Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otworzyłem kilka aplikacji które są widoczne w  menedżerze zadań jak i z boku na pasku:

qhls.png

tutaj dodaje drugie zdjęcie które przedstawia aplikacje które powinny być zamknięte ale nadal są widoczne w  menedżerze zadań
rk33.png

Poradzi mi ktoś co z tym fantem zrobić ?

System był aktywowaby przy pomocy KMS (tego tutaj z forum) bo jesli problemy nie minął przejde spowrotem na zwykłą 8.

Opublikowano

otwartą aplikacje chwyc myszka u gory i przeciagnij do dolu poczekaj az karta sie odwroci puszczasz i zabijasz apke

Ok wiem wiem doszedłem do tego bo zwykłe przeciągnięcie i puszczenie ukrywa aplikację w tle a dopiero po jakimś czasie jest zamykana .. ale jak dla mnie to lepsze było przeciągnięcie i puszczenie :) no ale cóż Microsoft strasznie kombinuje i urzytkownicy czasami się gubią.

PS.

KMS działa na Enterprise 

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Witam, Mam winodows 8.1 pro vl, zainstalowany na ssd, partycja jest GPT, żeby w teorii móc używać secure boot. Instalowany bez secure boot, bo inaczej nie wczyta z pendriva. Problem w tym, że, gdy włączę secure boot to komputer nie odnajduje windows boot managera (w opcjac boot jest windows boot manager bez plusika i network boot z plusikiem), dlatego po chwili komunikat Start PXE over ipv4 (pewnie próbuje network boota). Problem niekoniecznie dotyczy windowsa 8.1, bo na 8 też tak miałem i nie umiałem sobie z tym poradzić. Prosiłbym o pomoc jak mogę dodać tego windows boot managera, żeby secure boot działał? 

Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł? Można wgl jakoś windows boot managera doinstalować?

Opublikowano

Co to za laptop?

Dell 7720 SE. BIOS najnowszy. Niecały rok temu na 8 mi ten secure boot działał, wszystko robiłem tak jak teraz, było na GPT i dało się włączyć wtedy secure boot. Później wróciłem do 7 i kolejne próby zainstalowania 8 i włączenia secure boot tak jak teraz wyglądały. 

Nie wiem czy to ma znaczenie, ale żeby sformatować na GPT to instalowałem 8 na HDD i wtedy SSD formatowałem, później miałem HDD w zarządzaniu dyskami jako partycję aktywną, czyli coś tam z uruchamianiem, ale wyłączyłem ją, zainstalowałem na SSD jeszcze raz 8.1 i z secure bootem nie odpali. Jeszcze ten irytujący komunikat na pulpicie, że secure boot niepoprawnie skonfigurowany.

Opublikowano

Ktoś z Was wie co może być przyczyną?
Zainstalowałem  Windowsa 8.1 Professional VL GA X86 PL MSDN , aktywowałem aktywatorem,  podłaczyłem internet i po 5 min ekran 2-3 razy zamigotał i znikł na 1-2 sek i z ekranu znikły mi wszystkie skróty.
Na dodatek nie mogę zadnych ikon otworzyć , pojawiają się w pasku takie malutkie,nie mogę ich wywołać w ogóle windows w tym momencie nie dziala.
Nie mogę nawet skrótów na pulpicie robic , paska narzędzi nie widac , nic kompletnie, nawet Mój Komputer też nie odpowiada, znikło wszystko z pulpitu

A dodam że kilka razy go instalowałem na kiliku partycjach i sytuacja jest taka sama - chwile popracuje , po podłaczeniu neta też , nagle ekrna zamryga , z pulpitu znikają ikony, skróty i nic nie jest dostępne ani nie można otworzyc.
Natomiast Internet Explorer z menu Start dziala ale nic poza tym.

Proszę o pomoc.

Opublikowano

Zauważyłem dosyć kłopotliwy problem z przeglądarkami internetowymi, żadna nie działa poprawnie. Prawie za każdym razem gdy włączam jakąś stronę internetową muszę ją odświeżyć ze dwa razy ponieważ nie ładuje się do końca albo nawet w ogóle nie otwiera się za pierwszym razem, nie widać obrazków tylko małą ikonkę. A najgorsze jest to, że gdy pobieram coś z internetu (przykładowo film) to nie mogę w tym czasie w ogóle przeglądać internetu ponieważ za każdym razem gdy próbuje otworzyć stronę to wyskakuje komunikat "Strona internetowa jest niedostępna" tak jakby nie było internetu, ale przecież jest bo pobiera się plik. WTF!? Masakra, ci co wypuścili ten system powinni dostać dożywocie. Amen!

Opublikowano

u mnie z lisem jest wszystko w porządku tylko że wczoraj zaktualizowałem go bo mi wyskoczyła aktualka i śmiga jak trzeba

Opublikowano

Zauważone problemy:

- ten sam problem co w Win 8 czyli okresowe, przypadkowe zrywanie połączenia wi-fi(na tym samym laptopie nigdy nie było żadnych problemów pod kontrolą Win XP lub 7(identyczne ustawienia karty sieciowej) - ewidentna wada systemu lub nieumiejetność dopracowania sterowników przez Broadcom)

- Win 8.1 nie wykrywa urzadzenia Bluetooth - nie ma problemów pod XP, 7, 8

- ten sam problem co w Win 8 dotyczacy niewyraźnej czcionki - trzeba ustawić we właściwościach tekstu Clear Type

Zauważone zalety:

- lepiej dopracowana zgodność ze starszymi aplikacjami(GG 7.7, BitLord 1.01)

Opublikowano
Witam Wszystkich serdecznie. 

Jest to mój pierwszy post na tym forum i jestem również nowym użytkownikiem. 

Szukałem długo podobnego tematu dot. problemu jak jego rozwiązania i nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi. Przejdę do sedna: 

Jakiś czas temu zaktualizowałem Windows 8 do 8.1 i wszystko było fajnie. 

Wczoraj zauważyłem jednak, że coś jest nie tak. 

Mianowicie, wchodząc w folder jakikolwiek nie pojawiają się miniatury/ikony plików (są tak jakby puste). Są wyświetlane nazwy, rozszerzenia itp. lecz nie ma miniatur. 

Kolejnym problemem jest to, że w karcie widok przycisk "Opcje Folderów" jest nie aktywny. Próbując w jakimkolwiek folderze PPM wejść w Właściwości nic się nie dzieje. 

(przedstawiam screenshoot obrazujący jak to wygląda w praktyce) 

Dodam, że kilka dni temu nic takiego nie miało miejsca. Nie instalowałem ostatnio żadnego nowego oprogramowania tylko "Ważne Aktualizacje" z WindowsUpdate. 

EDIT: Miniatury pojawiają się, właściwości i opcje folderów również ale z 5 minutowym opóźnieniem. 

System to Windows 8.1 Enterprise x64 

RAM 16Gb 

CPU i5 

GFX GT 635M / HD 4000 

Wszystkie sterowniki aktualizowane na bierząco. 

Zastosowałem w wierszu poleceń: 

Dism /Online /Cleanup-Image /CheckHealth 

Dism /Online /Cleanup-Image /ScanHealth 

Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Wg mnie system "Windowsa 8.1 , jest różnym i b.wymagającym systemem od windowsa 8 ,dlaczego? zaraz sprecyzuje. System W 8.1 instalowałem na moim laptopie powiedzmy kilkanaście ,albo nawet kilkadziesiąt razy  i ciągle z róznymi błędami po instalcji sterowników i dodatkowego oprogramowania .Potrzebowałem jadnek troche czasu aby zrozumieć ,że to co działało dobrze na win 8 ,nie koniecznie musi działać dobrze na win 8.1 różnca wydaje się być b.duża miedzy tymi systemami ,choć nazwa na to nie wskazuje. Poszedłem po rozum do głowy i zaczołem poszukiwać sterowników do mojego lapka dedykowanych pod win 8.1 ,również programów dedykowanych pod win 8.1 ,sterowniki to podstawa- dedykowane pod 8.1 , i wtedy problemy znikły system działa jak ta lala naprawde jest szybki i jest  szybszy niż Win 7 i 8 . są również programy które będą działać dobrze na każdym systemie , ale  to co moge powiedzic to obecnie nie ma jeszcze programów które by skutecznie optymalizowały win 8.1 nie powodując problemów i błędów w systemie wiem to z autopsji , na razie ukazała sie wersja CCleanera 4.07 dedykowana dla win 8.1 pozostała reszta tego typu softu może wrządzić wiekszą szkode w systemie niż pożytek , tricki optymalizujące stosowane np. w win 7 i 8 nie koniecznie się sprawdzą bezbłędnie w windwos 8.1. to są  tylko moje odczucia i spostrzeżenia.Dużo nie brakowało abym wrócił do 7 ewentualnie 8 . Dziś już wiem jaki to system jest , nie toleruje czegoś co nie jest dedykowane dla tego systemu.Wydaje mi się ,żą podstawa to sterownik chipsetu dedykowany pod win 8.1

Opublikowano

Witam,
Mam wersję 8.1 Pro X64 od Was, zaraz po zainstalowaniu nie działają kafelki - idzie coś zrobić?

Opublikowano

witam może ktoś napisać czy można w jakiś sposób uruchomić pasek google tolbar w IE.

Po co IE ? i IE najwięcej wirusów wrzuca do systemu jeszcze jak masz Avasta to komputer ci padnie. Korzystaj z Google Chrome , Mozilli i Opery. A z IE nie bo to głupia przeglądarka. Najniebezpieczniejsza.  Z darmowych antyvirósów to zainstaluj sobie AVG 2014 Free. Lepszy ciut od avasta. Płatny to eset 7 lub Kaspersky.

Opublikowano

Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł? Można wgl jakoś windows boot managera doinstalować?

Dell 7720 SE. BIOS najnowszy. Niecały rok temu na 8 mi ten secure boot działał, wszystko robiłem tak jak teraz, było na GPT i dało się włączyć wtedy secure boot. Później wróciłem do 7 i kolejne próby zainstalowania 8 i włączenia secure boot tak jak teraz wyglądały. 

Nie wiem czy to ma znaczenie, ale żeby sformatować na GPT to instalowałem 8 na HDD i wtedy SSD formatowałem, później miałem HDD w zarządzaniu dyskami jako partycję aktywną, czyli coś tam z uruchamianiem, ale wyłączyłem ją, zainstalowałem na SSD jeszcze raz 8.1 i z secure bootem nie odpali. Jeszcze ten irytujący komunikat na pulpicie, że secure boot niepoprawnie skonfigurowany.

Spróbój zrobić tak . Wykręć dysk twardy z laptopa :) jak się nie znasz to idz do kogoś kto sie na tym zna. Format Partycji wszystkich. Wejdz do biosu rozumiem masz bios UEFI opcja Secure włączona tak ?  Robisz na disable ( wyłaczaona ) i będziesz miał do wyboru CMS and UEFI  :) wybierasz to.  F10 zapisujesz. Podłaczasz pendrive lub flash disk :) 

Odpalasz od F1 do F12 najczęściej to : F8 to F12 bootmenu i bootuje z płyty i z usb . Pomagałem znajomej miała samsunga i miała podobny problem. :) Nie mogła wgrać systemu zaabootować. :) Pozdrawiam Technik informatyk.

Opublikowano

Witam,

Mam wersję 8.1 Pro X64 od Was, zaraz po zainstalowaniu nie działają kafelki - idzie coś zrobić?

Idzie coś z tym zrobić masz jakiś klucz do tego jeżeli tak  to zapraszam na prive

Opublikowano

No i właśnie klops - plik nieodnaleziony... To chyba jakiś magiczny BlueScreen...

(uprzedzam pytanie, oczywiście wiem na czym polegają zmienne środowiskowe %%)

Opublikowano

Windows 8.1 PL [32BIT]

Grudzień 2013-winclub

Jak zrobić zeby działał sklep Store?

Wywal go, klikam, 2sek. logo store i wywala do startu....

sfc /scannow było, dism /online było

Instalka z dzisiaj, czysta, bez syfu.... aktywowana, działa, zalogowany do konta microsoft?

to wszystko mam i store nie działa.... pogoda tez nie, czasem, sie wlaczy....

moze Polska cos nie teges? moze lokalizacje zmienic?

Opublikowano

Windows 8.1 PL [32BIT]

Grudzień 2013-winclub

Jak zrobić zeby działał sklep Store?

Wywal go, klikam, 2sek. logo store i wywala do startu....

sfc /scannow było, dism /online było

Instalka z dzisiaj, czysta, bez syfu.... aktywowana, działa, zalogowany do konta microsoft?

to wszystko mam i store nie działa.... pogoda tez nie, czasem, sie wlaczy....

moze Polska cos nie teges? moze lokalizacje zmienic?

Opcja "Edytuj" się kłania.

Opublikowano

Aktywowałem win na [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] przy pomocy jednego z użytkownika forum. Pomógł mi..... pisaliśmy po ang.

Jednak podpowiedział, że może location/state trzeba zmienić aby store działało....

Bez sensu jest ściąganie i instalka nowego innego windowsa jak ktos juz tutaj sugerował. Winclub mam wersje i ona musia działać okej.

Tylko teraz naprawmy Store i Wheather tile (kafelki)..... :-)

narzędzie dism do obsługi obrazu wywala error 1726

proszę o pomoc.

Opublikowano

Zalogowany do MS jestem przy starcie już.... wpisuje hasło i loguje sie do MS

Generalnie kafelki nie działają wogóle.... klikam, pojawia się screen..... 2sek i wraca do start (podstawowy widok kafelków start).

Windows swieży, wczoraj.... nie ma na nim nic. Zapora wyłączpna. Jakieś windows update się zrobiły.....

Opublikowano

@huha

Może system ci się źle ściągnął, zainstalował, a jak poszukasz na forum to znajdziesz odpowiedz, temat już gdzieś był wałkowany.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie