Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aktualnie dopatrzylem sie 2 bledow w W8.1 takich jak nei wyswietlanie sie powiadomien na pulpicie o nowych mailach jak to mialo miejsce w Windows 8 i wieszanie sie czasami Exploaratora Windows po lataniu po folderach i probie klikniecia prawym przyciskiem myszy na plik. Wypisujcie tutaj czego wy sie dopatrzyliscie ;)

Opublikowano

Problem z regulacją jasnosći(laptop ACER ) wszystko poinstalowane jak i Empowering technology (ACER),ahhh trudno w końcu 8.1 nie jest ideałem.

-------------------------------------------------------------------------------------

Windows 8.1 Core 64 Bit

Procek-2*2GHz  C2D

RAM-4GB

Gradika -Nvidia 9600M GT 1GB

------------------------------------------------------------------------------------

Opublikowano

Właściwie to nie są błędy tylko zwykłe bugi i niedociągnięcia. Każda premiera systemu przez to przechodziła i każdy na nowość psioczył. Trzeba poczekać do oficjalnych aktualizacji, dać trochę czasu producentom hardware, jak i software do przygotowania wszystkiego pod 8.1 i wtedy wszystko wyjdzie.

Ps.to było takie moje małe zdanie, chyba się nikt nie obrazi? ;)

Opublikowano

Aktualnie dopatrzylem sie 2 bledow w W8.1 takich jak nei wyswietlanie sie powiadomien na pulpicie o nowych mailach jak to mialo miejsce w Windows 8 i wieszanie sie czasami Exploaratora Windows po lataniu po folderach i probie klikniecia prawym przyciskiem myszy na plik.

Wyeliminowalem te bledy, wystarczylo usunac aplikacje poczty i zainstalowac ja jeszcze raz a do exploaratora wystarczylo dodac plik rejestru i zmienic sterowniki grafiki z tych od microsofta na amd i dziala ;)

Tutaj podaje kod do rejestru jak by ktos chcial:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Shell Extensions\Blocked]

"{289AF617-1CC3-42A6-926C-E6A863F0E3BA}"=""

Opublikowano

u mnie poroblem z zacinaniem filmow na YT gdy robie wiecej rzeczy naraz otwieranie drugiej karty np stery do 8.1 zainstalowalem nvidia 327.23 firefox 24.0 na innych przegladarkach tak samo nie wiem czy to kwestia czasu az beda aktualizacje windowsa ?

Opublikowano
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ,wszystko zależy od przeglądarki np:

firefox 24.0  widze jest już( 25)nie testowałem ale widze problemy 

Opera Next 17.0 NAJLEPSZA  dużżooo kart i pare aplikacji naraz i luzacko chodzi 
Opera -  16  Zwiecha co karta ,myślałem że to grafika gdyż był to jedyny program do neta  jaki używałem  ;)

Chrome-  29.0.1547.76 elegancko -szacunek dla tej firmy za tak małe zurzycie RAM  :) 

Także i przeglądarki nowe wcielenia nabierają jak i system-y ,i pomyśleć że XP był (12 lat).Trzeba czekać co chwile to aktualizacje  z obu stron( systemowe jak i programowe) ,teraz każdy jest bardziej wymagający  :lol: i się zaczyna pare błędów zawsze bedzię na start 
Windows 8.1 jest poprostu Za...isty wszystko chodzi płynnie coś 'ala MAC -os 10.8 który to miałem zainstalowany na lapku ACER 6935G i śmigało elegancko 
Opublikowano

Ogólnie nie ma większych problemów, jedynie Virtualbox u mnie nie do końca działa - a właściwie za pewnie jego sterowniki - po prostu 8.1 nie może się wyłączyć, system się zamyka i tak stoi i stoi... Całe szczęście hiper-V dzielnie go zastępuje.

Opublikowano

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

instalujesz i możesz sprawdzić sumy , ewentualnie jakiś inny program do sum md5 czy jakie tam są użyte .

Opublikowano

nie mam pojęcia dlaczego, ale u mnie notorycznie powraca problem z Windows Store ... kod błedu: 0x80073cf9

po instalacji można zainstalować programy , które mam zakupione a później tylko wyświetla ten error.

już mnie trafia, bo identycznie jest na server 2012R2 i na tej wersji 8.1

Opublikowano

producenci musza miec czas na napisanie sterowników, jesli myslisz ze to robot ana godzinke to jestes w błedzie... więc logiczne jest, ze instalowanie w8.1 przed premiera i stosowanie go jako główny system jest czystym idiotyzmem i robienie sobie problemu... Logiczne prawda?

Opublikowano

SOUND BLASTER X-Fi - Titanium Fatal1ty Prof - nie działa dzwięk

Po zainstalowaniu uaktualnienia do win 8.1 nie działa dzwięk. 
Tzn jak zainstaluje stery działa ok ale po restarcie kompa nie działa.

Nie tylko u mnie.
"After my Win 8.1 update, everything that was working on Win8 is fine with the exception of my audio drivers. In short, every time Windows restarts, my drivers/sound settings revert to default settings and I get no sound.

If I go into the Console Launcher and change my mode from Game to Audio Creation, suddenly everything 'kicks in' and begins working, normal sound, etc. But my settings are all at default and I have to reconfigure them (for example, change the flexi-jack from line-in to microphone so that I can use my headset microphone, and change speakers from 2.1 to 7.1). No further issues while I'm using the system at that point. But once Windows restarts, sound no longer works and everything is back to default. Change the mode, and I'm back in business but need to reconfigure everything again.

Any ideas on what I could do to resolve this? Note that I did uninstall and reinstall application/drivers after first seeing the problem, no change in behavior."

Mam tak samo. Jak zresetuje kompa mam ustawienia 2.1 zamiast 5.1 i nie ma dzwięku.
LLysyn lubi to
Opublikowano

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

to nie błąd systemu a błąd sterowników , sprawdź czy są dostępne beta sterowniki i je zainstaluj . Creative leci w kulki ze sterami . Do tej pory używam na w8 beta sterów i modyfikowanych aplikacji bo to co dostępne u producenta nie trzyma ustawień :( 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie