bysiiuu Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2020 Siemka. Znajomy przyniósł kompa z nadzieją ze mu pomogę. Nie mógł odpalić systemu bo wywalało napis checking media w lewym górnym rogu. Nie mogę też odpalić instalki systemu z pena. Próbowałem dwóch różnych instalek z dwóch różnych penow. Efekt ten Sam. Blue screen z tekstem "irql not less or equal". Jak to można naprawić? Cytuj
Widzior Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2020 A o jaki system chodzi to już za ciężko napisać? No ludzie, zakładacie tematy, prosicie o pomoc, i zero konkretów i jakichkolwiek informacji. Cytuj
bysiiuu Opublikowano 1 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2020 Windows 10. Sorki Cytuj
Widzior Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2020 Nie znam się na Win10, bo nie używam tego badziewia, ale w 1szej kolejności sprawdziłbym dysk, i czy nie było grzebane w BIOSie. Cytuj
bysiiuu Opublikowano 1 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2020 Jakbyś dysk sprawdził? W biosie raczej wszystko na domyślnych ustawieniach Cytuj
rum69 Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2020 No weź jakiś program live cd i sprawdź SMART lub wypnij dysk i sprawdź go pod innym komputerem, no jak ci wygodniej... Cytuj
marcelgg Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2020 Wyjąć jedną kość RAM z dwóch i pracować. Uruchamiaj programy pamięciożerne. Bywa, że MemTest nie wyłapie błędu lub wyłapie po teście wielogodzinnym. Cytuj
bysiiuu Opublikowano 1 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2020 Mi wgl się Windows nie uruchamia więc nie ma co włączać. Spróbuję z jedną kością Cytuj
Widzior Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2020 Już ci pisali, odpal jakiś system LiveCD. np. Strelca, który ma wbudowane wszelakie narzędzia diagnostyczne. No chyba że ci LiveCD też się nie uruchomi, to już cięższa sprawa będzie. Cytuj
bysiiuu Opublikowano 1 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2020 Właśnie mam strzelca i dupa blada... Cytuj
Widzior Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2020 Wg googla namieszane w BIOSie. System zainstalowany w trybie Legacy/MBR i później bootowanie przestawione na UEFI/GPT...lub też na odwrót. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
bysiiuu Opublikowano 2 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2020 W biosie nie ma wyboru między trybem Legacy a Uefi. Z kilku linków wyczytałem, żeby disable wake on lan, ale chyba to też mam na disabled. Cytuj
gregor2302 Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2020 15 godzin temu, bysiiuu napisał: Właśnie mam strzelca i dupa blada... Co to znaczy ? Nie startuje ? Cytuj
jarexpol Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2020 Napisz czy dysk jest widoczny w biosie. Cytuj
bysiiuu Opublikowano 2 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2020 @gregor2302 tak. memtest sie wlaczyl ale jak ma sie zbotować live to wyskakuje ten sam błąd. @jarexpol na pierwszej stronie jest widoczny. Jednak teraz jak chce włączyć lapka i ma się zbotować to wyskakuje no bootable device. Cytuj
bysiiuu Opublikowano 2 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2020 @jarexpol To już dawno zrobiłem. Bez tego by nawet pena nie widziało i nie próbowało z niego botowac Cytuj
jarexpol Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2020 9 godzin temu, bysiiuu napisał: W biosie nie ma wyboru między trybem Legacy a Uefi. Z kilku linków wyczytałem, żeby disable wake on lan, ale chyba to też mam na disabled. Jeśli to zrobiłeś to musisz mieć Legacy. Cytuj
bysiiuu Opublikowano 2 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2020 @jarexpol Ale jak wejść do Legacy skoro nigdzie go nie widać? Cytuj
jarexpol Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2020 49 minut temu, bysiiuu napisał: Ale jak wejść do Legacy skoro nigdzie go nie widać? Rzeczywiście nie ma. Pobierz acronisa, on boot-uje na uefi, zrób fotkę i nam pokaż. Cytuj
bysiiuu Opublikowano 3 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2020 @jarexpol Go normalnie rufusem wypalic jak obraz z windowsem? Cytuj
jarexpol Opublikowano 3 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2020 Tak, pod UEFI. Cytuj
bysiiuu Opublikowano 3 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2020 Acronis widzi tylko pena... Dysk padnięty? @jarexpol [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
bysiiuu Opublikowano 14 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2020 Mam jeszcze pytanie. Czy jak wyjmę baterie od biosu to przywróci to początkowe ustawienia? Support acera twardo obstawia ze to wina namieszamych ustawień w biosie, że płyta główna jest ok. Dysk widoczny w innym laptopie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi