Skocz do zawartości

Windows 11 - ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od paru dni mam problem z postawieniem na VM z Windows 11 na darmowym programie  VMPlayer. Wiem, że to możliwe bo są filmiki ludziom się udało na darmowej wersji.
U mnie pomimo dodania Bypassa w formie kluczy w regedit nadal nie chce się zainstalować system,  mam wciąż ten sam ekran z napisem "Na tym komputerze nie można uruchomić systemu Windows 11"

Klucze które dodałem to: BypassCPUCheck, BypassTPMCheck, BypassRAMCheck, BypassSecureBootCheck. Wszystko robię prawidłowo jak na poradnikach youtube.

Ponadto po nieudanych próbach robiłem też tą metodą - www.base.win/11   czyli wgranie pliku bypass.reg  również bez pozytywnego skutku. Obraz mam czysty ze strony podanej obok.

Jakieś pomysły? Komuś się udało postawić wirtualną maszynę na VMPlayer Free?

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Coś już tam namieszali w  22000.348    i  czy  "  Podmień sources\ Instal.wim z iso 11-tki do Iso 10-tki i   "   będzie działać bez problemu ?  wczoraj próbowałem  z   boot.wim  i coś się mieszało nie

sprawdzałem dokładnie co jest co  ale dzisiaj się przyjże  co tam znowu wymyślili z tym blokowaniem ?

Opublikowano
7 godzin temu, zbigniew59 napisał:

Jest takie coś - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

1. Pobierz najnowszą wersję [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] .
2. Uruchom instalator. Automatycznie zapyta o podniesienie, po czym zainstaluje niezbędne pliki.
3. Po zakończeniu zostaniesz powitany znanym paskiem zadań systemu Windows 10. Aby dostosować opcje oferowane przez program, kliknij prawym przyciskiem myszy pasek zadań i wybierz „Właściwości”.
Otóż to. To takie proste.

Proste jak drut :) tylko po odpaleniu tego programu Bitdefender zablokował komputer/pulpit, wykrył wirusa:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Nie będziecie instalować najnowszej windozy na niewspieranych sprzętach...już my o to zadbamy, nie ważne błędy czy utrudnienia...do sklepu po nowy sprzęt marsz...już szykujemy windozę 12 która nie ruszy na zeszłorocznym i obecnym sprzęcie bo go też wspierać nie będziemy :D

Opublikowano
14 minut temu, ampa napisał:

Nie będziecie instalować najnowszej windozy na niewspieranych sprzętach...już my o to zadbamy, nie ważne błędy czy utrudnienia...do sklepu po nowy sprzęt marsz...już szykujemy windozę 12 która nie ruszy na zeszłorocznym i obecnym sprzęcie bo go też wspierać nie będziemy :D

i tak się znajdą spoceńcy, którzy znajdą lukę by zainstalować :))

Opublikowano

Jest tu gdzies zaawansowane ustawienie zasilania ? Bo w W10 wchodzilo się do ustawien zasilania i tam była zakładka zaawansowane a tu tego nie widzę.

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
W dniu 24.11.2021 o 11:16, LDZ-KID napisał:

Od paru dni mam problem z postawieniem na VM z Windows 11 na darmowym programie  VMPlayer. Wiem, że to możliwe bo są filmiki ludziom się udało na darmowej wersji.
U mnie pomimo dodania Bypassa w formie kluczy w regedit nadal nie chce się zainstalować system,  mam wciąż ten sam ekran z napisem "Na tym komputerze nie można uruchomić systemu Windows 11"

Klucze które dodałem to: BypassCPUCheck, BypassTPMCheck, BypassRAMCheck, BypassSecureBootCheck. Wszystko robię prawidłowo jak na poradnikach youtube.

Ponadto po nieudanych próbach robiłem też tą metodą - www.base.win/11   czyli wgranie pliku bypass.reg  również bez pozytywnego skutku. Obraz mam czysty ze strony podanej obok.

Jakieś pomysły? Komuś się udało postawić wirtualną maszynę na VMPlayer Free?

spróbuj usunąć z instalki appraiserres.dll

Opublikowano
W dniu 12.11.2021 o 18:53, Bartos napisał:

Jakaś dziwna przypadłość na aktualnej kompilacji.

Po dłuższej pracy z kompem muszę kliknąć 2 razy w ikonkę zasilania w menu start by otworzyć menu i zamknij.  Po pierwszym kliknięciu coś jakby mignie na pasku wyszukiwania w start i i nic więcej,  dopiero za drugim razem rozwija się dodatkowe menu.

Po takich dwóch próbach ikonka da się kliknąć potem za pierwszym razem.

Ktoś doświadczył podobnego?

U mnie występuje dokładnie to samo na kompilacji 22000.318, lecz jedynie po świeżo uruchomionym systemie oraz jeśli wyloguję i zaloguję się ponownie do systemu,  gdy pierwszy raz klikam w ikonę zasilania to muszę kliknąć dwa razy aby wysunęło się pole wyboru (uśpij, zamknij, uruchom ponownie) i zdarza się również ta wariacja z miganiem pola wyszukiwania w starcie. Przy kolejnych próbach wszystko działa jak powinno. Niby taka bzdura ale niesmak pozostał :huh:

Sprawdzał ktoś czy w kompilacji 22000.346 lub 22000.348 zostało to poprawione?

Bartos lubi to
Opublikowano

U was też tak cały czas? Mam aktywne OneDrive.

Zrzut-ekranu-96.png

i druga sprawa jak mi np. przestaje działać sterownik od karty Wifi i nie mam neta w PC, albo podczas restartu modemu gdy nie mam internetu nie wyłącza się PC kręci się kółeczko wyłączenia lub restartu i tak np 30 min zamiast 30 sek a i nadal się nie wyłącza muszę sam ingerować.

Opublikowano

@stens Dzięki za odpowiedź. Zauważyłem również ze to samo dzieje się,  jeśli zamiast przycisku zasilania w pierwszej chwili po uruchomieniu lub zalogowaniu do systemu klikniemy w przycisk nazwy użytkownika z którego wysuwa się menu: zmień ustawienia konta, zablokuj, wyloguj.

Tylko teraz pytanie czy istnieje jakaś wersja w której te przyciski działają jak powinny?

Opublikowano

Wyszła nowa kompilacja Windows 11 22518.1000 i nie mogę pobrać z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

pobieram pliczek ze skryptem uruchamiam jako administrator i na czerwono wyświetla mi informację (czerwona czcionka)

a gdy uruchomie bez praw administratora to wyświetla mi informację:

jak pobrać obrazy z w/w strony aby nie mieć takich problemów ?

Proszę o pomoc

Dziękuję

Opublikowano

Znalazłem rozwiązanie swego problemu a mianowicie:

pobrany pliczek cmd nalezy uruchomić np na pulpicie (ważne aby był to dysk systemowy)

kliknąć na niego 2x (zalezy jak kto ma ustawiony dwa kliki czy jedno) bez wybierania z uprawnieniami administratora

ja wrzuciłem pliczek do folderu na pulpicie i po ok 4 minutach miałem pobrany system :-)

kp1971 dziękuję za podpowiedz przydała się Pozdrawiam :-)

Opublikowano

Mam kompa, na którym postawiłem Win 8.1, po czym zaktualizowałem do Win10, a ostatnio do Win11. Wszystkie gry ze Steama uruchamiają się i działają prawidłowo. Gry ze Steama i wszystko inne działa dokładnie tak jak na Win 10 i 8.1.

Jedyna zauważalna niedoróbka, to konieczność ponownego kliknięcia przycisku zasilania, żeby wysunęło się menu zasilania. Akurat to zauważałem chyba w każdej wersji insider a teraz w pełnej. 

Opublikowano

Mam pewien problem.. Od 11 listopada nie posiadam ani jednej aktualizacji, czekałem na update dla AMD który ponoć ma problemy..

Opublikowano

Po pierwsze musisz być na kanale dev w programie insider - a jeśli chodzi o niewspierany sprzęt - 

- [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Tu trochę nowszy - zrób tak samo jak w podanym linku - wkleić do notatnika, zapisać jako cmd i odpalić przed rozpoczęciem aktualizacji.

Opublikowano

Windows 11 spowalnia nie tylko dyski SSD NVMe. Teraz problem dotyczy również tradycyjnych dysków HDD. Z każdą kolejną łatką jest tylko gorzej:

jarexpol i renatan lubią to
Opublikowano

Ciśniecie bekę z windows 11, ale jedno lubię -> instalator sprawdza czy sprzęt jest wspierany.  Bardzo przydatne, i zaoszczędziło mi kupę czasu i kłopotu, jeżeli sprzęt nie jest wspierany system się nie zainstaluje.

Bartos lubi to