lysyn Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 Wiem że to wina sterów. Ale nie ma żadnych do win 8.1. Niby na stronie napisali że sa ko patybilne ale niestety nie do końca.
Gość McQuicks Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 a ja, mam problem zainstalowałem dzisiaj Windows 8.1, odinstalowałem i zaisnstalowałem Windows 8 powód nie było sterowników do grafiki itp, noi teraz mam problem ta aktualizacja nie pokazuje mi się w sklepie windows
Michal90 Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 Witam, Mam Windows 8 Pro+WMC, aktywowany z klucza WMC, który dostałem od MS kiedys jeszcze działał ten sposób aktywacji. Czy jak zrobie format i zainstaluje Windows 8.1 i dodam WMC wpisując mój klucz od MS to system będzie aktywowany?
jarr25 Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 Mam problem z aplikacjami w win 8.1 - po kliknieciu na kafelek aplikacje włączają się na moment , widzę ten jednokolorowy ekran ładowania a potem wywala je do pulpitu. tak jest z każdą , próbowałem wszystkiego, jest tak an x64 x86 jakie stery bym nie miał, java c++ wszytsko poinstalowane, konto microsoft, i nadal jest problem.. Dodam że kafelki normalnie się odświeżają widzę powiadomienie np. o nowej poczcie - a nie mogę otworzyć aplikacji. System zaaktualizowany czy nie to samo.
provectus Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 bo musisz zrobić reinstall aplikacji ^^
jarr25 Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 a jak mam to zrobić?
provectus Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 pobrac ze sklepu i na nowo zainstalować
jarr25 Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 No przecież napisałem że aplikacje się nie otwierają !! ;D - jak mam pobrać ze sklepu tą aplikacje, jak aplikacja sklep mi się nie chce otworzyć?
provectus Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 a nie jest usunięty? miałeś wcześniej czysty w8 czy moda?
stentsk Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2013 Witam. U mnie na laptopie poszła aktualizacja do 8.1 przez windows store ok, ale na stacjonarnym jak kliknę na sklep to wskakuje na 2 sekundy i wywala do Modern UI, czy można jakoś przeinstalować samą aplikację sklep? Nic nie grzebane, mam tylko classicshell 4.0. A może jest inna opcja aktualizacji do 8.1 np: z obrazu ISO itp. Pozdrawiam.
kamilk1112 Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2013 Witam. U mnie na laptopie poszła aktualizacja do 8.1 przez windows store ok, ale na stacjonarnym jak kliknę na sklep to wskakuje na 2 sekundy i wywala do Modern UI, czy można jakoś przeinstalować samą aplikację sklep? Nic nie grzebane, mam tylko classicshell 4.0. A może jest inna opcja aktualizacji do 8.1 np: z obrazu ISO itp. Pozdrawiam. mam ten sam problem...dodam ze windows 8.1 x64 pl enterprise orginal z VLSC
provectus Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2013 po co ci "Enter"? wrzuc core/pro a nie wersje biznesową...
Gość zbiopa Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2013 Ja znalazłem dwa zasadnicze błędy. Pierwszy polega na tym, że w przeglądarce internet explorer fatalnie wyświetlane są wyniki wyszukiwania. Drugi, dla mnie ważniejszy, polega na tym, że system nie chce podłączyć internetu przez zewnętrzny modem usb - w moim przypadku, nie podłącza internetu z iPlusa. Nie pomagają ani najnowsze sterowniki modemu ani ręczne ustawianie połączenia. Kompletna porażka !!!! ;-((((( Mam kupiony internet w iPlusie i teraz mogę go sobie wyrzucić do śmieci ;-( a na windows 8 chodził bez problemu. Zastanawiam się, co Microsoft wyłączy w kolejnej edycji swojego systemu: klawiaturę, ekran, czy .... ? Na dodatek, kiedy chcę zgłosić problem przez internet, Microsoft wymaga 20 znakowego numeru id systemu (nie klucza, tylko id). Odczytałem go w systemie wg instrukcji Microsoftu i wpisałem a Microsoft pisze, że numer jest niepoprawny i proponuje udzielenie porady za ponad 130 zł. To już jakaś kpina nadająca się tylko do urzędu ochrony konsumenta. Krótko mówiąc, pomimo wielkich zapowiedzi, jest to totalny szajs, w którym wiele sterowników i programów już nie działa. Też mi poprawa jakości ;-((((
kamilk1112 Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2013 po co ci "Enter"? wrzuc core/pro a nie wersje biznesową... na pro mam ten sam problem
stentsk Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2013 Odnośnie mojego wcześniejszego postu. Zaktualizowałem dzisiaj stacjonarny z 8 Pro do 8.1 Pro z DVD (msdn). Niby wszystko ok (reinstalacja classic shell 4.0.2 to zawsze norma po upgrade), pobrałem ~200MB aktualizacji. Jeden mankament zauważony od razu (nie da się przeoczyć), jak klikam PPM na pulpicie to pojawia się kółko i z zegarkiem na ręku trzeba odczekać 15sek, żeby pojawiło się menu. Klikane w różnych miejscach pulpitu, jak kliknę na skrócie, innej ikonie, komputer (już nie "ten") to PPM od razu daje menu, na pulpicie lipa - kółko i trzeba czekać, można kliknąć start lub coś z paska, ale wtedy już skrótu z pulpitu nie uruchomimy. Po zniknięciu kółka lub odczekaniu system działa. Spotkał się ktoś z tym problem lub zna rozwiązanie? Pozdrawiam.
toxmasz Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2013 Wszystko wygląda następująco:Zainstalowałem system Windows 8.1 Enterprise aktywowałem aktywatorem Winact 1.4.1 i zrobiłem następujace czynności jak w instrukcji. Po aktywacji wyskoczył mi na pulpicie napis "kopia ewaluacyjna" ale po wejsciu w "zmien ustawiania komputera" i w zakładkę "aktywuj system windows" pisało, że system został aktywowany to na koniec usunąłem znak wodny na pulpicie.Wszystko było ok, kiedy wczoraj wieczorem zauważyłem, że kiedy mam otwartą aplikacje np. sklep i chcę go zamknąć (czyli złapanie je na górze ekrani i przeciągnięciu na dół ekranu pod pasek zadań) te zamykają się ale sa nadal aktywne w menedżerze zadań - i tak jest, że wszystkimi aplikacjami windowskimi (nie mówię tu o programach). Natomist dzisiaj zuważyłem, że po wejściu w sklep i wpisaniu jakiejkolwiek literki lub cyferki automatycznie przenosi mnie do kafelków.Wiecie co jest nie tak czy może ja coś źle zrobiłem przy aktywacji windowsa ?Proszę o pomoc.
crimson Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2013 Po pierwsze, zrobiłeś wielki błąd używając Winact 1.4.1, jakiekolwiek problemy mogą być z tym powiązane. Jedyna sugestia jest taka: uruchom wiersz poleceń CMD jako admin i wklej komendę; sfc /scannow . jeżeli system znajdzie błąd i go nie naprawi, wita cię format
toxmasz Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2013 Po pierwsze, zrobiłeś wielki błąd używając Winact 1.4.1, jakiekolwiek problemy mogą być z tym powiązane. Jedyna sugestia jest taka: uruchom wiersz poleceń CMD jako admin i wklej komendę; sfc /scannow . jeżeli system znajdzie błąd i go nie naprawi, wita cię format Po skanowaniu:
crimson Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2013 Czyli system znalazł i będzie łatał popsute file. Teraz zrób restart systemu, żeby mógł dokończyć naprawę.
