Skocz do zawartości

Windows 11 - ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Taki wpis w rejestrze, o którym mowa w linku z postu powyżej  - teraz sprawdziłem, istnieje u mnie ("sam" się utworzył :biggrin3:).

To wyjaśnia w pewnym stopniu dlaczego Insiderzy z automatu "mogą więcej" niż użytkownicy bez tego statusu

próbujący aktualizacji do Windows 11 w identycznych warunkach dot. niezgodnego sprzętu.

Opublikowano
10 minut temu, telmyyo napisał:

Ludzie podpuszczacie ......?????, a i tak wiadomo że u jednych będzie chodziło a u innych NIE będzie :E (nadzieja matka g.......).

U większości teraz zadziała nawet na starszym sprzęcie tylko trzeba trochę pokombinować. 

Opublikowano

Windows 11 – dla kogo za darmo? Czy tani klucz z Allegro pozwoli na instalację?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
3 minuty temu, Radzior2010 napisał:

U większości teraz zadziała nawet na starszym sprzęcie tylko trzeba trochę pokombinować. 

Tak tylko czekać na 

Najlepsze są te z zaskoczenia :lol:.

Opublikowano
5 minut temu, telmyyo napisał:

Tak tylko czekać na 

Po to jest coś takiego jak VirtualBox żeby sobie móc testować bez obaw, a jak coś się wysypie to nie ma to takich skutków jak przy zainstalowaniu systemu na fizycznym dysku twardym. 

Opublikowano
Godzinę temu, Bogdan75 napisał:

Microsoft podpowiada jak ominąć wymagania Windows 11

Sprawdziłem- nie działa, tylko jest różnica w info, bez wpisu pisze że procesor jest nie zgodny, a po wpisie już tylko "Nie można zainstalować....

Opublikowano
6 minut temu, telmyyo napisał:

Tak tylko czekać na 

Najlepsze są te z zaskoczenia :lol:.

Black Screen of Death - już nie niebieski a czarny.

2 minuty temu, stens napisał:

Sprawdziłem- nie działa, tylko jest różnica w info, bez wpisu pisze że procesor jest nie zgodny, a po wpisie już tylko "Nie można zainstalować....

U mnie na niewspieranym kompie w domu (procesor i TPM) działa, pojawia się jedynie komunikat:

"Ten komputer nie spełnia minimalnych wymagań systemowych, aby uruchomić Windows 11 — te wymagania pomagają zapewnić bardziej niezawodne i wyższej jakości środowisko (...)"

Obok jest przycisk Zaakceptuj i instalator idzie dalej.

Opublikowano
8 minut temu, telmyyo napisał:

Instalując win11 bez spełnionych wymagań to jest mina "czołgowa", będzie lub nie będzie jak nie będzie to !!!!!!!!!.

Jakie wymagania? TPM 2.0? Procesor ma być dwurdzeniowy o taktowaniu 1Ghz. Nigdzie nie podano generacji procesora. 
4GB RAM chyba każdy ma, 64GB miejsca na dysku twardym też. 

Opublikowano
6 minut temu, Radzior2010 napisał:

Jakie wymagania? TPM 2.0? Procesor ma być dwurdzeniowy o taktowaniu 1Ghz. Nigdzie nie podano generacji procesora. 
4GB RAM chyba każdy ma, 64GB miejsca na dysku twardym też. 

Tylko tutaj mamy dwa problemy:

1. Procesor musi być ale ten z listy wspieranych na stronie Microsoftu

2. RAM możesz mieć 4GB ale jak ci integra albo coś innego zje choć kilkaset MB pamięci widocznej przez Windows to pojawi się komunikat że za mało RAM.

Opublikowano

M$ idzie w nowe kompy, i żaden z forumowiczów tego nie zmieni, prawda jest taka że jedna poprawka i wszystko się sypie :E.  

8 minut temu, Win77cr napisał:

Black Screen of Death - już nie niebieski a czarny.

Ziomek- czarny, niebieski,  wszystko jedno znaczenie to samo :).

egoiszt lubi to
Opublikowano
6 minut temu, telmyyo napisał:

M$ idzie w nowe kompy, i żaden z forumowiczów tego nie zmieni, prawda jest taka że jedna poprawka i wszystko się sypie :E.  

Ziomek- czarny, niebieski,  wszystko jedno znaczenie to samo :).

Czarny bardziej mroczny. Złowieszczo zwiastuje rychłą konieczność oddania starego kompa do utylizacji ;)

Opublikowano
10 minut temu, Win77cr napisał:

1. Procesor musi być ale ten z listy na stronie Microsoftu

Musi lub nie musi. 
Rozmiar dałem na VHD domyślnie czyli 50GB. 

Opublikowano

Musi, jeśli chcesz mieć aktualizacje do kolejnych wersji naszego wspaniałego systemu. Chyba że miłościwie nam panujący Microsoft coś zmieni.

W przypadku dysku jeśli brak jest minimalnego (np. tam jakieś powiedzmy kilka GB) miejsca to pewnie i tak nie zainstaluje.

Opublikowano
5 minut temu, Win77cr napisał:

Musi, jeśli chcesz mieć aktualizacje do kolejnych wersji naszego wspaniałego systemu. Chyba że Microsoft coś zmieni.

Win 10 1809 nie aktualizowałem przez 1,5 roku około, dopiero niedawno do wersji 1903 zaktualizowałem bo drażnił mnie komunikat, że kończy się wsparcie. 

Opublikowano

To będzie działać tak jak wtedy kiedy Huawei stracił dostęp do GMS i ma " swoje" HMS  - wszystkie mądre głowy kombinowały jak obejść wymagania by " gugiel " działał na Huawei i blokady szły jedne za drugą  , kilka dni apki działały i strach było odpalać telefon bo nie było wiadomo co zadziała a co yebnie - nikt nie chce pracować na systemie potencjalnie dziurawym jak unimil z kiosku po wściekłej Dżesice która wpadła , tak jesteśmy od lat przyzwyczajeni że MS dawał system za freeeeeeeeeee i wszystkie tera " chcom łindołsa bo maja chorom curke ( stary komp ) ... :L:asd::gt500s:

Opublikowano
2 minuty temu, Radzior2010 napisał:

Win 10 1809 nie aktualizowałem przez 1,5 roku około, dopiero niedawno do wersji 1903 zaktualizowałem bo drażnił mnie komunikat, że kończy się wsparcie. 

W 10-tce nie było z tym problemu, nawet na starych trupach się aktualizował. W 11 to już nie jest takie oczywiste, wręcz przeciwnie.

telmyyo lubi to
Opublikowano
5 minut temu, egoiszt napisał:

wszystkie tera " chcom łindołsa bo maja chorom curke ( stary komp ) ... :L:asd::gt500s:

Większość tera jak "jusz" to  "testujom" sobie Win11 na osobnym sprzęcie albo VHD. 
Nie wiem czy ktoś porzucił całkiem system na którym korzystał cały czas :P 

6 minut temu, Win77cr napisał:

W 10-tce nie było z tym problemu, nawet na starych trupach się aktualizował. W 11 to już nie jest takie oczywiste, wręcz przeciwnie.

Nie miałem na myśli aktualizowania tylko właśnie wyłączenie aktualizacji na czas nieokreślony. Windows 10 u mnie nie prosił się nawet o sprawdzenie czy są jakieś aktualizacje. Do czasu aż wywołałem je "ręcznie".