betek Posted April 24, 2021 Report Posted April 24, 2021 Zainstalowalem Windows.7.2017.PL.SP1.X64.Grudzien.Final.2017-WinClub I nie działa mi myszka i touchpad w systemie, a w biosie dziala.. Jak to naprawić? Laptop asus r558u Quote
Miastowy Posted April 24, 2021 Report Posted April 24, 2021 Dziwisz się, skoro to pewnie 7 gen. Do tego praktycznie nie ma sterowników na starsze systemy. Możesz spróbować wgrać sterowniki inf z nowszego systemu dedykowanego po ten sprzęt. Zresztą podaj pełną nazwę modelu. Quote
betek Posted April 24, 2021 Author Report Posted April 24, 2021 2 minuty temu, Miastowy napisał: Dziwisz się, skoro to pewnie 7 gen. Do tego praktycznie nie ma sterowników na starsze systemy. Możesz spróbować wgrać sterowniki inf z nowszego systemu dedykowanego po ten sprzęt. To co mam zrobić żeby to zadziałało? A jeali już mam instalować 10 to jaki jest najlżejszy? Quote
Miastowy Posted April 24, 2021 Report Posted April 24, 2021 Już napisałem co masz zrobić. Czytanie z zrozumieniem się kłania. Quote
G77 Posted April 24, 2021 Report Posted April 24, 2021 4 minuty temu, betek napisał: To co mam zrobić żeby to zadziałało? A jeali już mam instalować 10 to jaki jest najlżejszy? jak chcesz lzejszy w10 to po instalacji usun folder " Windows" BartAcid likes this Quote
betek Posted April 24, 2021 Author Report Posted April 24, 2021 3 minuty temu, Miastowy napisał: Już napisałem co masz zrobić. Czytanie z zrozumieniem się kłania. Ale skąd mam je wziac? I jak je wgrać? Teraz, G77 napisał: jak chcesz lzejszy w10 to po instalacji usun folder " Windows" Śmieszny jesteś Quote
betek Posted April 24, 2021 Author Report Posted April 24, 2021 15 minut temu, FoRMaT2007 napisał: Sprawdź ten windows 7. a jak to zainstalowac? normalnie zrobic bootowalnego pena? Quote
zdzisiek24 Posted April 24, 2021 Report Posted April 24, 2021 @betek ... pobierasz, tworzysz rufusem pena i instalujesz. Zaletą tego obrazu są zintegrowane sterowniki USB 3.0/3.1 więc Twój problem powinien zniknąć ps. jeśli nie zatrybi pozostanie Ci 10-ka Quote
betek Posted April 24, 2021 Author Report Posted April 24, 2021 2 godziny temu, zdzisiek24 napisał: @betek ... pobierasz, tworzysz rufusem pena i instalujesz. Zaletą tego obrazu są zintegrowane sterowniki USB 3.0/3.1 więc Twój problem powinien zniknąć ps. jeśli nie zatrybi pozostanie Ci 10-ka dziala usb jest super, ale niestety touchpad nie.. Quote
zdzisiek24 Posted April 24, 2021 Report Posted April 24, 2021 To jest urok nowych sprzętów. Zawsze będą jakieś problemy na starszych systemach do których brak sterowników. Można kombinować i poszukać jakiś modyfikowanych ale to tylko protezy. Pogódź się z tym albo co chwila będziesz zakładał tu nowy temat Quote
Widzior Posted April 24, 2021 Report Posted April 24, 2021 Kolejny kompletnie zielony, który zabiera się za instalowanie niewspieranego systemu na swojego lapka, a wcześniej nic nie poczyta, nie przygotuje sobie sterowników, nie zintegruje z systemem itd. Pewnie o WUFUC i Bypass też nie słyszał, i zaraz będą kolejne problemy i pytania, dlaczego mi WU nie działa i co włączenie kompa wyskakuje tabelka, że system jest niewspierany na moim sprzęcie G77 likes this Quote
G77 Posted April 24, 2021 Report Posted April 24, 2021 11 godzin temu, betek napisał: Ale skąd mam je wziac? I jak je wgrać? Śmieszny jesteś moze i tak kolo , ale ty za to ze swoimi smiesznymi problemami jestes tu jak przebuj sezonu Quote
Nieobecny Posted April 24, 2021 Report Posted April 24, 2021 Przecież problem sterowników USB 3.0, to pikuś. Za chwilę stanie przed problemem sterowników zintregowanych Intela, które muszą być modyfikowane. Nie wspomnę o innych. G77 likes this Quote
Recommended Posts