Warson Opublikowano 27 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2021 Witam, poszukuję Windowsa pod Troszkę Starszego Laptopa dla Syna. Acer Aspire 380TZ Intel CPU U4100 1,3GhZ 4 Gb Ram 2 Karty Graficzne Intel HD + Radeon AMD Laptop służyłby do Zdalnych lekcji, czasem do zagrania w taki tytuł jak Roblox. Ktoś może coś doradzić? Cytuj
sabrex11 Opublikowano 27 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2021 a tak na poważnie... miałem ostatnio Lenovo T61 na system i wypróbowałem kilka dystrybucji, które mam w archiwum. Problem z tym laptopem polegał na tym, że po zainstalowaniu maksymalnego kastrata brakowało do niego sterowników nawet z Driver pack od Remixa. Jak masz czas to zacznij od W10LITE-x86 Warson lubi to Cytuj
Widzior Opublikowano 27 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2021 25 minut temu, sabrex11 napisał: zacznij od W10LITE-x86 ty tak serio? Przecież ten pseudo-procesor jest 2x wolniejszy od średniaka Core2Duo!!! To jest totalna padaka, i może XP by w miarę działał. Możesz spróbować tego - jarexpol i Warson lubią to Cytuj
sabrex11 Opublikowano 27 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]... pewnie że na serio:-) Klient chciał komputer do przeglądania stron i z Operą ładnie to działało. Problemem dla mnie były sterowniki i summa sumarum zainstalowałem x86 od Generation2 Cytuj
Widzior Opublikowano 27 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2021 8 minut temu, sabrex11 napisał: Klient chciał komputer do przeglądania stron i z Operą ładnie to działało. Żebyśmy się zrozumieli - ja pisałem o procesorze autora, nie twoim, bo twój jest x2 szybszy (masz pewnie T7xxx) Cytuj
jou300 Opublikowano 27 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2021 Dysk SSD i Win10 będzie w miarę chodzi… Cytuj
marcelgg Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2021 Windows 10 wersja 1607 (WINDOWS 10x64 LITE)+Framework (817mb) Po instalacji systemu z tej płyty dogrywasz jeszcze jakieś sterowniki Windows 10 zajmuje u mnie 6.83 GB Dysk SSD 60 GB Na starcie zużycie pamięci RAM jest niemal całkowite około 0.8 (10%) Jak laptop używasz tylko do przeglądarki to 4GB starczy. Mozesz otworzyc wicej niz 7 karty w edge Pobrać i zainstalować program MS Teams, Roblox, Microsoft Edge Canary, IrfanView i VLC Roblox Teams Youtube Cytuj
Warson Opublikowano 1 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2021 W dniu 28.02.2021 o 10:17, marcelgg napisał: Windows 10 wersja 1607 (WINDOWS 10x64 LITE)+Framework (817mb) Po instalacji systemu z tej płyty dogrywasz jeszcze jakieś sterowniki Windows 10 zajmuje u mnie 6.83 GB Dysk SSD 60 GB Na starcie zużycie pamięci RAM jest niemal całkowite około 0.8 (10%) Jak laptop używasz tylko do przeglądarki to 4GB starczy. Mozesz otworzyc wicej niz 7 karty w edge Pobrać i zainstalować program MS Teams, Roblox, Microsoft Edge Canary, IrfanView i VLC [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Roblox [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Teams [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Youtube [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dzięki za pomoc, natomiast mam problem ze sterami na stronie Acera ostatnie sterowniki to do windowsa 7, do 10 Brak jest szansa jakoś to obejść? Cytuj
marcelgg Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2021 26 minut temu, Warson napisał: Dzięki za pomoc, natomiast mam problem ze sterami na stronie Acera ostatnie sterowniki to do windowsa 7, do 10 Brak jest szansa jakoś to obejść? Nie lepiej z everesta wyciągnąć nazwy podzespołów i potem ze stron producentów pościągać? Cytuj
Warson Opublikowano 1 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2021 spróbuję, nigdy tak nie robiłem :p Cytuj
Warson Opublikowano 3 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 W dniu 1.03.2021 o 22:34, marcelgg napisał: Nie lepiej z everesta wyciągnąć nazwy podzespołów i potem ze stron producentów pościągać? nie wiem czy coś robię nie tak ale everest nic nie pokazuje Cytuj
jezyk777 Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 Everest/Aida64 -> odpalasz -> zakładka sprzęt -> Windows'owe sterowniki urządzeń -> szukasz "nieznane" albo "unknown" i poniżej masz informację co to za sterownik. Ewentualnie ręcznie, wchodzisz w menedżer urządzeń, klikasz na żółty wykrzyknik -> szczegóły -> właściwości -> wybierasz "Identyfikatory sprzętu" -> poniżej kopiujesz wartość i szukasz w google po identyfikatorze sprzętu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi