lukcio31 Opublikowano 6 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2024 Dzięki za pomoc. Za pomocą tego co @Dziadek13 podał w poście stworzyłem obraz iso Windows 11 24H2. Otworzę za pomocą Eksploratora plików.uruchomię setup i zobaczę czy aktualizacja się uda. LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 6 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2024 @lukcio31 już tak deczko dalej ale zerknij bo piszesz: 1 godzinę temu, lukcio31 napisał(a): Windows 11 24H2,której nie chciałbym robić lub poczekać jak w WU pojawi się aktualizacja do 24H2, a nie wiadomo kiedy się pojawi? Jak wspomnieliśmy, aktualizacja jest udostępniana falami. To oznacza, że możecie jej nie widzieć na liście Windows Update. Co ważne, priorytet w dostarczeniu oprogramowania mają osoby, które w ustawieniach zaznaczą opcję Uzyskaj najnowsze aktualizacje, gdy tylko będą dostępne tak jak na załączonej grafice. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
lukcio31 Opublikowano 6 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2024 Niestety użyłem programiku Win_11_Boot_And_Upgrade_FiX_KiT_v5.0 podanego przez @Dziadek13 i po zrobieniu iso,otwarciu w Eksplorator plików i wybraniu setup.exe po zakończeniu instalacji,restart komputera. Wyświetlił się niebieski ekran Wybierz układ klawiatury-zaznaczony jest : Polski (programisty). Daję Enter i znów niebieski ekran a na nim Wybierz opcję i do wyboru mam: Rozwiąż problemy-Zrestartuj ustawienia do stanu początkowego albo skorzystaj z opcji zaawansowanych i Wyłącz komputer. Wyłączyłem komputer i jak pojawił się pulpit wyświetliło mi komunikat: Nie mogliśmy zainstalować systemu Windows 11 Komputer został przywrócony do stanu sprzed rozpoczęcia instalacji systemu Windows 11 0xC1900101 - 0x20017 Instalacja nie powiodła się w fazie SAFE_OS - podczas operacji wystąpił błąd BOOT Chyba pozostaje czekanie na pojawienie się w WU aktualizacji do 24H2 lub nie czekając w WU na aktualizację-czyta instalacja Cytuj
sabrex11 Opublikowano 6 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2024 a rozwinąć nie potrafisz?[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
LAGUNA Opublikowano 6 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2024 41 minut temu, lukcio31 napisał(a): Komputer został przywrócony do stanu sprzed rozpoczęcia instalacji systemu Windows 11 0xC1900101 - 0x20017 Błąd 0xC1900101-0x20017 wskazuje na problem podczas sprawdzania sterowników. Nie męcz się z tym Cytuj
lukcio31 Opublikowano 6 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2024 Chyba dam sobie spokój i poczekam na aktualizację do 24H2 jak pojawi się w WU lub jak się nie pojawi pozostaje czysta instalacja. Cytuj
ampa Opublikowano 6 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2024 Skoro nie poszła aktualizacja z zachowaniem danych to prawdopodobieństwo że pójdzie z WU jest mała. Może skoro jakiś sterownik wadzi to sprawdź co masz podłączone do komputera i jakie programy zainstalowane może rzuci ci się w oczy coś podejrzanego. Dziennik zdarzeń nic nie mówi na temat nieudanej aktualizacji? Cytuj
daytek 2 Opublikowano 6 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2024 Microsoft wprowadził dodatkowe zabezpieczenie, gdy procesor tego nie obsługuje to na razie nie zaistaluje się 24H2 dobrze nie pamiętam to SSE 4. Cytuj
Achon Opublikowano 7 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2024 Cytat processor must support the SSE4.2 instruction set with POPCNT. Komuś działał do tej pory win 11, a teraz zonk bo procesor nie ma POPCNT. No i wersja 24h2 nie pójdzie. Tym programem sprawdzisz, czy cpu to obsługuje. komenda: Cytat coreinfo64 -f [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Ryzenek Opublikowano 7 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2024 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dla tych, którzy mogli nie śledzić, Windows 11 24H2 działa tylko na procesorach dostarczanych z PopCnt i SSE4.2, a zatem żadna metoda obejścia, aplikacja ani oprogramowanie nie