MiłoszPL Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2020 Monitor to U3277FWQ. W ogóle na kablu hdmi 2.0 jest gorszy obraz niż na display port. Na konsoli też. Xbox series x nie ma display port. Jest jasniej, mniej ostrzej. Jak to naprawić? Cytuj
Miastowy Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2020 ... i kupić nowy monitor. Cytuj
marcin19883 Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2020 12 minut temu, MiłoszPL napisał: Monitor to U3277FWQ. W ogóle na kablu hdmi 2.0 jest gorszy obraz niż na display port. Testowałeś inne kable hdmi? Cytuj
VACek Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2020 13 minut temu, MiłoszPL napisał: Monitor to U3277FWQ. W ogóle na kablu hdmi 2.0 jest gorszy obraz niż na display port. Na konsoli też. Xbox series x nie ma display port. Jest jasniej, mniej ostrzej. Jak to naprawić? Kupic TV 120Hz Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 10 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2020 Ale to jest wina monitora czy kabla? Cytuj
Miastowy Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2020 Skoro nie testowałeś na innym kablu to się KUPUJE DRUGI I SIĘ SPRAWDZA. Kabel drugiemu nie równy, tyle. Cytuj
marcin19883 Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2020 1 minutę temu, MiłoszPL napisał: Ale to jest wina monitora czy kabla? W sensie gorszy obraz to lagujący obraz? Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 10 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2020 Obraz jest gorszej jakości, mniej kolorów. To moze byc wina monitora? Cytuj
marcin19883 Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2020 21 minut temu, MiłoszPL napisał: Obraz jest gorszej jakości, mniej kolorów. To moze byc wina monitora? A jaki masz kabel hdmi? Oryginał jakiejś firmy czy no name? Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 10 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2020 Kupiłem go kiedys chyba w x-komie albo od monitora, nie pamietam. Cytuj
marcin19883 Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2020 Teraz, MiłoszPL napisał: Kupiłem go kiedys chyba w x-komie albo od monitora, nie pamietam. W ustawienia xboxa i monitora wchodziłeś? Tam są ustawienia rozdzielczości, kolorów itp. Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 10 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2020 Na pc jest tak samo Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 10 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2020 Na konsoli mam natywne 4k Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 10 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2020 A to moze byc tak, że obraz na hdmi jest po prostu gorszy? Podłączylem inny i podobnie. Cytuj
marcin19883 Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2020 18 minut temu, MiłoszPL napisał: A to moze byc tak, że obraz na hdmi jest po prostu gorszy? Podłączylem inny i podobnie. Wejdź w ustawienia po podłączeniu kabla i porównaj czy coś się zmieniło na hdmi i display. Cytuj
piosylant Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2020 13 godzin temu, Napromieniowany napisał: nieodpowiedni kabel np. masz rozdzielczość HD gdy odpalisz na monitorze 4K będzie mało ostry i mało wyraźny taki rozmazany jakby Ten fragment polecam wszystkim wyprzeć z pamięci z uwagi na niekompetencję autora - bez obrazy, po prostu stwierdzam fakt. Niewyraźny, zaszumiony, czy falujący obraz to problemy transmisji analogowej (Composite, Euro Scart, VGA, RGB, itd.) podatnej na zakłócenia i tłumienia. Komunikacja cyfrowa (HDMI, DVI, DisplayPort) jest dużo mniej podatna na zakłócenia, a nawet jeśli, to nie obawiają się one mało wyraźnym obrazem, czy słabszymi kolorami. Wszystko źle. Nie chcę rozwijać tematu, ale problemy z kablem w transmisji cyfrowej objawiać mogą się zanikami obrazu lub chwilowymi artefaktami tak samo jak w przypadku telewizji cyfrowej. Nie ma mowy o nieostrym obrazie, czy nieprawidłowych kolorach. To tak nie działa. Odpuśćcie sobie dyskusje o kablach, bo jeśli kabel HDMI za 9 zł wyświetla obraz prawidłowo i nieprzerwanie, to taki za 1999 zł niczego nie zmieni, choćby był zbudowany z unobtanium. Problem autora tematu dotyczy niekompatybilności sprzętu (lub jego ustawień) znajdującego się pomiedzy kablem. jarexpol lubi to Cytuj
Widzior Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2020 Radzę sprawdzić to ustawienie, ja po zmianie kabla z DVI na HDMI przez 2 dni szukałem rozwiązania, już chciałem kabel wyrzucić, bo obraz mi wyblakł i wybielał jakby puszczony przez jakiś filtr, stał się jaśniejszy i stracił wyrazistość. Winnym okazała się ta opcja, która nie wiadomo czemu przestawiła się sama z zakresu tonalnego pełnego na ograniczony. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi