zwierzaczek666 Opublikowano 1 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2021 Kuzynka dala mi do roboty tego pseudo laptopa. Co zrobic z tym fantem ??? Chodzi o to ze wyczyscia system i wszystkie parycje (do zera) . Czy mozna karte pamieci wykorzystac jako dodatkowy RAM ? No i jako ze jest tylko 2 Gb ramu mysle ze jakis system 32 bitowy ? Jaakies mądre porady .... Cytuj
Miastowy Opublikowano 1 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2021 "Jakaś mądra porada" - Ubuntu Linux lub jakiś Windows 7 w 32 bit. Cytuj
zwierzaczek666 Opublikowano 1 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2021 myslalem o 8.1 32 bit ale czy podejda wszystkie sterowniki Cytuj
Miastowy Opublikowano 1 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2021 Możesz spróbować. Jest majówka, wiec masz czas na zabawę. Cytuj
zwierzaczek666 Opublikowano 1 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2021 dysk jest malutki i pytanie czy da sie cos dolozyc czy wlutowywany ??? Na probe zainstalowalem na szybko winde 8.1 64 bit. Niby dziala ale nie moge odszukac dwoch sterownikow :)) Cytuj
zwierzaczek666 Opublikowano 1 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2021 no nic bede testowal ale nic chyba z tego g... nie wycisne. Teraz sciagam winde 8.1 32 bit od admina i potestuje a potem go rozbiore i zobacze z dyskiem temat bo youtube dziwnie pokazuje Cytuj
zwierzaczek666 Opublikowano 2 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2021 Jednak ze wzgledu na brak sterownikow niestety zainstalowalem nieszczesna 10 od sromotnika. Mulasto ale dziala . Dzisiaj moze go rozbiore i zobacze co w srodku :)) Cytuj
Nieobecny Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2021 Ktoś kto kupuje takiego laptopa musi ponieść karę. Z tego co piszesz jest to jeszcze najgorsza z możliwych fabrycznych konfiguracji: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wlutowane 2GB RAM (co producent miał w głowie wyposażając laptopa w 2GB RAM jeszcze o obniżonym taktowaniu?), wlutowany dysk eMMC (pojemność już nie ma żadnego znaczenia) o wydajności karty pamięci. O tym że procesor jest lutowany, nawet nie wspomnę i ma wydajność kalkulatora. Zdejmij dolną obudowę i sprawdź czy jest miejsce na dysk 2,5" - wtedy można włożyć najtańszy SSD o dowolnej pojemności. Na stronie producenta są sterowniki do Win 8.1 i Win 10: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Co oznacza, że można na nim zainstalować również Win 7. Znam tego typu konstrukcje i mają w biosie wymuszoną instalację w trybie UEFI czyli partycje GPT. Trzeba w tym trybie zainstalować system, co wyklucza Win 7 x86, ponieważ ten system obsługuje GPT tylko w wersji x64, a na 2GB RAM, to samobójstwo. Moja dobra rada - z tym laptopem nie da się nic zrobić poza ewentualnym dołożeniem dysku SSD co poprawiłoby nieco responsywność i zwiększyło dostępne miejsce na dane. Instaluj czysty Win 10 x86 bez żadnych przeróbek. Tu żadne cuda i tricki nie pomogą. Będzie totalnie mulasty i koniec. Trzeba z tym żyć albo... otwórz szeroko okno i weź mocny zamach (dla pewności najpierw przez kolano na pół, żeby nie wrócił). Cytuj
zwierzaczek666 Opublikowano 2 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2021 Doceniam rade ale tak na prawde to nie moj problem. Taki ma jaki kupila. Rozbiore i sprawdze czy da sie dolozyc jakis ssd Cytuj
zwierzaczek666 Opublikowano 2 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2021 miejsce na dysk jest ale gdzie go wpiac ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
zwierzaczek666 Opublikowano 2 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2021 nawet jak wezme [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To i tak nie ma gdzie go wpiac :(( Cytuj
marcelgg Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2021 2 godziny temu, zwierzaczek666 napisał: nawet jak wezme [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Masz wszystko, czego potrzebujesz [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] w poście #8 Cytuj Miastowy Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2021 Bez tego gniazda i tak dysku nie podłączy, szkoda zachodu... jeszcze przy tym "demonie". Lepiej to sprzedać, dołożyć do jakiegoś 3 gen chociażby. Cytuj Widzior Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2021 Przecież widać, że jest miejsce lutownicze, ale na gniazdo już pożałowali pół dolara. Jak jesteś zapalonym elektronikiem, to możesz podłączyć dysk na "pająka", tak jak w tym temacie ne elektrodzie, ale na moje to bez sensu przy tym złomie. Cytuj zwierzaczek666 Opublikowano 2 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2021 Chyba szkoda zachodu... Niech kuzynka sie martwi Ja bym tego nie kupił Ale temat ciekawy :)) to moze a innej beczki- wiektos gdzie sciagna partycje recovery do tego niby lapka ? Bede wdzieczny za pomoc Cytuj zwierzaczek666 Opublikowano 3 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2021 Wiem ze szkoda zachodu ale moze ktos pomoze i znajdzie jakis plik recowery do tego pseudo lapka Cytuj Rudio Opublikowano 4 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2021 W recovery nic ciekawego, zależnie od rocznika jakaś nieaktualna 10 lub 8. Robiłem takie samo padło 2 tygodnie temu i najlepiej na tym działała wersja 8.1 z forum od Jakuba lub Sromotnika jak wolisz, po zainstalowaniu podstawowych programów zostaje jeszcze około 10 GB wolnego na tej karcie co udaje dysk. Cytuj zwierzaczek666 Opublikowano 4 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2021 Ok. ale jest problem ze sterami.. Niby na