może pomóc osobom korzystającym z tak starożytnego sprzętu. Mogą jednak nadal korzystać z systemu Windows 11 23H2 LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 7 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2024 Jeśli będziesz umiał i chcesz tak dla siebie sprawdzić. @lukcio31 Zrób sobie obraz systemu tego obecnego, na innym dysku. Jak chcesz sprawdzić czy ten 24 ruszy to wgraj na czysto,jeśli nic nie poleci to sobie spokojnie przywrócisz obraz z obecnym systemem i wszystkimi plikami czy co tam masz a chcesz zachować. Microsoft wreszcie doda tę funkcję do "Narzędzia wycinanie" Narzędzie Wycinanie (Sn ipping Tool) w Windows 11 otrzymuje nową funkcję, która pozwala użytkownikom zmieniać domyślny folder zapisu zrzutów ekranu. Wcześniej użytkownicy musieli stosować skomplikowane obejścia, aby zmienić lokalizację zapisu. Nowa opcja testowana jest w aktualizacji beta Windows 11 (KB5043166). [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
lukcio31 Opublikowano 7 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2024 Odnośnie mojego problemu każda próba instalacji uaktualnienia za pomocą obrazu iso do Windows 11 24H2 kończy się tak: po restarcie komputera wyświetla się niebieski ekran Wybierz układ klawiatury-zaznaczony jest : Polski (programisty). Daję Enter i znów niebieski ekran a na nim Wybierz opcję i do wyboru mam: Rozwiąż problemy-Zrestartuj ustawienia do stanu początkowego albo skorzystaj z opcji zaawansowanych i Wyłącz komputer. Wyłączyłem komputer,ponownie się uruchomił i jak pojawił się pulpit wyświetliło mi komunikat: Nie mogliśmy zainstalować systemu Windows 11 Komputer został przywrócony do stanu sprzed rozpoczęcia instalacji systemu Windows 11 0xC1900101 - 0x20017 Instalacja nie powiodła się w fazie SAFE_OS - podczas operacji wystąpił błąd BOOT Poczekam na aktualizację do 24H2 jak pojawi się w WU i zobaczę czy zainstaluje się bez problemu lub zrobię czystą instalację,tylko zastanawia mnie czy po czystej instalacji nie ma problemu z instalacja stertowników chipsetu AMD Cytuj
razor1995 Opublikowano 7 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2024 16 godzin temu, lukcio31 napisał(a): po wykonaniu instalacji i restarcie komputera mam niebieski ekran z wyborem klawiatury. Odpalasz setup.exe i musi działać. Komputer spełnia wymagania Windows 11? (SecureBoot/TPM/CPU?) Na niespełniających aktualizacja dość często się wysypuje. P.S. W przypadku aktualizacji okno wyboru układu klawiatury się nie pojawia, więc coś masz namieszane Cytuj
LAGUNA Opublikowano 7 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2024 A na pewno uaktualniasz właściwy obraz(bo skąd się ta klawiatura pojawia) Pobierz sobie obraz [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
lukcio31 Opublikowano 7 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2024 Mam obraz iso 24H2 pobrany od Microsoft,ale jak pisałem mam opisane problemy i nie wiem jak to naprawić,by poszła bez problemu aktualizacja do 24H2 z obrazu iso. Komputer spełnia bez problemu wymagania Window 11,ale nie wiem czemu nie udaje się aktualizacja z obrazu iso Cytuj
SirGon Opublikowano 7 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2024 @lukcio31 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i tak zaktualizuj. Cytuj
lukcio31 Opublikowano 7 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2024 Na czacie pomocy technicznej Microsoft dowiedziałem się,że obecnie Windows 11 24H2 jest dla komputerów Copilot i może dlatego nie mogę wykonać aktualizacji do 24H2 za pomocą obrazu iso,mimo,że sterowniki urządzeń mam aktualne.Nie wiem tylko czy to prawda. Może lepiej poczekać na pojawienie się w WU aktualizacji do 24H2 dostępnej dla wszystkich. Sam już nie wiem. LAGUNA lubi to Cytuj
darude123 Opublikowano 7 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2024 Ciekawe czy na kompie z 8gb ramu będzie aktualizacja do 24h2? Reszta wymagań spełniona, zobaczymy na dniach pewnie. Coś kiedyś pisali że minimum 16gb ale to te urządzenia z copilot właśnie chyba. Cytuj
SirGon Opublikowano 7 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2024 Ludzie, 99% komputerów na świecie nie spełnia wymogów Copilot. To dla jakich komputerów ta 24h2 jest? Ja aktualizowałem do 24h2 Asystentem instalacji systemu Windows 11. LAGUNA lubi to Cytuj
lukcio31 Opublikowano 7 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2024 Zastanawia mnie czy Windows 11 24H2 dostępny do pobrania z serwera Microsoft jako obraz iso to oficjalna wersja Windows 11 24H2? Cytuj
Portalnet Opublikowano 7 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2024 9 minut temu, lukcio31 napisał(a): Zastanawia mnie czy Windows 11 24H2 dostępny do pobrania z serwera Microsoft jako obraz iso to oficjalna wersja Windows 11 24H2? Pytam,bo tak się zastanawiam czy instalować na czysto Windows 11 24H2,a może czekać na dostępność aktualizacji do 24H2 jak pojawi się w WU,bo kompletnie sam nie wiem Co do mojego problemu,chyba mam coś nie tak z systemem. Może zrobię tak,że zainstaluję ponownie Windows 11 23H2 i po instalacji wykonam aktualizację do Windows 11 24H2 za pomocą obrazu iso,by sprawdzić czy aktualizacja uda się bez problemu. Jak zainstalujesz 24h2 z Iso pobranego ze strony Ms to masz wersje ( o,ile mnie pamięć nie myli) 10.0.26100.1150 ale od razu wskakuje w windows update aktualizacja zbiorcza i podnosi do wersji 10.0.26100.1882 LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 7 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2024 1 godzinę temu, darude123 napisał(a): Ciekawe czy na kompie z 8gb ramu będzie aktualizacja do 24h2? poleci updat [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] dajcie temu pilotowi spokój plusik lubi to Cytuj
plusik Opublikowano 7 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2024 Windows 11 24H2 został przechytrzony. Zainstalujesz go na starszym komputerze [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ziloth lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 7 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2024 na UUP dump masz wersję Windows 11 Version 24H2 (26100.1882) ale obojętnie gdzie pobierzesz to zaktualizuje do najnowszej. Cytuj
lukcio31 Opublikowano 7 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2024 Dalej nie wiem czy Windows 11 24H2 pobrany od Microsoft to oficjalna wersja dostępna dla wszystkich do pobrania w celu wykonania czystej instalacji,czy warto instalować nie czekając na aktualizację przez WU? Pytam tylko i wyłącznie z czystej ciekawości Cytuj
LAGUNA Opublikowano 7 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2024 no jak podają tak Aktualna wersja: Aktualizacja systemu Windows 11 w 2024 r. l wersja 24H2) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 7 minut temu, lukcio31 napisał(a): czy warto instalować nie czekając na aktualizację przez WU? Pytam tylko i wyłącznie z czystej ciekawości zaczekaj sobie spokojnie zazwyczaj ten co się spieszy żałuje dwa razy. Cytuj
lukcio31 Opublikowano 7 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2024 Ostatecznie poczekam na aktualizacji do Windows 11 24H2 jak pojawi się w WU i ją zainstaluję. Cytuj
ampa Opublikowano 7 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2024 Dlaczego myślisz że Ci się uda aktualizacja przez WU jak z zachowaniem danych nie przeszła bo masz problem z jakimś sterownikiem. 007marc lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 8 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2024 Windows 11 zmienia pasek zadań. Nadchodzi nostalgiczna nowość [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
SirGon Opublikowano 8 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2024 17 godzin temu, lukcio31 napisał(a): Zastanawia mnie czy Windows 11 24H2 dostępny do pobrania z serwera Microsoft jako obraz iso to oficjalna wersja Windows 11 24H2? To się zastanawiaj dalej 007marc lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez JakubDriver,
Przydatna informacja :)
Rekomendacja dodana przez VACek
0 reakcji
Pokaż odpowiedź