Skocz do zawartości

Windows 7 x64 [PL] SP1.IE11.2020.07-NiKKA]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

NiKKA p r e s e n t s :    

Windows.7.SP1.IE11.PL.x64.2020.07-NiKKA

3IVFqjF.png
Win7 64bit: HOMEBASIC, HOMEPREMIUM, PROFESSIONAL, ULTIMATE, PROFESSIONAL VL, ENTERPRISE

DaH99bG.png
--------------------------------------------------------------------------------
Opis systemu:

Info: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

--------------------------------------------------------------------------------
Info:

Source: Win7SP1 ISO's

Type: System, x64 (64bit)
Language: Polish, Polski, PL
Volume: 1xDVD9, bootable ISO, bootable USB
Create Date: 2020.07.30
Release Date: 2020.07.31
By: NiKKA

Contents:

- Nic nie wycinane
- Zintegrowany BypassESU v7 (opcja 1 - Full; ESU+WU+NET)
  (podziekowania dla forum MDL - MyDigitalLife)
- Zintegrowane latki wydane po SP1 do 2020.07
- Zintegrowany Internet Explorer 11
- Zintegrowany Microsoft Edge (przegladarka bazujaca na Chromium)
- Zintegrowane kilka sterownikow: USB3, NVME, SATA, LAN
- DirectX i reszte post-install instaluje setupcomplete.cmd
- NET 4.8 - katalog EXTRAS albo instalacja na WU
- Mozliwosc instalacji wersji Win7 64bit: HOMEBASIC,
  HOMEPREMIUM, PROFESSIONAL, ULTIMATE, PROFESSIONAL VL, ENTERPRISE

Instruction:

W celu uzyskania wersji dla UEFI-GPT-FAT32 uruchom: Windows.7.SP1.IE11.PL.x64.2020.07_UEFI-NiKKA.exe i poczekaj az zniknie okienko konsoli.
Pojawi sie nowy plik: Windows.7.SP1.IE11.PL.x64.2020.07_UEFI-NiKKA.iso ktory poprzez np. Rufus nagrasz na USB z FAT32.

Wypalic ISO na DVD (DVD9) albo montowac w demonie albo VMware albo nagrac odpowiednio na pendrive:
Uzyc programu: Rufus, lub innego, lub przygotowac recznie USB:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

P.S. Nie wyciagac pendrive/DVD podczas instalacji az do pelnego zainstalowania - uzyskania pulpitu roboczego.
     (wykonuje sie skrypt setupcomplete.cmd od poczatku instalacji, az do "pulpitu")

Brak ingerencji w ustawienia systemowe. Integrowane via Slipstream. Mastering via skrypty CMD (DISM, IMAGEX, OSCDIMG).

POBIERANIE:

P.S. Aby klucz przyjeło (jeśli nie działa sztuczka w Loader DAZ);  w edycjach HomePremium, HomeBasic, Starter(32bit tylko) to najpierw trzeba system zainstalować bez klucza (do pulpitu), potem trzeba uruchomić: BypassESU-v7-AIO\LiveOS-Setup.cmd jako admin i tymczasowo usunąć WU ESU (bo jest zintegrowany i zmienia "widzenie" windowsa jako PRO), zaaktywować windowsa i potem jeszcze raz powtórzyć procedurę instalacji WU ESU poprzez BypassESU-v7-AIO\LiveOS-Setup.cmd, aby wyszukiwał najnowsze aktualizacje.

Opublikowano

Jest wrzucony BYPASS opcja 1 czyli wszystko zbypasowane (ESU+WU+NET), aby zaaktywować wersje Home Premium, Home Basic i Starter (32bit), trzeba na chwilę wyłączyć w BYPASS WU, a za chwile włączyć. żeby nie narobić kaszany na WU), opcja 4 wyłączenie:

FQVu6xv.png

Po zaaktywowaniu windowsa, BYPASS i opcja 3:

SPiSviG.png

P.S. Lepiej piszcie czy działa startowanie z USB3 i sie instaluje na nośnikach NVME, bo to chyba ostatnie podejście do tego tematu...

jorgusek i piosylant lubią to
Opublikowano

PRO/64 i wszystko ok choć ... NET-a bym już zintegrował a skoro nie wywaliłeś IE11 to Edga zostawiłbym jako opcję. Zbędna KB3138612 ale dzięki za dobrą robotę. Co do reszty się nie wypowiem bo nie posiadam takowego sprzętu   :E

Opublikowano

Potrzebuje pomocy, zrobiłem według instrukcji pendrive ale po restarcie zamiast setupa mam do wyboru win7 32 i 64 bit i jak wybiorę 64 to od razu odpala się instalator z 2019 r. Jakbym ulepszał system do 8/10 a nie mam tego setupa gdzie wybieram home premium x64 i żeby mi sformatowało zaśmiecony system w pi*du help błagam

Opublikowano
W dniu 1.08.2020 o 20:55, zdzisiek24 napisał:

PRO/64 i wszystko ok choć ... NET-a bym już zintegrował a skoro nie wywaliłeś IE11 to Edga zostawiłbym jako opcję. Zbędna KB3138612 ale dzięki za dobrą robotę. Co do reszty się nie wypowiem bo nie posiadam takowego sprzętu   :E

Dzięki za zainteresowanie, ale - Mój projekt nie obejmuje integracji NET4, IE11 jest zintegrowany i nie będzie wywalony, bo zostanie i tak IE8 (wbudowany), czyli gorzej. Edge jest wrzucony, ale jedym kliknięciem i bedzie odistalowany całkowicie. Odnośnie KB3138612, jest potrzebny, może u ciebie nie.

W dniu 3.08.2020 o 14:40, zdzisiek24 napisał:

Bypass omija tylko ograniczenie co do wsparcia systemu dla użytkowników domowych więc nie ma nic wspólnego z aktywacją. A co do niej samej to w drugim poście nikka wszystko wyjaśnił.

Akurat ma, bo wsparcie nie jest przewidziane dla Windows 7 HomePremium, HomeBasic i Starter.

Bypass zmienia flagę rozpoznania na Pro , żeby Windows Update widział te systemy jako Pro. Bo oficjaninie tlko  wersje Pro OEM,  VL i Enterpsrise są objete ESU, Ulimate też jest traktowana jako Pro. Ultimate to odpowiednik Enterpise BTW.

W najnowszych wersjach wyrzucę chyba z integracji wersje HP, HB i Starter. Będzie mniej problemów i pytań. Zainstalujcie sobie wersje 2020.01 FINAL i ugradujcie z Bypassem.

piosylant lubi to
Opublikowano

System bez problemu zainstalował się z pena z USB 3.0 oraz na dysku NVME na płycie Asus ROG Stix Z270I Gaming.

Z obrazem od "wiktorynek" ze zintegrowanymi sterownikami NVME i USB 3.0 miałem problemy,,tutaj z tego systemu problemu nie ma.Brawo za wspaniałą robotę.Dziękuję bardzo

NiKKA.Labs lubi to
Opublikowano

Witam.
Można Prosić o jakiś normalny mirror do pobrania z normalnego serwera? Pobierałem 6 razy z 3 różnych przeglądarek, na każdej dochodzi do 100% i error, odświeżam stronę i znowu od nowa. Porażka ten serwer.

Opublikowano

Witam serdecznie,

Z góry przepraszam za trywialne pytanie, jednak nie potrafię odnaleźć odpowiedzi w pojedynkę.

Otóż, czy jest sens instalacji tej modyfikacji/tego systemu na starym laptopie DELL, Intel Core 2 Duo, 2,4, 4gb ram?

czym różni się ww. system od oryginału?

Opublikowano
W dniu 12.08.2020 o 23:21, nudzija napisał:

@tony5

pobierz sobie przez program do torrentów

Dziękuje za zainteresowanie, ale niestety takowych programów nie posiadam, a tym bardziej nie pójdą na moim sprzęcie.
Jeśli byłby ktoś w stanie podać linka z innego serwera to nadal Proszę o pomoc.

Opublikowano
19 godzin temu, zdzisiek24 napisał:

Na pewno pójdzie ... zainstaluj i ściągaj do woli  :)

Dziękuję. Niestety tak jak mówiłem, mój sprzęt, a tym bardziej Win XP nie trawi tego:) Ponawiam moją Prośbę. Jeśli byłby ktoś w stanie podać linka z innego serwera to nadal Proszę o pomoc.

Opublikowano

Dziękuje, próbowałem.. starałem się.. po prostu torrent nie idzie.

23 godziny temu, zdzisiek24 napisał:

Chłopie ... czekaj dalej  :smokeing:

Przez te kilka dni ściągnąłbym to snopowiązałką. Files.fm ci nie pasuje, ktoś wrzucił to na torrenta... też nie. Daj trochę od siebie ... fraza " torrent xp" i masz. 

Po co te nerwy? Po prostu u mnie nie idzie.. Ktoś może kiedyś gdzieś wrzuci na inny serwer. Jestem cierpliwy i poczekam, więc ponawiam moją Prośbę. Jeśli byłby ktoś w stanie podać linka z innego serwera to nadal Proszę o pomoc.

Opublikowano
9 godzin temu, jezyk777 napisał:

x32

x64

Warto jest czekać, a jeszcze bardziej wierzyć w ludzi. Poszło w 30 min. Dziękuje bardzo Ci kolego. Masz u mnie +

Opublikowano

No i "nie miała baba kłopotu kupiła sobie prosie". Kupiłem nowego laptopa Toshiba Fujitsu - E754 z Windowsem 10, lecz nie miałem i nadal nie mam ochoty używać tego systemu. Pobrałem więc od NIKKI jego system z lipca tego roku i niestety po wielu próbach do dzisiaj nie udało mi się zainstalować Windows 7. Dotychczas nigdy takich kłopotów nie miałem. Instalkę zrobiłem na Rufusie w biosie ustawiłem by startował z pendraiwa i niestety nadal jest coś nie tak. Instalka startuje, lecz zatrzymuje się w momencie gdy ma się ukazać operacja na dysku twardym z taką to oto informacją gdy "instalator zaczyna prace: "Brak wymaganego sterownika urządzenia stacji dysków CD/DVD. Jeśli masz dyskietkę, dysk CD, DVD lub dysk flash USB ze sterownikiem, włóż go teraz". Jestem bezradny i nie mam pojęcia co z tym fantem zrobić. Pobrałem ponownie system i efekt taki sam czyli negatywny. Wymieniłem pena i również nic to nie dało. Proszę o pomoc czy coś da się z tym fantem zrobić, mnie już ręce opadły.

Opublikowano
9 godzin temu, enigma1952 napisał:

Toshiba Fujitsu - E754

Przecież to laptop 4 gen, więc nie ma żadnego problemu z instalacją Win 7. Zainstalujesz nawet system bez żadnych sterowników, tylko z USB 2.0 lub z płyty. Do instalacji z USB 3.0 potrzebne są sterowniki.