G77 Posted January 8, 2021 Report Posted January 8, 2021 Wiec w koncu sie doczekalismy nowej wersji 20.1 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Instrukcje dotyczące aktualizacji: Wkrótce zostaną opublikowane ogłoszenia wraz z instrukcjami dotyczącymi aktualizacji z Linux Mint 20. Jeśli korzystasz z wersji BETA, użyj Menedżera aktualizacji, aby zastosować dostępne aktualizacje. ps. tu jest instrukcja , ja zrobilem z pod konsoli i wszytko sie elegancko zaktualizowalo 20-->20.1 xfce [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jarexpol likes this Quote
kamiloxf Posted January 15, 2021 Report Posted January 15, 2021 Też zrobiłem migracje z Windowsa na pingwinowe podwórko G77 likes this Quote
G77 Posted January 18, 2021 Author Report Posted January 18, 2021 dzis testowalem MXlinux 19.3 live usb i w narzedziach jest taki program do podlanczania iphone+ipady to ty pytales czy idzie to na linux? Quote
Guest Posted January 18, 2021 Report Posted January 18, 2021 @G77 zainstaluj Linux Mint Cinamon to dopiero poczujesz co to jest Linux. Quote
G77 Posted January 18, 2021 Author Report Posted January 18, 2021 2 godziny temu, J3RZY napisał: @G77 zainstaluj Linux Mint Cinamon to dopiero poczujesz co to jest Linux. Mint to Mint , mialem cynamona ale wole xfce TomoS likes this Quote
berthold61 Posted February 26, 2021 Report Posted February 26, 2021 Niech mi ktoś wyjaśni dlaczego po instalacji mint-a ale nie tylko bo antix to samo czyli jednostajne pikanie dosyć mocne w głośnikach w zasadzie to takie jak by pukanie-pikanie nonstop , wnerwiające do tego stopnia że nie da się używać , nie ma tego przy windowsie , ma ktoś pomysł ??? dysk całkiem nowy komp stary z prockiem AMD 64 bit płyta główna jak dobrze pamiętam to nvidia ,, fujitsu siemens amilo Quote
rubel Posted February 26, 2021 Report Posted February 26, 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Może to... Ja też mam AMD (FX-6300) i mogę zrobić instalkę jakby co... Quote
berthold61 Posted February 27, 2021 Report Posted February 27, 2021 13 godzin temu, rubel napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Może to... Ja też mam AMD (FX-6300) i mogę zrobić instalkę jakby co... Sprawdzę to na pewno ale to samo dzieje się też w antix linux ale w sumie to debianowe distra i być może dotyczy to wszystkich , mint xfc jest super ale odtwarzanie filmów w wysokiej rozdzielczości ciut przymula , nie było przymulania w antix ale ten antix jest lekko niestrawny tzn nielogicznie narąbane bezsensownymi bzdetami i poruszanie się w nim jakoś nieporęczne . Quote
G77 Posted February 27, 2021 Author Report Posted February 27, 2021 2 godziny temu, berthold61 napisał: Sprawdzę to na pewno ale to samo dzieje się też w antix linux ale w sumie to debianowe distra i być może dotyczy to wszystkich , mint xfc jest super ale odtwarzanie filmów w wysokiej rozdzielczości ciut przymula , nie było przymulania w antix ale ten antix jest lekko niestrawny tzn nielogicznie narąbane bezsensownymi bzdetami i poruszanie się w nim jakoś nieporęczne . obecnie mint xfce 20.1 i FHD na YT smige elegancko Quote
berthold61 Posted February 28, 2021 Report Posted February 28, 2021 No i tak w linux mint z xfc pozbyłem się tego pikania w głośnikach ale on za bardzo zasobożerny i odtwarzanie filmów w wysokiej rozdzielczości tnie leciutko więc odpada , zainstalowałem q4os on dobrze radzi się z tymi nieszczęsnymi filmami ale tego pikania w głośnikach nie da rady się pozbyć a czasu aż tygodnia nie mam na takie zabawy , zna ktoś jeszcze jakąś sensowną dystrybucję która jest małozasobożerna ? no i pozbawiona takich kwiatków . Quote
G77 Posted February 28, 2021 Author Report Posted February 28, 2021 zainstaluj linux lite 5.2 jest tez dobry ,moze nie bedzie problemu z tym pikaniem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 1 godzinę temu, berthold61 napisał: No i tak w linux mint z xfc pozbyłem się tego pikania w głośnikach ale on za bardzo zasobożerny i odtwarzanie filmów w wysokiej rozdzielczości tnie leciutko więc odpada , zainstalowałem q4os on dobrze radzi się z tymi nieszczęsnymi filmami ale tego pikania w głośnikach nie da rady się pozbyć a czasu aż tygodnia nie mam na takie zabawy , zna ktoś jeszcze jakąś sensowną dystrybucję która jest małozasobożerna ? no i pozbawiona takich kwiatków . Quote
Recommended Posts