toxmasz Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2013 Czyli system znalazł i będzie łatał popsute file. Teraz zrób restart systemu, żeby mógł dokończyć naprawę. Pojawił sie na nowo napis w prawym dolnym rogu, sklep działa ale reszta bez zmian. Czyli co jednak format ? a później czym go aktywować?
crimson Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2013 Ja osobiście zrobiłbym format, i aktywował opcją KMS dostępna na forum. Twój wybór!
toxmasz Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2013 Ja osobiście zrobiłbym format, i aktywował opcją KMS dostępna na forum. Twój wybór! Ok, nie ma problemu bo i tak nie mam nic do stracenia bo na C tylko widnows a 10 minut instalacji mnie nie zbawi:) Tylko pytanie: KMS działa z każdą wersją systemu np.ENTERPRISE czy tylko z PRO/CORE ?
crimson Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2013 KMS działa tylko na takich systemach: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
toxmasz Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2013 KMS działa tylko na takich systemach: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Czyli na Enterpsise działa. Dzięki wielkie za pomoc. Jak zainstaluje i aktywuje to dam znać. Pozdrawiam
crimson Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2013 Ok. Jeżeli będziesz miał jakieś problemy, czy przemyślenia, daj znać tutaj.
Gość Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2013 Witam.Mam problem-po aktualizacji win8 do win8.1 przez sklep nie działa mi automatyczne wyłączanie komputera.Na win8 działało.Mam ustawione w opcjach automatyczne wyłączanie po 30 min. bezczynności komputera lecz na wind 8.1 nie wyłącza się.Może ktoś potrafi mi pomóc.
farba Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2013 Witam, Mam winodows 8.1 pro vl, zainstalowany na ssd, partycja jest GPT, żeby w teorii móc używać secure boot. Instalowany bez secure boot, bo inaczej nie wczyta z pendriva. Problem w tym, że, gdy włączę secure boot to komputer nie odnajduje windows boot managera (w opcjac boot jest windows boot manager bez plusika i network boot z plusikiem), dlatego po chwili komunikat Start PXE over ipv4 (pewnie próbuje network boota). Problem niekoniecznie dotyczy windowsa 8.1, bo na 8 też tak miałem i nie umiałem sobie z tym poradzić. Prosiłbym o pomoc jak mogę dodać tego windows boot managera, żeby secure boot działał?
Peter78 Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2013 Witam, Mam winodows 8.1 pro vl, zainstalowany na ssd, partycja jest GPT, żeby w teorii móc używać secure boot. Instalowany bez secure boot, bo inaczej nie wczyta z pendriva. Problem w tym, że, gdy włączę secure boot to komputer nie odnajduje windows boot managera (w opcjac boot jest windows boot manager bez plusika i network boot z plusikiem), dlatego po chwili komunikat Start PXE over ipv4 (pewnie próbuje network boota). Problem niekoniecznie dotyczy windowsa 8.1, bo na 8 też tak miałem i nie umiałem sobie z tym poradzić. Prosiłbym o pomoc jak mogę dodać tego windows boot managera, żeby secure boot działał? Farba, format pena zrób rufusem jako GPT i nagraj od razu obraz w nim. Bios na 100% zobaczy wtedy pena.
farba Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2013 Farba, format pena zrób rufusem jako GPT i nagraj od razu obraz w nim. Bios na 100% zobaczy wtedy pena. Próbowałem, przy włączonym secure boot nie widzi pendrive. Opcje są 2 z włączonym secure boot: network boot i windows boot manager, ale to 2 nie jest aktywne ;/ Jakiś rok temu mi działał ten secure z 8, ale później wróciłem do 7 i teraz już nie mogę ogarnąć, wtedy chyba nie mogłem dobrze dysku na gpt zmienić, ale teraz wszystko niby gra, a nie działa. Może jakoś ten windows boot manager da się zrobić, żeby był? Nie mam zielonego pojęcia co jest nie tak ;/
Rekomendowane odpowiedzi