji deweloperskiej zaczną od 23xxx (przypuszczalnie Sun Valley 3), który ukaże się jesienią 2023 roku. Tak samo jest z systemem Windows Server. Będzie to oficjalnie wyświetlane jako Windows Server 2025.‎‎

Opublikowano

Kilka dni temu Microsoft ‎‎wydał Windows 11 Build 22610 dla Insiderów w kanale Beta i Dev‎‎. Aktualizacja nie oferuje żadnych ekscytujących nowych funkcji i koncentruje się głównie na błędach. Mimo to przyciągnął uwagę wszystkich, ponieważ znak wodny "podgląd techniczny" nie był obecny na pulpicie, zwykle wskazując, że nowa duża aktualizacja systemu Windows 11 może wyjść wkrótce na nowszy RTM

GYj8n1I.jpg

‎O ile wcześniej Microsoft podpisze Windows 11 22H2 do publicznego wydania. Cóż, według wielu źródeł jest wysoce prawdopodobne, że Windows 11 22H2 osiągnie RTM w tym miesiącu. Jednak nadal istnieje pewien stopień niepewności co do daty RTM, na przykład WZOR (Na Twitterze) nie zgadza się i mówi, że ‎‎powinniśmy się tego spodziewać pod koniec ‎‎czerwca‎‎, więc można śmiało powiedzieć, że powinniśmy traktować to wszystko z przymrużeniem oka.‎

JanKo6 lubi to
Opublikowano

Windows 11 niedługo otrzyma aktualizację funkcji przewidzianą na 2022 rok - wersję 22H2. Microsoft nie zwalnia natomiast tempa i już teraz zapowiada nowe wydania dla insiderów. Na kanale Dev pojawią się pierwsze kompilacje 23H2, czyli aktualizacji Windowsa 11 na 2023 rok.

JanKo6 lubi to
Opublikowano

Windows 11 tylko z kontem Microsoftu - zmiany także w wersji Pro

a nie mówiłem parę lat wstecz  jak rozdawali  za darmo  WIN  że MS do tego  doprowadzi !!!  i co !  i  gdzie są teraz te mądrale co to mówili że za proroka chcę  uchodzić  !?  poczekajcie jeszcze parę lat  a MS  będzie wąchał  jakim

pierdem  walimy po grochówce czy fasolówce :22 .

To tylko początek  cwaniaczków  z MS  następnym  krokiem może być abonament  :laie_67: .

Opublikowano

Hahahaha kupa śmiechu, konto MS oj takie złe niedobre oj oj, ale konto google, iTunes czy innego rodzaju konta już są cacy :L 

Kto komu broni założyć lipne konto MS? Sam mam kilka takich. 

Opublikowano
4 minuty temu, VACek napisał:

Hahahaha kupa śmiechu, konto MS oj takie złe niedobre oj oj, ale konto google, iTunes czy innego rodzaju konta już są cacy :L 

Od premiery Windows 8.1 Microsoft próbuje przekonać użytkowników do konta Microsoft ale użytkownicy są niechętni, nie rozumiem dlaczego jak te osobą nie mają problemu z kontem Google, konto Microsoft jak padnie Ci dysk jest zbawieniem bo po instalacji na nowym dysku i zalogowaniu na nie dane z pulpitu i dokumentów automatycznie się przywrócą, oczywiście staram się robić kopie ważnych danych na nośnikach zęwnętrznych ale nie zawsze jest na to czas a Onedrive robi to automatycznie.

Opublikowano
1 godzinę temu, VACek napisał:

tego typu praktyki to jest wymuszenie a nikt inteligentny tego nie lubi i staje okoniem  :gt500s:.

Opublikowano
7 godzin temu, roztropek napisał:

tego typu praktyki to jest wymuszenie a nikt inteligentny tego nie lubi i staje okoniem  :gt500s:.

Czyli twoim zdaniem wszyscy użytkownicy IPhonów i Maców to kretyni? :L 

roztropek lubi to
Opublikowano
12 godzin temu, VACek napisał:

I co  myślisz że to załatwia sprawę !?  ja jak i podejrzewam  sporo innych też takie konta ma  ale tu nie chodzi o to konto tylko to co robią !  a robią  jawne szpiegostwo  a już z tym  przynajmniej ja  się nie godzę.

Jak coś kupujesz i płacisz za to  włącznie z podatkiem  to jest to Twoje czy MS ?  ,ja  twierdzę że jest to moje  bo za to zapłaciłem i mogę to  osra.... ć  na rzadko  bo jest to moje i nikomu do tego a :

Dla części osób, które stronią od korzystania z konta Microsoftu może to oznaczać spory problem. Chociaż Windowsa 11 Enterprise nadal będzie można zainstalować w dowolny sposób, narzucenie konieczności stosowania konta Microsoftu w przypadku wydania Home i Pro w praktyce oznacza koniec instalacji bez logowania się w przypadku znakomitej większości zastosowań domowych i półprofesjonalnych. "

Do tego  za  swoją  wymuszoną  zgodą  dajemy  wszystko na tacy MS - chcą  aby  zakładali  ludziki konto  OK ale  dobrowolnie  nie z nakazu !  i wówczas niech udostępniają  swoje  psu na budę  potrzebne apki  czy miejsce na dysku  mi  i  sporo innym

jest to  potrzebne  jak głuchemu  przemówienie Gumułki  z 1956 roku .

2 godziny temu, VACek napisał:

Czyli twoim zdaniem wszyscy użytkownicy IPhonów i Maców to kretyni?

nie  to  ludzie  z przymusu  ubezwłasnowolnieni  i  na  tym ma  polegać  " wolność "  ! ?  chyba nie ! na szczęście ja takich  dylematów nie mam  a prawdziwe konta mam  w  US ,IKP  , Bank i Prąd  i  wystarczy.

Cytując  klasyka " róbta  co chceta "   ja sobie z tym poradzę  ale sporo ludzi będzie miało problemy.

Opublikowano
50 minut temu, woj_ani217 napisał:

Jak coś kupujesz i płacisz za to  włącznie z podatkiem  to jest to Twoje czy MS ?  ,ja  twierdzę że jest to moje  bo za to zapłaciłem i mogę to  osra.... ć  na rzadko  bo jest to moje i nikomu do tego

No nie do końca, przykładowo kupując konsole od Sony nie możesz jej modyfikować nawet po zakończeniu gwarancji, ale to rozmowa na inną dyskusję.

Opublikowano
30 minut temu, VACek napisał:

No nie do końca, przykładowo kupując konsole od Sony nie możesz jej modyfikować nawet po zakończeniu gwarancji, ale to rozmowa na inną dyskusję.

Masz rację  można polemizować  do rana i zawsze będzie za i przeciw  ja wyraziłem swoje zdanie które  powinno polegać na  decyzji użytkownika  chcesz zakładasz nie chcesz nie zakładasz każdy powinien mieć wybór  a nie przymus.

Opublikowano

Rozwiązaliście problem z tą skumulowaną aktualizacją już może ?

Bo dalej nie mogę tego zainstalować mam wersje win 10  pro  kompilacja 19044.1645 jak to zaktualizować ręcznie do najnowszej kompilacji?

Najnowsza jest 10.0.19044.1706 jak to zaktualizować ręcznie?

Opublikowano

A ja z kolei mam znowu problem z aktualizacją Win11... ASUS TUF GAMING na wspieranym sprzęcie.

Wszystkie aktualizacje przechodziły bez problemu do wersji 22000.613

Pierw nie przeszła 22000.652 a teraz 22000.675 :OI

Opublikowano
38 minut temu, Jasnacholera napisał:

A ja z kolei mam znowu problem z aktualizacją Win11... ASUS TUF GAMING na wspieranym sprzęcie.

Spróbuj zainstalować najnowszą aktualizacje stosu obsługi.

2 godziny temu, TECHNO napisał:

Rozwiązaliście problem z tą skumulowaną aktualizacją już może ?

Bo dalej nie mogę tego zainstalować mam wersje win 10  pro  kompilacja 19044.1645 jak to zaktualizować ręcznie do najnowszej kompilacji?

Najnowsza jest 10.0.19044.1706 jak to zaktualizować ręcznie?

Trzeba skorzystać z gotowego ISO lub je rozpakować i wskazać jako źródło naprawy w DISM. Poza tym to ogólna dyskusja. Windows 11 a nie Windows 10.

Opublikowano
Godzinę temu, hip3r napisał:

Spróbuj zainstalować najnowszą aktualizacje stosu obsługi.

Trzeba skorzystać z gotowego ISO lub je rozpakować i wskazać jako źródło naprawy w DISM. Poza tym to ogólna dyskusja. Windows 11 a nie Windows 10.

O matko boska 30 razy w miesiącu będę system instalowal bo jakiemuś oszołomowi z microsoftu sie w du pie po przewracało trzymajcie mnie bo nie wyczymie:trollface::tooth:

roztropek lubi to
Opublikowano
2 godziny temu, Jasnacholera napisał:

Nie wiem czy chodzi ci o laptopa czy o płytę główną, sam posiadam PC z płytą asus tuf gaming b450m pro 2 i od listopada każda comiesięczna aktualizacja instaluje się bez problemu obecnie mam 22000.675, z tym że mam czysty system bez użycia "zewnętrznych optymalizatorów"

8 minut temu, TECHNO napisał:

O matko boska 30 razy w miesiącu będę system instalowal bo jakiemuś oszołomowi z microsoftu sie w du pie po przewracało trzymajcie mnie bo nie wyczymie:trollface::tooth:

A kto zmusza do używania w11?? Wersja oficjalna czysta bez grzebania na wspieranym sprzęcie działa bez zarzutu.

kp1971 lubi to