OperGamer89 Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2020 Dzień Dobry Mam pytanie, znacie jakiś odpowiednik alkoholu izopropylowego? Ponieważ chciałbym zmyć pastę z mojego procesora i nie wiem jaki środek użyć Pozdrawiam Cytuj
ziloth Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2020 Mnie tu podpowiadają Zmywacz do paznokci...Spirytus salcylowy. Cytuj
OperGamer89 Opublikowano 3 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2020 Zmywacz?, nie wiem sam A spirytus? Cytuj
ziloth Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2020 Ewentualnie Spożywczy.....Tylko nie pij chłopie bo nie wyczyścisz... Cytuj
Zielony. Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2020 Odpowiedź do usunięcia. Cytuj
ziloth Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2020 Malinowy najlepiej...;) Zielony. lubi to Cytuj
Gość Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2020 od zarania dziejów czysty spiryt 95% - wacik zmaczasz spirytem a 50 gr do gardła ,rece się nie trzęsą i pasta wytarta jak dupcia niemowlęcia. Cytuj
Miastowy Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2020 Możesz spirytusem, dezodorantem, perfumem... możesz równie dobrze na sucho, ale więcej papieru zużyjesz Cytuj
ripek Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2020 wez suszarke troche podgrzej paste i recznikiem ci samo zejdzie bez problemu Cytuj
OperGamer89 Opublikowano 3 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2020 Dobra dzk za wszystkie propozycje! Pozdrawiam Cytuj
BartAcid Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2020 Ręcznik papierowy i patyczki do szaszłyków. Podgrzewanie kamienia 4może ze dwa razy robiłem ale wiele to nie pomagało. Ja nie wiem co ludzie mają, że kamień izolem czy czymś pomoczą i on się gładko usunie. Całe życie wszystko się spirolem czyściło gdy kraj był normalny, potem musieli rozgraniczyć spożywczy i produkcyjny i go zanieczyścili by nie pić jak nie ma akcyzy. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2020 Śmiało możesz użyć benzyny ekstrakcyjnej. Od wielu lat tylko jej używam. Lepiej odtłuszcza od spirytusu. Nie szkodzi plastykom, lakierom, niczemu. Cytuj
Widzior Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2020 Najlepiej odtłuszcza aceton, ale z nim trzeba uważać na plastiki. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2020 Tak i dlatego nie polecam acetonu, nitro, terpinu itp - szybko rozpuszczają. Jest jeszcze jeden szybko parujący i mało agresywny rozpuszczalnik: toluen, ale nie mam z nim doświadczenia praktycznego w elektronice. Cytuj
MARCIN_ZIOMEK Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2020 Możesz nawet i perfumami (jeżeli są na spirytusie) Cytuj
OperGamer89 Opublikowano 5 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2020 Są u mnie Dzk mordy Pozdrawiam Nawet sam korzystam z perfum z spirytusem Cytuj
Hermogenes Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2020 Ja używam zwykłego etanolu 99% jest tani łatwo dostępny, tylko pić go nie wolno gdyż jest skażony odwodnionym IPA ( acetonem). Dodatkowo używam do odkażania w rozcieńczeniu wodą H2O i H2O2 + dodatek gliceryny żeby nie wysuszać skóry. Pozdrawiam Hermogenes Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi