Skocz do zawartości

Windows 10 Ghost Spectre 2004

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wgl czy warto instalować takie łatki ? Co one mają niby nadzwyczajnego dać, czy czasami nie jest tak że przez takie aktualizacje może coś się namieszać w rejestrze itd, że gry/system będą wolniej chodziły ;D ?

Opublikowano
1 godzinę temu, damian5142 napisał:

Wgl czy warto instalować takie łatki ? Co one mają niby nadzwyczajnego dać, czy czasami nie jest tak że przez takie aktualizacje może coś się namieszać w rejestrze itd, że gry/system będą wolniej chodziły ;D ?

no właśnie warto bo te "łatki" to są aktualizacje robione przez Ghosta .. i wychodzą raz na jakiś czas .. poprawiają błędy i dziury w jego modzie. Jakby nie były potrzebne uwierz mi, że Ghost nie marnowałby na to czasu...

Opublikowano
18 minut temu, GrelYk napisał:

no właśnie warto bo te "łatki" to są aktualizacje robione przez Ghosta .. i wychodzą raz na jakiś czas .. poprawiają błędy i dziury w jego modzie. Jakby nie były potrzebne uwierz mi, że Ghost nie marnowałby na to czasu...

Przecież Standalone Update bazuje na Aria2 czyli służy do pobierania przez konsolę jakiś plików jedyne co robi Standalone Update to pobiera paczki z Microsoftu (jako poprawki zamiast Windows Update) dodatkowo kiedyś zawierał opcje czyszczenia  po aktualizacjach (nie wiem jak to teraz wygląda bo nie używam systemu Windows)

Opublikowano
12 godzin temu, GrelYk napisał:

Przez jakiego Ghosta jak łatki są wydawane przez Microsoft. Poprzeglądałem sobie trochę forum winclub i z tego co przeczytałem kilka osób napisało również, że lepiej łatek nie instalować. Przykładowo autor modów @slipciok w tym temacie takie zdanie ma, ale nie będę tu spamował i podawał z wszystkich linków kto jak i gdzie tak napisał.

10 godzin temu, SilverShai napisał:

A jest jakaś inna stronka Ghosta, gdzie te paczki wrzuca? Na tej nic się nie zmieniło od grudnia: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Z tego co zauważyłem Ghost na bieżąco aktualizuje opis tego filmiku, więc zawsze możesz wbijać na yt i lookać czy czegoś nowego nie dodał.

Opublikowano

Ta aktualizacja nie chce się instalować nawet na wielu orginalnych systemach - to błąd microsoftu - poczytajcie trochę o tym w necie.

Poza tym jak zwykle trochę psuje - problemy z uruchamianiem gier - więc nie spieszcie sie tak do tej aktualizacji.

Opublikowano

@damian5142 - dzięki, a wydawało mi się, że tam nic więcej nie ma.

Potwierdzam - po instalacji wersja systemu w ogóle się nie zmieniła nadal mam 746 do tego część początkowych się nie zainstalowała. Ta paczka coś na in minus jest, bo dłużej niż zwyklę się laptop odpalał + początkowo miał jakieś procesy obciążające. Instalowałem paczkę 400+ MB, z linku powyżej.

Opublikowano

Jak ktoś ma problem z błędem 0x800f0988 przy KB4601319 podczas instalacji zarzucam fixa + plik .cab z aktualizacją. Działa idealnie :D

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Czy wie ktoś czemu nie mogę zainstalować aktualizacji ?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 

Opublikowano
2 godziny temu, Snafriozo napisał:

Czy wie ktoś czemu nie mogę zainstalować aktualizacji ?

Przecież masz rozwiązanie tego problemu  wystarczy  czytać co piszę się na forum...  Ty ewidentnie nie przeczytałeś nic przed zamieszczeniem swojego postu.... Wystarczy tylko chcieć ;)

Snafriozo lubi to
Opublikowano
15 godzin temu, Esta napisał:

Jak ktoś ma problem z błędem 0x800f0988 przy KB4601319 podczas instalacji zarzucam fixa + plik .cab z aktualizacją. Działa idealnie :D

Jat to wszystko zainstalować poprawnie ? Uruchamiam Patch.cmd. I gdzie te caby się rozpakowuje   Windows10.0-KB4601319-x64_PSFX.cab ?

Opublikowano
32 minuty temu, Esta napisał:

@Snafriozo

Wypakowujesz, uruchamiasz patch.cmd i zaczyna się cały proces czyli: podczas tego skryptu wypakowuje ten plik cab, dodaje brakujące pliki i tworzy nowy plik cab, który jest instalowany przez DISM. 

Masz jakąś stronę na której to wyczytałeś ?

Opublikowano
52 minuty temu, Esta napisał:

@Snafriozo

Wypakowujesz, uruchamiasz patch.cmd i zaczyna się cały proces czyli: podczas tego skryptu wypakowuje ten plik cab, dodaje brakujące pliki i tworzy nowy plik cab, który jest instalowany przez DISM. 

@Esta Robi się zobaczymy, bo ja miałem Ghost Spectre ale mi Windows aktualke zainstalował i wszystko wrociło do stocka a szkoda mi danych xD

Opublikowano
13 godzin temu, GrelYk napisał:

Przecież masz rozwiązanie tego problemu  wystarczy  czytać co piszę się na forum...  Ty ewidentnie nie przeczytałeś nic przed zamieszczeniem swojego postu.... Wystarczy tylko chcieć ;)

Dzięki :) Masz rację, że nie przeczytałem wpisów wyżej mimo iż śledzę stronę ale to tylko dlatego ,że ostatnio było cicho w temacie i nie wiedziałem , iż większość osób ma z tą aktualizacją problem. Ja już miałem na dwóch wcześniejszych aktualizacjach problem z tym, że w każdej linijce od góry do dołu podczas instalacji wyskakiwał cały czas error ale instalacja jakimś cudem kończyła się powodzeniem i po restarcie aktualizowało normalnie system w przeciwieństwie do ostatniej aktualizacji. 

Opublikowano
W dniu 13.02.2021 o 06:38, zbigniew59 napisał:

Ta aktualizacja nie chce się instalować nawet na wielu orginalnych systemach - to błąd microsoftu - poczytajcie trochę o tym w necie.

Poza tym jak zwykle trochę psuje - problemy z uruchamianiem gier - więc nie spieszcie sie tak do tej aktualizacji.

a możesz powiedziec jakie to gry bo sprawdziłem jakieś 23 gry i każda działa od bardzo starych po najnowsze ?

Snafriozo lubi to
Opublikowano

Cytat - Wszystko przez powodowane przez nie błędy, wśród których znalazły się m.in. problemy z uruchamianiem gier korzystających z komponentu DirectPlay. Przy próbie włączenia takiego produktu, tytuł po prostu się wykrzacza.Wspomniane błędy nie dotykają wszystkich użytkowników — co też jest już standardem. U jednych wszystko działa bezbłędnie i są zachwyceni, inni chcą rwać włosy z głowy. Ze względu na wspomniane problemy warto wstrzymać się z instalacją aktualizacji KB4598291 — albo przynajmniej mieć na uwadze, że mogą pojawić się problemy i mieć w zapasie trochę więcej cierpliwości i najlepiej też kilka godzin

Cały artykuł - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
21 minut temu, zbigniew59 napisał:

Cytat - Wszystko przez powodowane przez nie błędy, wśród których znalazły się m.in. problemy z uruchamianiem gier korzystających z komponentu DirectPlay. Przy próbie włączenia takiego produktu, tytuł po prostu się wykrzacza.Wspomniane błędy nie dotykają wszystkich użytkowników — co też jest już standardem. U jednych wszystko działa bezbłędnie i są zachwyceni, inni chcą rwać włosy z głowy. Ze względu na wspomniane problemy warto wstrzymać się z instalacją aktualizacji KB4598291 — albo przynajmniej mieć na uwadze, że mogą pojawić się problemy i mieć w zapasie trochę więcej cierpliwości i najlepiej też kilka godzin

Cały artykuł - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

no właśnie u mnie problemów żadnych nie ma od premiery windows 10 i to mnie dziwi :) Zawsze wszystko działa :D 

W dniu 30.11.2020 o 13:27, Esta napisał:

Moje uwagi co do 20h2:

• Spolszczenie u mnie działało srak. Niby język zmieniało, ale nie wszędzie i nie do końca. Musiałem ręcznie podmieniać pliki w en-us (np plik winlogon.mui nie występuje w polskiej aka niemieckiej podstawie). Następnym razem już wolę zostać na angielskim.
  • Kalkulator nie jest podpisany jako dedykowany kalkulator pod przycisk. Nie spolszczy też go w ogóle. Lepiej użyć old calculator z google. 
  • Aktywację przeszło elegancko od klucza z płyty. Nie miałem żadnych problemów (?)
  • Trzeba zmieniać czasy, strefy synchronizację czasu itp - bez jakiejś pierdółki jednej z nich, na teamsie nie mogłem w ogóle dołączyć do spotkania.
  • Drive Booster z Toolboxa miał u mnie problemy ze sterownikami. Co innego dawała wersja free, co innego ta starsza patched. Skończyło się kaszaną.
  • 3ds max, Android Studio, Visual też działają elegancko. Co do ostatniego nie wiem jak sprawa wygląda z aplikacjami UWP.
  • Wydajność kombinacji usług jest widoczna. Coś rzędu do 5 fpsów w grach zyskałem na lapku w porównaniu do podstawki.

jeżeli modyfikacja ci zwiększyła liczbę średnich fps to znaczy że miałeś coś z systemem nie tak może nawalone pełno programów które go spowalniały :) jak windows update indeksowanie czy defender nie obciąża komputera to nie ma opcji by na modzie było fps wiecej :) Jedynie w ghost tooblox masz wyłączenie HPET i łatek spectre i  włączenie HAGS(ale to na każdym systemie jest do zrobienia ) na GPU nvidia może te 3 fpsy dać w nie których grach o ile twoja konfiguracja jakąś rozsądną wydajnosć oferuje :) Bo z integry intella która 20 fps oferuje w 800.600 nagle 5 fps wiecej nie wykrecisz bo to jest fizycznie nie możliwe.

