MiłoszPL Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2021 Podczas przeglądania stron interentowych pc się zawiesza i jest czarny ekran na około 3 sekundy. W grach raz problem wystapil podczas zmiany rozdzielczości, tylko ,że czarny ekran był do restartu komputera. Temperatury są w porządku. Co jest nie tak? Ponownie instalowalem sterowniki ,kable display port jak na starym pc. Na starym pc rtx 3070 działał ok. Coś jest z prockiem? Procek to i5 10400f, zasilacz 600 watów Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 13 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2021 Jak mam sprawdzić napięcia? Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 13 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2021 Co dokładnie mam ci dac info ,bo zakładek jest duzo. Screen dac z czujnika? Pod memtest musze miec pendrive a wolengo nie mam. A tak zapytam dysk twardy, który mam podłącozny jest uszkodzony. System go nie wykrywa, ale bios tak. Może byc przyczyną? Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 13 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2021 Proszę [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 13 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2021 Chłodzenie jest nowiutkie jak caly pc praktycznie. Gdyby byl uszkodzony procesor to gry by działały czy to wina softweru? Ten czarny ekran tak wygląda jak podczas instalacji sterowników od karty graficznej. To tak zwane migotanie Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 13 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2021 Znasz się w ogóle na komputerze? Rtx 3070 z i 9 10900k zaużywa 380 watów a ja mam 600 watów. Tu nawet rtx 3080 uciagnie. Oc nie było robione. Rtx 3070 to przez producenta bo to wersja eagle oc gigabyte. Cytuj
Widzior Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2021 Pamiętając, jakie ty miałeś problemy z włożeniem, a potem wyciąganiem grafy (prawie łom poszedł w ruch), to wcale się nie zdziwię, jak coś żeś uszkodził. A swoją drogą co to za zasilacz, że w IDLE na linii +12V jest idealnie 12,000V, a nie trochę więcej? No chyba, że te z przetwornicą DC-DC tak mają, nie wiem. Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 13 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2021 Blackwhite polecil ten zasilacz. Cytuj
Widzior Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2021 4 minuty temu, MiłoszPL napisał: Blackwhite polecil ten zasilacz. Żelazna logika Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 13 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2021 Przejdźmy do tego co jest problemem, czyli najlepiej latwa diagnostyka. Cytuj
robert190880 Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2021 Sprawdź zasilacz, nawet nowy i polecany może być bublem, a tak poza tym co to Blackwhite ? Cytuj
Widzior Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2021 17 minut temu, MiłoszPL napisał: Przejdźmy do tego co jest problemem, czyli najlepiej latwa diagnostyka. Wyrzucić g0wniany zasilacz i kupić porządny BTW, czy ja tam widzę 6 dysków podpiętych? Grubo. 13 minut temu, robert190880 napisał: a tak poza tym co to Blackwhite ? Taka podróbka Black Red White, tylko nie używają czerwonego koloru Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 13 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2021 Jeden dysk mi pc nie czyta, to taki z 10 lat. Czy on może byc winny? Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 15 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2021 Co jest problemem? Ponowne zainstalowanie systemu z zachowaniem ustawień nic nie dalo. Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 15 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2021 Dacie mi programy do diagnostyki? Po co mam wieśc to od serwisu, jak powie gość ,że wszystko jest ok? Zrobie testy, bo moge skoro pc działa. Jeśli wyjda ok to wtedy trzeba będzie myślec. Cytuj
Widzior Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2021 4 minuty temu, MiłoszPL napisał: Dacie mi programy do diagnostyki? Po co mam wieśc to od serwisu I po co, jak nie potrafisz z nich korzystać? Daj go lepiej od razu do serwisu, tylko dobrego. 19 minut temu, MiłoszPL napisał: Jeśli wyjda ok to wtedy trzeba będzie myślec. No i tu może być największy problem Cytuj
McHush Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2021 W dniu 13.01.2021 o 13:52, MiłoszPL napisał: Podczas przeglądania stron interentowych pc się zawiesza i jest czarny ekran na około 3 sekundy. W grach raz problem wystapil podczas zmiany rozdzielczości, tylko ,że czarny ekran był do restartu komputera. Temperatury są w porządku. Co jest nie tak? Ponownie instalowalem sterowniki ,kable display port jak na starym pc. Na starym pc rtx 3070 działał ok. Coś jest z prockiem? Procek to i5 10400f, zasilacz 600 watów A sprawdzałeś, czy są jakieś logi w Podglądzie zdarzeń? Wygląda to jakby sterownik do karty graficznej się restartował. Podgląd zdarzeń -> Dzienniki systemu Windows -> System. Tam poszukaj zdarzeń z tego momentu, gdy zgasł ci ekran. Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 15 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2021 Wtedy byl czarny ekran jak przełączylem z 1080p do 4k, bo wtedy problem tez wystepuje. Widzor serwis to co może to zrobić testy i tyle. Gosc nie będzie czekal 6h jak na 3 sekudy wtedy zgaśnie. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
kamiloxf Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2021 19 minut temu, MiłoszPL napisał: serwis to co może to zrobić testy i tyle. Gosc nie będzie czekal 6h jak na 3 sekudy wtedy zgaśnie Dobry serwis zrobi solidne testy : Testy Obciążeniowe Testy na różnych sterownikach Test na własnym dysku z czystym Windowsem Dobre serwisy to takie które będą grzebać aż znajdą przyczynę Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 15 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2021 Test obciązeniowy jestem w stanie zrobic samemu. Cytuj
Widzior Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2021 14 minut temu, MiłoszPL napisał: Test obciązeniowy jestem w stanie zrobic samemu To zrób, odpal naraz AIDA64, OCCT, Prime95, Cinebench, FurMark, testy w CPU-Z i GPU-Z i zobaczymy Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 15 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2021 Jesli bedą jakieś błędy to jak to rozpoznać? Cytuj
kamiloxf Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2021 40 minut temu, MiłoszPL napisał: Jesli bedą jakieś błędy to jak to rozpoznać? Wstaw nam "raporty" a nie screeny bo analizować screeny pojedynczo to masakra jak można po raportach w HTMLu lub txt mieć wszystko w kilku plikach Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 15 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2021 A z occt jak wstawić raport? Skonczylem test 1h. Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 18 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2021 Co ciekawe dźwięk przy czarnym ekranie jest, wiec pc pracuje normalnie. Cytuj
Miastowy Opublikowano 18 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2021 Idź z tym szrotem do serwisu. Moja rada. Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 23 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2021 Odłączenie dysku sprawiło ,że błąd pojawił się po 4 dniach. Napisze do x-komu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 26 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2021 Czekam na odpowiedź Cytuj
robert190880 Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2021 Problem z zasilaniem, kartą graficzną, sterownikami sprawdziłeś to ? Cytuj
McHush Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2021 @MiłoszPL może być problem z samym sterownikiem do karty graficznej, ale też problem sprzętowy (karta graficzna, zasilacz, płyta główna). Oczywiście najlepiej zacząć od zainstalowania najnowszego sterownika do karty. Wykonaj czystą instalację ([Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]) i potestuj. Zobaczymy, czy to coś da. A, no i dla świętego spokoju ściągnij sterowniki Standardowe (wersja DCH nie posiada panelu sterowania NVIDIA): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi