Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko, że to już kolejny i następny windows i nadal problem jest.

Temat wałkowany, ale jeszcze nie rozwiązany. Komuś działa, ale grono osób ma źle i nie działa.

Wszystko było robione ze wszystkich forum i kombinacje alpejskie. Wszystko na zasadzie może się uda, tylko nie wiemy jak ugryźć i co nie działa i co jest tego powodem. Dzięki. Zabierzmy się do tego i może coś się uda.

Opublikowano

błedy są gdy sprzet nie wspiera w8.1.... gdzie jest wsparcie producenta nic sie nie dzieje...oto cala "tajemnica", a ze ludzie sa idiotami dosłownie i bez wsparcia producenta wrzucają system nowszy to kogo wina? systemu czy użytkownika?

Opublikowano

Co ma wsparcie producenta do kafelków i kilku zaimplementowanych funkcji systemu operacyjnego. To są właśnie wypowiedzi ludzi, którzy doradzają, zrób tak i tak i może będzie działać. Sterowników może mi brakuje do kafelków? Zróbmy coś konstruktywnego w sprawie nie działających kafelków. Dzięki.

Opublikowano

sterowników brakuje do systemu co przekłada sie na problemy i wiem co pisze... co do kafelków jest multo softu by starcik "naprawić" 

Z tymi "idiotami" to gościu przegiąłeś. Admin powinien zareagować. Mam laptka MSI z 2007r. Wsparcia brak od 6 lat, a win 8.1 śmiga jak ta lala.... Nie ma reguł.

lata, ale na sterach windy... brawo.. przykład braku rozsądku...

Opublikowano

soft który naprawia kafelki? Proszę Was.... bez takich. Ma ktoś jakiś pomysł co zrobić i jak z kafelkami. sfc /scannow wykrywa "windows resourse protecion found corrupt files but was unable to fix some of them" a dism /online daje:

error 1726

remote call procedure fail, not success

także co dalej, wsreset.exe nie działa. Update Win zrobione....

Opublikowano

mam pytanko, jak instaluję aplikacją, obojętnie czy ze sklepu czy chociażby dzisaij photoshopa czy offica to kafelki tych programów nie pojawiają się na głównej stronie kafelek tylko trzeba ich szukać, w windows 8 miałem tak, że wszystko co nowe ładowało się na pierwszą stronę i jeszcze na pulpit i można było najwyżej odpiąć, a w 8.1 u mnie jest odwrotnie, trzeba szukać i przypinać - tak ma być?

Opublikowano

mam pytanko, jak instaluję aplikacją, obojętnie czy ze sklepu czy chociażby dzisaij photoshopa czy offica to kafelki tych programów nie pojawiają się na głównej stronie kafelek tylko trzeba ich szukać, w windows 8 miałem tak, że wszystko co nowe ładowało się na pierwszą stronę i jeszcze na pulpit i można było najwyżej odpiąć, a w 8.1 u mnie jest odwrotnie, trzeba szukać i przypinać - tak ma być?

Tak. W Windows 8.1 sam decydujesz co chcesz przypiąć.

Opublikowano

Witam mam problem z modemem gdy go zainstaluje to wyskakuje niebieskie okno i error jakiś

Opublikowano

Czy w powyższej kwestii coś się zmieniło ?

Ok pół roku temu zakupiłem Windowsa 8.1 x64 do nowego sprzętu. Wszystko skonfigurowałem, poinstalowałem z marketu kilka apek, wrzuciłem do pogody kilka miejscowości. Po ok dwóch tygodniach w zasadzie metro padło, tzn jego aplikacje.

Do kafelek można wejść ale 98% apek nie działa, wśród nich market!

I pal icho z nimi ale razem z tym pady mi (w wersji metro) kontakty, kalendarz i poczta :(

Działa (metro) OneDrive, ustawienie komputera, zdjęcia, metro'wy Explorer uruchamia się jako klasyczny a wigdet pogody ładnie pokazuje wcześniej skonfigurowane miejscowości ale do edycji już nie moge się dostać!

Ostatnie podejście do usunięcia usterki miałem dwa miesiące temu, jednak bez skutku.

Komputer jest intensywnie użytkowany i dlatego format C: byłby dla mnie dość kosztowny.

Autoupdate włączone. Z nadzieją wyczekiwałem jakiejś łatki która usunie problem ale jak widać nadzieja matką...

Opublikowano

To raczej nie wina systemu tylko twoja. Mówisz, że intensywnie użytkowany, czyli zaśmiecony. Pewnie usługi Windows wyłączałeś, jakieś tweaki itp. Kolego jak się ma coś ważnego to się robi backupy na nośniku wymiennym. A tak poza tym tworzy się partycje i partycja systemowa tylko do systemu, wszystkie inne pliki na innych partycjach.

Opublikowano

Intentywnie ale nie w sensie gier, torrentów czy innych tweaków !

Intensywnie to:

- dużo pisania w Wordzie (książki)

- sporo maili

- obróbka zdjęć w tym samym programie (tzn bez ciągłych reinstalacji czy szukania FREE wersji)

- obróbka video w jednym programie (jeden zakupiony a nie zaśmiecony ciągle instalowanymi TRIALAMI)

W tym kontekście, skoro postrzegasz komputer inensywnie użytkowany =  zaśmiecony to mam komputer pusty bo prócz kilku aplikacji nie mam nic więcej.

Ponadto po dwóch tygodniach nie zacząłem jeszcze porządnie pracować a metro już padło.

Nic nie wyłączałem, nie jestem gimbusem który kupi (albo pobierze z torrenta) i od razu grzebie bez wiedzy ile wlezie. Interesuje mnie zakup towaru a potem jego użytkowanie.

Posiadam najnowszego Acronisa pod Win 8.1 + pełno kopii przyrostowych + oczywiście full image SSD jeden do jednego, ale przywracanie do stanu sprzed awarii to przywrócenie do stanu nowości.

Opublikowano

Kurcze poddałem się ale mam pewien pomysł - nie wiem czy zadziała.

Raczej nie będę dążyć do wymiany calego systemu ponieważ mnogość konfiguracji i przywracania = jakiś czas bez kompa a na to mnie nie stać.

Zrobiłem już kopię aktualnego stanu systemu (zrzut całego dysku SSD 1:1). Chciałbym spróbować przeinstalować Windowsa, a nóż aktualizacja wniesie powiew świeżości i usunię chory błąd niedziałających kafli.

Ponieważ re-instalacja z zakupionej płyty = pchanie się w ten sam problem, chciałbym zrobić upgrade z innej wersji (nowszej?). Czy jest taka możliwość? Czy gdzieś są oficjalne instalatory lub iso? Posiadam wersję Win 8.1, tylko 64 bit (są też 32/64).

Zaznaczam że interesuje mnie rozwiązanie tylko legalne.

Opublikowano

Ostatecznie nie miałem czasu na reinstalkę. Przyszła era Windowsa 10, zrobiłem nakładkę (upgrade) i w rzeczy samej problem zniknął.

Z mojej strony temat - choć nie rozwiązany przy Windows 8.1 - można zamknąć.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie