bysiiuu Opublikowano 19 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2020 Siemka. Planuje do laptopa kupić zew. dysk ssd na którym trzymałbym gierki. Jaki dysk polecacie o poj. 1-2tb? Czy trzymanie gierek na takim dysku ssd zewnętrznym to dobry pomysł? Niestety ale w moim Razerze (laptop) nie mam miejsca na drugi dysk, więc wchodzi w grę wymiana dysku wew. lub dokupienie zew. Cytuj
VACek Opublikowano 19 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2020 13 minut temu, bysiiuu napisał: Niestety ale w moim Razerze (laptop) nie mam miejsca na drugi dysk Zamiast napędu dajesz 2 dysk. Cytuj
Miastowy Opublikowano 19 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2020 Oczywiście musisz dokupić kieszeń, żeby włożyć drugi dysk w miejsce napędu. Nie zapomnij przełozyć zaślepki z napędu do kieszeni, tylko uważaj żebyś zatrzasków nie połamał. Cytuj
bysiiuu Opublikowano 19 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2020 Sprostuje - mój lapek nie ma napędu. Chodzi mi dysk po USB 3.2 Cytuj
BartAcid Opublikowano 19 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2020 To może sobie zmień dysk który masz na większy i po sprawie. A ten co ci zostanie na pierdoły będzie w obudowie USB. Nie będziesz musiał pamiętac by go ze sobą tagrać wszędzie. Cytuj
bysiiuu Opublikowano 19 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2020 Nie chce mi się bawić w formatowanie, reinstalacje programów itd. Czy taki dysk bedzie spoko? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
BartAcid Opublikowano 19 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2020 A o klonowaniu to słyszał, po cholerę przy wymianie dysku robić reinstall jak nic się w kompie nie zmienia? Jak nie masz jak to zamawiasz z allegro czy moreli czy gdzie tam odpowiednią obudowę dla twojego dysku. Podmieniasz dyski i uruchamiasz program do klonowania i po sprawie. Stary dysk jak będzie w obudowie to szybciej sklonujesz bo USB jakiekolwiek ma większy odczyt niż zapis. nudzija lubi to Cytuj
GT500s Opublikowano 19 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2020 Jak będziesz grał w gierki z tego SSD to ten SSD A-Data to kiepski pomysł Kup sobie obudowę z dobrym chłodzeniem oraz SSD z czołówek bez radiatorów Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi