Arkovianin Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2021 Witajcie koledzy, mam laptopa marki Asus X543 MA , laptop jak laptop, mam z nim problem mianowicie czasami staje dęba i pomaga tylko reset. Podpięty na USB jest do niego dysk HDD, dodam,że skanowałem dwoma skanerami online tj Eset i F-secure , jak widzicie mam Avasta (Internet security) W załączniku macie wszystkie info, proszę o pomoc. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Nieobecny Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2021 Po tym co na pisałeś, to można wróżyć z fusów lub szklanej kuli. Cytuj
P4Jn Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2021 Możesz podać link do tapety? Dysk jest w dobrej kondycji, nie ma do czego przyczepić się. Cytuj
wlodarek1 Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2021 Ja to przypuszczam że na tym forum jak również na forum na android.com.pl pojawili się spamerzy którzy wrzucają niepotrzebne posty że zmyślonymi problemami..... Wysłane z mojego AGS2-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Arkovianin Opublikowano 26 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2021 Sam jesteś spamerem i naucz się lamusie pisać Linku do tapety nie podam bo nie mam, kolego, pobrałem z jakiegoś pakietu tapet 47 minut temu, wiktorynek napisał: Po tym co na pisałeś, to można wróżyć z fusów lub szklanej kuli. Wikotrynek, dałem screena ,komputer nagle przestaje reagować na cokolwiek, natomiast na próbę odłączyłem dysk USB Cytuj
rrroberto Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2021 Sprawdź pamięci. Usuń z autostartu śmieci, bo ten procek i bez tego ledwo zipie. W SMART dysku Hitachi masz błędne sektory. Cytuj
Widzior Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2021 Chłopie, nie podałeś praktycznie nic, co jest potrzebne przy takich problemach. Gdzie dokładna specyfikacja sprzętowa, gdzie info o wersji systemu, gdzie screeny z programów diagnostycznych (napięcia, temperatury, obroty wentyli itd.)? A swoją drogą Intel Celeron N4000 + Win10 = Cytuj
Arkovianin Opublikowano 26 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2021 9 minut temu, Widzior napisał: Chłopie, nie podałeś praktycznie nic, co jest potrzebne przy takich problemach. Gdzie dokładna specyfikacja sprzętowa, gdzie info o wersji systemu, gdzie screeny z programów diagnostycznych (napięcia, temperatury, obroty wentyli itd.)? A swoją drogą Intel Celeron N4000 + Win10 = Masz jakieś ale ? Masz jeszcze coś do dodania ? Taki był fabrycznie zainstalowany i basta, już nie potrzebuję Waszej pomocy Cytuj
kitaro Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2021 8 minut temu, Arkovianin napisał: Masz jakieś ale ? Masz jeszcze coś do dodania ? Taki był fabrycznie zainstalowany i basta, już nie potrzebuję Waszej pomocy Może mnie starego posłuchasz i mam jakieś podejrzenie. Potrzebuję logu Addition wykonanego programem FRST. Tam będą errory i w przypadku, gdyby to np avast gryzł się z jakimś sterownikiem, czy inny problem softwaro-sprzętowy - to albo ogarnąć, albo nawet zainstalować aktualizację 21H1. Wszystko zachowasz chyba, że już aktualizowałeś. Ale cośkolwiek trzeba wiedzieć, co się dzieje z systemem. Pozdrawiam. Cytuj
BartAcid Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2021 Zdecydowanie nie podpinaj tego dysku na USB. Podziałaj normalnie i wszelakie diagnozy, o których piszą koledzy, rób na samym lapku. Tym dyskiem zajmiesz się później. Ja na razie stawiam na dysk. Ale to chyba od jodu z początku miesiąca co się nawdychałem. Cytuj
Arkovianin Opublikowano 27 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2021 Dla pewności wrzucę logi jednak,ale to za chwię [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi