LDZ-KID Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 Od paru dni mam problem z postawieniem na VM z Windows 11 na darmowym programie VMPlayer. Wiem, że to możliwe bo są filmiki ludziom się udało na darmowej wersji. U mnie pomimo dodania Bypassa w formie kluczy w regedit nadal nie chce się zainstalować system, mam wciąż ten sam ekran z napisem "Na tym komputerze nie można uruchomić systemu Windows 11" Klucze które dodałem to: BypassCPUCheck, BypassTPMCheck, BypassRAMCheck, BypassSecureBootCheck. Wszystko robię prawidłowo jak na poradnikach youtube. Ponadto po nieudanych próbach robiłem też tą metodą - www.base.win/11 czyli wgranie pliku bypass.reg również bez pozytywnego skutku. Obraz mam czysty ze strony podanej obok. Jakieś pomysły? Komuś się udało postawić wirtualną maszynę na VMPlayer Free? Cytuj
stens Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 Podmień sources\ Instal.wim z iso 11-tki do Iso 10-tki i zapisz jako 11-tka. No i instaluj. Cytuj
Gość Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 Coś już tam namieszali w 22000.348 i czy " Podmień sources\ Instal.wim z iso 11-tki do Iso 10-tki i " będzie działać bez problemu ? wczoraj próbowałem z boot.wim i coś się mieszało nie sprawdzałem dokładnie co jest co ale dzisiaj się przyjże co tam znowu wymyślili z tym blokowaniem ? Cytuj
Portalnet Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 7 godzin temu, zbigniew59 napisał: Jest takie coś - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 1. Pobierz najnowszą wersję [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] . 2. Uruchom instalator. Automatycznie zapyta o podniesienie, po czym zainstaluje niezbędne pliki. 3. Po zakończeniu zostaniesz powitany znanym paskiem zadań systemu Windows 10. Aby dostosować opcje oferowane przez program, kliknij prawym przyciskiem myszy pasek zadań i wybierz „Właściwości”. Otóż to. To takie proste. Proste jak drut tylko po odpaleniu tego programu Bitdefender zablokował komputer/pulpit, wykrył wirusa: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
ampa Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 Nie będziecie instalować najnowszej windozy na niewspieranych sprzętach...już my o to zadbamy, nie ważne błędy czy utrudnienia...do sklepu po nowy sprzęt marsz...już szykujemy windozę 12 która nie ruszy na zeszłorocznym i obecnym sprzęcie bo go też wspierać nie będziemy Cytuj
Nerdio Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 14 minut temu, ampa napisał: Nie będziecie instalować najnowszej windozy na niewspieranych sprzętach...już my o to zadbamy, nie ważne błędy czy utrudnienia...do sklepu po nowy sprzęt marsz...już szykujemy windozę 12 która nie ruszy na zeszłorocznym i obecnym sprzęcie bo go też wspierać nie będziemy i tak się znajdą spoceńcy, którzy znajdą lukę by zainstalować :)) Cytuj
nitomen Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 Jest tu gdzies zaawansowane ustawienie zasilania ? Bo w W10 wchodzilo się do ustawien zasilania i tam była zakładka zaawansowane a tu tego nie widzę. Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Cytuj
Bartos Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 W panelu sterowania > Sprzęt i dźwięk Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 Panel sterowania/opcje zasilania/ustawienia planu//zaawansowane ustawienia zasilania Cytuj
Nerdio Opublikowano 25 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2021 W dniu 24.11.2021 o 11:16, LDZ-KID napisał: Od paru dni mam problem z postawieniem na VM z Windows 11 na darmowym programie VMPlayer. Wiem, że to możliwe bo są filmiki ludziom się udało na darmowej wersji. U mnie pomimo dodania Bypassa w formie kluczy w regedit nadal nie chce się zainstalować system, mam wciąż ten sam ekran z napisem "Na tym komputerze nie można uruchomić systemu Windows 11" Klucze które dodałem to: BypassCPUCheck, BypassTPMCheck, BypassRAMCheck, BypassSecureBootCheck. Wszystko robię prawidłowo jak na poradnikach youtube. Ponadto po nieudanych próbach robiłem też tą metodą - www.base.win/11 czyli wgranie pliku bypass.reg również bez pozytywnego skutku. Obraz mam czysty ze strony podanej obok. Jakieś pomysły? Komuś się udało postawić wirtualną maszynę na VMPlayer Free? spróbuj usunąć z instalki appraiserres.dll Cytuj
Portalnet Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2021 Czy macie tez tak ze po kilku godzinach używania windowsa 11 , w menedżerze zadań w procesach pokazuje Wam że "Menedżer okien pulpitu" zajmuje 800 - 900MB ramu, mimo ze np. wszystkie okna są już zamknięte ? Cytuj
Portalnet Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2021 a to od sterowników zależy ta usługa ? Bo tak, mam karte intela , Cytuj
juniorzwl Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2021 W dniu 12.11.2021 o 18:53, Bartos napisał: Jakaś dziwna przypadłość na aktualnej kompilacji. Po dłuższej pracy z kompem muszę kliknąć 2 razy w ikonkę zasilania w menu start by otworzyć menu i zamknij. Po pierwszym kliknięciu coś jakby mignie na pasku wyszukiwania w start i i nic więcej, dopiero za drugim razem rozwija się dodatkowe menu. Po takich dwóch próbach ikonka da się kliknąć potem za pierwszym razem. Ktoś doświadczył podobnego? U mnie występuje dokładnie to samo na kompilacji 22000.318, lecz jedynie po świeżo uruchomionym systemie oraz jeśli wyloguję i zaloguję się ponownie do systemu, gdy pierwszy raz klikam w ikonę zasilania to muszę kliknąć dwa razy aby wysunęło się pole wyboru (uśpij, zamknij, uruchom ponownie) i zdarza się również ta wariacja z miganiem pola wyszukiwania w starcie. Przy kolejnych próbach wszystko działa jak powinno. Niby taka bzdura ale niesmak pozostał Sprawdzał ktoś czy w kompilacji 22000.346 lub 22000.348 zostało to poprawione? Bartos lubi to Cytuj
TediPower Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2021 U was też tak cały czas? Mam aktywne OneDrive. i druga sprawa jak mi np. przestaje działać sterownik od karty Wifi i nie mam neta w PC, albo podczas restartu modemu gdy nie mam internetu nie wyłącza się PC kręci się kółeczko wyłączenia lub restartu i tak np 30 min zamiast 30 sek a i nadal się nie wyłącza muszę sam ingerować. Cytuj
stens Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2021 11 godzin temu, juniorzwl napisał: Sprawdzał ktoś czy w kompilacji 22000.346 lub 22000.348 zostało to poprawione? 22000.348 jest to samo. Bez zmian. Bartos lubi to Cytuj
juniorzwl Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2021 @stens Dzięki za odpowiedź. Zauważyłem również ze to samo dzieje się, jeśli zamiast przycisku zasilania w pierwszej chwili po uruchomieniu lub zalogowaniu do systemu klikniemy w przycisk nazwy użytkownika z którego wysuwa się menu: zmień ustawienia konta, zablokuj, wyloguj. Tylko teraz pytanie czy istnieje jakaś wersja w której te przyciski działają jak powinny? Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2021 Obstawiam, że na przyszłorocznego mikołaja wyjdzie patch i załatwi ten defekt. foxhound88 lubi to Cytuj
FILAGOL Opublikowano 10 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2021 Wyszła nowa kompilacja Windows 11 22518.1000 i nie mogę pobrać z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] pobieram pliczek ze skryptem uruchamiam jako administrator i na czerwono wyświetla mi informację (czerwona czcionka) a gdy uruchomie bez praw administratora to wyświetla mi informację: jak pobrać obrazy z w/w strony aby nie mieć takich problemów ? Proszę o pomoc Dziękuję [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
kp1971 Opublikowano 10 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2021 Pobierz stąd: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
FILAGOL Opublikowano 10 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2021 Znalazłem rozwiązanie swego problemu a mianowicie: pobrany pliczek cmd nalezy uruchomić np na pulpicie (ważne aby był to dysk systemowy) kliknąć na niego 2x (zalezy jak kto ma ustawiony dwa kliki czy jedno) bez wybierania z uprawnieniami administratora ja wrzuciłem pliczek do folderu na pulpicie i po ok 4 minutach miałem pobrany system :-) kp1971 dziękuję za podpowiedz przydała się Pozdrawiam :-) Cytuj
Mr.T Opublikowano 10 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo6 lubi to Cytuj
leon303 Opublikowano 10 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2021 Wiecie może panowie dla czego gierki nie uruchomiają się na W11? Odpalam gierke, steam próbuje zainstalowac Directx i na tym się kończy. Cytuj
TECHNO Opublikowano 11 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2021 16 godzin temu, Mr.T napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ale podobno gry przyspieszyły Cytuj
piosylant Opublikowano 11 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2021 Mam kompa, na którym postawiłem Win 8.1, po czym zaktualizowałem do Win10, a ostatnio do Win11. Wszystkie gry ze Steama uruchamiają się i działają prawidłowo. Gry ze Steama i wszystko inne działa dokładnie tak jak na Win 10 i 8.1. Jedyna zauważalna niedoróbka, to konieczność ponownego kliknięcia przycisku zasilania, żeby wysunęło się menu zasilania. Akurat to zauważałem chyba w każdej wersji insider a teraz w pełnej. Cytuj
BooyaK Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2021 Mam pewien problem.. Od 11 listopada nie posiadam ani jednej aktualizacji, czekałem na update dla AMD który ponoć ma problemy.. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Gość Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2021 Po pierwsze musisz być na kanale dev w programie insider - a jeśli chodzi o niewspierany sprzęt - - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tu trochę nowszy - zrób tak samo jak w podanym linku - wkleić do notatnika, zapisać jako cmd i odpalić przed rozpoczęciem aktualizacji. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Nieobecny Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2021 Windows 11 spowalnia nie tylko dyski SSD NVMe. Teraz problem dotyczy również tradycyjnych dysków HDD. Z każdą kolejną łatką jest tylko gorzej: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jarexpol i renatan lubią to Cytuj
marox Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2021 Ciśniecie bekę z windows 11, ale jedno lubię -> instalator sprawdza czy sprzęt jest wspierany. Bardzo przydatne, i zaoszczędziło mi kupę czasu i kłopotu, jeżeli sprzęt nie jest wspierany system się nie zainstaluje. Bartos lubi to Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2021 No i mądrego warto poczytać ... wszystkim oczy na wierzch powychodziły. Teraz pewnie dołożą ten instalator do każdego niezbędnika skauta Cytuj
razor1995 Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2021 42 minuty temu, enterprise2000 napisał: Problem został rozwiązany w opcjonalnej aktualizacji KB5007262 Gdybyś przejrzał te linki, wyczytałbyś, że mimo instalacji łatki problem nadal występuje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez JakubDriver,
Przydatna informacja :)
Rekomendacja dodana przez VACek
0 reakcji
Pokaż odpowiedź