stronie sa ale nie instaluja sie full. W 10 owszem. Moze ty masz jakas kopie recovery do tego nieszczesnika Ktora usluga odpowiada za autorotacje ?? byla podobno 10 bo jak dostalem ten sprzet to byl czysty... Cytuj Rudio Opublikowano 4 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2021 Mam tylko zrobioną acronisem kopie z 10-ki jak przyszedł (v 1511 chyba), ale ja instalowałem sterowniki przez SDIO i chodził obrót normalnie. Urządzenie już oddane więc nie sprawdzę, ale spróbuj poinstalować sterowniki chipsetu te od G-sensora z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tam nie było żadnego recovery poza 500mb partycją systemową bo i tak nie ma na to miejsca. Cytuj zwierzaczek666 Opublikowano 4 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2021 powtarzam ze dostalem go calkowicie wyzerowanego czyil kompletnie nic Cytuj Nieobecny Opublikowano 4 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2021 6 godzin temu, zwierzaczek666 napisał: problem ze sterami.. Niby na stronie sa ale nie instaluja sie full Co to znaczy? Jakich sterowników nie masz? Podaj identyfikator sprzętu, a otrzymasz link do sterownika. Cytuj zwierzaczek666 Opublikowano 5 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 po instalacji 10 mam wszystkie sterowniki tylko pomimo instalacji gsensora ekran nie ma autorotacji jesli przechodze w tryb tabletu... Cytuj Rudio Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 Tak dla pewności to robisz na czystym systemie czy jakimś modzie? Może po prostu jest w ustawieniach rotacja wyłączona. Ja będąc nieusatysfakcjonowany działaniem 10-ki zainstalowałem czysty 8.1 + aktualizacja sterowników z SDIO (+może coś od lenovo, ale nie sądzę) i obrót chodził bez żadnych sztuczek. Cytuj zwierzaczek666 Opublikowano 5 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 mod od sromotnika Winda 10- 64 Cytuj Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Ładowanie × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij https://winclub.pl/topic/41075-lenovo-yoga-300-1ibr-model-80m1/ Więcej opcji udostępniania... Obserwujący 1
Miastowy Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2021 Bez tego gniazda i tak dysku nie podłączy, szkoda zachodu... jeszcze przy tym "demonie". Lepiej to sprzedać, dołożyć do jakiegoś 3 gen chociażby. Cytuj
Widzior Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2021 Przecież widać, że jest miejsce lutownicze, ale na gniazdo już pożałowali pół dolara. Jak jesteś zapalonym elektronikiem, to możesz podłączyć dysk na "pająka", tak jak w tym temacie ne elektrodzie, ale na moje to bez sensu przy tym złomie. Cytuj
zwierzaczek666 Opublikowano 2 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2021 Chyba szkoda zachodu... Niech kuzynka sie martwi Ja bym tego nie kupił Ale temat ciekawy :)) to moze a innej beczki- wiektos gdzie sciagna partycje recovery do tego niby lapka ? Bede wdzieczny za pomoc Cytuj
zwierzaczek666 Opublikowano 3 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2021 Wiem ze szkoda zachodu ale moze ktos pomoze i znajdzie jakis plik recowery do tego pseudo lapka Cytuj
Rudio Opublikowano 4 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2021 W recovery nic ciekawego, zależnie od rocznika jakaś nieaktualna 10 lub 8. Robiłem takie samo padło 2 tygodnie temu i najlepiej na tym działała wersja 8.1 z forum od Jakuba lub Sromotnika jak wolisz, po zainstalowaniu podstawowych programów zostaje jeszcze około 10 GB wolnego na tej karcie co udaje dysk. Cytuj
zwierzaczek666 Opublikowano 4 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2021 Ok. ale jest problem ze sterami.. Niby na stronie sa ale nie instaluja sie full. W 10 owszem. Moze ty masz jakas kopie recovery do tego nieszczesnika Ktora usluga odpowiada za autorotacje ?? byla podobno 10 bo jak dostalem ten sprzet to byl czysty... Cytuj
Rudio Opublikowano 4 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2021 Mam tylko zrobioną acronisem kopie z 10-ki jak przyszedł (v 1511 chyba), ale ja instalowałem sterowniki przez SDIO i chodził obrót normalnie. Urządzenie już oddane więc nie sprawdzę, ale spróbuj poinstalować sterowniki chipsetu te od G-sensora z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tam nie było żadnego recovery poza 500mb partycją systemową bo i tak nie ma na to miejsca. Cytuj
zwierzaczek666 Opublikowano 4 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2021 powtarzam ze dostalem go calkowicie wyzerowanego czyil kompletnie nic Cytuj
Nieobecny Opublikowano 4 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2021 6 godzin temu, zwierzaczek666 napisał: problem ze sterami.. Niby na stronie sa ale nie instaluja sie full Co to znaczy? Jakich sterowników nie masz? Podaj identyfikator sprzętu, a otrzymasz link do sterownika. Cytuj
zwierzaczek666 Opublikowano 5 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 po instalacji 10 mam wszystkie sterowniki tylko pomimo instalacji gsensora ekran nie ma autorotacji jesli przechodze w tryb tabletu... Cytuj
Rudio Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 Tak dla pewności to robisz na czystym systemie czy jakimś modzie? Może po prostu jest w ustawieniach rotacja wyłączona. Ja będąc nieusatysfakcjonowany działaniem 10-ki zainstalowałem czysty 8.1 + aktualizacja sterowników z SDIO (+może coś od lenovo, ale nie sądzę) i obrót chodził bez żadnych sztuczek. Cytuj
zwierzaczek666 Opublikowano 5 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 mod od sromotnika Winda 10- 64 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników