fafik144 Opublikowano 11 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2021 Witam. Zainstalowałem wersję pro i po optymalizacji systemu i ukończeniu konfiguracji mój SSD ma niższą ocenę w AS SSD Benchmark niż na oficjalnym WIN10. Czy coś zrobiłem źle? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
edwinos Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2021 Witam. Czy ktoś miał taki problem jak w tym linku: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mam problem z głośnikiem (słuchawki, mikrofon) na panelu z przodu kompa: "Nie podłączono głośników ani słuchawek" Na starym obrazie systemu, który już ponad rok używam wszystko OK, wgrałem nowy system i od razu pojawia się w trayu ikona głośnika z ta informacją: Nie podłączono głośników ani słuchawek. Teraz spowrotem wgrałem stary obraz systemu - mam dźwięk na słuchawkach... W czym problem ? Aktualizacje Windowsa 10 to powodują ?? Cytuj
Phyt0n Opublikowano 27 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2021 @edwinos: zwróc uwagę czy Windows 10 nie zaciaga sobie sterownikow do karty dzwiekowej z windowsupdate ... ja mialem taka sytuacje juz w dwoch sprzetach, ze zainstalowalem "swoje" sterowniki do dzwieku jeszcze bez internetu - bylo wszystko oki ... a po podlaczeniu do netu windowsupdate zasiorbalo sterowniki z bazy Microsoftu i juz bylo po dzwieku ... dopiero pozniej zauwazylem ten maly "szczegol", ze tak sie dzieje .... @srom-otnik dzieki za jak zwykle swietna robote z systemami, ale mam mala prosbe - czy jest szansa na integracje sterownikow do chipsetow intela 10 i 11gen - F6flpy-x64 (brak wykrywania dysku do instalacji windy), sterownikow do touchpada intel - serial IO drivers (przy korzystaniu z nowych laptopow w trybie instalacji nie dziala touchpad) + jesli nie ma to Ryzenowe tez w Twoich wersjach Windowsa? ulatwiloby to zabawe ludziom z nowymi sprzetami ... z gory dzieki za pozytywne rozwazenie prosby :-) Cytuj
cathulu Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2021 W dniu 11.04.2021 o 13:37, nudzija napisał: @babicz99 Pomogło, dzięki! Cytuj
babicz99 Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Widnows mi się zupdatował i teraz mam taki widok po otworzeniu menu start. Nigdzie nie widzę, abym mógł to zmienić na pierwotne kafelkowe menu. Czy ktoś ma jakiś pomysł? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
srom-otnik Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2021 11 minut temu, babicz99 napisał: Czy ktoś ma jakiś pomysł? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wgraj nowy StartIsBack, lub wersję 21h1 babicz99 lubi to Cytuj
atebo Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Czy można dodać układ klawiatury Niemiecki? Doinstalowałem język wyświetlania Niemiecki a na pasku zadań mam ENG. Czy jest na to sposób? Cytuj
SilverShai Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2021 3 godziny temu, atebo napisał: Czy można dodać układ klawiatury Niemiecki? Doinstalowałem język wyświetlania Niemiecki a na pasku zadań mam ENG. Czy jest na to sposób? Próbowałeś w ustawieniach zmienić? Prócz języka warto zmienić region. W modzie Ghosta zmiana języka była możliwa dopiero jak z MS Store zaciągnął pakiet językowy - warto od tej strony sprawdzić jeśli nie wyświetla poprawnie. Cytuj
the_naturat_com Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Mam pytanko. Dwa identyczne laptopy Dell'a z systemem z pierwszego postu. Oba PRO z wyłączonym Defenderem. Na jednym jest ok, na drugim nie można nic wpisać na klawiaturze w aplikacjach. W edytorze tekstowym już można. Można też skopiować tekst i wkleić. Co się dzieje? Cytuj
marek2545 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 3 minuty temu, the_naturat_com napisał: Mam pytanko. Dwa identyczne laptopy Dell'a z systemem z pierwszego postu. Oba PRO z wyłączonym Defenderem. Na jednym jest ok, na drugim nie można nic wpisać na klawiaturze w aplikacjach. W edytorze tekstowym już można. Można też skopiować tekst i wkleić. Co się dzieje? zainstaluj jeszcze raz Cytuj
wojtas512 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Jak komuś coś nie działa bądź ma jakiś problem to od siebie polecam pełna wersje full Sromotnika na której wszystko bez problemów chodzi Cytuj
the_naturat_com Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 9 minut temu, marek2545 napisał: zainstaluj jeszcze raz Instalowane kilka razy. 6 minut temu, wojtas512 napisał: Jak komuś coś nie działa bądź ma jakiś problem to od siebie polecam pełna wersje full Sromotnika na której wszystko bez problemów chodzi Full czyli jaka? Cytuj
marek2545 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 1 minutę temu, the_naturat_com napisał: Instalowane kilka razy. Full czyli jaka? moze sie zle zainstalowało cos i tyle Cytuj
the_naturat_com Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 9 minut temu, marek2545 napisał: moze sie zle zainstalowało cos i tyle Czyli twierdzisz, że to wina tego systemu? Na 1 sztuce działa dobrze, a na 2 pomimo kilkukrotnej instalacji nie działa.. Cytuj
marek2545 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 3 minuty temu, the_naturat_com napisał: Czyli twierdzisz, że to wina tego systemu? Na 1 sztuce działa dobrze, a na 2 pomimo kilkukrotnej instalacji nie działa.. czasami wystepuje taki problem nie wiem co jest przyczyna mialem tez tak nawet na czystym systemie ze strony M$ Cytuj
the_naturat_com Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 2 minuty temu, marek2545 napisał: czasami wystepuje taki problem nie wiem co jest przyczyna mialem tez tak nawet na czystym systemie ze strony M$ Gdzie w Twojej odpowiedzi jest rozwiązanie? Cytuj
marek2545 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 1 minutę temu, the_naturat_com napisał: Gdzie w Twojej odpowiedzi jest rozwiązanie? tutaj bylo " zainstaluj jeszcze raz " Cytuj
the_naturat_com Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 13 minut temu, marek2545 napisał: tutaj bylo " zainstaluj jeszcze raz " Napisałem wyraźnie, że tak jest po każdej instalacji. Cytuj
wojtas512 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 46 minut temu, the_naturat_com napisał: Instalowane kilka razy. Full czyli jaka? - Home -PRO z tymi pełnymi wersjami nie miałem nigdy problemów Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 @the_naturat_com ... chłopie, masz łeb i c... to kombinuj. 1. Jeśli delle są identyczne - podmień dyski, zainstaluj inny system ... i jeszcze kilka innych "myków" 2. Weź porządny zamach... bo dwa laptopy to już przepych i zbędny luksus Cytuj
wojtas512 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 W dniu 11.07.2021 o 08:58, fafik144 napisał: Witam. Zainstalowałem wersję pro i po optymalizacji systemu i ukończeniu konfiguracji mój SSD ma niższą ocenę w AS SSD Benchmark niż na oficjalnym WIN10. Czy coś zrobiłem źle? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wez pod uwage ze cos sie mogło w tle robic i dlatego taki wynik Cytuj
the_naturat_com Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 1 godzinę temu, wojtas512 napisał: - Home -PRO z tymi pełnymi wersjami nie miałem nigdy problemów Czyli pełne wersje z Defenderem? 1 godzinę temu, zdzisiek24 napisał: @the_naturat_com ... chłopie, masz łeb i c... to kombinuj. 1. Jeśli delle są identyczne - podmień dyski, zainstaluj inny system ... i jeszcze kilka innych "myków" 2. Weź porządny zamach... bo dwa laptopy to już przepych i zbędny luksus Mam w domu 4 laptopy Dell. 1x E6520 w mocnej konfiguracji (mój), 2x E6520 średniaki (córek) i 1x D630 wymaxowany lata temu (czasem żona użyje plus różne testy). Wszystkie SSD system + HDD dane. Cytuj
wojtas512 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 54 minuty temu, the_naturat_com napisał: Czyli pełne wersje z Defenderem? Mam w domu 4 laptopy Dell. 1x E6520 w mocnej konfiguracji (mój), 2x E6520 średniaki (córek) i 1x D630 wymaxowany lata temu (czasem żona użyje plus różne testy). Wszystkie SSD system + HDD dane. Tak pełne z Defenderem Cytuj
Amarena Opublikowano 5 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2021 Systemik dobrze działa na VPS za 35zl/msc Cytuj
SEJKER1 Opublikowano 6 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2021 Można zapytać czy pojawi się taką okrojona wersja Windowsa 11? Jeśli tak to kiedy? Cytuj
telmyyo Opublikowano 6 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2021 Oj panie u Srom-otnika, na pewno. Kiedy -nie wiadomo ale będzie. Interman lubi to Cytuj
dimsim Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2021 Czołem. Spotkaliście się z sytuacją, że windows "zatrzymuje" się na tym kółku ładowania systemu, a w zasadzie zapętla bo widzę podświetlenie klawiatury się włącza, za chwilę wyłącza i tak w koło. Często muszę kilka razy reset na obudowie wciskać zanim załapie. Sterowniki wszystkie są, system stoi na dysku m.2 (nvme). W załączeniu wrzucam screeny z podglądu zdarzeń. Może czas przejść na Win JG10 x64 21H1? Cytuj
piotrmix Opublikowano 29 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2021 Hej, Sromotnik mógłbyś mi pomóc? Chciałem zablokować kilka stron za pomocą HostsFileEditor-1.2.0, ale niestety coś nie działa, bo strony dalej się otwierają. Czy jest coś, co powinienem włączyć lub wyłączyć, aby HostsFileEditor działał? Oczywiście sprawdzałem na domyślnych ustawieniach w optymalizatorze i nie działa. Dziękuję, pozdrawiam. Cytuj
Saddam Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Siema wszystkim. Ma ktoś z was ostatni obraz iso tej modyfikacji? Gdzieś mi przepadł, a w pierwszym poście link w txt jest do poprzedniego (tego gdzie były problemy z oknem dialogowym "kosza"). Z góry dziękuję za link Cytuj
wbak1102 Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Przecież link działa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi