GumkaDT Opublikowano 27 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2021 9 godzin temu, MarcinGX napisał: Gdy z początkiem października gruchnęła informacja o tym, że wydajność gier w Windows 11 może być nawet o 28% niższa niż w Windows 10, wiele osób planujących przesiadkę na nowy system Microsoftu poczuło poważne zaniepokojenie. Winną zamieszania okazała się domyślnie włączona funkcja VBS (Virtualization-Based Security). Jeśli dokonujesz czystej aktualizacji systemu Windows 11 lub chcesz kupić zakup komputera z systemem Windows 11, powinieneś wiedzieć jak ją wyłączyć. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ten prosty trik pozwala zwiększyć liczbę klatek w grach nawet o 28% Mam czystą instalację i... : Ciekawe od czego zależy kiedy jest włączona, a kiedy nie. Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 27 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2021 @GumkaDT ... Windows 10 miało domyślnie VBS wyłączone więc podczas aktualizacji ta opcja zostaje. Natomiast świeże instalacje mają już na ON z możliwością OFF. Cytuj
MarcinGX Opublikowano 27 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2021 15 godzin temu, MarcinGX napisał: Gdy z początkiem października gruchnęła informacja o tym, że wydajność gier w Windows 11 może być nawet o 28% niższa niż w Windows 10, wiele osób planujących przesiadkę na nowy system Microsoftu poczuło poważne zaniepokojenie. Winną zamieszania okazała się domyślnie włączona funkcja VBS (Virtualization-Based Security). Jeśli dokonujesz czystej aktualizacji systemu Windows 11 lub chcesz kupić zakup komputera z systemem Windows 11, powinieneś wiedzieć jak ją wyłączyć. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ten prosty trik pozwala zwiększyć liczbę klatek w grach nawet o 28% Wystarczy wyłączyć izolacja rdzenia i integralność pamięci to zabezpieczenia oparte na wirtualizacji jest wyłączone. Cytuj
VACek Opublikowano 27 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2021 5 godzin temu, zdzisiek24 napisał: @GumkaDT ... Windows 10 miało domyślnie VBS wyłączone więc podczas aktualizacji ta opcja zostaje. Natomiast świeże instalacje mają już na ON z możliwością OFF. Chyba na wspieranym sprzęcie, bo na niewspieranym miałem po czystej instalacji wyłączone Cytuj
MarcinGX Opublikowano 27 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo6 lubi to Cytuj
sanchez Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2021 17 godzin temu, zdzisiek24 napisał: @GumkaDT ... Windows 10 miało domyślnie VBS wyłączone więc podczas aktualizacji ta opcja zostaje. Natomiast świeże instalacje mają już na ON z możliwością OFF. W moim przypadku instalacja na czysto, sprzęt w pełni zgodny z wymaganiami Win11. VBS było wyłączone. Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2021 No to nie tylko TVP kłamie ale również "niezależne" media i zagraniczne boardy. Polityka MS jednak powinna być uznawana za zmienną matematyczną. Cytuj
Jasnacholera Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2021 Ja też sprzęt zgodny, czysta instalacja, VBS Niewłączone.. Cytuj
Gość Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2021 Microsoft przymusowo instaluje na wszystkich Windowsach 10 narzędzie do sprawdzania zgodności z Windows 11 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Odbywa się to bez wiedzy użytkowników. Microsoft postanowił przemycić PC Health Check wraz z ostatnią aktualizacją dla Windows 10, która ukrywa się za ciągiem znaków KB5005463. Cytuj
samson4x Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2021 W najnowszej wersji VirtualBox v6.1.28 dodano obsługę Windows 11, ale w "oficjalnej" wersji nie da rady zainstalować, VB nadal nie obsługuje TPM2 i WDDM 2, bez bypass'a się nie obejdzie. crypt lubi to Cytuj
MarcinGX Opublikowano 30 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2021 Microsoft prawdopodobnie pracuje nad mniej wymagającym Windowsem 11 SE [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo6 lubi to Cytuj
ampa Opublikowano 31 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2021 Po zmianie czasu odkryłem że na win 11 się przestawił z automatu czego win 10 pomimo licznych manipulacji, zmianie ustawień przez lata nie udało się zrobić, podobnie jak z ciemnym tematem który też zaczął działać...same plusy...nie wiem tylko czy dodatnie, czy ujemne . Cytuj
Nieobecny Opublikowano 2 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2021 Co bubel to bubel: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Nieobecny Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2021 Jednak bubel do kwadratu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Minimum 5 lata na połatanie błędów i nieoróbek i tuż przed szczęśliwym końcem, wydadzą Win 12 (ze skumulowanymi niedoróbkami Win 10 i 11). Cytuj
TediPower Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2021 Jak na pasku rozdzielić ikonki katalogów by były 2 -3 obok siebie? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2021 Więcej niż 1 oficjalny błąd dziennie, to już przesada: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
wiher123 Opublikowano 4 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2021 Ja to mam problem w Win 11 z minimalizowaniem aplikacji opartych na Chromium(wyjątki to Opera i Edge) i Electronie, wystarczy parę razy zminimalizować(w przypadku Chrome około 20 razy) i w przypadku Discorda ma wtedy czarną miniaturkę podglądu, a w przypadku Chrome to samo tylko zamaist koloru czarnego mamy biały xD Ma ktoś z użytkowników Win 11 ten problem czy jednak standardowo jak w przypadku ostatnich lat MSa każdy użytkownik dostał swojego unikalnego buga? xD Tutaj Screen by łatwiej wytłumaczyć o co chodzi [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 4 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2021 I co się czepiasz? Gdyby od początku wszystko działało jak należy, to wiesz jaki kryzys wybuchłby na świecie. Bezrobucie i ogólnie bida z nyndzą. A tak w MS się cieszą, że mają nadal pracę ... a i Ty poprawiłeś sobie samopoczucie tą znalezioną niedoróbką. Szukaj dobra a zło zostaw egzorcystom. wiher123 lubi to Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 5 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2021 No i nowa aktualizacja jest już w drodze - KB5008295 PS niby mieli naprawić puste foldery i co ? zmieniam okulary a tu ... this same Cytuj
Gość Opublikowano 5 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2021 Według wróża Macieja jedenastka po tej nowej aktualizacji ma serwować piwo do obiadu co oni tam znowu naprawili !? kolorek zmienili w bzdecie a reszta dalej leży na łopatkach . Cytuj
Nieobecny Opublikowano 5 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2021 8 minut temu, woj_ani217 napisał: kolorek zmienili w bzdecie Kalkulator ma teraz sześciokątne narożniki. Cytuj
Gość Opublikowano 5 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2021 5 minut temu, wiktorynek napisał: Kalkulator ma teraz sześciokątne narożniki. I to jest to czekałem na to z niecierpliwością od początku wydania Cytuj
TediPower Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2021 A jak się pozbyć codziennych aktualizacji od drukarek HP i samsunga? Nie pomaga wushowhide.diagcab Cytuj
Stantor Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2021 Aplikacja "Zabezpieczenia Windows" uruchamia się na moment i gaśnie. Co z tym zrobić? Cytuj
MarcinGX Opublikowano 7 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2021 10 godzin temu, Stantor napisał: Aplikacja "Zabezpieczenia Windows" uruchamia się na moment i gaśnie. Co z tym zrobić? Jak gaśnie to znaczy że nie spełnia warunków i wymogi sprzętu :p Cytuj
Dziadek13 Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2021 10 minut temu, MarcinGX napisał: Jak gaśnie to znaczy że nie spełnia warunków i wymogi sprzętu Ja mam niezgody sprzęt a wyświetla i nie gaśnie. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
ampa Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2021 U mnie nie działa może dlatego że norton zarządza ochroną i aktualizowałem z win 10 gdzie defender był wyłączony ale zabezpieczenia na nim się otwierały normalnie, dlaczego teraz z ustawień nie da rady wejść tego nie wiem ale i za bardzo się tym nie przejmuję. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez JakubDriver,
Przydatna informacja :)
Rekomendacja dodana przez VACek
0 reakcji
Pokaż odpowiedź