Już nie jedna osoba udowodniła że nie ważne jaki windows i często nawet nie ważne jakie sterowniki do fps jest taki sam. Jak ktoś mi jeszcze powie że wierzy w spowalnianie celowe gpu w sterownikach to niestety ale go wyśmieje bo sam to sprawdzałem nie raz i nigdy cos takiego nie miało miejsca. 

Snafriozo lubi to
Opublikowano
1 godzinę temu, MrBeckham666 napisał:

jeżeli modyfikacja ci zwiększyła liczbę średnich fps to znaczy że miałeś coś z systemem nie tak może nawalone pełno programów które go spowalniały :) 

Usługi moim zdaniem do których należą m.in defender czy indeksowanie. Już nie mam tyle czasu i chęci, by się bawić po każdej reinstalce w to samemu, a Ghost spełnia moje oczekiwania z poprawkami :p

1 godzinę temu, MrBeckham666 napisał:

Już nie jedna osoba udowodniła że nie ważne jaki windows i często nawet nie ważne jakie sterowniki do fps jest taki sam. Jak ktoś mi jeszcze powie że wierzy w spowalnianie celowe gpu w sterownikach to niestety ale go wyśmieje bo sam to sprawdzałem nie raz i nigdy cos takiego nie miało miejsca. 

No to będzie suprise z mojej strony. Też tak gadałem. Jeszcze pół roku temu używałem Radeona r290 i najnowsze sterowniki powodowały, że miałem w GTA SA po 40-50 fpsów max. Wiedźmin czy Fallout 4 działały też rzędu 5 fpsów wolniej.  Po zainstalowaniu jakiejś wersji z dysku z 2019 wszystko hulało jak należy.

Opublikowano
W dniu 15.02.2021 o 15:47, Esta napisał:

Usługi moim zdaniem do których należą m.in defender czy indeksowanie. Już nie mam tyle czasu i chęci, by się bawić po każdej reinstalce w to samemu, a Ghost spełnia moje oczekiwania z poprawkami :p

No to będzie suprise z mojej strony. Też tak gadałem. Jeszcze pół roku temu używałem Radeona r290 i najnowsze sterowniki powodowały, że miałem w GTA SA po 40-50 fpsów max. Wiedźmin czy Fallout 4 działały też rzędu 5 fpsów wolniej.  Po zainstalowaniu jakiejś wersji z dysku z 2019 wszystko hulało jak należy.

ja niestety póki nie zobacze wykresów z capeframe X to niestety nie wierze :)  Swoją drogą używam moda ghosta jest git nie jest przekombinowany jak np mody konussa :)

4 godziny temu, Super3511 napisał:

Ktoś spotkał się z takim problemem? Nie mogę wejść do menedżera urządzeń.[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

wpisujesz wyszukiwarkę rozumiem MMC i odpalasz i ten błąd ?. U mnie działa.

Opublikowano
Godzinę temu, MrBeckham666 napisał:

wpisujesz wyszukiwarkę rozumiem MMC i odpalasz i ten błąd ?. U mnie działa.

Nie problem był z menedżerem urządzen. Z resztą już nie ważne, problem rozwiązany. Pomogła aktualizacja Standalone Update albo kilka uruchumień ponownych, prztrzymując przycisk zasilania (były problemy z aktualizacją i cały czas tylko Getting WIndows ready albo czyli Przygotowywanie systemu Windows)

Opublikowano

Kiedyś to znalazłem u mnie za każdym razem działa, Synology + inne komputery w sieci

Cytat

Proszę się upewnić, czy komputery się widzą wpisując w Eksploratorze Plików nazwę komputerów w formacie \\nazwa_komputera .

Dodatkowo proszę włączyć w Panel sterowania > programy i funkcje > Włącz lub wyłącz funkcje systemu Windows > Obsługa udostępniania plików SMB 1.0/CIFS

Opublikowano

Pany dodaję język np. Niemiecki ze wszystkimi dodatkami jakie są. Instaluję, ponowne uruchomienie kompa i nie wszytko jest przetłumaczone. Kasuję Angielski, ponowne uruchomienie, nadal część ENG a część DE.

Co jest z tą zmianą języka.?